NDP gaat ‘gedupeerde leden’ bijstaan met juridisch advies

45
Archieffoto: NDP aanhangers in Suriname.

Het hoofdbestuur van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Suriname heeft donderdagvond bekend gemaakt dat zij ‘gedupeerde leden’ van de partij gaat bijstaan met (juridisch) advies. In een bericht aan haar ‘kameraden’ schrijft de partij:

“De NDP heeft de afgelopen tijd geluiden opgevangen dat onder andere leden van de NDP gedupeerd worden ten aanzien van hun rechtspositie als ambtenaar, maar ook last ondervinden bij de verstrekking van bereidverklaringen en beschikkingen voor grond.”

De partij schrijft verder dat zij heeft gemeend om haar leden, die een groot deel van de Surinaamse gemeenschap vertegenwoordigen, hierin bij te staan. Hiervoor is er een speciaal team aangewezen bestaande uit partijleden, interne en externe deskundigen.

De gedupeerden kunnen zich via de verschillende subafdelingen vanaf maandag 17 augustus, steeds op maandag, woensdag en vrijdag in het hoofdgebouw van OCER aan de dr. H.D. Benjaminstraat 56 melden van 10.00 uur – 13.00 uur.

45 REACTIES

 1. Weer een mooie belofte die natuurlijk niet nagekomen zal worden. Het HOOFDBESTUUR heeft straks zelf JURIDISCHE HULP HEEL HARD nodig. Bovendien is het voor hen niet meer mogelijk om leningen te sluiten dus wie houd wie voor GEK.
  gemodereerd

 2. als ik goed kijk naar die foto, dan begrijp ik er helemaal niks van!!! Nog steeds zoveel mensen die nog geloof hebben aan deze criminele organisatie, is echt ongekend.
  Ik denk dat al die criminele leden een hoop advocaten nodig gaan hebben. Want ze zijn allemaal crimineel. En de grootste is die moordenaar.
  lock him up pres. Santhoki


  Maak melding

 3. Waarom rot deze hele ndp niet gewoon op? Oude opa’s die ooit in groene pakjes hebben gelopen en nooit een schep of houwer hebben vastgehouden; Deze paarse cupAris waarom melden jullie je niet aan bij huize zodat de rest van suriname weer over kan gaan tot de orde van de dag ?


  Maak melding

 4. Wanneer het om misleiding gaat, is de NDP nummer 1.
  Ze zeggen ze willen de gedupeerden helpen.
  Wel dan laten ze de gestolen MILJARDEN in Amerikaanse en Surinaamse dollars terug geven, dan kan de nieuwe regering de ambtenaren betalen.
  President Chan heeft het ook gezegd: hij wil niemand brodeloos maken, maar er is geen geld om al die salarrissen in de ambtenarij te betalen.

  Het geld ligt bij Bouterse en consorten.
  Mijn advies naar de mensen die vinden dat ze gedupeerd worden, vraag partij paars waar de gelden zijn en ze terug te geven, dan kunnen we ondernemerschap stimuleren.
  Het wordt tijd dat de meesten van ons wakker worden in dit land.
  Politieke partijen en hun consorten worden rijk door stelen en oplichting etc en dan nemen we genoegen met een baan in de ambtenarij die heel slecht betaald is.

  Ik heb niks tegen ambtenaren, want we hebben ze nodig.
  Maar het probleem is de ambtenarij is al over bezet.
  Was Suriname goed bestuurd dan kon men de ambtenaren beter betalen.
  In plaats dat men je help om je eigen zaak te beginnen waar je meestal veel meer kan verdienen dan geef men je een baan en na 3 dagen heb je geen geld meer.
  Partij Paars noemt deze mensen gedupeerden.
  Door wie zijn ze gedupeerd dan?
  Door NDP.
  Ze waren tien jaren aan de macht waarom hebben ze jullie drie maanden voor de verkiezing werk gegeven?
  Ze hebben jullie als stem vee gebruikt.

  Partij Paars probeert altijd door middel van misleiding aan de macht te komen.
  Komen ze aan de macht dan worden hun zakken gevuld met miljoenen dan moet de kiezers genoegen nemen met slecht betaalde banen.


  Maak melding

 5. gedupeerd??? benadeeld?
  zoiets noemen we wachten op je beurt.
  je bent niet automatisch als eerste aan de beurt omdat je een domme ndper bent


  Maak melding

 6. Ze moeten een grote pot met geld hebben om iedereen juridisch bij te kunnen staan.
  Die hebben ze wel, aangezien ze genoeg van het volk en land gestolen hebben.
  De enige wat ze tekort zullen komen zijn advocaten. Kan hai gaat wel overuren moeten maken..


  Maak melding

 7. Het is niet uitgesloten dat vele gedupeerden voor hetgeen ze gekregen hebben onder de tafel tjoekoes hebben gegeven. mijn motto is, gestolen goed gedijt niet!

  Het zou goed zijn voor Suriname als het mes gaat in de hele ambtenarenorganisatie. Waarom: het werkt zeer log, ineffectief en bureaucratisch, mensen komen nooit op kantoor en als ze komen is het 7 even. En onder de NDP is het allemaal veel erger geworden omdat op alle posities mensen zijn aangenomen die totaal niet zijn gekwalificeerd. Dus reorganiseren die hap en stel een sociaal plan op dat als mocht blijken dat mensen niet geschikt zijn, ze een oprotpremie krijgen in de vorm van een percentage een het aantal gewerkte dienstjaren. De laatste lichting van 3600, vist dan achter net net. Daarvan weten we dat het geen zuivere koffie is.


  Maak melding

 8. Dit is de NDP ten top en representeert Bouterse als de sluwe vos. Hierdoor worden aan mensen valse hoop gegeven dat er wat te halen valt.
  Kijk maar naar Guyana wat men daar doet. Last minute benoemingen contracten in dienstneming etc wordt geadviseerd hiervan vanaf te zien anders zal de regering maatregelen treffen.

  Een voorbeeld stellend:
  Je bent aangenomen bij sociale zaken dan detacheer ik de laatst aangenomen personen in het binnenland bijvoorbeeld Stoelmanseiland of naar wonotobo etc voor de komende 6 maanden


  Maak melding

 9. Ik begrijp deze NDP ratten niet , ondanks dat er zoveel geplunderd is door de NDP boeven bende , en toch heeft deze ratten nog lef om te gaan demonstreren … dit betekend water naar zee dragen …. stomme idioten ….
  gemodereerd

 10. Is de winnaar van dat paarse autootje al bekend.
  De paarse Bouta-maffia had dit vóór de verkiezingen uitgeloofd. 🙈🙈🙈

  Hoor graag de de reaktie van deze uitzinnige, waarschijnlijk, winnaar.🤣🥳🤣🥳

  Maar ik het donkerbruine vermoeden dat ook dit weer een loze belofte was.🤮🥊🤮🥊


  Maak melding

 11. Suriname het Land van Goud en Olie !!!!

  Zwitserland het land van niks .

  Waar de Zwitsers het beste medische zorg, studies,recht systeem,Salarissen genieten.

  Corruptie is overal in de wereld.
  gemodereerd

 12. @ Flyer

  Dat paarse autootje is gewonnen door Dhr. Boefdraad.
  Hij toert er nu mee door het land en probeert een vluchtweg te vinden.
  Juridisch wordt hij bijgestaan door de remsporen/pisvlekken charlatans: RobG, Wayambo, Wendy en een paar nietige wormvormige aanhangsels van de NDP.

  Het circus is begonnen, laat de leeuwen maar los, Morituri te Salutant, Ave Sranan.


  Maak melding

 13. Ik had in eerste instantie begrepen dat de NDP bij monde van de grootste crimineel in het land had geroepen dat deze leden “juridische bijstand” zouden krijgen. Er stond al een heel batterij juristen klaar.
  Nu heet het “juridisch advies”, is toch iets anders dan “juridisch advies”.
  Je kan de mensen op de foto niet helemaal kwalijk nemen dat ze achter de belofte van hun criminele partij aangaan. Er is nog heel wat te doen met name op het gebied van scholing in het land.
  Wat je wel alvast als overheid kan doen is met spoed een resolutie uit te vaardigen dat een ieder die zich schuldig maakt aan malversaties aangaande de last-minute verstrekking van bereidverklaringen en beschikkingen voor grond, aangeklaagd zullen worden op straffe van een boete en gevangenisstraffen. Moet je zien hoe snel deze groep wegrent.


  Maak melding

 14. ndp, pe a moni dé? a sranan people aski ( repeat)

  Geef die arme en paarse kakkerlakken wat van jullie miljoenen us-dollars.

  ddb!, pe a moni dé?, sranansma dé aksi ( repeat)
  wanted!, pe a moni dé? sranansma de aksi repeat)

  ddb, de dok,
  boefie de dok.
  wanted dé dok!

  Pe a moni dé?
  ddb, a no mi! (repeat)

  Pe a moni dé?
  ddb, a no mi! ( repeat)

  a sranan people bere de bari
  a sranan sma bere de knoroe!

  ddb, a no mi!

  ddb/wanted, boefie, ginmardo kromosoeto, robert gray van trikt, mike nerkust, ingrid bouterse walding, abrahams, bouva, adbul, alibux, josefzoon, jules, wijdenbosch, jenny geerlings – simons, same on you!

  game over.

  Sherif Chan in actie!.
  Sherif Chan, Voor het gerecht met deze paarse criminelen


  Maak melding

 15. De huidige machthebbers handelen uit rancune tegen de aanhang van de NDP. Zij willen de mensen straffen omdat de vorige regering hen ondersteund heeft. Het zijn mensen die al niets hebben, die de competenties missen of niet hebben om voor hun eigen belangen op te komen. De vorige regering heeft niet de rijke mensen gefaciliteerd. Het waren mensen die in de marge van de samenleving leefden. De mensen hebben formele beschikkingen. De huidige machthebbers zullen de mensen geven waarop ze recht hebben. Advocaten en juristen kunnen hen daarbij ondersteunen.


  Maak melding

 16. EMANUEL: ‘SPOOKAMBTENAREN GAAN WERKEN VOOR HUN GELD’
  Bron: ‘Spookambtenaren gaan werken voor hun geld’ – DWTonline

  “vanaf oktober 2018 tot en 20 mei 2020 er maar liefst vijftienhonderd nieuwe krachten zijn aangetrokken door Regionale Ontwikkeling.”

  “mensen die zijn benoemd tot beleidsmedewerker en beleidsadviseur, maar sommigen zijn totaal niet geschikt voor zo een functie. “Het gaat om mensen met wie je zou moeten werken als schoonmaaksters, maar ze zijn dus beleidsmedewerkers op het ministerie.” Hoe deze ‘beleidsmedewerkers’ en ‘beleidsadviseurs’ ingezet gaan worden is nog niet duidelijk.”

  ——-

  De NDP heeft het over ‘duperen’ van haar ‘kameraden’/’partijleden’.
  Is het BEWUST aannemen van ’tuinmannen’ en ‘schoonmaaksters’ als beleidsmedewerkers en beleidsadviseurs ook geen dupering van het overheidsapparaat en de Staat Suriname…


  Maak melding

 17. o ja! misi kaba ook

  bad boy, bad boy, what you gonna do when they come 4 you?
  policeman is coming out! sherif Chan is coming, out!

  Sherif Chan is coming 4 you. You gonna run to the rock, there’ll be no rock.


  Maak melding

 18. Hier op waterkant is het altijd cabaret in optima forma, alleen maar krom geleuter vanuit Nederlandse huiskamer, lekker genieten als ze het maar niet gaan menen🤣🤣
  Ik mis Wayambo al een tijdje. Pres Chan waarom geen algemene ambtenaren stop ingevoerd, nieuwe cd’s worden benoemd, gelijk gesteld aan dep. directeuren, dit kost handen vol geld , ook de andere benoemingen, toezegging in bezoldiging wordt niet ongedaan gemaakt, de coalitie benoemt nieuwe ambtenaren onder de nieuwe last minute regelingen van paars, hoe gaan ze dit terug draaien. Pres en VP voeren geen of nauwelijks gesprekken met hun partij structuren over al deze kwesties. Lezen jullie dit niet waterkanten…
  gemodereerd

 19. Waarmee gaan ze het bekostigen? Met de gestolen staatsgelden? Paarse djamoe edes. ..ga naar de berm of buiten kantooruren naar Leonsberg. En stel gelijk de vraag : Pe A moni de? Kijken of ze je nog gaan helpen. Btw. Ze hebben al geholpen :Su de afgrond in. En voor robg. Tje poti. Jepi no de moro gi Joe. ..lees maar goed wat jezelf geschreven heb. Ai boi.


  Maak melding

 20. Rob,
  ik heb toch gelezen dat Misiekeba van mening was dat de inkomensongelijkheid groter is geworden. De rijkere, de beter bedeelden zijn juist bevoorrecht ten opzichte de minder bedeelden
  De NDP wil deze groep steunen. Dat is een nobel streven. Ik ben wat de ndp betreft sceptisch geworden. Immers het is altijd veel gespin en weinig wol geweest.
  dat zal nu niet anders zijn


  Maak melding

 21. @ RobG

  Jij, als pseudo econoom, hebt altijd het roofbouw management van de NDP ondersteunt en, tegen beter weten in, goedgepraat. Kom nu dus niet aan met je zielige verhaal over de NDP- sympathisanten. De vorige regering heeft, met jouw instemming en goedpraterij, het land en de schatkist compleet leeg geroofd.
  Je bent een stakker in de rij van Wayambo, Wendy en andere onderkruipsels.

  Het circus is begonnen, Morituri te Salutant, Ave Sranan.


  Maak melding

 22. @ GrietjeBie
  Ik kan het mij niet goed herinneren, omdat ik er niet veel aandacht aan schonk, maar was Wendy wel zo’n verdediger van de ndp. Was ze in weerwil van alles er van overtuigd dat alles wat ndp deed goed was en probeerde ze dat ook zo over te brengen?
  Of doet ze precies hetzelfde wat sommigen hier deden; ongefundeerde onzin verkondigen


  Maak melding

 23. Vanuit de NDP kant bekeken is hier toch niets mis mee? En laten de professoren een toontje lager zingen en wat minder opscheppen over hun eigen deskundigheid! Probeer de vrije meningsuiting van iedereen te respecteren!


  Maak melding

 24. “De huidige machthebbers handelen uit rancune tegen de aanhang van de NDP. Zij willen de mensen straffen omdat de vorige regering hen ondersteund heeft. Het zijn mensen die al niets hebben, die de competenties missen of niet hebben om voor hun eigen belangen op te komen.”
  ===============================================

  En omdat de mensen al niets hebben, competenties missen of hebben om voor hun eigen belangen op te komen moeten we ze allemaal maar tot beleidsadviseur bombarderen?

  Ook even een kleine correctie op mijn voorgaande posting.
  “Nu heet het “juridisch advies”, is toch iets anders dan “juridisch advies”.
  m/z:
  Nu heet het “juridisch advies”, is toch iets anders dan “juridische bijstand”.


  Maak melding

 25. @ Pico

  Het verdedigen van de NDP en het verkondigen van ongefundeerde onzin is een “pleonasme”.
  In dat rijtje plaats ik dus o.a. RobG, Wayambo, Wendy en nog een aantal niet met name te noemen scharminkels.

  Ave Sranan.


  Maak melding

 26. Als je niet rijk bent moet je je verstand ontwikkelen zodat het niet in de
  schaap of kuddedier fase blijft en iedereen je kan overheersen.
  De wereld is het domein van Kaïn en kent geen kameraden of broeders.


  Maak melding

 27. Het afslanken van het apparaat moet gefaseerd en gedoseerd geschieden. Het verschijnsel ‘spookambtenaar’ is geen patentrecht van de NDP. Het is slechts gehandhaafd en hier en daar verruimd. Wat heeft de PG al die tijd gedaan eigenlijk? Alle gevallen van vervolging etc. hebben zich afgespeeld tijdens het bewind van de NDP. Toen zat hij in zijn luie schommelstoel. Hij zat te wachten op de VHP. Ernstig plichtsverzuim is dat. De rechters zullen overuren boeken en er zal grote vertraging ontstaan. Het is geen kwestie van ; ‘we zullen het varkentje wel eventjes wassen. ‘ De NDP laat wel zien dat ze klaar staat voor haar leden. Het zijn ook Surinamers van vlees en bloed. Je kunt ze niet dehumaniseren. Het rigoureus en rancuneus handelen kan men aldus buiten beschouwing laten.


  Maak melding

 28. de n d p is op sterven na dood,,,, de meeste prominente vlaggen dragers zijn allang en breed weg.. of weg gelopen..
  die hele bende ligt nu in ,,, coma… of ze ooit er uit kome,,,
  de voortrekker zelf, moet binnen kort 20 jaren gaan zitten , wie blijft er dan nog over..
  als Nederland het voor het zeggen krijgt, moet hij de drugsbaron 11 jaren in Holland komen vertoeven .. als hij dat haalt tenminste..
  gemodereerd

 29. Pony 14 augustus 2020 At 14:08
  Hier op waterkant is het altijd cabaret in optima forma, alleen maar krom geleuter vanuit Nederlandse huiskamer, lekker genieten als ze het maar niet gaan menen🤣🤣
  Ik mis Wayambo al een tijdje.
  ==============
  Er moet ook hard gewerkt worden toch! Is een hele drukke periode nu! Terwijl iedereen zich vermaakt met allerlei deskundigheid hier, moet ik ervoor zorgen dat de begroting 2021 met de augustusbrief en de onderhandse cMEV 2021 van het CPB dit weekend geüpdatet wordt! Tussendoor laat ik wel wat van mij horen😂🤣😭

  Ik mag niet verklappen hoe de economische groei in Nederland er nu voor staat!


  Maak melding

 30. De ndp mag haar borst natmaken, wanneer de rechtszaken door de Surinamers aangespannen zullen worden voor de schuld van 5000 us dollars per inwoner; veroorzaakt door de ndp regering van de afgelopen 10 jaar.
  Dus ndp; goed in de spiegel kijken voordat je dit middel inzet. Want dit is leden bedrog. Ze iets beloven wat je heb gecreëerd en bewust weten, dat de last minute benoemingen etc geen rechtsgeldigheid hebben. Wreed om je eigen volgelingen blij te maken met een dooie mus.


  Maak melding

 31. @ Wayambo

  De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar met 8,5 procent gekrompen vergeleken met het kwartaal ervoor, toen ook al sprake was van een teruggang. “Een dergelijke krimp is niet eerder gemeten”, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.


  Maak melding

 32. GrietjeBie 14 augustus 2020 At 21:54

  @ Wayambo

  De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar met 8,5 procent gekrompen vergeleken met het kwartaal ervoor, toen ook al sprake was van een teruggang. “Een dergelijke krimp is niet eerder gemeten”, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag
  =====
  Is een beetje oud nieuws van CBS, althans voor mij. CPB cijfers cMEV 2021 mag nog niet naar buiten gecommuniceerd worden! De rekenmeesters hebben deze vanmorgen van het CPB onderhands gekregen!


  Maak melding

 33. @ Wayambo

  Is een beetje oud nieuws van CBS, althans voor mij. CPB cijfers cMEV 2021 mag nog niet naar buiten gecommuniceerd worden! De rekenmeesters hebben deze vanmorgen van het CPB onderhands gekregen!

  En wat wil jij daar mee zeggen? Of loop je hier een beetje flink te doen en op te scheppen?
  Dat jij daar een beetje papier loopt rond te brengen, is allang geen geheim meer. Sterker nog, het zal een ieder hier worst wezen.

  Je doet je net als de pisvlek RobG, vele malen belangrijker voor dan je bent.

  Ave Sranan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.