Total lockdown in Suriname van vrijdag 20.00u tot zondag 05.00u

31
Shell Gas Station On The Run
Shell servicestation On The Run

President Chandrikapersad Santokhi heeft zojuist een total lockdown aangekondigd in heel Suriname. De totale lockdown is van vrijdag 21 augustus 20.00u tot en met zondag 23 augustus 05.00u. De overige COVID-19 maatregelen zijn ook verscherpt:

Het dragen van mond-neusbedekking buiten eigen huis en in het bijzonder bij betreden van ruimten is verplicht. Regelmatig handen wassen gedurende 20 seconden of gebruik van een handsanitizer alsook de COVID-19 afstand van 1.5 meter dient altijd in acht genomen te worden;

Er is een uitgaansverbod van 20:00 pm – 05:00 am m.u.v. medische spoedgevallen en essentiële diensten;

Restaurants mogen alleen open zijn voor afhaal- en leveringsservice;

Samenscholingen van meer dan 5 personen, behalve voor werk met inachtneming van de COVID-19 maatregelen, zijn verboden;

Feesten, inclusief huisfeesten zijn verboden;

Bij bruiloften, rouwzittingen, religieuze bijeenkomsten en uitvaarten mogen niet meer dan 5 personen tegelijk aanwezig zijn, uiteraard met inachtneming van de COVID-19 maatregelen;

Alle sportscholen/velden, contactsporten, recreatieoorden, casino’s, gok- en vermakelijkheidsgelegenheden, kansspelkantoren,  bars, clubs, dancings en bordelen zijn gesloten. Individuele buitensporten zijn, met inachtneming van de algemene COVID-19 maatregelen, vooralsnog toegestaan;

Contactberoepen binnen zoals fysiotherapie, kapsalons en barbershops zijn vooralsnog toegestaan mits er voldoende ventilatie aanwezig is in de ruimten (ramen open) en de afstand van 1.5 meter tussen cliënten onderling wordt gehandhaafd maar ook de handhygiëne en het dragen van mond-en neusbedekking door alle aanwezige personen wordt gevolgd;

Markten blijven vooralsnog geopend met inachtneming van het protocol voor markten, waarbij o.a. geldt de 1.5 meter afstand tussen klanten en venters, mond-en neusbedekking door een ieder die de markten betreedt, goede ventilatie en handhygiëne.

De controle op naleving van de maatregelen zal worden geïntensiveerd.

31 REACTIES

 1. Santhokie heeft vernomen dat covid niet alleen op deze zaterdag, maar de de volgende zaterdag de hele dag op straat is. Oppassen dat covid niet bij je langskomt net als de Jehovahs getuigen.
  gemodereerd

 2. En wie zullen de maatregelen aan hun laars lappen? Kijk maar waar dit altijd gebeurde.
  Latour Texas abrabroki van dijk rens project etc
  Noem maar op

  De security man schoot de igi mofo in zijn been omdat hij naar binnen ging en anderen in gevaar bracht.
  Zijn steeds dezelfde hardleerse personen


  Maak melding

 3. Het is toch een achterlijke regel. Hoe gaan mensen brood kopen????
  Moeten ze vr 3 dagen brood kopen?? Hft deze randdebiel niet door dat de markten en zijn drukke terrassen covid verspreid
  Als je niet weet wat te doen roep mensen met verstand om het te doen
  Wat gaat hij hiermee bereiken?????.
  gemodereerd

 4. Deze maatregel was te verwachten. Nu een heel weekend voor “straf” thuisblijven. Niet chillen, niet naar de motjo’s, niet op de hoek rondhangen, niet doelloos rondrijden over straat. Wat zullen veel mensen het toch ZWAAR hebben…

  Bekijk het ook zo, je bespaart tenminste op de benzine kosten.


  Maak melding

 5. Hoe vaak per week en op welke dagen zijn de Persconferrenties?
  Wil je de gemeenschap bereiken , zal dit tijdig via de media bekend gemaakt moeten worden.
  gemodereerd

 6. Whahaha wat een joke… dus van maandag tor donderdag flink verspreiden en in het weekend sterven hihihi, deze regering frustreerd die gemeenschap alleen maar doe het goed of doe het niet… geef die mensen ruimte te ademen en zien wat het is!! Om de ader nu te kunnen volgen heb je een total lockdown van minimaal 6 weken nodig maar niet klagen regering dat heeft u aan uwzelf te danken… je bent toch geen idioot om tijdens een pandemie de markten open te stellen zelfs scholen kantoren alles normaal ok goed het resultaat is geweest 54 doden mooie teller he… sukkels gaan jullie straks zeggen paarse ratten pffft bouta was slap jullie zijn erher dan slap, maarja het betreft stemvee die heb je nu niet nodig he chaneke…
  gemodereerd

 7. Flut maatregel. Niet eens hele weekend. Dus zaterdag moet iedereen thuis zitten en zondag gaan ze allemaal weer zonder mondkap op de markten lopen. Krijg een beetje hoofdpijn van deze regering. Ze zullen het goed bedoelen maar dit is geen crisis management natuurlijk.


  Maak melding

 8. MISSCHIEN LIGT HET AAN MIJ HOOR MAAR EEN TOTAL LOCKDOWN VAN 20:00 UUR TOT 05:00 UUR IN HET WEEKEND HEET TOCH PARTIËLE LOCKDOWN?

  TOTAL LOCKDOWN BETEKENT DAT JE DE GEHELE DAG NIET OP DE OPENBARE WEG MAG BEVINDEN VOLGENS MIJ HOOR.

  Deze partiële Lockdown is toch al in werking?


  Maak melding

 9. De openbrief van Amzad Abdoel van de NDP aan Santokhi en zijn regering heeft wonderen verricht. In de brief vraagt Amzad aan Santokhi om zijn verantwoordelijkheid te nemen. Onder de regering Bouterse waren er op 25 mei 10 Covid-19 gevallen in Suriname en maar één dode. Nu onder Santokhi gaat Suriname onherroepelijk naar 10.000 Covid – 19 gevallen en honderden doden. Foei toch….!


  Maak melding

 10. Mijn huwelijk bij cbb is geplan voor zaterdag 10u am met achtneming vn covid maatregellen. Kan iemand me hier zeggen wat te doen?
  gemodereerd

 11. Is controle op afstand houden en mondkapje niet afdoende??

  Hopelijk heeft iedereen een koelkast en vriezer om voedsel vooral brood op te slaan.
  Wat een toestand .


  Maak melding

 12. Enige dat de verspreiding juist versneld blijft open. Markt.
  Daarom heeft wanica nu meer gevallen. Vanaf Bouterse de markt gesloten had kletste Mathoera omdat de mensen op haar lijken. Kijk nu wat er gebeurt. Zaterdag overal dicht zondag weer markt. Waarom moer de markt open?? Overal groente en fruit stands. Die mensen ontsmetten niet regelmatig. Nemen geld aan, geven geld en spullen. Ze gaan het niet elke 5 min doen. Als 4 mensen spullen kopen vergeten ze het al.
  gemodereerd

 13. Chan voor 25 Mei 2020 toen jij jouw champagne wilden houden was er toch niks lock Down was niet nodig de NDP was een spelletje aan het spelen jij en Belfort/Brunswijk riepen te schreeuwen dat er niks aan de Hand was , en nog wat waar blijven die Diaspora die in de Rij Stonden om te komen Investeren 😂😂😂😂😂😂😂, ze stonden mooi in de Rij ja. 😂😂😂🤡🤡🤡😂😂🤡😂🤡😂🤡🤡🤡😂😂🤡🤡🤡
  gemodereerd

 14. @RobG,

  dacht dat jij met je ” hoger niveau ” inzicht ook snapt dat het ook kan liggen aan incorrecte cijfers of minder testen of maatregelen NIET serieus nemen tijdens de vorige regering al speelden? Of probeer je serieus de boel te sarren op het niveau van een minder ontwikkelde van 13 jaar ? of ben je zo dom arrogant om te denken dat alle surinamers bij voorbaat debiel zijn en dat jij invloed kan hebben op regeringsniveau van suriname of onrust kan veroorzaken over de “rug” van een gevaarlijke virus? zielig, geestelijk eenzame laagste geval dat zich heel wat probeert te vinden, al is hij de enige… als hij het echt REALISTISCH bekijkt… fijne dag!


  Maak melding

 15. @ Realitymaster
  Negeer hem maar. hij krijg een stijve als er op hem gereageerd wort. Nog nooit iemand zoveel onzin zien vertellen. Hij weet dit heus wel, maar ja wat moet hij dan doen om zn dag te vullen.
  Waterkant is zijn drug


  Maak melding

 16. @ RobGay

  Dus jij denkt dat de schuld bij de huidige president ligt, ik kan het niet verwoorden zoals realitymaster, maar hij heeft groot gelijk! Je bent echt arrogant, en denkt op alles een antwoord klaar te hebben. En verder denkt je de wijsheid in pacht te hebben, en dat alle Surie’s dom zijn, je bent gewoon een ………!!!!!!!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 17. RobG: Die abdoel van jou is een loslopende idioot!. Als hij leest wat er in de wereld gebeurd komt hij erachter dat overal in de wereld het aantal besmettingen stijgt. Zelfs een koe zal begrijpen dat het stijgen van Covid-19 besmettingen komt door wijze waarop deze pandemie zich verspreidt. Vertel hem dat als er geen nieuwe regering was gekomen wellicht heel paramaribo en omgeving besmet was geraakt.
  Want de partij die hij aanbid en 10 jaar geregeerd heeft, heeft destijds niets gedaan om verdere besmettingen te voorkomen. Sterker nog, ze lieten mensen in rijen staan voor noodvoorzieningen en voedselpakket, zonder mondkapje. Als als je hem toch spreekt, vraag hem dan meteen waar die 300 milj. gebleven is die bestemd was voor de bestrijding van Covid-19. En over de verkoop van voedselpakketten door zijn broer zullen we het maar niet hebben. Want, een rat komt uit een rattenfamilie en produceert ook rattengebroed!


  Maak melding

 18. @Boesskowtoe / @Realitymadter, er is zich een drama aan het voltrekken in Suriname. Met een bevolking van 500.000 inwoners en zoveel besmettingen staat Suriname relatief gezien in de top van de wereld. Cuba heeft miljoenen inwoners en het aantal gevallen is in Cuba niets vergeleken met Suriname.
  gemodereerd

 19. Anna. Jullie zijn koppig luisteren niet en plakken alles aan je laars. Als men zich houd aan de regels kan het beter gaan en had je minder covid gevallen. Blijven jullie maar schelden en klagen dit heeft men zelf gewild. Unu no wang jere. Houdt afstand Ga niet op plaatsen waar je iet hoeft te zijn. Ga alleen en ga niet met vrienden if je hele gezin want Als één besmet is Heb je de poppen aan het dansen. Chan hou ze langer thuis. Buitenmannen en buitenvrouwen je gaat mij dit weekend niet zien. Sterkte allemaal en hou het hoofd cool,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.