dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidRepatrianten uit Nederland hoeven niet meer in overheidsquarantaine

Repatrianten uit Nederland hoeven niet meer in overheidsquarantaine

-

Does Travel - naar Suriname

Repatrianten die vanuit Nederland Suriname binnenkomen, zullen niet meer in overheidsquarantaine worden geplaatst. Ze zullen nog wel 14 dagen in thuisquarantaine moeten blijven. Dat heeft Cleopatra Jessurun, directeur Volksgezondheid, maandagmiddag bekendgemaakt tijdens de reguliere Covid-19-persconferentie.

Aanpassing van het quarantainebeleid van repatrianten uit Nederland is enerzijds gebaseerd op het testen van de bijkans duizend reeds teruggekeerde repatrianten naar Suriname. Anderzijds op de situatie in Nederland, waar de piek van de corona epidemie voorbij is.

Voor repatrianten uit Brazilië en Verenigde Staten blijft de overheidsquarantaine nog bestaan. Dit vanwege het feit dat de epidemie in die landen op dit moment stijgt en piekt. Reizigers uit die landen moeten zeven dagen in overheidsquarantaine en zeven dagen in thuisquarantaine, aldus Jessurun.

Ook het ontslagbeleid is aangepast: COVID-19 patiënten die met milde klachten zijn opgenomen in een ziekenhuis, mogen vanaf dinsdag 7 juli 2020 eerder naar huis. “Mensen die geen risico vormen voor hun huisgenoten, hoeven niet onnodig lang weg te blijven van hun familie”, zegt infectioloog Stephen Vreden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES