Beëdiging ressortraadsleden Boven-Suriname en Boven-Saramacca

6
Beëdiging ressortsraadleden Boven-Suriname en Boven-Saramacca

Zeventien ressortraadsleden (RR leden) van het Boven-Suriname gebied en zeven uit het Boven-Saramacca gebied, mochten hun bereidverklaring in ontvangst nemen na te zijn beëdigd op 14 juli 2020. De plechtigheid vond plaats op het commissariaat van districtscommissaris (dc) Humphry Jeroe te Pokigron.

De bewindsman sprak de aanwezigen, na de beëdiging kort toe. Hij gaf de leden te kennen dat er grote verantwoordlijkheden gepaard gaan met het uitoefenen van de taak als ressortsraadslid. Belangrijk is dat de leden zich zullen inzetten om beide gebieden verder tot ontwikkeling te helpen brengen als werkarmen van de regering. “U zit dichter bij de mensen. Zet u zich in voor uw mensen en weest u dienstbaar voor de samenleving. Verschuil je niet achter allerlei foefjes”, aldus Jeroe.

In een vraaggesprek met Tietia Elomond, kapitein van het dorp Nieuw Jacob Kondre tevens nieuwbakken RR lid van het Boven-Saramacca gebied, gaf zij te kennen dat zij als geen ander weet wat de problemen zijn van de mensen binnen dat gebied. Zij zal, samen met haar ambtsgenoten, gebruik maken van de stem aan haar gegeven, door meteen aandacht te vragen aan de regering voor het rehabiliteren van de weg die loopt naar het dorp Nieuw Jacob Kondre, maar ook voor het vervangen van de lichtmotor van het dorp.

Dc. Jeroe neemt op dit moment, vanwege bijzondere, onvoorziene omstandigheden waar voor dc. Pinas, de burgermoeder van het bestuursressort Boven-Sarammacca. Hij werd om die redenen gevraagd om ook de beëdiging van die nieuwe ressortsraadsleden uit te voeren. Dit heuglijk feit vond vanwege de Covid-19 situatie, in klein verband plaats. Onder de aanwezigen bevonden zich drie vertegenwoordigers van het grootopperhoofd Albert Aboikonie, namelijk kapitein Erwien Godlieb, kapitein Romeo Linga en basia Anne Huur, maar ook bestuursambtenaren van beide ressorten.

6 REACTIES

  1. Zij zijn ook de ogen en oren tussen het volk en de overheid. En vaal begeleidende token/vertolkers.
    Zijn Gemeenteraadsleden ook overbodig in Nederland?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.