VIDEO: Drukte en chaotische toestanden bij uitreiking COVID-19 pakketten in Nickerie

22
VIDEO: Drukte en chaotische toestanden bij uitreiking COVID-19 pakketten in Nickerie

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in Suriname is zaterdag gestart met de uitreiking van COVID-19 steunpakketten in het district Nickerie. Op vijf locaties konden mensen terecht voor het afhalen van de pakketten.

Net als in Paramaribo was er zaterdag in Nickerie op de eerste dag ook een drukte van jewelste en heerste er chaotische toestanden bij de locaties. De COVID-regels werden helemaal niet in acht genomen zoals in onderstaande video’s te zien is. Tussen 04.00u en 05.00u hadden tientallen mensen zich al verzameld bij de distrubitielocaties.

In Nieuw Nickerie werden de pakketten verstrekt op de Ramjanee school. Een bejaarde vrouw die al langer dan 10 uren in de rij stond voor een pakket, raakte in de middag bewusteloos. Zij werd met de ambulance vervoerd voor medische behandeling.

Hieronder een filmpje van de situatie op de Ramjanee school in Nieuw Nickerie:

https://www.facebook.com/128252363888224/posts/3121204154593015/
https://www.facebook.com/473591599340253/posts/3374536755912375/


22 REACTIES

 1. Tijdens de verkiezing wisten jullie de mensen thuis te benaderen. Kom mij niet vertellen dat jullie niet weten wie de pakketten nodig hebben, jullie hebben de situatie in kaart.
  Dit is belachelijk, dit noem ik onderdrukking en pesterij omdat de zittende regering de verkiezing niet gewonnen hebben. Doet men dit met de mensen. Zelf de bejaarden moeten in de rij hiervoor gaan staan. M.u.z van de president.


  Maak melding

 2. Belacheijk voor woorden jullie hebben alle na!wn en adressen in place waarom moeten die mensen dan uit hun huis gehaald worden om morgen weer dat ding stop te zetten?? Jullie zelf als ministerie houden van chaos!!! als die mensen worden opgeroepen gaan ze sws in een drukte staan en ja zo verspreid die corona shit zich automatis. ineens zijn er geen bussen of trucks om die dingen af te leveren op de adressen. darom ook goed dat jullie gauw oprotten. bwpaalde mensen kunnen niet eens die extra 1000 srd van Akb krijgen laatstaan die 1500 srd van noodfonds. elke keer een stopgezet vanwege drukte of men houdt zich ni aan Covid maatregelen dan warom roep je die memsen op soso leey logis ou druk!!! un taigi din sma gewoon tak a 400 miljoen sreef a regering vreet plat. NDP is alleen uit op vernietiging voor de 3e keer in historie. mi hoop ding poti sma ai sa opo now🤔🤔🤔 ze nemen wraak op jullie want ze gaan lekker naar huis en of gevangenis. de tijd zal uitwijzen🙄🙄


  Maak melding

 3. Misiekaba is als minister van sociale zaken de hoofdschuldige. Want je kon dit zien aankomen want hetzelfde gebeurde te Pontbuiten en Latour etc.
  Misiekaba jij met je grote mond die op het podium zei dat de NDP Suriname tot een 2e Dubai zou maken
  Misiekaba jij die zei dat de NDP 32 zo niet 34 zetels zou behalen en “unu sa wini deng baka”


  Maak melding

 4. Ik vind het verschrikkelijk voor het oude vrouwtje. Maken jullie toch een rij voor de 60+. Of leveren jullie de pakketten aan huis. Is dat te veel gevraagd?


  Maak melding

 5. Maar er was toch 500 miljoen Srd. uitgetrokken tegen de corona crisis…

  PARAMARIBO – Crèche-exploitanten aan wie de regering een coronategemoetkoming van SRD 1.500 per maand heeft beloofd, kregen – tegen hun verwachting in – dit bedrag niet. Hen werd een voedselpakket aangeboden.

  Zestig personen exploitanten van een crèche of peuterschool – moesten bij het Bureau Opvang Instellingen (BOI) een protocol ophalen in verband met de heropening van de kinderopvang op 6 juli. Ze hadden verwacht gelijk ook de vergoeding te ontvangen.

  Eén van hen zegt tegen de Ware Tijd dat hen is voorgehouden dat door het (spoedig) aantreden van een nieuwe regering er geen geld vrijgemaakt kan worden. “Ik zag één van de crèche-exploitanten een traantje wegpinken toen ze vernam dat ze een pakket zou krijgen krijgen in de plaats van geld. We zijn wel blij met het pakket, ondankbaar zijn we niet, maar daarmee betaal je geen rekeningen.”

  Lees ver op de ware tijd.


  Maak melding

 6. Met 500 miljoen Srd aan Coronageld van de regering horen de mensen de pakketten thuisgeleverd te krijgen en niet als veedieren in een rij te staan toch. Dit lijkt wel opzet…


  Maak melding

 7. Bouterse en de hele NDP .JMPP. Kijk wat je met het volk heb gedaan en dan nog beweren dat jullie goed geregeerd hebben en de vader des vaderlands zijn. Jullie horen allemaal in de gevangenis thuis. Ik wens jullie allemaal de 10 plagen uit de bijbel toe. Vervloektelingen.


  Maak melding

 8. Wayambo

  5 juli 2020 At 10:19

  Gelukkig is dit probleem straks opgelost, binnen 200 dagen na de installatie nieuwe regering!

  ==============================

  Nu ineens moet het in 200 dg opgelost zijn
  terwijl jij het paarse afbraak beleid te vuur en te zwaard hebt verdedigd. Wie houd wie voor de gek. De schade die men heeft aangericht is niet zomaar op te lossen. Suriname is overgeleverd aan partijen die bereid moeten zijn schulden te saneren en laat 1 ding duidelijk zijn, deze partijen zijn het niet verplicht. Suriname is aan de goden overgeleverd.


  Maak melding

 9. Hier ligt het volk van “Dubai” verhongerd, uitgeput in de bedelmodus op straat.

  Dankzij 10 jaar corrupt, crimineel paars wanbeleid van de Bouta-maffia en in deze case van de misdadige paapse dorpspastoor Misiekaba.

  FAILED STATE is nu een FEIT.


  Maak melding

 10. 1.- registratie door de overheid, SoZaVo, NAW van de personen/gezinnen,

  2. aanleveren/aanbieden op plaatsen/in gebouwen van het voedsel oa door grootondernemers in de landbouw en rijst, groenten, visserij, vlees van ondernemers (die, olie, brood, zout, suiker, zeep, enz aanbieden) aanbieden waar er werknemers/vrijwillers zijn die voedselpakketten samen stellen en gereed maken voor het individu/het gezin, Werkplaatsen. Hier komen mensen geen pakketten afhalen.

  3 Vandaar worden de pakketten gedistribueerd door middel van transport, vrachtwagen/truck vervoerd naar naar oa, kerken, mandirs, moskeeen, sportvereniging, buurthuis, bejaardentehuis, creches, jeugdcentra, kindertehuizen, kantoren van SoZoVo in de wijken/plaatsen worden afgeleverd. Hier zijn we werknemers van SoZAVo die deze voedselpakketten aan de betrokken afleveren waar de leden/mensen/gezinnen van de wijk hun voedselpakketten kunnen afhalen.
  Er mogen niet meer dan 50 gezinnen per uur aanwezig zijn van de afhaal centra. Per cellephone wordt bekend gemaakt wie op een bepaalde uurop de afhaalplaast aanwezig hoort te zijn.

  voornamen en familienamen worden opgeroepen op de plaats waar de mensen aanwezig moeten zijn en de pakketten uitgedeeld aan de gezinnen. Aangezien mensen ook weer gaan werken, moet men het ook regelen dat mensen in de middaguren kan afhalen, tussen 16:00 uur tot 18:00 uur.

  De afhaalplaatsen zullen wel goed moeten worden ingericht, oa, diepvrieskasten om vlees en vis koel te op te kunnen slaan voor de gezinnen die dit voedsel ook nodig hebben, Ook groenten die erin moet worden opgeslagen.

  Als men dit zo aanpakt, is het probleem beheersbaar, geen chaos, overzichtelijk en ordelijk en het verloopt als trein in volle vaart en niets aan de hand.

  Dit zijn zaken die door het beleid allemaal in orde moet worden gemaakt, dan pas kan alles goed verlopen en weten de mensen wat ze moeten doen, waar ze moeten zijn, welke gezinnen en het tijdstip. Er zullen meer gebouwen in een plaats/wijk moeten zijn waar mensen van een wijk/plaats voedselpakketten moeten kunnen afhalen. Ze moeten wel hun vaste afhaalplaatsen en vaste tijden hebben, waarop ze aanwezig moeten zijn.

  Er mogen niet meer dan 300 mensen per afhaalplaats in een bepaalde tijd/1 uur aanwezig zijn en de afhaalcentrum afhaalbalie 5 werknemers aan de balie 5 mensen afhandelen. Hierdoor kan iedere baliemedewerker bij de afhaalcentrum 60 mensen afwerken. Zie dat het werk vlot, overzichterlijk en goed verloopt en de voorraad voedselpakketten snel wordt afgehandeld.

  Waarom kan men dat niet regelen op het beleidsniveau. Het heeft er veel van dat het beleid eerst doet en achteraf blijkt dat men niet over heeft nagedacht.

  Laat Misikaba met zijn topambtenaren die beleid maken dit gaan uitwerken, dat is het probleem die er voor zorgt dat alles zo chaotisch is.


  Maak melding

 11. Misiekaba. Kan niet eens een paar voedselpakketten ordentelijk verdelen dan wil hij een land leiden Misiekaba. Een GROTE MISLUKKELING
  Vergeet je mondkapje niet


  Maak melding

 12. Dit zijn banadesh en afrikaanse toestanden.
  Met dank aan die teringlijers vsn de NDP.
  Maar indertijd waren het ook veel van deze mensen die het helemaal zagen zitten met de moordenaars en dieven…dus hier is de afrekening.
  Hopen dat de ezel zich nooit meer aan dezelfde steen gaat stoten anders zijn we 150 jaren terug in de tijd.


  Maak melding

 13. Nee, het kan nog dichterbij hoor.
  Het zijn net Braziliaanse, Venezolaanse en ook Curaçaose taferelen.
  Ik lees dat mensen door de crisis op Korsou zonder werk en inkomen zitten en door honger gaan ze stelen om te overleven.
  Curaçao kampt met de ergste crisis in 50 jaren.
  Rutte wil de Antillen alleen helpen onder strenge voorwaarden, terwijl de Antillen toch bij het Koninkrijk horen!? Maar toch een aparte behandeling hè, misschien moesten alleen echte (witte) Nederlanders daar aan het roer zijn, dan werden er geen eisen gesteld. Want den witmang nooit e lei, nooit den fufuru, den wan na heilig boontje toch…


  Maak melding

 14. Bizar is dit .
  Zelfs een klein stukje structuur zit er niet in. Dan blaaten ze op de podium over 2e Dubai. Mi mars papa!!!!

  Dit is puur een wraak actie die hufters willen het volk afstraffen zondermeer.

  Ben mee eens, krijg maar de 10 plagen van de bijbel!!!!


  Maak melding

 15. NDP IS BEKERHOUDER: KAMPIOEN OPZETTELIJKE CORONABESMETTER .

  ALS DAT NIET GENOEG IS:
  MENSEN SNEL SNEL OVERAL BENOEMEN EN EEN FUNCTIE GEVEN;
  CHOTKAN VAN OW EN V MAG DIRECTEUR LUCHTVAARTVERKEER WORDEN
  DOCHTER SARDJOE MAG SNEL CONSULAAT VAN FINLAND HEBBEN. ALLEEN SARDJOE HAAR VADER HEEFT DAAR BANKREKENINGEN.
  ALLE DC,S WORDEN DIRECTEUREN VAN DEPARTEMENTEN MET DUBBEL LOON. GEEN 8000 MAAR 15.000.
  SNEL EEN DIRECTEUR BENOEMEN BIJ EBS 45.000
  SNEL 2 AUTO ,S VOOR NERKUST EN DIE INDIAAN VAN PARA.
  SNEL ALLE AUTO,S VAN LANTI MET NORMAAL KENTEKEN PRIVATISEREN.
  SNEL DURE PRADO,S VAN LANTI OP NAAM ZETTEN
  SNEL DE HELIKOPTER VAN DE WITTE VAN RUSLAND OP NAAM ZETTEN EN NAAR BROKOBAKA BRENGEN.
  SNEL EEN PAAR MILJOENEN AAN TWK UITBETALEN


  Maak melding

 16. Wendy en wayambo,die zijn pakketten aan het uitdelen.Al 10 jaar blind en steeds een grote kanker paarse bek…smack you up!Hoe kk doof en blind jan jij zijn…oja gesponsord door paars…trieste gasten…en nog steeds …kniel voor bouta …you all need a headshot.steun he poepebillemattie bouta


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.