VIDEO: Medisch COVID-19 team aangekomen in Suriname

4

Vrijdag is een team van intensivisten, infectiologen, infectiepreventiedeskundigen en een microbioloog gearriveerd in Suriname. Bovenstaand filmpje van hun aankomst is online geplaatst door SU4Su. Dit team zal ondersteuning bieden bij COVID-zorg in Suriname meldt SU4SU. De coördinatie van dit project ligt in handen van Jeroen Schouten, intensivist van het Radboudumc.

Het team komt op verzoek van de Surinaamse Vereniging van Medische Specialisten (VMS) om niet alleen middelen maar ook kennis te sturen. Via de landelijke IC-vereniging is dit verzoek terecht gekomen bij de intensive care arts Jeroen Schouten.

Het team heeft in Nederland veel ervaring opgedaan in zowel het opbouwen van COVID-units als het verlenen van COVID-zorg en wil deze graag delen met de Surinaamse artsen. (video & tekst (c) SU4SU)

Om in Nederland geld in te zamelen, om Suriname te helpen in de strijd tegen COVID-19, zal er op woensdag 8 juli een speciaal programma via de Nederlandse televisie worden uitgezonden. Het gaat om een anderhalf uur durende live show bij de NPO, met verschillende artiesten. De presentatie is in handen van Humberto Tan en Jörgen Raymann:

4 REACTIES

 1. Kondremangs
  Welkom aan het hulpteam uit Nederland. ….dank u voor de hulp. …wij hebben het nu hard nodig in Su.
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 2. Eindelijk iemand die dankbaarheid toont voor hulp uit Nederland, want op Facebook laten Surinamers zien hoe vals en ondankbaar zijn. Gatsie wat een walgelijke mentaliteit hebben velen.


  Maak melding

 3. Eindelijk iemand die dankbaarheid toont voor hulp uit Nederland, want op Facebook laten sommige Surinamers zien hoe vals en ondankbaar zijn. Gatsie wat een walgelijke mentaliteit hebben velen.


  Maak melding

 4. Ik heb ook op de andere social media de berichten gevolgd en de meerderheid is gewoon positief.

  Maar eff iets anders. Curaçao en de rest van de Antillen vallen nog onder het Koninkrijk toch. Maar Rutte wil alleen de Antillen helpen onder strikte voorwaarden. Terwijl Curaçao met de ergste crisis kampt in 50 jaren, vóór de corona crisis zaten ze al met een onhandelbare vluchtelingenstroom van (illegale) Venezolanen. Mensen stelen nu om te eten omdat er geen werk en inkomen meer is. Ze draaien voor het grootste gedeelte op de toerisme sector en dat ligt helemaal op z’n gat door de corona ellende.
  De wederopbouw van o.a. St. Maarten, na de oorkaanverwoesting van 2017, is nog steeds aan de gang.

  De Antilianen als legitieme ONDERDANEN van het Koninkrijk der Nederlanden weten reeds lang dat ze niet als gelijkwaardig worden gezien en behandeld.
  Dat is ook Nederland…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.