Gronduitgifte Cultuurtuinlaan niet volgens procedure

26
Noersalim tekent op de valreep voor uitgifte grond in Cultuurtuin
Een aannemer ging aan de slag met het ontbossingsproject.

De recente uitgifte van percelen in de Cultuurtuin in Paramaribo, heeft niet volgens de voorgeschreven procedures plaatsgevonden. Dit heeft heeft de Surinaamse vice-president Ronnie Brunswijk gisteren tijdens een persconferentie van de raad van ministers in Suriname bekend gemaakt.

Het onderzoek heeft uitgewezen dat de uitgifte niet conform artikel 7 van het decreet uitgifte domeingrond heeft plaatsgevonden. Onder andere is niet gebleken dat adviezen zijn opgevraagd aan instanties, die behoren te adviseren, cq deze adviezen ontbreken. Derhalve kleeft aan deze beschikkingen een ernstig gebruik liet Brunswijk weten.

De nieuwe minister van Grond- en Bosbeheer, Diana Pokie, zegt dat er gebleken is dat er eerder in dit gebied grond is uitgegeven. “Wij gaan het niet hierbij laten. Het deel van de beschikkingen dat reeds bij MI-GLIS is ingeschreven gaan we vervallen verklaren. Het deel dat nog niet is ingeschreven gaan we moeten intrekken” aldus Pokie.

Ondertussen heeft de man die zijn handtekening onder de stukken heeft geplaatst, aangegeven dat hij niet heeft verkaveld; Mike Noersalim, ex-minister van Binnenlandse Zaken en ad-interim op Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer zei ook dat hij naar eer en geweten heeft gehandeld:

https://www.facebook.com/380058782075065/videos/605960653686381/

26 REACTIES

 1. Deze snotneuzen hebben willens en wetens Suriname vernietigd.
  Om er zelf beter van te worden en om bij verkiezingsverlies de nieuwe regering met grote problemen op te zadelen.
  Stenigen deze kloothommels
  Sodemieter


  Maak melding

 2. Koos 23 juli 2020 At 13:17

  Omdat ze niet gelijk reageren? Misschien hebben ze wel werkzaamheden overdag? Aan het hoog aantal posts van uw kant blijkt dat u blijkbaar alle tijd heeft. Gepensioneerd of werkeloos dus. Of raamambtenaar. Dat kan natuurlijk ook nog. U heeft in ieder geval de tijd.


  Maak melding

 3. Noersalim opsluiten, Glis verantwoordelijke opsluiten, notarissen uit hun ambt halen, de hele ganse corrupte benden die hieraan verdient heeft of er dacht mee verdienen achter slot plaatsen. Suriname moet nu drastisch opgeschoond worden van dit soort achterbakse schorem.😠 We zijn een klein gemeenschap, als er soortelijke misbaksel rondlopen, is het ten koste van onze hele gemeenschap , wij moeten allemaal lijden onder dit gebroed. De grondstoffen die er in Suriname zijn, kan bij een goed beleid van de regering, ervoor zorgen dat iedere Surinamer het goed kan hebben, geen armoede en bedelarij meer. We kunnen ermee gaan investeren, en zorgen voor voldoende banen en huisvesting, en scholing. Maar ja het zal wel bij dromen blijven🙄


  Maak melding

 4. Ik hoor niets van de boutisten. Zoals, Rob g,Wendy,waldo,wayambo,pakiratigri en lucienne.
  ,robles, rbrown, waldo,walambo, glenn, schipper, devil .

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 5. Als jij als laatste in de lijn van verantwoordelijke moet tekenen dan dien jij ten allen tijde vauit je functie om alle noodzakelijke controlerende aspecten te laten toetsen wat nodig zal zijn om ongeschonden geen kar in de zak te accorderen.
  Noersalim als je een stuk krijgt om Bouterse op te halen / pakken en dat daarvoor je handtekening noodzakelijk is dan kan en mag jij je niet verschuilen achter je afdeling en management en directie dat je tekent omdat jou handtekening noodzakelijk is om zaken af te handelen.
  Noersalim dan moet je alle punten / aspecten nagaan die mogelijke misvattingen zouden kunnen bevatten die de staat en jezelf schade zouden kunnen berokkenen.
  Indien je dit nalaat dan ben je als minister / llatste verantwoordelijk geen knip waard voor je neus.
  Een minister moet toch in grote lijnen weten welke en hoeveel en waarvan deel uitmakende deze percelen zijn.
  Je had ook de doodvonnis van je ouwe moer kunnen hebben getekend bij wijze van spreken.
  Je moet toch altijd kunnen weten waar je voor tekent?


  Maak melding

 6. en dat was minister? papieren tekenen zonder door te lezen?
  typisch een bouta mannetje.. gewoon alles tekenen wat je voor je neus krijgt.
  kan je daarna zeggen dat je er van uit ging dat voorbereidend werk al gedaan was, en je naar eer en geweten gehandeld hebt.

  ndp’ers hebben geen eer en al helemaal geen geweten? hoe kan je er dan naar handelen?
  het is een standaard excuus van deze paarse ratten.
  iedereen die met het eer en geweten excuus komt gelijk een nekschot geven


  Maak melding

 7. Kan je nagaan hoe ze het land de laatste 10 jaar hebben bestuurd. Niemand voelt zich verantwoordelijk voor hun daden. Een andere heeft het voorbereid, een ander heeft het gedaan, a no mie.
  Intussen wel die vette cheque ontvangen eind van de maand. Als er geen goede wetgeving is, moet dit met terugwerkende kracht in het leven worden geroepen. Zo ga je niet met je eigen portemonnee om en al helemaal niet die van de staat.
  Oppakken en opsluiten die klootzakken.


  Maak melding

 8. =HVB laat zien welke corrupte mensen hij achter zich heeft. Er zal meer naar buiten komen wat er gebeurd is bij de CBB.

  De HVB bestaat straks ook niet meer en de ABOP gaat minder stemmen krijgen vanwege het gedrag van Brunswijk.


  Maak melding

 9. Kan je nagaan hoe ze het land de laatste 10 jaar hebben bestuurd. Niemand voelt zich verantwoordelijk voor hun daden. Een andere heeft het voorbereid, een andere heeft het gedaan, a no mie.
  Intussen wel die vette cheque ontvangen eind van de maand. Als er geen goede wetgeving is, moet dit met terugwerkende kracht in het leven worden geroepen. Zo ga je niet met je eigen portemonnee om en al helemaal niet die van de staat. Oppakken en opsluiten die klootzakken.


  Maak melding

 10. Ik vind dit stukje interessant:

  “Behoud van Cultuurtuin is de regering heilig, stelde Pokie.
  De bewindsvrouw deelde mee dat zaken nog worden uitgezocht. Er zijn heilige huisjes op haar ministerie die ingetrapt moeten worden. Het is moeilijk aan informatie te komen. Pokie heeft geen verklaringen van de districtscommissaris gezien bij de uitgifte. Niet alle documenten zijn voorhanden. De RvM heeft haar alvast toestemming gegeven om een halt toe te roepen aan de verkaveling. Intussen zal zij doorgaan met het completeren van het dossier.” Bron: Starnieuws

  Whoehahaha, de minister zal de “heilige huisjes” laten intrappen. Ik vermoed dat queen Woei, die de boel verstierd.
  De minister heeft toestemming v RvM. Dit is inderdaad een team (in wording). Backup van haar collega’s

  Thumbs up 👍


  Maak melding

 11. Dit is de droom v elke diaspora. Binnen 2 weken; getekend, verkaveld en bijna ontbost stuk grond. Hoelang moet je normaliter wachten, en tegen welke extra tjoekoe?

  Mogen we de namen v deze overijverige ambtenaren, voor als we binnenkort teruggaan. Die landmeter is bekend, familie v die in Grüningen.


  Maak melding

 12. Misschien kan de Surinaamse regering in overleg treden met de Nederlandse regering om de resterende verdragsmiddelen 17-25 mln vrij te geven als gebaar van goede wil om zo de salarissen te komende maanden te garanderen.


  Maak melding

 13. Ine Hardjo, voorzitter van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) Nederland, heeft in een brief aan het congresbestuur gevraagd om de voorzitter van de partij, Mike Noersalim, tijdelijk verlof te verlenen.

  Dit is een applaus waar voor de HVB want het bestuur staat voor haar grondbeginselen.
  Proficiat HVB Nederland.
  En nu kijken wat het hoofbestuur HVB Suriname zal doen met dit verzoek. Time wil tell


  Maak melding

 14. De lijst van corrupte, criminele voormalige, coalitieleden word met de dag langer.

  Nu alle ministeries door de nieuwe regering zijn ingenomen en orde op zaken gesteld gaat worden na onderzoek, zullen de komende periode nog een massa lijken uit de kast rollen.

  Mark my words.


  Maak melding

 15. Beste mevrouw Pokoe, doe heel hard je best! Anders gaat Sheriff jullie binnen 9 maanden naar huis sturen zonder wachtgeld en auto. Dan kan je weer cassave en napi gaan planten in het binnenland!

  We worden al een beetje moe van blablabla!!!!


  Maak melding

 16. WAYAMBO, schreef,

  “We worden al een beetje moe van blablabla!!!!”.
  Wayambo, het is je eigen schuld dat jij moe wordt.
  Als je niets te doen hebt, doe het dan thuis!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.