40ste coronadode in Suriname, 108 nieuwe gevallen

14
Archieffoto: coronadode in Suriname.

Uit de bijgewerkte teller van de officiële COVID-19 website, is donderdagavond gebleken dat er weer een persoon is overleden aan de gevolgen van het gevreesde coronavirus. In totaal zijn er nu 40 personen overleden.

Het aantal nieuwe gevallen is weer hoog en staat voor donderdag op maar liefst 108. De meeste nieuwe gevallen hebben zich gemanifesteerd in Paramaribo, namelijk 46. Wanica staat op de tweede plaats met 19 besmettingen.

Op dit moment liggen er 120 mensen in het ziekenhuis, waarvan 12 in een Intensive Care Unit (ICU). Deze week werd bekend dat het aantal beschikbare COVID-19 faciliteiten in Suriname steeds schaarser wordt:

14 REACTIES

 1. Jammer dat de cijfers als maar op gaanSu en het caraibisch gebied moet deelnemen aan de fase drie van de test vaccine. We zien dan of de testvaccine werkt in Su.


  Maak melding

 2. Dit hebben de mensen vaak genoeg aan zichzelf te danken. Zeggen dat je iedere dag je bitter inneemt en goed eet en in de zon zit en dat het een wittie sma ziekie is want blaka mang no e kies Covid 19 en dat in warme landen Covid 19 er nagenoeg niet is, tja dat is dus wat er in Suriname onder het volk wordt gebezigd.
  De buurten waar de NDP haar kiezers heeft maar ook de ex president die hadden poep aan de adviezen van het Covid 19 team
  Nu zie je dus “ba soekoe ba finie ba tjarie en de mensen die voorzichtig zijn die lopen het ook op.
  Vanochtend gehoord dat Soeng Ngie aan de waterkant dicht moet wegens besmettingen.
  De winkels waar mensen naartoe gaan om boodschappen te doen worden in gevaar gebracht door de mensen die onvoorzichtig zijn.


  Maak melding

 3. @Bigi Sma,
  Jouw regering faalt m.b.t. de aanpak van covid-19. Vanaf het moment dat men de bestrijding van de pandemie heeft gepolitiseerd door het vorige team van ,” Doewet ” te vervangen is het misgegaan. Onder de regering Bouterse waren het maar 12 gevallen . Check…..! Thans gaat men onder Santokhi richting 3000 cases. Dit wijst hoe incompetent de regering Santokhi is om de situatie te analyseren en aan te pakken. Ik en velen denken dat mensen van Santokhi hun diploma online hebben gekocht. Check, check…..! Zij hebben niet de deskundigheid in huis om met dit vraagstuk om te gaan.

  Het wordt alleen maar erger.Check….! Het is een kwestie van tijd dat de bevolking gaat morren. Read my words. Check….! Ook de primitieve Surinaamse pers laat het afweten. Zijn zij niet in staat om een vergelijkend onderzoek uit te voeren? Naar Surinaamse omstandigheden is de omvang die de pandemie aanneemt een ramp voor het land.De grote recessie die aankomt gaat de situatie alleen maar erger maken. Bouterse kreeg te maken met een grote recessie. Nu mag Chan gaan ervaren wat het is om met een grote recessie geconfronteerd te worden. In tegenstelling tot Bouterse gaat Chan de recessie afwentelen op de bevolking.


  Maak melding

 4. Tien uur lang heeft de vorige regering, op hun blote knieën gesmeekt om het stokje over te nemen, omdat ze het niet meer aankonden.
  Lange rijen bij de pakketverstrekking, totale chaos. Een covid-team waarvan enkele leden besmet zijn geraakt, gelukkig hersteld. Een overste die het lachertje werd op twitter vanwege haar uitspraken, en daarom ook is vervangen. Een covid-fonds waarvan een groot deel beland is bij de media, de rest is foetsie. Weinig test middelen. Gebrek aan IC deskundigheid.
  Nu blijkt dat de US 250.000 us dollar beschikbaar heeft gesteld.
  Tsja.

  Zal wel de schuld zijn vd regen.


  Maak melding

 5. Kijk die opmerkingen waw we worden met de dag idioter in dit land… Want de bovolking kan een totale lockdown opdragen toch… 1 ding mag wel gezegd worden we hebben een stabiele stijging dus onze covid management team die doet het goed… misschien een model om het volk te saneren denk ik nu hoor… let goed op we zijn zo druk de verspreiding tegen te werken maar alle marktwn zijn normaal open, oh ai ik was vergeten volgens de deskundigheid van onze nieuwe regering verspreidt het virus zich tussen 5 u sochtends en 8u savonds niet.. pffffft stelletje hypocrieten.. Begin bijna een heleboel te geloven die offer moet compleet zijn denk ik… Bah ik spuug op de aanpak hoor.. te denken dat velen mijn reactie zullen aanvallen anderen zullen nog durven zeggen het is bouta zijn schuld… Ik baalde zelfs van bouta toen hij niet overging tor total locksown en nu met deze meer op macht afgerichte regering pfffftttt na drai bere serieus!!!! Hoeveel Surinamers nog meer voordat deze idioten over zullen gaan tot een totale lockdown?????
  gemodereerd

 6. Bron: Sr Herald

  ” …
  “Er zijn helaas heel wat mensen die niet te vinden zijn nadat de resultaten zijn binnengekomen. Ze worden gebeld om hun uitslag door te geven en nemen de telefoon niet op. Een deel van de mensen neemt in eerste instantie wel de telefoon op en wanneer ze horen dat ze positief getest zijn en opgenomen moeten worden gaan ze onderduiken en zijn niet te vinden,” gaf de infectioloog verder aan.
  … ”

  De schuld geven aan de regering blijkt erg kortzichtig. De regering doet haar best maar helaas zijn er veel mensen in Suriname die geen verantwoordelijkheidsgevoel hebben.

  De regering zal veel harder moeten optreden. En sancties moeten opleggen aan iedereen die bewust niet meewerkt en dus bewust de volksgezondheid in gevaar brengt.
  Desnoods wordt iedereen die positief is getest maar zich schuilhoudt en dus een gevaar vormt voor samenleving in de media bekend gemaakt.

  Beste mensen,
  Spreek elkaar toe en moedig elkaar aan. Werk mee aan een veilig en gezond Suriname.

  Volwassen zijn is eigen verantwoording nemen. Krakti !


  Maak melding

 7. @BS: Op Starnews is er een art over Covid op kippenvleugels uit Brazilië. Het werd ontdekt bij exportzendingen naar China. Covid is ook op garnalen uit Ecuador. Hier vinden we het niet meer raar dat er in die vleesverwerkende hoek besmettingen worden ontdekt. En dat de boel tijdelijk wordt gesloten om ontsmet te worden en dat het personeel etc ook onder een vergrootglas komen.
  Men zegt dat het virus alleen op levend materiaal kan overleven maar niemand praat over VIRUSCONSERVATIEMETHODEN ! In de laboratoria worden volgens mij heel veel virussen en levende cellen bewaard door bevriezing. Hoe het in zn werk toegaat weet ik niet maar als deze bevroren virussen(bv) worden ontdooit dan komen ze weer tot leven op een goeie voedingsbron.
  De Chinezen zijn verder dan de meesten denken. Was het niet een Chinese oogarts die dit virus ontdekte en gestraft werd voor zijn alarm maar later een soort rehabilitatie kreeg? Jammer genoeg is ook hij gestorven aan deze vloek.
  De 2e golf meldt zich nu al veel vroeger dan verwacht aan hier in Nederland. Ik ben er in ieder geval niet gerust op en denk vaak ieder voor zich en God voor ons allen. Want ik probeer om niet besmet te worden maar velen in mijn omgeving vinden mijn regels overdreven. Zij vinden immers dat ze gezond zijn evenals hun bloedjes van kinderen.
  Ik vraag mij ook af wanneer artsen , verpleegkundigen. covidtesters en andere hulpverleners ook in verplichte 14 quarantaine worden gezet. En ook vraag ik mij af wanneer OVERAL VERPLICHTE LOOPRICHTINGEN worden ingevoerd vooral in supermarkten en winkelcentra want iedereen boort nu tussendoor e kruis sma pasi.
  Covid kong foe tang ma mi naf abing.


  Maak melding

 8. @Robg

  Wat kan jij toch dom kletsen.Het verspreiden van Covid-19 daar kan de regering niks aan doen.
  Er zijn genoeg regels waar men zich aan moet houden maar het stronteigenwijze Surinaamse publiek weet altijd beter.In Su gaan mensen in quarantaine van staatswege in andere landen moet je zelf in je eigen huis in quarantaine.Of wil je dat al de overtreders neergeschoten worden? En iedere regering en ieder land gaat anders om met covid-19.Er wordt heel veel van het publiek gevraagd en dat is niet altijd even gemakkelijk


  Maak melding

 9. @ Rob,
  je reactie alhier scheelt weinig van je gepost hebt bij een ander artikel. Het heeft dan ook weinig zin om mijn reactie te herhalen.
  Echter, je begeeft je weer op het terrein dat voor jouw te gevaarlijk is. Gebrek aan kennis speelt jouw hierbij parten. p het gebied van zinloos geloei win je het zeker van mij
  Je richt je tot Bigi Sam en schrijft over recessie
  Verboden gebied.
  De regering Santokhi heeft met een veelkoppig monster te maken die je moet bestrijden met een batterij aan instrumenten
  Het volk wil veel. Zo wil zij
  – een toename van de koopkracht zien
  – meer veiligheid, ook in het verkeer
  – gerechtigheid voor wat haar is aangedaan de afgelopen tien jaar (ik heb het dus niet over de moorden)
  – een betere gezondheidszorg
  – meer en betere openbare voorzieningen
  – een schoner milieu
  – het virus een halt toeroepen en vervolgens geheel laten verdwijnen

  Het een is lastiger te realiseren dan het ander. De politiek moet met de schaarse alternatief aanwendbare middelen keuzes maken.
  Het is dan ook onmogelijk iedereen gelijktijdig gelukkig te maken. Keuzes maken, het volk duidelijk maken waarop meer dit in plaats van meer dat
  Het probleem, door jouw genoemd recessie is veroorzaakt door de ndp in haar totaliteit. Ook bij het niet stelen, maar wegkijken ben je schuldig. De strafmaat zal waarschijnlijk lager zijn
  Covid 19 en met name de economische gevolgen wereldwijd, dus NIET alleen in Suriname gevoegd bij een veel te hoge staatschuld in verhouding tot de verdiencapaciteit,
  een veel te groot ambtenarenapparaat, een berg aan schulden zowel in eigen land alsook in het buitenland, zijn samen de problemen waar mee de huidige regering te maken heeft.
  Als de ndp, maar dat is een koe in de kont kijken, meer kennis had gehad dan zou Suriname nu niet hebben opgezadeld zitten met bovengenoemde problemen, uitgezonderd het virus.
  Als de ndp, maar dat is een koe in de kont kijken, zich minder had verrijkt ten koste van de bevolking dan zou Suriname nu niet hebben opgezadeld zitten met bovengenoemde problemen.
  De regering Santokhi moet eerst puin ruimen, alvorens zij aan een stabiel beleid kan gaan voeren gericht op meer welvaart voor het volk

  Je mag dan volop je losse flodders hier posten, maar alles maar dan ook alles is terug te voeren op wanbeleid van TIEN Jaar een decennium
  Dus zodra je ook maar iets schrijft weten jij en ik en eigenlijk iedereen wie de oorzaak is van het probleem.
  Dat valt niet meer te veranderen. dat heb je nou eenmaal met het verleden.
  Gelukkig is de toekomst wel te beïnvloeden, maar dat kan niet, mag niet en zal niet door de ndp gebeuren. Daarvoor heeft zij teveel leed veroorzaakt
  .Kritisch zijn ja dat mag en moet zelf.
  Maar bedenk en dat geldt ook voor jou en natuurlijk ook je alter ego dat het schieten met losse flodders geen doelwit zal raken.
  Dus het volk moet geduld betrachten, maar ook zij die tegen de regering zijn al heeft zij nog niets gedaan dat als negatief kan worden bestempeld, want anders heb je a;l je kruit verschoten voor het echte werk begint
  Misschien vind je dit te lastig daarom zal ik het anders formuleren;
  jong, wacht tot 12 uur vanavond dan schieten we het oude jaar weg, maar als je nu al schiet dan is al je vuurwerk op voor het zover is.


  Maak melding

 10. Enige dat Chan doet is met de tijd schuiven.
  Terrassen overvol. Kijk bij the coffee box,, kijk bij xo lounge. In de stad. 4/5 mensen aan tafel. Wie bediend ze?? Gewoon meeneem voor iedereen maar Chan had een grote bek. Kijk nu.
  De koers gast omhoog. Zijn toverstaf werkt dus niet.
  Elke dag gaan mensen van en naar Frans Guyana.
  Laat Brunsie het oplossen.
  Covid stijgt maar er komt commissie viering 45 jaar onafhankelijkheid. Ze kunnen liever Suriname schoonmaken. Kijk binnenstad zo smerig. Was zo schoon en fris.
  I love su???? Waar???


  Maak melding

 11. Bouta-lovers kunnen wel Chan de schuld geven maar hiermee geven ze aan totaal geen weet te hebben van de realiteit.

  Terrassen vol ?
  Is Chan een kleuterleidster die kleuters constant moet pamperen. Kunnen die mensen die Covid niet serieus nemen niet zelf verantwoording dragen. Er zijn regels waaraan gehouden dient te worden. Chan kan toch niet op elk terrasje agenten neerzetten.

  Koers stijgt ? Iedereen behalve het NDP-volk weet dat je niet kan toveren en niemand heeft gezegd behalve de NDP heeft gezegd dat Chan een toverstok heeft. De NDP heeft altijd beweerd dat de VHP de koers beinvloedt en nu snappen ze het zelf niet meer. De koers stijgt door dat er o.a. gespeculeerd wordt. Er wordt veel cash thuisgehouden. Geld moet weer gaan rollen.

  Suriname vervuilt ? Dat komt door onverantwoord kleutergedrag van sommige Surinamers zelf.

  Maar Bouta-lovers verwachten dat Chan elk terras gaat bewaken, een wondermiddel heeft tegen Covid, de koers bij wet gaat regelen en nog eens zelf de binnenstad gaat schoonvegen.

  Mijn antwoord op al die Bouta-lovers:
  ie aa .. ie aa .. ie aa .. ie aa ..
  Dit is wat ze zeker zullen begrijpen.


  Maak melding

 12. Wendy
  zorgwekkend als heteen je schrijft inderdaad zo is wat de terrassen betreft. Op dit gebied faalt men.
  De binnenstad is die zo vervuild geraakt nadat de nieuwe regering aantrad? Of was het al sluimerend aan het verloederen. Ook een zorgelijke sitiuatie

  @ Sammy the queen
  Een paar dagen geleden was op op tv een uitzending over lepra
  (waterkant.net/suriname/2020/08/10/tv-bijzondere-expeditie-naar-suriname-op-zoek-naar-leprabacterie),
  Uit botten kon men zelf afleiden dat ziektes, in het onderhavige geval lepra, rustig kon voortbestaan. Hetgeen u schrijft; “Men zegt dat het virus alleen op levend materiaal kan overleven maar niemand praat over VIRUSCONSERVATIEMETHODEN” is dus zeer wel mogelijk.
  Looprichtingen
  Als je op straat bent ben je een onderdeel van het verkeer. Dit vergeten velen.
  Als je dit bedenkt dan weet je dat je als fietser, bromfietser, automobilist, voetganger rechts (links) moeten houden in Nederland (Suriname)
  Helaas gebeurt dit niet en heb je hulpmiddelen zoals looprichtingen nodig om de mensen hier op te wijzen. U heeft gelijk. Ik verbaas mij hier ook over


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.