Noersalim tekent op de valreep voor uitgifte grond in Cultuurtuin

33
Noersalim tekent op de valreep voor uitgifte grond in Cultuurtuin
Een aannemer ging aan de slag met het ontbossingsproject.

De inmiddels afgetreden minister Mike Noersalim heeft, als vervanger op Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, op de valreep gronduitgiftes in de Cultuurtuin goedgekeurd. Dat zou blijken uit toewijzingsbeschikkingen met namen van mensen, die in aanmerking zijn gekomen voor een stuk grond ter plaatse.

Deze beschikkingen werden vrijdag massaal gedeeld via social media in Suriname. De terreinen zijn aan verschillende mensen afgegeven in twee weken tijd. Uit de gedeelde documenten is op te maken dat de percelen binnen een dag na de goedkeuring door minister Noersalim, door de hypotheekbewaarder zijn ingeschreven. Daarna is begonnen met ontbossingswerkzaamheden.

De kwestie viel op toen deze werkzaamheden, die ter plaatse werden uitgevoerd door een graafmachine, werden ontdekt (FOTO). Een groep natuurliefhebbers is donderdag in actie gekomen tegen deze dreigende ontbossing van de Cultuurtuin. Ze geven aan zich niet in de situatie te zullen berusten en een vinger aan de pols zullen houden in deze kwestie.

De Surinaamse nieuwssite Starnieuws publiceerde vrijdagavond namen van mensen, die een terrein toegewezen hebben gekregen. het zou gaan om: Romario Ronopawiro, Flores Caboelefodo, Michelle Karijodrono, Gabriëlle Sue-Ellen Zschuschen, Artie Ramamangal, Dave Woei, Shaquille van Zichem, Simone Zschuschen, Mae Comvalius, Stephany van Zichem, Shannon van Zichem en Chantal Budel.

De documenten zijn hier in te zien (PDF)

33 REACTIES

 1. Vroeger gebeurde dat ook.Bij chikre chikre achter de cul.Aan het einde van de avond nadat iemand schreewde Scotu,scotu, gingen alle lichten uit, daarna was het graaien totdat
  alles van de tafel verdwenen was en ging het licht na een poos weer aan.Ouru tori!


  Maak melding

 2. Tot het laatste moment hebben de rovende paarse ratten Suriname leeggeplunderd. Afgelopen 10 jaren is niks anders geweest dan roven en plunderen van staatseigendommen. Dat was het beleid van de mpp meervoudige veroordeelde moordenaar bouta. Terecht opgedonderd. Al deze paarse ratten moeten opgesloten worden en alle gestolen goederen invorderen.


  Maak melding

 3. Na de overnight valuta-coup van de paarse criminele misdadiger Abdoel, doet de volgende paarse rioolrat Noersalim het nog eens dunnetjes over met deze stiekeme en achterbakse gronduitgifte.

  Alles wat paars is moet met onmiddellijke ingang achter de tralies of in de verbrandingsovens.

  Definitief vernietingen en uitroeien dat schaamteloze ruig.


  Maak melding

 4. De kranten staan en stonden er vol van:
  – op de valreep benoeming van Bouva tot raadsadviseur
  – benoeming door Misiekaba van bigi bobi geld strooiende vrouw als politiek adviseur
  – op de valreep benoeming van 3 leden van het kabinet tot overheidsambtenaren
  – benoeming directeur energie zaken
  – op de valreep toekennen van salarisverhoging en emolumenten
  – op de valreep aanpassing salarissen naar het niveau van een minister
  etc etc etc

  Noersalim
  Jo koe kun je dan niet aanvoelen dat zoiets onkan is? Enkele dagen voor de overdracht en dan ook nog haast maken met de inschrijving.

  Nieuwe minister gelijk intrekken deze beschikkingen en niets daarvoor in de plaats geven. Deze personen were normaal hun verzoek doornemen.
  Aanklagen deze Noersalim want wie weet spelen er andere zaken en belangen


  Maak melding

 5. De nieuwe minister Bronto kan gelijk zijn daadkracht aangeven en tegelijkertijd zijn oprechtheid en onpartijdigheid.
  Zoals Brunswijk dat zei “clean government”


  Maak melding

 6. De beschikkingen moeten niet alleen … INGETROKKEN …. worden.

  De kosten om het “gebied” in zijn orginele staat terug te brengen moet verhaald worden op de mensen wier namen in de toewijzingsbeschikkingen voorkomen.

  Bij weigering …. ZWARE BOETES …. opleggen !!!!!!

  Het moet voor eens en altijd afgelopen zijn met de PAARSE ABANIES !!!!!!!!!


  Maak melding

 7. Dat ding dat hier nu de scepter zwaait zal niets tegen deze gronduitgiften doen daar zijn familie zelf in het verleden gronden hebben geroofd van de staat.
  Wacht nog steeds op een man of vrouw dat al deze malversaties kan aanpakken in su.

  Wanneer zal su verlost worden van deze graaiers?


  Maak melding

 8. Dit is de karakter vn n bepaalde soort javaan. Eerst die moordende pres uitmaken vr alibaba n 40 rovers ,daarna overlopen vn de pl nr de ndp om diezelfde alibaba zyn reet te likken n een heleboel regelarij door zyn soort massaal in dienst te nemen op ht ministerie. Ik vroeg my al af wrom soerdjan lekhram 2 weken vr ht aftreden vn deze paarse rovers thuis is gezet. JULLIE VERVLOEKTE HONDEN JORKA’S BIJ ELKAAR.


  Maak melding

 9. Zijn allemaal vrouwen waarmee hij het bed heeft gedeeld.
  Deze zijn in aanmerking gekomen voor de gronduitgifte. Zoals hier reeds eerder vermeld zal dat ‘ding dat nu de scepter zwaait niets tegen doen,daar het zelf en de rest van zijn familie ook op zulke stukken grond bivakkeren.


  Maak melding

 10. Er moet heel veel werk en contracten nagekeken worden en niet te vergeten de declaraties. Velen hebben onterecht flink gedeclareerd !
  Alles controleren op juistheid en rechtvaardigheid !
  Want er is flink gesjoemeld !

  Iedereen die misbruik heeft gemaakt en strafbaar is vervolgen.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 11. I`m telling you man. This is Su…. De ware eigenaar staat niet op de lijst….. Zo ook met de Money in het het buitenland. Slimme constructies!


  Maak melding

 12. Mnr Noersalim u heeft dit zelf gezocht. Iedereen praat er nu over.
  Zo gaat u de geschiedenis in. Als een landverrader!

  Uw eigen handelingen zullen u achtervolgen. Zolang u leeft.


  Maak melding

 13. Niets aan te doen!! Is al gebeurd!! Zand erover en vooruit kijken, is de motto van Chan…is Su, waar altijd alles mogelijk was en altijd zal blijven!!!


  Maak melding

 14. Madam minister Diana Pokie zal binnenkort een beslissing nemen.
  Noersalim heeft in de rol v vervanger Grond, dit besluit genomen.

  Historische plek.


  Maak melding

 15. Transparantie en onderzoek naar corruptie krijgen prioriteit in het beleid van het ministerie van Openbare Werken (OW). Vooral bij grote leningen en aanbestedingen van de afgelopen vijf jaar zal worden nagegaan of er sprake was van corruptie of bevoordeling van personen.

  Dit is wat ik wil lezen namelijk de speerpunten van de eerst komende periode. Ja alles van de afgelopen 5 jaar onderzoeken en daarna al deze mensen aanklagen en fiscaal plukken waar dat kan


  Maak melding

 16. En de mensen die hebben fehad intkennen ooit een perceel aan te hebben gevraagd. wel niemand moet niets krijgen en het moet terug nr cultuur voor 500 jaar. Nu walg ik nog meer van javanen. Onderkruipsel


  Maak melding

 17. Wendy@@ je hebt walging voor elke bevolkingsgroep maar niet van de paarse ratten die zijn de bron van het kwaad
  Je moet van jezelf walgen


  Maak melding

 18. Noersalim moet door de straten van Paramaribo … GESLEEPT … zoals de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse …. Wijdenbosch en Alibux … beloofd had !!!!

  Noersalim kan en mag hiermee niet wegkomen … no manggggggg !!!

  De komende zes {6 } maanden moet de regering EERST alle PAARSE ABANIES opruimen … voor het Gerecht slepen of naar de Verbrandingsoven …. you name it …. er moet eerst schoonschip gemaakt worden …. dan pas kan men verder regeren !!!!!!

  Het volk heeft genoeg … geleden … gepinaard … onder de Paarse Misdadige Abanie regering !!!!!! Wat kan azijn zuurder maken !!!!!!!!


  Maak melding

 19. Deze crimineel, de meewerkende ambtenaren en betrokken particulieren moeten aangeklaagd worden als “criminele organisatie” en meer. Ook moet er beslag gelegd worden op de bezittingen en rekeningen van Noersalim want hij moet mede verantwoordelijk gesteld worden voor herstel van de schade. Wat een ongelooflijke hufter is die man. Deze paarse criminelen hebben werkelijk geen enkel fatsoen.


  Maak melding

 20. Bekijk het eens van de zonnige kant.
  Juist door allerlei handtekeningen die zijn geplaatst, nadat de ndp de verkiezingen had verloren, hebben deze jandoedels, zich schuldig gemaakt aan zoals het in de wet heet
  wanbeleid. Nu is er een rechtsgrond om ze aan te pakken. Eigen boma vonnis getekend, maar dan moeten Chan en zijn mensen er wel werk van maken. Anders zijn ze net zo slecht


  Maak melding

 21. Dit is een enorme misdaad. De Natuur zal zich wreken. Het gaat om een autentiek stuk bos in het hart van Paramaribo, met bomen die honderden jaren oud zijn. Die ons zouden kunnen vertellen over onze voorouders en over onze inheemse bevolking. Over de biodiversiteit van toen. Een stuk oerbos met zijn oerverhalen…..met kennis en wijsheid. Wat een ongekende wreedheid en gevoelloosheid van 50 mensen die geen hart hebben, noch geweten. Hun namen zijn al bekend.
  Allemaal naar BOMA!!
  Ik vrees dat dit nog maar het prille begin is van de RAVAGE VAN PAARS sinds de verkiezingsuitslag. Daarom was er zoveel stagnatie in de verwerking vd stemmen in het NIS. De PAARSE BENDE had tijd nodig om dit soort laatste misdadige criminele rovershandelingen te plegen.
  En daarom moest Soerdjan het veld ruimen voor de topcrimineel Noersalim.


  Maak melding

 22. Alle beschikkingen intrekken!
  Noersalim dacht dat hij enkelen van de ndp aanbidders, grond cadeau zou maken.Laat ze grond haan kopen.De tijd van Gratis ndp style is afgelopen.


  Maak melding

 23. Santokhi (en Brunswijk) gaan een onafhankelijke unit á la F.B.I in het leven moeten roepen die alle corruptieve handelingen onderzoekt en de mensen/ rechtspersonen opspoort en vervolgd.

  Maar ja, wordt moeilijk als bijna iedereen in de politiek wel ergens zijn handen vuil heeft gemaakt hè…


  Maak melding

 24. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Ex-minister Mike Noersalim tekent op de valreep voor uitgifte grond in Cultuurtuin.

  Dat kan en mag niet door de NIEUWE regering van President Chandrika Santokhi geaccepteerd worden.
  Dit moet heel snel worden onderzocht en ook terug bij WET worden teruggedraaid.

  Ook dient bij het GLIS alsmede bij de Notarissen die betrokken zijn voor de inschrijving door de hypotheekbewaarder worden onderzocht.
  Door de RECHTER dient onmiddellijk een verbod hierop te worden gegeven.

  Er mag geen enkele NUTSVOORZIENINGEN worden verstrekt.
  Het is zijn de laatste stuiptrekkingen van deze PAARSE NDP CRIMINELE bende met hun aanhang.

  Dus BURGERS van Suriname, jullie dienen nu massaal hiertegen te protesteren.
  Massaal alle werkzaamheden daar blokkeren.

  En deze Mike Noersalim moet niet denken, dat hij snel met vakantie buiten Suriname zal gaan.
  U krijgt net als HOEFDRAAD (BOEFDRAAD) een uitreis verbod.

  De NIEUWE regering onder leiding van President Chandrika Santokhi, moet ook onmiddellijk alle beschikkingen laten intrekken.


  Maak melding

 25. NOERSALIM grote corrupte dief dat je er bent, je maakt een culturele erfstuk kapot, voor eigen gewin. Jij en je corrupte dievenbende zijn nu alles op de valreep naar zich toe aan het harken, ze moesten je met die hele ratten bende gelijk opsluiten.😈😡😤


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.