COVID-19: 79 nieuwe gevallen, nu meer dan 1.000 actieve cases

5
Meer dan 1 persoon met coronavirus besmet in Suriname
Foto: BOG medewerkers bij een training over het opvangen van coronapatiënten in Suriname.

Het afgelopen 24 uur zijn 79 personen positief getest op het coronavirus en daartegenover zijn 43 genezen verklaard. Suriname heeft nu 1.014 actieve cases. Het aantal besmettingen sinds de uitbraak begin maart is met de nieuwe gevallen gestegen naar 3.295.

In totaal zijn 2.227 personen genezen verklaard. In de ziekenhuizen worden nu 143 personen verpleegd. 17 patiënten worden verpleegd in de intensive care units. Er zijn nu 513 personen in quarantaine en 910 patiënten zijn in isolatie. Het virus heeft het leven gekost aan 54 personen.

De situatie is zeer ernstig zei president Chandrikapersad Santokhi woensdagmiddag op een persconferentie. De regering heeft de COVID-19 maatregelen verscherpt en een totale lockdown aangekondigd voor komend weekend. De totale lockdown is van vrijdag 21 augustus 20.00u tot en met zondag 23 augustus 05.00u.

5 REACTIES

 1. Maar met die weekend lockdown gaan mensen thuis elkaar dan niet lopen besmetten. Als ze dan weer allemaal naar buiten gaan dan is het weer een broeinest van besmetters die de gevallen weer gaan laten stijgen. Zo schiet het dan toch ook niet op.

  Ik hoop het niet, maar ik denk dat na deze proefperiode de total lockdown zal worden verlengd.


  Maak melding

 2. Wie wind zaait zal storm oogsten.
  De huidige coalitie hitste het volk op tegen de maatregelen. De verkiezingen winnen tenkostte van het volk. Ben geen bouta fan. Absoluut niet. En nu vragen ze hetzelfde volk om wel naar hun te luitsteren.
  Karma is a bitch


  Maak melding

 3. HongKongFree@@ maar jij had toch opgeroepen om de covid19 regels te overtreden hypocriet dat je bent
  gemodereerd

 4. @Diet

  Er zijn meerdere factoren want in een failliet land waar iedereen maar dood gaat aan geen financien, honger, medicijnen tekort, roofmoorden tot gevolg en willen geloven dat er geen enkele covid geval is…dat is ook niet realistisch… hadden in maart al geen maatregelen moeten worden genomen en goed aangepakt moeten worden? want blijkbaar geldt covid regels niet voor bepaalde mensen (vinden ze zelf)… zie het gedrag nog steeds… uitgaan, chillen met vrienden, ‘familie” bijeenkomsten ( 40 man in 1 huis ), verjaardagen, huwelijken, zelfs begrafenissen denken mensen dat die dag covid uitzondering maakt, mensen die weigeren/allemaal lastig vinden en andere besmetten… etc… pech kan iedereen overkomen bijv supermarkt ofzo , maar iedereen zijn/haar best doen zou een stuk helpen… hopen dat het goed komt …


  Maak melding

 5. Surinamers, richt je blik naar landen die bestaande geneesmiddelen z.a. HCQ en ivermectin met succes gebruiken. Zelfs protocols (Dra Maria Eugenia Barrientos) met medicamenten die je bij de drugstore koopt bestaan: antiinflammatory, antigriepmiddel (een bestanddeel is paracetamol)
  , mouthwash. Zoek op en informeer je mensen: Er hoeven niet zoveel mensen te sterven. Wij moeten naar informaties zoeken en de dokter om recept voor eventueel hydroxychloroquine (ivermectin schijnt niet in Suriname verkrijgbaar te zijn) te vragen, ook al moeten we een verklaring tekenen. Het schijnt een taboewoord te zijn, https://www.youtube.com/watch?v=GIFBtANrGhA
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.