Brunswijk verrast IC personeel ziekenhuis met 3 auto’s

40
Brunswijk verloot 3 auto's onder personeel ziekenhuis

De nieuwe voorzitter van het parlement van Suriname, Ronnie Brunswijk, werd vorige week positief getest op het coronavirus. Vandaag werd hij ontslagen uit het ’s Lands Hospitaal. Als dank voor de goede zorgen door het personeel van de Intensive Care (IC), heeft de ABOP topman hen verrast door 3 auto’s plus 5.000 SRD te verloten onder verpleegsters van de IC.

Op een foto die momenteel flink gedeeld wordt via social media en hierboven te zien is, zijn de gelukkigen met hun auto te zien op het terrein van ’s Lands. Het bericht is door een medewerker van het ziekenhuis bevestigd aan de redactie van Waterkant.Net.

De medewerkers werden overrompeld door deze verrassing. Verpleegsters die geen auto hebben gewonnen, zouden elk 10.000 SRD hebben gekregen. Het zou daarbij gaan om vijf personen verneemt onze redactie.

Brunswijk plaatste zojuist ook deze video online:

https://www.facebook.com/RonnieBrunswijk/videos/319293805901295/


40 REACTIES

 1. Dit is absoluut geen gezonde ontwikkeling, omdat niet een ieder in staat is medisch personeel extra te belonen voor behandeling. Als dit de trend wordt in Suriname, vrees ik dat het medisch personeel zich vooral zal inzetten voor mensen met geld of macht. Dit is een variant de patronage. Daarnaast is dit ook niet eerlijk naar andere collega,s die zich ook inzetten om zieken te genezen, maar niks krijgen. Als blijk van waardering had Brunswijk veel beter een donatie gedaan aan het ziekenhuis.


  Maak melding

 2. Zo zie je maar hoe hij aan al die zetels is gekomen. Eerst met geld strooien en nu auto’s verloten. Had hij dan maar medische apparaturen aan afgeschaft voor het ziekenhuis. Wat voor een werk heeft hij in zijn leven gedaan dat hij zoveel geld heeft??
  Hij heeft een goud concessie oké, wat is de aandeel van de staat Suriname daarin??

  Dit is typisch omkoperij wat hij in het verleden in het binnenland heeft gedaan met geld uit een heli te strooien.


  Maak melding

 3. Al de azijn zeikerds mogen van de brug springen.
  Ronnie is blij en wil deze mensen wat schenken omdat ze aardig voor hem zijn geweest.
  Niks mis mee.
  Toen de moordenaar Bouterse tijdens de NDP verkiezingscampagne door de verpleegsters afgetrokken werd in een bepaald ziekenhuis heeft hij alleen maar tralala geroepen.
  Brunswijk moet evenals de andere coalitie genoten 40 jaren dood en verderf in Su doen vergeten en weer wat vreugde brengen in de samenleving.
  En degenen die de hoerenkroost van de NDP missen, die mogen gewoon een eind aan hun ellendig bestaan maken.


  Maak melding

 4. Onderwijs kan bijdragen aan de vorming van burgers. Op de nieuwe regering rust een grote verantwoordelijkheid om vooral te investeren in het onderwijs in het binnenland. Sommige zaken kun je niet goed aanvoelen, als je een geïsoleerd bestaan heb geleden. Geld uit een helikopter strooien of een scheidsrechter aanvallen passen evenmin in een beschaafde samenleving.


  Maak melding

 5. Het zo hem gesierd hebben als hij in stilte een donatie had gegeven aan het ziekenhuis.Mogen Surinaamse verpleegkundigen geld en cadeaus aannemen van patiënten? Is dat altijd zo geweest of heeft Brunswijk een trend ingezet? Hij had ook de IC afdeling een donatie kunnen schenken dan konden ze misschien nieuwe apparatuur en ic bedden aanschaffen.Ik vind dit wel een zorgelijke ontwikkeling.Je moet nooit accepteren als ziekenhuisdirectie dat Ex patiënten met dure cadeaus en grote geldbedragen gaan rondstrooien onder het personeel.Dit geeft scheve gezichten en is niet goed voor de onderlingen verhoudingen.De schoonmaker op de ic die heeft toch ook zijn bijdrage geleverd?


  Maak melding

 6. Het zal uiteraard een goed bedoelde gebaar zijn geweest van Brunswijk maar een donatie aan het ziekehuis zou denk ik beter tot zijn recht zijn. In ieder geval gaat hij niet naar Cuba om zich te laten behandelen…en waardeerd hij zijn eigen Surinaamse medici… Dat kunnen we niet van de NDP kopstukken zeggen!!!


  Maak melding

 7. Niet met geleend geld uit china of geld van de overheid zoals de ndp dat tien jaar deed. Gewoon een individuele aktie uit eigen zak. Hoera!!!

  Waar zijn de miljarden gebleven?


  Maak melding

 8. Excellentie Brunswijk heeft het met de beste bedoelingen gedaan. Hij wilde zijn dankbaarheid tonen. Echter, het is niet best en wel om de volgende redenen
  1. Het is niet de werknemer die dit verdient, maar ALLE werknemers in het ziekenhuis. De werknemer stond aan het bed, maar om daar te kunnen staan heeft hij/zij gebruik gemaakt van het ziekenhuis, apparatuur van het ziekenhuis, collega’s enz
  Je dankbaarheid tonen dat je goed verzorgd bent, toon je aan het ziekenhuis, zodat zij op deze weg door kunnen gaan. Zodat zij de noden van andere zieken kan verlichten
  2. De werknemer krijg een auto en is nu de klos, want wie staat op de hoek om ongeveer 1/3 van de waarde van de auto op te eisen? De belastingdienst. Inkomsten uit arbeid.
  Dit geld hebben zij niet, wat nu

  Beste meneer Brunswijk,
  Macht toon je niet zozeer door dit openbaar te maken, maar juist door achter de schermen aan de touwtjes te trekken. Daarom adviseer ik u op geen VP noch voorzitter te worden.
  Zet op die plekken een stroman, een figuur die doet wat jij wilt
  Als hij faalt, dan reshuffle je hem. Net als bouter altijd deed.
  Doet hij het goed, dan doet hij dus wat jij wilt.
  Zet een figuur zonder ruggengraat, een kruiper. Uit welke bevolkingsgroep kan je deze halen?
  Besteed uw kostbare tijd aan andere zaken die van belang zijn voor de inwoners van het binnenland, zoals onderwijs, maar ook een groot park. Waar ik woon hebben we bijvoorbeeld
  De Biesbosch, een fantastisch natuurgebied.
  Wat is er mooier om dit in het binnenland te hebben: het Nationaal Park De Brunswijk


  Maak melding

 9. @Debby 200 % mee eens.
  Hoe zullen de rest van het ziekenhuis voelen die niets hebben gekregen.
  Korte termijn gedachten en populariteit winnen.


  Maak melding

 10. Dit is niet professioneel.
  Alle zorgverleners verdienen wel een extra ook zij die de “gewone” landgenoot verzorgen. Alle zorgverleners lopen het risico om ook besmet te raken en om het virus mee te nemen.

  Op deze manier met geld en kadootjes strooien hoort niet bij een fatsoenlijk kabinet.
  Het zal vast goed bedoeld zijn maar Brunswijk en Bordo moeten nu wel beseffen dat zij moeten fungeren op een hoger en professioneler niveau.

  Alle coalitieleiders zullen eerst in overleg met elkaar moeten treden, zij kunnen niet afzonderlijk (een deel van) een publiek bevoordelen. De eenheid zal ook in dit soort situaties getoond moeten worden.

  Chan Santokhi zal hier wel wat van moeten zeggen.

  Wij willen een beter Suriname voor ons allen. Krakti !


  Maak melding

 11. Niet zo zeiken mensen , in Nederland krijgen alle verpleegkundigen deze maand 1000 eu extra van de Nederlandse regering als dank voor hun inzit, dus Ronnie zn actie is helemaal niet zo erg als men doet overkomen.


  Maak melding

 12. de mensen die hier hulde over spreken zijn echt niet goed bij het hoofd. Nederland geeft € 1000,00? die kogel is helemaal nog niet door de kerk. daarbij kan nederland zich dat financieel permiteren. hierbij heeft hij al bewezen totaal niet geschikt te zijn als bestuurder van een land wat in zwaar weer verkeert. financieel zijn er heel wat andere prioriteiten. dit is weer een “bouterse actie”, ondoordacht en onverantwoord, aleen bedoeld om de popi jopi uit te hangen


  Maak melding

 13. Als je niks weg geeft zitten ze te piepen en als iets weg geeft zitten ze ook nog te piepen. Het is nooit goed

  Hij heeft geen Ferrari’s weggegeven mensen!!! Het zijn alleen maar normale auto’s…

  De Ferrari ’s geeft hij wel , maar anoniem..😉😉😉


  Maak melding

 14. Wat een stunt! Zo leven de rijken. Hij is niet de eerste en zal niet de laatste zijn. Handig als je af en toe een buitenlandse krant leest.
  Ontroerend filmpje, hij is zo blij, de Surinaamse Robinhood.

  Welke ndp’er durft Brunsi vragen te stellen over zijn strafblad? Wie durft? LOL.

  Zullen wij ervan uit gaan, dat “hij door God daar is/wordt geplaatst”.

  Het siert Santokhi dat hij rekening houd, met de binnenlandbewoners en ze niet rancuneus uitsluit.


  Maak melding

 15. ma als hij daar door God is geplaatst dan is de duivel bouter komen halen, ma dat kan ook niet
  want de duivel duldt geen concurrentie in zijn hel

  Even alle gekheid op een sok. ik was gisteren in de buurt van de kruiskade. Ongelooflijk, echte bouter aanhangers, die hard mensen die altijd vol lof over deze man spraken, je moet ze nu horen. Ze vervloeken die man nu.
  Sma lagie


  Maak melding

 16. @John, dat was de “slogan@ vd ndp: na Gado pot eng drape”.
  Mee eens. Door God geplaatst om het volk, bewuster te maken. Mission completed, next step.

  De ndp was zo gefocust op de VHP, ondertss is Abop er met de buit vandoor gegaan. LOL.
  Er is altijd een strijd geweest tss de stadscreolen en de binnenlandbewoners. Inhaalslag van de locals.

  Zo zie ik het.


  Maak melding

 17. Of je nou eens bent met deze aktie of niet, dit maakt Bravo wel populairder dan Bouta&co.

  De bedoeling erachter is op zich niet slecht, het is een teken van dank naar de verpleging toe. De uitvoering is typisch Bravo, na so a man de.
  Eerlijker zou wel zijn om iets extra’s aan alle verplegers te geven. En in plaats van 3 auto’s 1 of 2 kleine busjes tbv van personeel zodat ze niet van openbaar vervoer afhankelijk zijn.
  Maar na a man eng moni dus…


  Maak melding

 18. De pikin ingi boi zit er nog.En de volgende gijzelaar van het volk meldt zich aan.Met Lonnie aan het stuur gaat het nog moeilijker worden voor het volk.Lonnie zijn gijzeling gaat geen pakketten hebben als bij de pikin ingi boi.


  Maak melding

 19. Chandrikapersad Santokhi (VHP) en Ronnie Brunswijk (Abop) worden door de coalitie voorgedragen voor respectievelijk het presidentschap en vicepresidentschap. Dat hebben de parlementaire fracties van VHP, Abop, NPS en PL besloten. Naar de Ware Tijd verneemt worden Santokhi en Brunswijk door alle 33 kandidaten van de coalitie voorgedragen.
  ========
  Ronnie alvast gefeliciteerd!!!! Neks te maken met de zeikerds🤣😂👍🤴


  Maak melding

 20. Had hij niet beter een opknapbeurt van een afdeling van het ziekenhuis kunnen financieren?
  De lat wordt gelegd. Volgende VIP die daar gaat, daar wordt nu wel iets van verwacht.


  Maak melding

 21. “Maar na a man eng moni dus…”

  Ja na ing moni. Maar de verblijde ontvangers moeten nu belasting gaan betalen erover en bovendien zal er vast wel ergens een regeltje zijn dat giften aan medewerkers aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen, zo niet geheel ten bate van het bedrijf komen. Dit zijn bovendien ambtenaren toch?


  Maak melding

 22. EIGEN GELD!!!
  DIE VAN BOUVIE OOK? NEE DIE ROOIE SMIJT MET GELD VAN HET VOLK EN MAAR BEDELEN.
  EN MAAR VRAGEN OM SCHULDSANERING, EN MAAR VRAGEN OM LOOPTIJD VERLENGING.
  WAT MIJ BETREFT SCHIET SU ACRA VOORBIJ


  Maak melding

 23. Leuk dat hij dat gedaan heeft ,
  Dat leert de mensen wie goed doet kan ook onverwachts iets goeds tegemoet lopen nu was het de beurt van deze mensen anderen hun beurt komt wel.
  misschien indirect een geschenk uit de hemel en hadden deze winnaars die auto erg hard nodig
  ik gun het ze van harten en zolang je zuiver leeft en een ander iets gunt
  komt jou beurt ook ter zijner tijd.

  Mensen draai niet alles naar negatief.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.