Uitgifte van terreinen rondom Cultuurtuinlaan wordt ingetrokken

15
Noersalim tekent op de valreep voor uitgifte grond in Cultuurtuin
Een aannemer ging aan de slag met het ontbossingsproject.

Minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer in Suriname heeft toestemming gekregen van de Raad van Ministers (RvM) om de terreinen in en rondom het gebied van de Cultuurtuinlaan, welke zijn uitgegeven in juli 2020, in te trekken.

De inmiddels afgetreden Surinaamse minister Mike Noersalim heeft, als vervanger op Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, op de valreep gronduitgiftes in de Cultuurtuin goedgekeurd. Dat zou blijken uit toewijzingsbeschikkingen met namen van mensen, die in aanmerking zijn gekomen voor een stuk grond ter plaatse.

De kwestie viel op toen werkzaamheden, die ter plaatse werden uitgevoerd door een graafmachine, werden ontdekt (FOTO). Een groep natuurliefhebbers is daarna in actie gekomen tegen deze dreigende ontbossing van de Cultuurtuin. Ze geven aan zich niet in de situatie te zullen berusten en een vinger aan de pols zullen houden in deze kwestie.

De minister heeft ook toestemming gekregen om de procureur-generaal in te schakelen voor eventueel strafrechtelijk onderzoek aangaande deze gronduitgifte.

15 REACTIES

 1. Wayambo zal zo meteen reageren dat de intrekking en onderzoek niets anders is dan rancune van de huidige regering.
  Regering u heeft gelijk met uw handelingen want dit alles riekt naar zelfverrijking en fraude.
  Indien de PG uiteindelijk mensen zal vervolgen ja dan kunnen wij wijzen en schreeuwen “tap a foermang”


  Maak melding

 2. Demissionair.!!!!!!!!!!!!!!!
  Nu is hij dubbel de lul.
  Hij zal hopelijk worden aangeklaagd
  zijn opdrachtgever zal hem vervloeken dat hij zo lang gewacht heeft
  de figuren die de beschikking ten onrechte hebben verkregen zullen hem (willen) lynchen


  Maak melding

 3. Bigi opschepper Sma 4 augustus 2020 At 15:09

  Wayambo zal zo meteen reageren dat de intrekking en onderzoek niets anders is dan rancune van de huidige regering.
  ======
  Als ik net zo’n demente ouwe zak en opschepper als jou zou zijn dan misschien wel! Maar helaas moet ik je teleurstellen😂😭🤣!


  Maak melding

 4. Noersaliem moet worden vervolgd, op grond dat zijn voorganger Soerdjan deze stukken voor grond uitgifte niet wilde tekenen omdat hij vond dat zaken niet klopte.

  Noersaliem moet daarom niet de onschuld komen spelen.

  Ook wanted die hierin een rol speelde moet worden vervolgd, hij wist waarmee hij bezig was.

  Ook de landmeter, notaris, Domeinkantoor, ondernemer die de bomen om ver bulldozerde met een bulldozer, ea die ermee bezig waren moeten worden vervolgd. Het was een grote roversnest.

  Laat ze zich zelf maar voor de gek houden nu de naakte waarheid zichtbaar is geworden. Hun leugens werken niet.


  Maak melding

 5. Het lijkt mij wel een goed georganiseerde bende. Landmeter en Glis werd t.b.v. alle “belanghebbenden” afgehandeld. Graafmachine werkte daar namens alle onnozele “aanvragers” die onbewust een perceel toegewezen kregen?


  Maak melding

 6. in ieder geval is er minimaal een gedachte die je bij alle ndpérs hoort: wij konden dat niet zien aankomen, wij konden dat niet weten, dat was ons onbekend, etc etc, in die richting. regeren is vooruitzien. ga nooit meer regeren; je kunt niet vooruitzien. @wayambo, wat heerlijk dat je nu piep moet likken.


  Maak melding

 7. Wayambo
  Normaliter blijf ik netjes t.o.v. anderen tenzij zij zichzelf zodanig etaleren en misdragen dat ik soms wel tegenin moet gaan.
  Welnu Wayambo jij bent net zo een geval.

  Ik breng in herinnering wat Pico heeft aangegeven m.b.t. een discussie met zijn zoon namelijk
  “soms kun je aan het antwoord en het woordgebruik van iemand zien uit welk milieu hij komt”
  Iets van die strekking doch nog meer de waarheid als een koe.
  Ik heb eraan toegevoegd dat het antwoord en woordgebruik ook typeert (aangeeft) wat de intelligentie is van zo iemand.
  Wayambo welnu, jij bent zo een geval want in al je zogenaamde weerwoord komt er steeds hetzelfde voort dus schat ik je IQ niet hoger dan onder de middelmaat en dat is een IQ van 50 en dat is denk ik rekeninghoudend met een bandbreedte van 10% wellicht mogelijk aan de hoge kant.

  Wayambo
  Denk aan je zogenaamde dochter van 36 die aan het promoveren is en dat dit het discussieniveau is met je zogenaamde dochter.
  Nou ja ik kan dan stellen dat je bijdrage nul komma nul is en indien zij er inderdaad zou zijn ze niet jou genen noch jou intellect heeft meegekregen.

  Wayambo
  een discussie voeren is 1 maar een kwalitatieve discussie voeren leidend tot iets is een ander ding dat luistert naar 1+1=3. De betekenis hiervan in economische zin is je wellicht (on)bekend


  Maak melding

 8. Bigi opschepper Sma 4 augustus 2020 At 18:24

  Wayambo
  Normaliter blijf ik netjes t.o.v. anderen tenzij zij zichzelf zodanig etaleren en misdragen dat ik soms wel tegenin moet gaan.
  Welnu Wayambo jij bent net zo een geval.
  ========
  Welnu Bigi opschepper, jij bent en blijft een grote ouwe (Bigi) opschepper! Jij stelt helemaal niets voor, dan alleen maar een grote mond hier! Dit is waarschijnlijk de enige plek voor jou om op te scheppen. Laat jij maar je natte luiers verschonen door je kinderen! En vertel jou opschepperige verhalen aan de medebewoners van het tehuis waarin jij zit! Zij zullen zeker voor je zingen, dansen, klappen en juichen! Bigi opschepper dat je bent! bah!!!


  Maak melding

 9. Bigi opschepper Sma 4 augustus 2020 At 18:24
  =========
  Behalve dat jij een grote Bigi opschepper bent, zoek je altijd als een zielige ouwe hulpeloze figuur steun bij anderen! Over een jaar ben je volledig dement en de mensen zullen je herinneren als “De grote ouwe Bigi opschepper”, die nergens anders meer kon opscheppen dan hier🤣😭😂! Wat een mislukte en zielige ouwe Bigi opschepper ben jij toch! bah!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.