President Bouterse participeert aan CARICOM staatshoofden conferentie

11
President Bouterse participeert aan CARICOM staatshoofden conferentie

President Desi Bouterse heeft op vrijdag 3 juli deelgenomen aan de 20ste speciale vergadering van de conferentie van CARICOM staatshoofden, welke plaatsvond via videoconferentie. Deze Speciale Vergadering van CARICOM staatshoofden is belegd in het kader van de overdracht van de voorzittershamer van Barbados aan Sint Vincent and the Grenadines, die de rol op zich zal nemen voor de nieuwe zittingstermijn van 1 juli tot en met 31 december 2020.

Gedurende de vergadering die tevens zijn laatste is in de hoedanigheid als CARICOM staatshoofd en de president, heeft Bouterse dank uitgebracht aan de secretaris-generaal van de CARICOM, ambassadeur Irwin La Rocque en diens staf bij het CARICOM secretariaat voor het vele werk verricht, ten behoeve van de regio en de ondersteuning aan de republiek Suriname.

President Bouterse sprak eveneens zijn waardering uit aan de premier van Barbados, Mia Amor Motlley, voor het uitstekende werk dat zij tijdens het voorzitterschap heeft verricht. Ze heeft zich daarbij als een fervente voorvechter van regionale integratie sterk gemaakt voor de aangelegenheden die van belang zijn voor de regio. Op verzoek van president Bouterse heeft, in verband met de algemene vrije- en geheime verkiezingen, Mottley het Voorzitterschap van CARICOM van 1 januari tot 30 juni 2020 bekleed. Volgens het bestaande roulatiesysteem zou Suriname deze eer hebben gehad.

Voorts is gememoreerd door Suriname dat mede dankzij het initiatief van Barbados, vanaf 4 juli aanstaande, de CARICOM-vlag wordt gehesen op het ministerie van Buitenlandse Zaken. In de naaste toekomst zal deze vlag naast de Surinaamse vlag worden opgesteld op de diplomatieke en consulaire vertegenwoordigingen van ons land, en derhalve als symbool van regionale integratie en solidariteit dienen.

Bouterse heeft in zijn toespraak aangegeven dat ons land gecommitteerd blijft om een bijdrage te leveren gericht op functionele samenwerking, regionale handel, jeugd en sportontwikkeling, gender, cultuur en integratie. Als portfolio houder van onder andere jeugdontwikkeling, heeft Bouterse aangegeven dat de nadruk op de betrokkenheid van de jeugd op alle niveaus blijvend aangemoedigd moet worden, aangezien jongeren het vaandel zullen moeten blijven dragen gericht op verdere verdieping van de regionale integratie.

Ook werd genoemd dat de regio een belangrijke rol te vervullen heeft, bij het oplossen van mondiale vraagstukken en dat door eenheid en samenwerking hieraan gestalte zal worden gegeven. Suriname zal daarbij een belangrijke bijdrage moeten blijven leveren, in het bijzonder middels de CARICOM Enterprise en de mogelijkheden in het kader van voedsel zekerheid.

Tenslotte heeft de Surinaamse president de inkomende voorzitter, premier Ralph Gonsalves welkom geheten en succes toegewenst bij de uitoefening van de werkzaamheden.


11 REACTIES

 1. Wat een opluchting: Deng laatste Drungoeman gesprekken vinde plaats.
  Hit The Road mie mang.

  Over 2 wiekie Yu kang HARADANG.
  Wan Skeer Kondre Yu Libi na bakka:

  Zelfs een bedrag van een lousy 23 miljoen USD kan niet worden afgelost. Waarom wordt dit bedrag niet uit eigen zak door deze gasten betaald???

  En dan zeggen dat ze van het land Suriname houden.


  Maak melding

 2. Bouterse is nu gedoemd om alleen een reis te maken naar broko baka want een vlucht over de grens, en dan bedoel ik geen gens van een district, zal Bouterse wellicht niet durven.
  Zoals Bouterse zelf zegt “ik zoek geen confrontatie maar ik ga geen confrontatie uit de weg”
  Un sa sjie if yu durf want alleen in Suriname kan je zulke taal bezigen


  Maak melding

 3. Mensen in Suriname.. U hebt de verkiezingen gehad. U hebt een andere combinatie in werkingsspectrum .gezet.. . Nu zijn de volgende stappen al ingezet… een praktische invulling.., daar gaat het over.. ., dat veelal anders moet worden.. Ook de nps moet wakker blijven .. Daar is voor gekozen… Over Bouterse is bekend dat er een vonnis van de Surinaamse krijgsraad op tafel staat. .Eugene van de San, een behoorlijk slimme beurocraat,.. heeft veelal de rechtsgang veelvuldig vertraagt.. Van der San spreekt recht wat krom is.. . Daar is hij rijkelijk voor beloond.. Zijn inkomen is bovenmodaal voor zijn verdiensten.. . Een omvangrijke zaak daar in Suriname, waar de heren krolis en alibux medeplichtigheid is aangegeven.. Massamoord met volle verstand.., concluderen de rechters daar in paramaribo . . Is het wel vanzelfsprekend wat jullie aan het doen zijn?Dat is een vraag van de rechtbank van de krijgsraad aan alibux geweest.. Alibux verspreekt zich ook vaak in het openbaar … Dat, vraag van de krijgsraad is ook de vraag die bouterse ooit aan alibux en krolis moet stellen… Er zijn heel wat dossiers over 8 december in de omloop.. Ooggetuigenverslagen..
  over..kazerne . Zeelandia , gaan tot in detail..Een.. Ex Nederlandse minister pronk sprak in Suriname met veel interesse.., hij weet niet wat hij te horen kreeg.. Hij schreef een boek. Er is veel ergenis, vooral ook bij krolis, bijgenaamd de pastoor… Krolis neemt een advocaat .. Mensen, Surinamers zijn beter verlost van deze vorm van politiek bedrijven.. Sterkte daar in Suriname en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 4. Waneer kankert deze seniele bejaarde moordenaar en dictator op van deze podium.Grote poppenkast is voorbij,en hij moet op zijn knieën en buigen om genomen te worden in jail…no vaseline,maar agoe vet…slipt er zo voor deze president er makkelijk in.Dacht dat Noord Korea een debiel heeft als staatshoofd,maar bouta ?


  Maak melding

 5. En grootste mongolen zijn de mensen die hem steunden.Jullie hebben Su kapot gemaakt, en nu klagen en handje ophouden.Stelletje debielen, ongelooflijk echt zo dom zijn jullie.Wat Bouta jan,kan iedereen..zand in de ogen gooien.zjullie held en maar klagen .Nu tijd om te werken aan jullie toekomst….wees niet lui,het is jullie die een moordenaar als pres.wilden.Enjoy.Waarheid is hard,gek ook dat jeugd van tegenwoordig bouta ongeacht zijn misdaden steunde…hahaha nu hard mogen werken omdat jullie als ouderen nooit en vooral blakas vertellen wat voor een man dit is….werken en doe je best…ik wordt zo geblokkeerd …IQ van volk is nihil…anders was Su een paradijs…geen smoesjes verzinnen..dom


  Maak melding

 6. “de 20ste speciale vergadering van de conferentie van CARICOM staatshoofden, welke plaatsvond via videoconferentie.”

  Conferenties kunnen dus prima gehouden worden via videoconferentie.
  Het voordeel van die hele corona shit is wel dat er geen snoep/dienstreisjes meer gemaakt worden en dat er daarmee geld wordt bespaard.
  Dit (videoconferencing) is iets wat gecontinueerd mag worden, ook na corona.


  Maak melding

 7. Wat een schande dat die staatsmogool er nog zit!!!!!! Logisch ook dat ie het voorzitterschap aan zich voorbij heeft laten gaan en het aan Barbados heeft gegeven.
  Deze debiel weet niet eens hoe je moet vergaderen, laatstan voorzitter zijn.
  Dezelfde behandeling geven als Saddam Hoessein enof khadaffi, dit zijn ratten waar niemand op zit te wachten.
  Op naar een nieuwe Suriname!!!! Lang leve de VHP


  Maak melding

 8. Hahaha EX pleesident van de kakkerlakken coalitie participeert in conferentie van zijn pot. Deze bitch durfde nooit in het parlement rekenschap te geven van zijn 10 jaren wanbelijd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.