Jongedame (19) verhangt zich in kamer

12
brandende kaars RIP

De 19-jarige S.K. heeft zich zaterdagnacht verhangen in haar woning in het district Wanica. Zij woonde samen met haar moeder, twee zussen, zwager en neefje.

De jongedame in Suriname ging op een bepaald moment in haar kamer en deed de deur op slot. Middels een touw dat aan het dievenijzer was bevestigd heeft zij zich verhangen. De politie kreeg de melding en ging ter plaatse voor onderzoek. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood vast.

De 19-jarige liet een briefje achter waarin zij had geschreven dat zij zich eenzaam voelde en hulp nodig had voor haar problemen. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam afgestaan aan de familie.

Afgelopen donderdagavond sloeg ook al een 15-jarige jongen de hand aan zichzelf in het district Wanica. De tiener schoot zichzelf door het hoofd met een vuurwapen na een opdracht van een zelfmoordgame.

Praten over zelfdoding? Ga naar uw huisarts of bel* PCS 477190 of de crisishulplijn 114. (* van maandag tot en met vrijdag van 7 tot 15 uur)

12 REACTIES

 1. Er zijn schijnbaar grote groepen mensen die emotionele / mentale ondersteuning en bescherming nodig hebben.

  Het zou tot een taak van volksgezondheid moeten horen om beter en frequenter te communiceren met het volk.
  Communicatie en voorlichting geven vooral gericht op preventie waarbij ook naasten van potentiele slachtoffers die vermoedens of zorgen hebben ook een mogelijkheid krijgen om preventief hulp te bieden.

  Vaak genoeg sluipt de zelfdodingsgedachte er “stiekem” en ongecontroleerd in, terwijl aan het gedrag al eerder symptomen zichtbaar zijn.

  Be proud ! You have a dream ! Krakti !


  Maak melding

 2. Zo jong is niet te bevatten, mensen doe dit niet praat met iemand en met je omgeving, ga naar de huisarts die geeft jouw ook een goede advies, is zonde in het bloei van je jezelf van kant, gado no accepteert yoe
  Desondanks rip
  God vergeef je??


  Maak melding

 3. met vijf personen in een huisje wonen en je nog eenzaam voelen, hoe erg is dat.Zoals vele Surinaamse gezinnen, is iedereen alleen voor zichzelf bezig, en is een goed gesprek zelden aan de orde. Ik heb vaak kinderen zien rondhangen die weinig aandacht van de ouderen kregen, het is altijd ga mooi spelen, want je ziet dat ik aan het praten ben. Roddelen over anderen, over eten praten, maar geen enkele aandacht voor inhoudelijke persoonlijke vragen.🤔🙄


  Maak melding

 4. Ray 27 juli 2020 At 14:21
  Wel,je hebt geen hulp meer nodig want problemen heb je niet meer,die heb jij opgelost door je zelf te vermoorden.@@@

  Ze is dood ze kan je bericht niet meer lezen of denk je dat haar geest (of er teminste geesten bestaan) je reactie zal komen lezen 😂🤣😂🤡 je zal wel weer schelden en vloeken met je kort piemeltje ohw shit ik bedoel kort lontje sorry
  Maar je moet me wel gelijk geven dat lijken niet op WKN kunnen komen om reacties te komen lezen 👻👻👻
  gemodereerd

 5. Zulke mensen trekken moeilijk aan de bel voor hulp. In een vrij druk huis werd het door de familie ook niet opgemerkt.
  Sari tori.


  Maak melding

 6. @Laat me
  Jij heb hulp nodig.Ik hoop dat het voor jou niet te laat zal zijn.
  Problemen los je niet op door je zelf te doden .Mijn advies aan jou…praat met iemand die je vertrouwd over je problemen.Vraag hun om advies.Ga niet voor de makkelijkste uitweg zoeken door je zelf van het leven te beroven.Dat helpt niemand!Ook jou niet.
  Gebruik je hersenen een beetje,als de doden reacties konden lezen dan zou ze zich geschaamd hebben bij het lezen van mijn reactie.Je zelf beroven lost geen problemen op, je maakt het alleen maar erger voor je familie en vrienden.


  Maak melding

 7. @ray
  “je maakt het alleen maar erger voor je familie en vrienden.”

  blijkbaar boeide het de familie niet, en aangezien ze eenzaam was had ze dus ook weinig tot geen vrienden.

  dus je opmerking klopt dan ook weer niet


  Maak melding

 8. Ray @@ bedankt voor je waardeloze advies je hebt zelf hulp nodig ik schrijf teminste geen reactie,s voor de doden zo gestoord ben ik gelukkig niet
  Ga maar rustig verder met je reactie,s voor de doden schrijven ze komen wel op WKN om he reacties te lezen law mang 🤣😂🤣😂🤡🤡


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.