Aangifte tegen Andy Rusland en Otmar Sibilo wegens overtreding Anti-corruptiewet

64
EBS Suriname

Bij de procureur-generaal van het Hof van Justitie in Suriname, is woensdag aangifte gedaan tegen Andoyo (Andy) Rusland, president-commissaris bij de EBS en Otmar (Otje) Sibilio, directeur OLIBIS NV. Dit inzake overtreding van de Anti-corruptiewet en het grootschalig benadelen van de EBS en/of de staat Suriname.

De twee zouden op slinkse wijze profiteren van de financieel belabberde situatie binnen de EBS. In de aangifte wordt uiteengezet hoe er middels aanbestedingsfraude een continue claim op de valuta-inkomsten van de EBS wordt gelegd door één bedrijf dat er grof geld aan verdient. Dat bedrijf zou volgens de aangifte de firma OLIBIS NV van Sibilo zijn.

Hoewel OLIBIS dus zaken doet met EBS, beschikt het niet over enige kennis of capaciteit om een energiecentrale te ontwerpen laat staan te bouwen of enige technische activiteit te ontplooien. De strategie van OLIBIS is om gebruik te maken van haar connecties met de EBS. Het bedrijf is in feite een lege huls die puur wordt gebruikt om corruptie te faciliteren, aldus verwoord in de aangifte die hier te downloaden is.

Als een leverancier zaken wil doen met de EBS, dan wordt zij verplicht met OLIBIS als partner samen te werken. OLIBIS verkrijgt het contract met de EBS en huurt de werkelijke leverancier dan in om het werk uit te voeren. OLIBIS heeft dan verder geen rol afgezien van ervoor waken dat het geld blijft binnenstromen.

Alle feiten wijzen er op dat er in deze sprake is van corruptie en wel het gunnen van werkzaamheden van tientallen miljoenen USD aan het bedrijf OLIBIS. Hierbij wordt misbruik gemaakt van de financieel slechte positie van de EBS om OLIBIS te kunnen selecteren omdat alleen dit bedrijf zogenaamd een financieringsoptie kan aanbieden. Hierdoor wordt effectief het gehele aanbestedingsproces omzeild.

In de aangifte die hier te downloaden is wordt de werkwijze binnen deze corruptiezaak verder uitgelegd.

64 REACTIES

 1. Wat zegt brunswijk nu brunsie vp sab sang Joe wan doe stop somaar Joe pot bordeaux non acktief Belfort Joe speek aan foe san houw nu op
  gemodereerd

 2. Abop Is Geen Stabiele Factoor.

  Beste Mensen

  Dit geef je een Super goed gevoel als je dit soort dingen lees. Mensen dreigen
  Opgepakt te worden van wegen Corruptive handeling.

  Ik hoop van harte dat het niet alleen bij opsluiten blijft.. gelden moeten terug gepakt worden
  En er moet ook beslag worden gelegd op duren woningen .. duren autos duren horloges
  Enz enz Ding action dat mi wan lees tu. Maar goed
  Er zit nu al toch beweging in Super.


  Maak melding

 3. ABOP Is Geen Stabiele Factor

  Als Ik Santokie mocht adviseren zou ik hem adviseren om een ider
  Op te roepen die tussen 2005 en 2020 elke vorm van corruptie handeling
  Heeft gepleegd in de vorm van de staat Suriname te hebben benadeeld eerlijk komt toegeven en terug storten van de gestolen gelden, die personen krijgen straf vermindering..

  De mensen die dat niet doen en als uit onderzoek blijkt dat Jan. Piet klaas en kees toch van de staat gestolen hebben word er gelijk beslag gelegd op hun tegoeden. Huizen autos bankrekening en gaat hij of zij de bak in


  Maak melding

 4. Dan nog wil Brunswijk … A. Rusland … in de RvC van de EBS behouden.
  Ik blijf het zeggen … soort zoekt soort en neemt soort in bescherming … eens een dief …altijd een dief !!!!!!!!
  gemodereerd

 5. Geen spaan heel laten van deze verschrikkelijke oplichters.
  Alles wat zij bezitten verbeurd verklaren ..zelfs hun kaollo ondergoed.
  Deze koeparie’s moeten gewoon kapotgetrapt worden.
  Ons land is geen speeltuin meer voor deze hoerengebroed.
  Laat onze jeugd weer trots zijn op onze vlag.
  Iedere cent moet justitie terughalen .
  Su heeft alle hoop gevestigd op onze legitime en sterke overheid.


  Maak melding

 6. Alleen maar gekheid hebben deze mensen niet begrepen dat het volk niets met hun partij en hun temaken wil nul zetels en toch maar………….
  gemodereerd

 7. Als ik het goed begrepen heb, is het een medewerker van de EBS die aangifte van corruptie doet. Verder zijn er een aantal E- handtekeningen van diverse individuen als bewijs. Voor zover er verdenking is van corruptie ,lijkt het me dat het de staat Suriname moet zijn die deze zaak aanhangig zou moeten maken. Of de PG himself of een individu ,onderneming die direct-belanghebbende is. Deze aangifte lijkt op een vorm van een klokkenluider aangezien deze medewerker geen direct belang heeft. We zien wel welke stappen de PG zal ondernemen. Wel vreemd dat de staat Suriname zelf geen stappen heeft ondernomen. Tenminste, voor zover er daadwerkelijk een vermoeden is van corruptie. Anyway ,dit betreft een aangifte. Het heeft het nieuws in ieder geval gehaald. Als deze heren valselijk beschuldigd worden ,kunnen ze een fikse claim gaan eisen.


  Maak melding

 8. Hoe zit met onze vice president Brunswijck die geen belasting betaalt aan de staat, terwijl hij verdient miljoenen aan goud en het exporteren van hout. Kiirpalani betaalt ook geen invoerrechten, terwijl de prijzen van zijn goederen niet te betalen zijn Chotelal hetzelfde liedje. Benadelen van het lamd Suriname, als het niet genoeg is Leo Brunswijck jongere broer van Ronnie zit in 3 verschillende RVC! Suriname is een uniek land! Santhoki hoe kan je Ronnie Brunswijk zijn gangetje laten gaan ik was een fan van je maar helaas moet ik constateren je bent een man van praten niet van daden. Ben je blind geworden door de presidentschap om Ronny Brunswijck tot de orde te roepen. Het is nog niet. te laat, anders wordt de 5 jaren, maar 5 maanden.


  Maak melding

 9. RobG

  20 augustus 2020 At 08:02

  Aanklacht niet ontvankelijk verklaard. Sorry voor het groepje onder aanvoering van Sham Binda en Curtis Hofwijks.

  =============================

  RobG, iedere belasting betalende burger is een belanghebbende in deze zaak. Het is hun goed recht om aangifte te doen. De PG moet nu maar beslissen om de vermoedelijke daders te verhoren cq over te gaan tot vervolging.


  Maak melding

 10. Als ik dit zo lees hoe er gefraudeerd is dan moet ik zeggen dat de wijze van werken om voordeel te behalen eentje is van “open en bloot boven tafel bezig zijn een bedrijf de grond i n te boren. Kennelijk hebben de heren fraudeurs geen enkele moeite met dit soort zaken getuige van de onvoorzichtigheid van hun handelen”.
  De samenspanners en de leider van deze groep hebben dus altijd gedacht “neks no kan pesa nanga mi” want zo dom frauderen waarbij zoveel geld gemoeid is laat zien dat deze heren / dames niets vreesden.

  Regering van Suriname ik zou u aanraden om met de meeste spoed een wet in elkaar te zetten die deze, indien schuldig bevonden, personen hun leven lang alles kwijt zijn inclusief rente etc.
  Dan bedoel ik meermalig persoonlijk failliet verklaren maar dan ook een ieder die hieraan heeft meegewerkt dus ook de “bode” .
  Hierdoor zal in de toekomst het frauderen sterk afnemen want uitbannen zal dit nooit kunnen


  Maak melding

 11. Zou Brunswijk ook een njang hebben gemaakt?
  ben benieuwd of de voorzitter van de ABOP deze Rusland nog in het zadel zal behouden.
  Brunswijk weet hiervan edoch dan nog zegt hij “Rusland kan blijven totdat zijn contract verlopen is.”
  Weet je wat voor een ravage iemand kan verrichten in enkele dagen?
  Bij alle HBO opleidingen MOET je enigszins een voorstelling en inschattingsvermogen bezitten anders ben je de grootste minkunkel met een diploma


  Maak melding

 12. De aangifte wordt gedaan door: Sham Pinda, Kishan Ramsukul, Antoon Karg, Amanda Sheombar, Marten Atencio, Curtis Hofwijks, Steven Alfaisi, Stephano Biervliet, Angelic del Castillo en Jennifer Wong Swie San.

  Dit is behoorlijk ongehoord van de oranje partij!
  gemodereerd

 13. Pres Chan en vp Brunswijk doen aan nepotisme, zie andere berichtgevingen, wat vinden de aanhangers van deze coalitie hiervan. Ik heb het altijd gezegd en jullie mogen hier zoveel uit jullie nek kletsen: het blijft poeroe ka pot poepe, stront weghalen poep terug zetten, sari tori. Deze regering kijkt alleen maar naar de financiële situatie. Ik zou zeggen werk ook aan goede juridische infrastructuur, zoals wetgeving, versterkt het OM en andere staats instellingen en werk aan kwaliteit en mentaliteit van de Surinamers o.a. via onderwijs enz. Werk aan een stevig fundament voordat je echt wilt gaan regeren!!!!, anders blijf je altijd fouten figuren aantrekken., misschien leuk voor de gasten op waterkant, kunnen ze lekker los gaan op hun ouwe dag😜😜.Groetjes


  Maak melding

 14. @Bigi Sma
  Ik lees graag de posten van u. Het zou zijn dat brunsie hem bewust heeft op zijn plek gehouden dat hij op heterdaad wordt betrapt. Wat ik nu merk dat het publiek geen los losi bor bori wil en zelf het initiatief genomen om aangifte te gaan doen.

  Het moet nu duidelijk zijn, als het staat niet wil of kan dan doet de staatsburger het wel. Dit betekent ook een waarschuwing voor de regering.
  Trouwens ik heb geen vertrouwen in brunsie hij vormt een gevaar voor deze regering het zal chan ontzettend veel energie kosten om deze man te neutraliseren.
  gemodereerd

 15. Beste Surinamers,
  viezeplee Brunsi wil met Surinaamse veren pronken, die niet van hem zijn. Eerlijke & oprechte deskundigen koop je niet om, maar die komen naar je partij toe als je een goed partij bestuurlijk programma hebt. Naar alle waarschijnlijkheid regeert brunsi zoals hij altijd gevoetbald heeft, nl broko bana style. Kom op kerel wees eens in je leven een echte nationalist, die Suriname en zijn diversiteit lief heeft boven eigen winst bejaagd!!!!!!

  Laat je kennen door je oprechte handelen en laat zien dat je anders bent dan druga DDB.
  Of heb je ziel aan de geldduivels verkocht? Dan is het einde play 4u!

  Gado bless Sranang


  Maak melding

 16. En dit is allemaal in de 10 jaar tijdens Bouta zijn presidentschap mogelijk gemaakt.
  Het recht moet zegevieren. Het volk pinaart en de rijken worden rijker. Op kondre mang oeng op.
  Bewustwording anders gaat het niet goed komen met ons land en volk.
  gemodereerd

 17. En dit is allemaal in de 10 jaar tijdens Bouta zijn presidentschap mogelijk gemaakt.
  Het recht moet zegevieren. Het volk pinaart en de rijken worden rijker. Opo kondre mang oeng opo
  Bewustwording anders gaat het niet goed komen met ons land en volk.
  gemodereerd

 18. pakiratigri 20 augustus 2020 At 07:19
  Als ik het goed begrepen heb, is het een medewerker van de EBS die aangifte van corruptie doet. Verder zijn er een aantal E- handtekeningen van diverse individuen als bewijs. Voor zover er verdenking is van corruptie ,lijkt het me dat het de staat Suriname moet zijn die deze zaak aanhangig zou moeten maken. Of de PG himself of een individu ,onderneming die direct-belanghebbende is. Deze aangifte lijkt op een vorm van een klokkenluider aangezien deze medewerker geen direct belang heeft.
  ******************************************************
  @@@ Pakiratigri … mag een medewerker van EBS geen aangifte doen … indien de bewuste medewerker {klokkenluider} bewijzen kan overleggen. We moeten blij en dankbaar zijn zulke medewerkers {klokkenluiders} te hebben …. thanks God Almighty !!!!!!!!!!!

  @@@P-tigri … heb je soms “profetische” gaven … ben je een Boenoeman die e kot’ loekoe.
  Ken je die medewerker/ster … weet je of hij/zij niet direct-Belanghebbende is ????????

  @@@P-tigri … wat corruptie-zaken {2005 – 2010} betreft onthoud je van elk commentaar.
  Ga zo gauw mogelijk terug naar het DIERENBOS. Wacht niet te lang anders gaan je soortgenoten zich van je vervreemden.

  Goede raad is duur …. dit is welgemeend en kosteloos !!!!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 19. Heel goed !
  Alle rechtgeaarde Surinamers werken mee aan de kruistocht tegen corruptie.

  Een ieder wordt opgeroepen om bewijzen of informatie dat kan leiden naar bewijzen van corruptieve handelingen aan te geven.

  Sowieso kunnen de kleine partijen als PRO, DA’91, A20, etc die geen zetels hadden behaald nu hun bijdrage leveren om schoonschip te maken. Dit zal zeker gewaardeerd en beloond worden door het volk.

  Ook NPS kan van grote betekenis zijn, zeker nu zij coalitiepartner is, om te zorgen voor Clean Government. NPS moet niet afwachten totdat ze ergens wordt ingedeeld, zij moet het initiatief nemen en kijken waar zij aanvulling aan kan geven. Misschien kunnen zij de PG ondersteunen, hij heeft het nu behoorlijk druk en het gaat nog drukker worden. De NPS kan vanuit hun eigen positie en met hun eigen kader nagaan waaraan zij voorwerk kunnen leveren. De NPS moet ervoor zorgen dat met hun voorwerk er verder voortborduurd wordt.

  Wij werken aan een Clean Suriname.
  Jij helpt toch ook mee.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 20. Bigi Sma …. YOU SHARP !!!!!!

  Brunswijk zit dik en dik in de problemen … daarom probeert de Vp overal zijn mannetjes {liefst zijn broer Leo } te plaatsen om zaken te “coveren”.

  Niet alleen in de kwestie EBS … maar ook in andere zaken … mark my words !!!!

  Brunswijk heeft niet zomaar gekozen om Vp te worden … niet in belang van Suriname { dat beleidt hij met de mond }… persoonlijk belang is in het geding.

  Ik geeft deze Coalitie Regering nog steeds het voordeel van de twijfel …. maar … een grote MAAR …

  Wat corruptie betreft hoort Brunswijk tot het PAARSE kamp.
  Foe ding Paarse Abanie no poer’ ing bere kon na doro … probeert Brunswijk ze overal te accomoderen.

  Eens een dief … altijd een dief … dieven proberen { lukt niet altijd } mekaar in bescherming te nemen.
  gemodereerd

 21. Hangende het onderzoek zouden deze dieven op non-actief gesteld moeten worden. En idd alle op slinkse wijze binnengehaald geld, moet teruggehaald worden. De afgelopen jaren heeft eigen belang hoog aan de vlaggenstok gestaan en is veel duur geleend geld in bodemloze zakken verdwenen. Beleid maken is een, maar controle op de uitvoering wordt vaak (bewust) vergeten zodat men ongestraft te werk kan gaan.
  Het is te verwachten dat door deze wantoestanden bobo andy helemaal van het toneel verdwijnt. Ik hoop dat het stokje in handen komt van Patricia Etnel. Wat zij is een vrouw met ballen die de partij verder kan helpen. Er is een grote schaarste in Surname van integere vakkundige mensen met eer en gevoel, die normen en waarden hoog in het vaandel hebben staan en landbelang boven eigenbelang stellen.


  Maak melding

 22. @Pony: Regeren is beleid maken en dat doe je niet met schelpen of kralen, maar met geld!
  Want zonder beleid gaat een volk verloren en zonder geld heeft een volk geen eten.


  Maak melding

 23. President Santokhi ,,doe er wat aan,,.
  Opsluiten deze gasten en KAAL plukken.
  Juridisch en Justitieël is het mogelijk.
  En alle financiën opsporen en kaal plukken.
  Het is allemaal gestolen geld van EBS.

  Voer ,,het pluk ze kaalwet,, in.

  Doe het over de hele lini. Heer Santokhi, laat de burgers zien dat je ballen hebt en dat er een frisse wind wait in Su.
  Dat ook een lering is voor toekomstige bestuurders om het land Su op een eerlijke manier te dienen. Dat stelen van de burgers en de staat Su het niet zal lonen.
  gemodereerd

 24. Ieder bedrijf ook staatsbedrijven moeten onder toezicht van speciaal account vallen. Zo een account moet malversatie direct door geven aan speciale commissie van president en schuldigen ophangen aan hoogste boom.mensen gaan 2 keer nadenken voor dat iets uithaalt.


  Maak melding

 25. De zogenaamde Surinaamse Elite, is een corrupte bende. Hoe meer diploma´s ze hebben, hoe groter de verdachtmakingen mogen zijn.
  Elke zondag pakslaag dag op het onafhankelijkheidsplein. Men kan symbolisch beginnen, door het volk in de gelegenheid te stellen om, de met stro gevulde poppen te voorzien van namen van de schuldigen die het Surinaamse volk in armoede hebben gezet vanwege hun hebzucht. Zo zal pop 1, moeten gaan tussen drs R van Trikt de hebzuchtige econoom, of drs G. Hoefdraad, de econoom die lijd aan leenzucht, kleptomanie etc. Geef het volk de gelegenheid om dit corruptenpark te bezoeken, en als zij het willen mogen ze hun stress kwijt door er flink op te timmeren.


  Maak melding

 26. Dat land, zijn volk en cultuur, zijn verrot, ziek, corrupt, crimineel.

  Die ontwikkeling is begonnen in 1974 en is uitgegroeid tot 1 groot misdadig gezwel.

  SURINAME wás, is en blijft een FAILED STATE.


  Maak melding

 27. Waar blijft het Surinaams parlement, wanneer gaan ze eindelijk eens hun controlerende functie uitoefenen, laat de vp of pres komen uitleggen wat zij aan het doen zijn bijv. over aanblijven Rusland en benoemingen van rvc’s. Groetjes


  Maak melding

 28. @Blakaboy 20 augustus 2020 At 03:08

  De bestaande wetten bieden genoeg mogelijkheden om deze zaak aan te pakken. Daar is de anti-corruptiewet niet voor nodig.


  Maak melding

 29. @Blakaboy 20 augustus 2020 At 03:08

  De bestaande wetten bieden genoeg mogelijkheden om deze zaak aan te pakken. Daar is de anti-corruptiewet niet voor nodig.
  Ook zal bij doorlichting snel blijken dat niet alle inkomsten aan de belasting zijn opgegeven en kan die een aanvullende aanslag plus dikke boete opleggen.


  Maak melding

 30. Pony ze dokken ze hebben zoveel zich gewentelt in de stront dat ze niet op straat durven te gaan.
  Ze mogen straks kont rol erend werk gaan doen in Boma. 🕳️🕳️🕳️


  Maak melding

 31. Dat was het volk beloofd om al die fraudeurs en boeven op te pakken van de vorige regering.Mij krijgt het gevoel als De Vp Bruinswijk er niet echt een werk van wil laten maken.Hoefdraad wordt bewust ook niet opgespoord er wordt wel opgeroepen van meld u aan meneer Hoefdraad.Het lijkt voor mij allemaal schijn.Ik denk dat Bruinswijk Hoefdraad niet echt wilt vervolgen.Ze hadden toch gesprekken gevoerd ,Bouterse,Bruinswijk en Hoefdraad voor de verkiezing en nog in geheim nog te wel.Dus zet vraagtekens bij al die NDPErs die hun intreden doen bij de nieuwe regering.Het VOLK WORDT ZAND IN HET OGEN GESTROOID .


  Maak melding

 32. Lang leve sherif!!! En al die jubelaars….Pony, voordat je ergens aan werkt moet resources hebben (geld, mens, middelen).

  Geen van de 3 hebben ze…dus voor wat er nog over is, gaan ze eerst om zichzelf bekommeren. Al die nieuwe benoemingen….waarvoor?

  En in zulke toebel water is het goed vissen voor tarantulas, w.o. die rijk zakenlui…het arme volk is weer eens de dupe!


  Maak melding

 33. Zoals het bericht van Breaking news aangeeft is de EBS in handen van Otmat Sibilo, die eigenaar is van het bedrijf Olibis.

  Het zal de overheid heek veel geld kosten om de EBS weer een Surinaams bedrijf te maken. Wurgcontracten, enz.

  Niet best wat erin de EBS gebeurt. Het Surinaamse Volk weet er niets van.

  Triest! Hopelijk dat de PG vh HvJ in Suriname deze aangifte goed op pakt en Andovo Rusland, president-commissaris bij EBS en Otmar Siblio directeur OLibis NV ea stevig aanpakt.

  De Surinaamse staat en bevolking worden behoorlijk benadeeld en deze gasten verrijken zich schandalig. Ook velen in de politiek zullen als alles goed wordt aangepakt niet aan kunnen ontkomen.

  De media moet deze zaak van dichtbij volgen en het Surinaamse volk informeren. Het zaakje stinkt behoorlijk.


  Maak melding

 34. Beste mensen, corruptie los je niet op door alleen verdachten op te pakken. Het proces van aanbesteding en teken bevoegdheid van functionarissen moeten ook aangescherpt worden door het vier ogen principe dwz controle door vier lagen in de organisatie. De financiele processen binnen de overheid is niet waterdicht en fraude en misbruik loeren hierdoor om de hoek. Dus ook aandacht voor de financiele werkprocessen.


  Maak melding

 35. haha, het arme volk is weer de dupe.
  Weer? ja u leest het goed, een ndper die het niet alleen zegt, maar ook schrijft
  Tja, wat moet je met zulk onkruid. VERDELGEN
  Een ding is zeker het volk is TIEN JAAR lang de dupe geweest. TIEN JAAR lang genaaidt, genaaidt en nog eens genaaidt
  Er valt niets meer daar te halen. De onderlaag is kaal gevreten. Nu komt de bovenlaag aan de beurt. En dan heb je hier nog wat teringhonden die het goed voor ze probeert te praten.
  Waarom doen ze dat toch?
  O, O daarom noh, omdat ze ook TIEN JAAR lang hun zakken gevuld hebben noh,
  Ooohh daarom
  Stenig ze. Geen medelijden. Maar onderschat ze niet, een schijthond in het nou blijft stinken
  gemodereerd

 36. Boesskowtoe, natuurlijk moet je kapitaal hebben om beleid uit te voeren, maar je zult ook zelfstandig functionerende instanties moeten hebben bemand met hardwerkende en gekwalificeerde mensen die eerlijk willen zijn. Je kunt niet alleen geld hebben zoals je zegt, je moet ook verdomd goed weten waaraan je het geld wilt uitgeven, dus zul Je goeie mensen moeten hebben. Bouterse en Hoefdraad hebben toch ook veel geld gespendeerd aan beleid ( btw iedereen kan beleid maken, dat is geen kunst, goed beleid dat is kunst) en waar staat Suriname nu met haar bevolking hé?? Dus Brada moni nomo no sari joe moesoe habi bung wroko .man fa nadoe noso sa joe o meki na soso broko sani en if joe no Loek bung joe o kwikie soso foefoeroe man.(sorry voor de su spelfouten) groetjes


  Maak melding

 37. haha, het arme volk is weer de dupe.
  Weer? ja u leest het goed, een ndper die het niet alleen zegt, maar ook schrijft
  Tja, wat moet je met zulk onkruit. VERDELGEN
  Het enige waar ze aan hebben gedacht en nog steeds doen is GELD GELD GELD. dat heb je nodig. haha. What an ass. Je hebt integere mensen nodig.
  GEEN ENKELE ndp’er, nog aanhanger van de ndp, nog onderkruiper die doet alsof hij geen die hart ndp’er is is integer. Vieze dagoes
  Een ding is zeker het volk is TIEN JAAR lang de dupe geweest. TIEN JAAR lang genaaidt, genaaidt en nog eens genaaidt
  Er valt niets meer daar te halen. De onderlaag is kaal gevreten. Nu komt de bovenlaag aan de beurt. En dan heb je hier nog wat teringhonden die het goed voor ze probeert te praten.
  Waarom doen ze dat toch?
  O, O daarom noh, omdat ze ook TIEN JAAR lang hun zakken gevult hebben noh,
  Ooohh daarom
  Stenig ze. Geen medelijden. Maar onderschat ze niet, een schijthond in het nou blijft stinken


  Maak melding

 38. Zoals ik in de aanklacht lees is er voldoende capaciteit voor levering van stroom in het land.
  Waarom valt deze dan zo vaak weg in groot Paramaribo?

  Maar gelukkig, na het donker komt er altijd weer licht.

  Waar staat onze Rekenkamer als toezichthouder van de staat in deze?


  Maak melding

 39. RobG 20 augustus 2020 At 08:02

  “Aanklacht niet ontvankelijk verklaard. Sorry voor het groepje onder aanvoering van Sham Binda en Curtis Hofwijks.”

  RobG ten tijde van Bouterse I zijn er ook dit soort trucs van Olibis ofwel ABOBer Sibilo gedocumenteerd in de publiciteit gekomen.
  Het waren enorme bedragen die via de firma Olibis gingen. Zelfs de leveranciers MAN en Wartsila stonden verbaast van het gegeven dat Olibis hun producten kon leveren aan EBS voor prijzen die aanzienlijk hoger waren dan hun Bruto prijslijsten en met enorme financieringsvergoedingen terwijl er ook geleverd kon worden met export financiering indien er een verzekering afgesloten werd.

  EBS betaalde kon men toen uitrekenen 2,5 maal de prijs en Sibilo liep geen risico’s. Toen was Sibilo ABOBer

  Beste RobG het beschreven proces is al meerdere keren aan gekaart. Denk eens aan meneer van Kanten die miljoenen in zijn zaak stak zonder te leveren. Vasseur etc. ontsprongen de dans bij de rechtbank omdat zij konden bewijzen in opdracht gehandeld te hebben. Hun opdrachtgever stond niet op de dagvaarding.
  RobG Denk eens aan de zoon of schoonzoon van Abrahams die het magazijn van EBS leeg roofde.

  U bent wel heel erg snel met zand er over, met niet ontvankelijk verklaren. Dit is een aangifte en die zal netjes behandeld moeten worden. In een normaal land zou de president commissaris terug treden hangende het onderzoek. Andy Rusland is schaamte loos en dat is zijn omgeving ook.


  Maak melding

 40. er moet verplicht met spoed een ,,,, wet ,,, aangenomen worden,,, dat elke burger in s m e uitgeleerd kan worden over de hele wereld bij aan vraag i . v. m. criminele activiteiten..

  dus alle crimes uit welke hoek dan ook binnen s m e. moet kunnen vertrekken als er een aanvraag binnen komt… dit moet in de grondwet vast gelegd worden liever gisteren dan morgen..

  s m e is geen bescherm heer, dan wel schuil plaats van crimes…
  gemodereerd

 41. “Leo Brunswijk en Mellisa Santokhi getipt in rvc Staatsolie.”

  Het zou mij heel erg teleurstellen als Santokhi zijn partner naar voren schuift voor elk één van de functies binnen het staatsbestel, ook niet zonder bezoldiging. Santokhi moet in ieder geval er voor zorgen dat hij alle schijn van belangenverstrengeling ziet te vermijden.


  Maak melding

 42. @jojo, als ik het goed begrijp werd er voorgefinancieerd door de onderneming Obilis n.v. Het probleem met Suriname is dat velen deze vorm van financiering niet kennen. Mensen die geschoold zijn in de (bedrijfs)economie kennen deze materie. De gemiddelde leek niet. Men is dan snel geneigd fraude,fraude tebechreeuwen. Er zijn verschillende vormen van deze wijze van financieren. Als een onderneming niet over voldoende liquide middelen beschikt kan men kapitaal dat men nodig heeft voor een investering verkrijgen via een ginancieringsbedrijf. Het bedrijf koopt dan het goed dat men nodig heeft. Er zitten voor en nadelen aan deze vorm van financieren. Het is uiteindelijk een dure vorm van financieren.


  Maak melding

 43. @RobG
  U wilt het niet begrijpen en doet net als of het een legitieme financieringsdeal is terwijl er sprake is van Aanbestedingsfraude waar met voorbedachte rade planmatig naar een deal met een veel duurdere tussen persoon zaken gedaan wordt.

  MAN en Warstila of Hitatchi of .Chinese of Indiaase partijen kunnen veel goedkoper direct zaken doen. Zij doen voor de vorm mee aan de aanbesteding en haken in de gunningsfase af omdat EBS hun zonder garanties wil laten financieren.
  Uit eindelijk na dat iedereen afwijst te financieren is Olibis de partij die wel wil financieren omdat zij al via de achterdeur de geborgde financieringsafspraken heeft of kan maken.
  Bij de vorige miljoenen contracten stonden de inkomsten uit IAM Gold borg.

  RobG
  Het opgezette plan resulteert er in dat de duurste aanbieder haar prijs bedingt plus hoge rentes en daarna in koopt bij de laagste aanbieder.
  Dit is mogelijk omdat de RvC onder een hoedje speelde met Sibilo/Olibis.
  Dit is de standaard in corrupte landen want men weet niet hoe lang men het land kan blijven plunderen.

  Dat dit nu boven water komt geeft minimaal aan dat er mensen zijn die gaan geloven dat er iets gaat veranderen.
  Net als van Kanten zal Sibilo wel verdwijnen.

  Het vereist wat moet maar deze overeenkomst zal ontbonden moeten worden. Met de zekerheden die Olibis heeft kan Burmeister & Wain Scandinavian Contractor en MAN een veel betere deal gesloten worden op een plaats waar er veel goedkoper met het powernet verbonden kan worden etc.

  Het is geen voorfinanciering maar aanbestedingsfraude best RobG.
  BWSC is hier op Mauritius onder tussen betrapt. Ofwel Santohki kan beter dapper zijn en deze deal cancelen en Sibilo en Rusland opsluiten voor ze verdwijnen.

  Hier zie je duidelijk het krachten veld waar in de mensen op de achtergrond achterhoede gevechten voeren om uit Santo Boma te blijven. Het zal niet mogelijk zijn beste RobG. Dit soort dossiers zijn niet te verhullen en de rest van de wereld (zelfs China niet) gaan geen zaken doen als de corruptie van de NDP en partners uitgeroeid wordt.

  Corruptie zal santohki niet kunnen uitroeien maar wel fors kunnen reduceren.
  Mensen als Sardjoe, Sibilo, Kulphadsingh. Kirpalani, de Moravische kerk business enterprise. etc. zullen met de billen bloot moeten. De informele goud sector zal moeten gaan afdragen met terugwerkende kracht (misbruik concessies).

  Brunswijk voert hier een achterhoede gevecht. Hij is in de val van de formele macht gelopen. Om zijn partij niet te verliezen wordt hij de marionet omdat buiten parlementair nu macht ontstaat omdat de rechtelijke macht niet meer gekneveld wordt.


  Maak melding

 44. RobG, deze vorm van voor financieren wordt vaak toegepast en is heel duur. Waarom denk je dat het heel duur is???🤑 Waarom zal de staat of bedrijf gebruikt maken van deze vorm., vooral bij overheids projecten, nepotisme komt heel vaak voor. Ze blijven opereren binnen de wet , maar kan fraude in de hand werken, dus de overheid moet verre afblijven van deze vorm van financieren, het werkt ook oneigenlijke concurrentie in de hand. Dus meneer RobG je moet proberen niet wat krom kan groeien goed te praten, je moet juist hiervoor waarschuwen.


  Maak melding

 45. @jojo,
  Het begint een beetje door te slaan met de commentaren van de haters van de vorige regering. In de wet staat dat er altijd afgeweken kan worden van openbare aanbestedingen. De manier waarop de uitbreiding van EBS wordt gefinancieerd komt tegemoet aan de vermogensbehoefte van de onderneming.

  Het bedrijf beschikt over weinig financiële middelen om zelf de investeringen te plegen. Het kapitaal werd door een andere partij direct beschikbaar gesteld om de uitbreiding te financieren. Er moest een uitbreiding plaatsvinden om de capaciteit te vergroten. In de eerste periode van de regering Bouterse was er sprake van energietekorten. Nu is er minder stroomuitval maar de capaciteit is niet voldoende. Het beschikbaar gestelde kapitaal moet ook een rendement opbrengen en dat is mijn inziens terecht.


  Maak melding

 46. @ JoJo en @ Pony,

  Verspillen jullie je tijd niet aan de pseudo-econoom RobG.
  Hij is een bekende NDP-trol, en lult alles recht wat krom is.
  Het is verspilde energie om met deze pisvlek in discussie te gaan.

  Ave Sranan.


  Maak melding

 47. @GrietjeBie
  RobG is niet relevant. Hij geeft aan wat veel mensen zouden kunnen gaan denken. Nu weer denkt hij aanbestedingswetgeving te kunnen implementeren.

  Beste RobG
  Bij een aanbesteding is het zaak dat er een levelplayingfield is voor alle spelers.
  Natuurlijk mag er afgeweken worden van aanbestedingsregels. Echter wel op basis van duidelijke criteria zoals verworven rechten, nood (breekt wetten), beperkte omvang, gegarandeerd te valideren marktconforme prijs, enkele bron.
  Ik heb al een jaar een toezegging van een NL gemeente dat een partner en ik zonder mededing een opdracht gaan krijgen omdat iets 100% ons idee is en zelfs de grootste ingenieurs bureau’s niet de mix van kennis kunnen inbrengen. In september kunnen wij aansluiten bij het projectteam en wat uurtjes in rekening gaan brengen. Peanuts in relatie tot het effect en de waarde. De betreffende Ambtenaren kunnen ons, na heel veel moeite, een onderhands opdrachtje geven voor een bedrag kleiner dan euro 50.000. Had ik mijn idee verkocht aan Arcadis of Ove Arup dan zouden zij omdat ze raamovereenkomsten hebben veelvouden van dat bedrag in rekening brengen. Pas als wij een onvervreemdbaar recht hebben weten te creëren ofwel zodra een wethouder met ons op een podium gaat staan kunnen wij gaan scoren.

  Lees wat er in de aangifte staat RobG u zult gaan ervaren dat er onder Andy Rusland een beerput geopend is die enorm stinkt en dat heeft niets met de vorige regering te maken. Viren Ajodhia en een prof. van Adekus hebben de technocratische kennis om te bepalen of er wel of geen extra opwekkingscapaciteit nodig is.
  Uit de aangifte blijkt dat hier hapsnap en in het geheim allerlei zaken geregeld zijn op een niet transparante wijze.
  De facturering via een loyalist zonder andere bekwaamheid dan handelaar/ importeur betekend niet anders dan dat er geld weg gemaakt wordt.
  De bijlagen maken ook duidelijk dat de 2012 opdracht aan Sibilo waar zaken geleverd zijn voor 2 maal de prijs in de prijslijsten in 2015 geherfinancierd is op basis van IAM Gold inkomsten van de staat.

  Mijn advies is opzeggen deze overeenkomst, ontbinden via de rechter op basis van vermoeden dat er op een onhoorbare wijze aanbesteed is. Laat Olibis maar eens proberen zijn geld te krijgen. BWSC zal als zij onbezoedeld willen blijven zelf voor financiering moeten zorgen.
  By the way Ik heb een betere en duurzamere oplossing in de maak op basis van afval als primaire energie bron met modulaire opwekkingsinstallaties naast de Paranan switchyard.
  Met die oplossing kan Brokopondo ook verbeterd worden waardoor Suriname 100% van duurzame energie voorzien kan worden en de HFO generatoren als reserve/noodstroom ingezet kunnen worden.

  wie weet binnenkort nieuws.


  Maak melding

 48. President Santokhi.
  Wanneer kom je met de volgende Staetement???? en verantwoording afleggen over de reeds gevoerde beleid.
  gemodereerd

 49. @jojo, het tarief dat EBS de bevolking en bedrijven in rekening brengt behoort tot een van de de laagste tarieven van het Caribische gebied en Latijns Amerika. EBS heeft on onvoldoende inkomsten om investeringen te verrichten en om de lonen te betalen. Het bedrijf van Sibilo fungeerde als vermogenverschaffer om de druk op EBS en de staat te verminderen.

  Ik vermoed dat de huidige regering met een verborgen agenda bezig. Er wordt nu een theaterstuk opgevoerd rond Sibilo en Rusland om de weg vrij te maken om IMF maatregelen te implementeren. De subsidies op gas- en electriciteit gaat men afschaffen. Alle tekenen wijzen in die richting. De tarieven voor de consumenten en bedrijven gaan omhoog. Andy Rusland zou zich verzetten tegen het verhogen van de tarieven.Het is ook niet in het belang van Abop dat de kosten voor de burgers worden opgetrokken. Uiteindelijk zal de nieuwe regering open kaart moeten spelen.


  Maak melding

 50. We gaan met onze nieuwe VP als voorbeeld, en ook als de man die nu blijkbaar de touwtjes in handen heeft, een voorbeeld stellen hoe het wel zou moeten….HOE DAN!!! 🙄🙄Brunswijk is door de rechtbank van Haarlem, Nederland bij verstek veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor cocaïnehandel. Ook is Brunswijk in Suriname veroordeeld voor een bankoverval die hij gepleegd zou hebben tijdens de Binnenlandse Oorlog[11][12][13]. wie stelt wie als voorbeeld🤔 Dit gedoe gaan we nog lang niet kwijtraken, en Brunsie gaat onze nieuwe president worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.