Dokter Vreden: Temperature guns veilig voor gebruik

7
Alle personen op luchthaven Suriname gecheckt op temperatuur vanwege Corona virus
Foto: Een Port Health Officer van het BOG screent een aangekomen passagier in Suriname op temperatuur vanwege het coronavirus.

De afgelopen dagen zijn berichten verschenen op vooral social media dat de zogenoemde temperature guns een risico zijn voor onze gezondheid. Tijdens de Covid-19 persconferentie in Suriname gaf dokter Stephen Vreden te kennen dat dit temperatuur opmetingsapparaat compleet veilig is in gebruik.

Vreden: “Ik vind het ontzettend jammer dat deze berichten rondgestuurd worden. Je maakt mensen onnodig ongerust. Iedereen heeft toegang tot internet en als je niet weet hoe zo een temperature gun werkt, kun je dat gemakkelijk opzoeken op het internet.” Volgens dokter Vreden is het ongehoord om te suggereren dat deze apparaten gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

De temperature gun zendt geen stralen naar het lichaam, het vangt slechts de warmtestraling vanuit het lichaam op. Vanuit die gun gaan er dus helemaal geen stralen naar het lichaam toe. “Maar van ons lichaam naar de gun. Het doet dus niets met ons gezondheidssysteem”, stelde hij de samenleving gerust.

Ook werd gesuggereerd dat het opmeten van de temperatuur bij de pols veiliger zou zijn. Ook dat zou volgens dokter Vreden niet op waarheid berusten. De pols is veel verder van het centraal lichaam, waardoor het minder betrouwbaar is om de temperatuur op die plek van het lichaam te meten. “Laat de temperatuur dus gerust meten aan het hoofd, het voorhoofd of de nek. Dat is perfect veilig.”

7 REACTIES

 1. Vraagje voor die doctor Vreden; er lopen genoeg mensen rond met het virus zonder zichtbare verschijnselen. Die gun ziet dat natuurlijk ook noh??


  Maak melding

 2. dengdong@@ ben je echt zo DONG dan kan de wereld net zo goed stoppen met temperature gun omdat jij het beter weet jij bent deskundig jij snapt de materie

  Dokter Vreden heeft het over de veiligheid van een temperatuur gun of het veilig is of niet
  en niet over covid19 of als iemand die geen symptomen heeft je bent geen dengdong maar joe DONG


  Maak melding

 3. Amerikaanse taferelen. Je hebt van die stomme Amerikanen die ook geen mondmasker op willen doen in winkels en schreeuwen “We’re American, we don’t wear masks”. Winkelmedewerkers worden in elkaar geslagen door klanten vanwege het maskerbeleid. Zelfs een seniore dame die viraal is gegaan op social media in een groot Amerikaans warenhuis door “uit protest” op de vloer te blijven zitten omdat ze geen masker wilde dragen.

  Gelukkig is men niet zo door”geschoten” in Suriname.
  Als je geen masker opwilt en niet opgemeten wilt worden door de tempartuur”gun” dan moet je gewoon thuisblijven.

  Ga naar buiten en hou je aan de maatregelen, zoniet blijf thuis, #doewet, #helpjezelf…


  Maak melding

 4. Ik was echt heel pissed off toen ik de domme onzin van Stuttgard las. Wat een zak met zijn gevaarlijke onzin.

  @Roland Faith Lees het artikel goed. Een meting aan je hand of pols is veel minder betrouwbaar en het is geen “gun” maar eerder een fototoestel. Neem je ook geen selfies meer?? Lees eerst het artikel helemaal en desnoods nog enkele keren tot je het begrijpt.


  Maak melding

 5. @dengdong 22 juli 2020 At 13:07

  Je opmerking mist elke logica. Door de temperatuur te meten kun je in elk geval een aantal mensen met Covid herkennen en voorkomen dat ze anderen besmetten!!
  En zoals een andere poster aangaf. Het verhaal gaat over de vraag of die meting veilig is. Wel dat is het want het is vergelijkbaar met het nemen van een foto.

  Als ik de logica van jou volg dan moeten we moordenaars ook maar vrij laten want als je de ene moordenaar opsluit heb je ook geen garantie dat er niet een andere moordenaar rond loopt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.