COVID-19: 107 nieuwe gevallen; nu meer dan 2.200 besmettingen sinds uitbraak

6
Meer dan 1 persoon met coronavirus besmet in Suriname
Foto: BOG medewerkers bij een training over het opvangen van coronapatiënten in Suriname.

Binnen 24 uur zijn er maar liefst 107 personen positief getest op het coronavirus in Suriname en daartegenover zijn 59 genezen verklaard. Het aantal besmettingen sinds de uitbraak begin maart is met de nieuwe gevallen gesprongen naar 2.203.

Het is voor het eerst dat er binnen 24 uur meer dan 100 nieuwe coronagevallen zijn genoteerd in Suriname. Er zijn momenteel 669 actieve cases en in totaal zijn 1.505 personen genezen verklaard.

99 personen worden verpleegd in ziekenhuizen. 12 patiënten worden verpleegd in de intensive care units van de ziekenhuizen. Nu zijn 642 personen in quarantaine en 558 mensen zijn in isolatie. Het virus heeft het leven gekost aan 29 personen.

6 REACTIES

 1. Suriname had het minst aantal civid-19 besmettingen in het Caribische gebied. Het land is thans gestegen naar de tweede plaatst. Hebben wij te danken aan de grote aantallen illegale grensoverschrijdingen van besmette mensen die kwamen stemmen op Abop van Ronnie Brunswijk. Daarnaast is mismanagement van de huidige regeerders de schuldige. Onder de regering Bouterse waren het er hooguit 10 tot 15 besmette gevallen. De situatie stijgt deze incompetente regering boven het hoofd. Ook het nieuwe covid team heeft geen uitstraling naar de gemeenschap. Het zijn mensen die in feite vluchten voor covid-19. Ze komen over als klungels met twee linkerhanden. Men neemt hen niet serieus. Dit is ook de reden waarom men niet meer geïnteresseerd is hun voorlichtingsprogramma.


  Maak melding

 2. De huidige team is een kundige team. Ze bestrijden de infectie haarden met deskundigen die ze hebben. De grensrivieren zijn donker snachts. Alleen ervaren gidsen kan je overbrengen.Die kennen de stromingen en nukken van de rivieren.

  Ben toch benieuwd hoe de lanfscape er uit ziet na vaccinatie. Waarom vragen de Caricom landen niet of ze als proeflanden mogen deelnemen in fase drie van de proef vaccinatie.


  Maak melding

 3. De kits om te testen waren in de tijd dat bouterse aan de macht was niet helemaal te vertrouwen. Ook was de voorraad beperkt waardoor alleen uitzonderlijke gevallen getest konden worden, hetgeen er geen echt uitsluitsel kon gegeven worden of iemand nou daadwerkelijk besmet was. Dit resulteerde vaak in negatieve resultaten waardoor de illusie werd gewekt dat alles “under control” was.

  Nu de nieuwe regering de beschikking heeft over grotere voorraden en betrouwbaardere test kits, kunnen ze de situatie beter monitoren en komen, helaas maar wel verwacht, de werkelijke cijfers naar boven, die er in pricipe al waren.

  Er is in de bouterse tijd al vaak geopperd voor meer voorraden en betrouwbare kits. Dat advies werd echter in de wind geslagen door dat bewind.

  Nou, welnu, kan de regering met de cijfers van nu, werken aan een oplossing voor dit probleem. Er zijn al deskundige en daadkrachtige, maar passende maatregelen genomen. Al moet men wel wachten, zoals elk land op deze aardbol, op een werkend vaccin.


  Maak melding

 4. Suriname verkeert nu in code Rood.Het huidige covid team is incompetent en heeft de situatie niet meer in de hand.Deze gasten dachten met hun nieuwe formule betere resultaten te boeken. Hoe kan je een team samenstellen met mensen die voorheen altijd het binnenland en de contacten met het gewone volk en het volk in het binnenland vermeden Het land stevent nu onderleiding van Santokhi en Brunswijk af naar code zwart.


  Maak melding

 5. RobG 8 augustus 2020 At 19:47 zegt:
  “Hoe kan je een team samenstellen met mensen die voorheen altijd het binnenland en de contacten met het gewone volk en het volk in het binnenland vermeden”

  ——————————————–
  En dat is de kern van het probleem nu. Je laat toch ook geen papegaai vissen vangen? Ze wachten op Nederlandse richtlijnen terwijl die het, vergeleken met omringende landen, het ook laten afweten. Veels te slap.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.