Medewerkers Mungra Medisch Centrum in Nickerie voeren actie

10
Medewerkers Mungra Medisch Centrum in Nickerie voeren actie

In Suriname hebben medewerkers van het Mungra Medisch Centrum in Nickerie vanmorgen actie gevoerd. Het zou gaan om meer dan 500 medewerkers die volgens de eerste berichten volledig in staking gingen om 08.00u. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat de reden voor de werkneerlegging is, dat gelden van de afgelopen maand juli nog niet helemaal zijn gestort.

Met uitzondering van de Spoedeisende Hulp zouden alle afdelingen lam gelegd zijn. De poorten zijn gesloten en burgers mogen het terrein niet betreden. Bondsvoorzitter Bryan Tjon Kie Sim is momenteel in gesprek met de directie van het Surinaamse ziekenhuis.

Vorige week voerde personeel van het RKZ ziekenhuis in Paramaribo ook een prikactie om waarschijnlijk dezelfde reden. Toen bleek dat het SZF om onduidelijke redenen geen betalingen had gedaan aan de ziekenhuizen. De directeur zei toen dat het zonder de storting vanuit SZF de ziekenhuizen niet zal lukken om salarissen uit te betalen.

10 REACTIES

 1. Ach,we kunnen deze mensen het niet kwalijk nemen.Het is hun gewoonte geworden sinds de criminele regering om eerst te staken en daarna salaris te ontvangen.
  President Santokhi heeft een lege staatskas en een verwende bevolking geerfd, kunnen ze dan niet lezen.Ze hebben de criminele ndp regering overleefd ,ze moeten even geduld houden want president Santokhi doet zijn best voor de verwende surinamers.Hij gaat met een oplossing komen .


  Maak melding

 2. Toen de criminele NDP regering aan de macht was durfde ziekenhuis personeel geen actie te voeren en nu wel. Ik zou de actie voerders naar huis sturen.


  Maak melding

 3. Deze mensen demonstreren op de verkeerde plek. Ze moeten staan bij OCER !!
  Afgelopen 10 jaar hebben ze hun bek nauwelijks open getrokken. Zelfde geld ook voor de SLM medewerkers. Totaal geen medelijden met hun.


  Maak melding

 4. Het zijn zeker mensen die NDP hadden gestemd en mee hadden gedaan met de auto win actie.

  Elke beter wetende Surinamer weet dat alles door de NDP is geroofd. Men moet nu geduld hebben en meewerken.
  Alles wordt in kaart gebracht en er komen oplossingen. Daar wordt aangewerkt !

  Indien de NDP een beetje fatsoen had dan zou Suriname er nu niet zo slecht voor staan.

  Hoe zit het trouwens met de “Smoot Transit” ?
  In de laatste weken, dagen en zelfs laatste minuten is de de ravage gemaximaliseerd.

  Wij werken aan een beter Suriname. Krakti !


  Maak melding

 5. @ Koos
  ik ben het niet met je eens. Ik begrijp deze mensen wel degelijk. Ze “trokken hun bek niet open”, omdat ze wisten dat hun salaris vroeg of laat zou komen. Waarschijnlijk laat
  Misschien waren ze bang voor ontslag of iets anders. Hoeveel governors en ministers en adviseurs zijn er wel niet ontslagen. Angst!
  Anderzijds, wisten ze dat lamlendigheid troef was.
  Dus het komt wel. Morgen, je weet wel, maak je niet ongerust. Morgen enz

  Vandaag de dag
  Ja nu ligt het anders. Iedereen weet dat het geld verdwenen is.
  De bewaker, de governor, gaf de “sleutels” aan de minister, zodra deze hierom vroeg. Het geld stroomde uit de kluizen. En als de minister zijn ding had gedaan dan wekte hij de governor en gaf hem de sleutels terug. Wat voor een lulhannes ben je als je op 10 juli? nog zo’n overschrijving laat passeren
  Angst? of graaicultuur?
  Wat zou jij dan doen? Ik zou ook vooraan willen staan om mijn geld te krijgen, wetende dat er maar heel weinig is. Deze mensen hebben ook een gezin te onderhouden. En al wilde ik niet vooraan staan, mijn vrouw zou me sturen; ga staan en vervolgens ging ik toch maar staan. haha
  Iedereen wil aan de beurt komen voor het op is.
  De welbekende hond in de pot vinden

  Het volk is radeloos. En reddeloos? Ik vind het bijzonder knap van Santokhi dat hij de klus heeft aangenomen. Hopelijk kan hij de neergang afremmen. AFREMMEN!
  Dat is het belangrijkste en lulopmerkingen van zwakzinnigen die wijzen op koers en dat soort zaken laat hij aan zich voorbijgaan. Hij leest het niet en als hij sporadisch wat hoort dan laat hij het passeren

  De rol van de governor
  Voordat ik hier nog meer over schrijf, eerst het volgende
  Het is heel normaal dat er geld van de rekening van de Staat afgaat en dit terechtkomt op de rekening van de banken. Immers salarissen moeten worden betaald. Eind van elke maand is de rekening van de staat laag en halverwege de maand is het weer wat gevulder, door belastingontvangsten
  Ik heb even naar drie weekstaten/ weekbalansen gekeken.
  de situatie op 3 juli op 10 juli (1)
  de situatie op 10 juli en 17 juli (2)
  de situatie op 17 juli en 24 juli (3)

  bij 1 is er niet veel gebeurt behalve dat er behoorlijk wat geld is bijgeboekt van andere ingezetenen. Wie zijn dat?
  bij 2 is er van de Staat een bedrag van ongeveer SRD 54 mln afgegaan en bij de banken is er SRD 58mln bijgekomen, kan, maar ook nu weer is er behoorlijk wat bijgekomen van andere ingezetenen.
  bij 3 rust in de tent

  Verder kan je weinig afleiden uit deze balansen, maar als je in de boeken duikt dan is het simpel (zelf voor mij; geen boekhouder, geen acccountant, laat ik aan jouw over Bigi Sma te achterhalen)
  wie de ingezetenen zijn en kan een verklaring worden gegeven voor de toename van hun vermogen vooral in deze periode
  Succes dames en heren


  Maak melding

 6. Er is crisis in het land, maar is een actie een optie.Sandoki heeft een moeilijke en ernstige taak te voldoen. Er.zullen nog meer acties volgen. Dankzij de boevenbende en een slecht beleid van de vorige regering.Die duivels die zich hebben verrijkt over de rug van de arme bevolking. Ik zou ze een voor een verbannen.


  Maak melding

 7. Ma as die siekenhuis werkers falle vlouw teidens die deemonstraasie, dang se kunne dierek worde opgenoome door die koleegaa. Ambuulaans is daang nie noodoe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.