zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidNederlandse medici komen Suriname vrijwillig helpen tegen corona

Nederlandse medici komen Suriname vrijwillig helpen tegen corona

-

Does Travel - naar Suriname

Zeven ervaren Nederlandse medici vertrekken vandaag vanaf Schiphol naar Suriname, om daar vrijwillig hun kennis en kunde in te zetten in de strijd tegen corona. Onder hen een deskundige infectiepreventie en intensivist, die in Nederland nog keihard hebben gewerkt tijdens de coronacrisis aldaar.

In totaal gaan 30 Nederlandse professionals de komende 3 maanden naar Suriname toe, in groepen van 5 tot 6 medici. De Nederlanders zullen de kennis, die ze in Nederland hebben opgedaan bij de bestrijding van het gevreesde virus, inzetten om Surinaamse medici te ondersteunen.

Afgelopen week waren er al enkele Nederlanders hiervoor naar Paramaribo vertrokken.

UPDATE – de aankomst in Suriname:

https://www.facebook.com/su4su/videos/564681190880171/

opening
Fernandes Express
Passion in concert

41 REACTIES
 1. Fantastisch en geweldig om te lezen. Altijd goed om Nederland als beste vriend te hebben. Zo blijkt maar weer dat zij altijd voor je klaar willen staan. De kennis en hulp kunnen we heel goed gebruiken in Su, om dit virus de kop in te drukken!

  Hierbij spreek ik namens elke Surinamer hier of in Nederland onze dank en waardering uit richting onze bevriende natie aan de Noordzee!


  Maak melding
 2. Het is goed dat ze ons komen helpen.
  Het vechten tegen deze duivel, covid 19 natuurlijk, kan Suriname niet alleen aan.
  Wat die Cubaanse doktoren betreft, eenmaal dat ze al hier zijn, moet men tolken aanstellen om met ze voor de zieken te communiceren.
  Zou het mischien niet goed zijn als er in de toekomst naast het Verpleging opleiding ook studies te geven aan ziekenhuis personeel wat betreft talen?
  Ik bedoel hiermee dat bijvoorbeeld een verpleegster behalve het Nederlands ook andere talen kan spreken en verstaan.
  Want in het ziekenhuis kom je verschillende mensen tegen die hulp nodig hebben.


  Maak melding
 3. Gelukkig hebben de suri medici contacten for life gemaakt met hun collega’s in het buitenland. Deze collega’s, sommigen met suri roots, kunnen het gebruik v vooral het IC materiaal helpen bevorderen. En natuurlijk overig specialisme.

  Er is en zal altijd een band zijn tss de suri’s en Nederlanders. Uitzonderingen heb je altijd. Iets met paars.


  Maak melding
 4. Beste Klaagzang, bedankt.
  Je hebt ook namens mijn, Nederland en haar samenleving bedankt.
  Je hebt gewoon de waarheid gezegd, het is nodig en het zal zeker helpen!
  Alle anderen die zo positief over hebben geschreven:
  Bedankt.


  Maak melding
 5. Er is nog steeds veel sympathie voor Suriname in Nederland. Door het wanbeheer van de afgelopen periode is Suriname inmiddels het armste land van Zuid-Amerika geworden. Als Santhoki niet in staat is de economie weer op orde te brengen opent dat de poort voor nieuwe avonturiers die zaken alleen maar erger maken.
  Nederland kan Suriname alles bieden wat het nodig heeft. De relatie met Nederland is voor Suriname goud waard. Nederland is het enige land dat bereid is Suriname te helpen zonder bijbedoelingen en eigenbelang.

  Het zal een lange en moeilijke weg worden maar er is potentieel genoeg om Suriname weer een aangenaam en welvarend land te laten worden. Suriname heeft vrienden aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.


  Maak melding
 6. WayamBOLUS,

  ga om de hoek eerst maar die…..

  200 miljoen gejatte kasreserves opeisen,

  140 miljoen geroofde pensioengelden,

  de verkwanselde goudvoorraad….

  de leeggeroofde staatskas aanvullen…

  I.p.v. 19,5 miljoen witwas drugsgeld.

  Paranoïde dorpsidioot. 🖕🖕🖕🥳🥳🥳👋👋👋


  Maak melding
 7. Sociaal Nederland biedt enkel Humanitaire hulp aan, zoals ze dat doen aan elk ander land ter wereld. 👍👍

  Heeft verder geen enkele emotionele betekenis en de Nederlanders zijn ook niet, zoals de hypocriete Surinamers, dat ze over 300 jaar nog lopen de roeptoeteren dat ze jullie geholpen hebben.🥊🥊

  Life goes on, you know 🖕🖕🖕

  Dus verder geen consequenties verbinden aan deze hulp en alle overige banden met die corrupte, criminele narcostaat Suriname verbreken.

  🥳🥳🥳👋👋👋


  Maak melding
 8. Wayambo

  3 juli 2020 At 14:49

  Vergeet niet om die € 19,5 miljoen ook mee te nemen! Suriname kan het goed gebruiken in deze crisisperiode! Desnoods medio juli als de nieuwe regering geïnstalleerd is! De rechtbank had Suriname in het gelijk gesteld. Het OM wou een deal om een deel achter te houden en een deel vrij te geven! Dus ik zie het probleem niet!

  ============================

  Laten we het dichter bij huis zoeken. Hoe zit het met de kasreserve ?


  Maak melding
 9. Dank je wel Chan. Chan is geliefd bij iedereen. Investeerders zullen straks in de rij staan om zaken met Chan te doen. Mpp bouta heeft Suriname 40 jaar bewust achter gehouden. Deze paarse alcoholist moet sowieso de zwaarste straf krijgen. Isoleer cel in Santo Boma zou toepasselijk zijn.

  Yes we Chan!


  Maak melding
 10. @Wayambo
  Zit je nog steeds te huilen om de in beslag genomen euro’s?
  Coronavirus ga je niet bestrijden met witwas geld van de ndp crime organisatie!


  Maak melding
 11. Soms heb ik het gevoel dat sommigen van jullie erger zyn dan corona zelf, sommigen klessen gewoon uit hun nek, in dit rubriek gaat over vrywilligers (medici) die komen ondersteunen
  en er gaat een bak politiek getinte achterlyk minderwaardige opmerkingen mee gepaard
  Surinamers houden jullie wel echt van elkaar? my komt het steeds ongeloofwaardiger over
  jullie wekken de indruk alsof corona gaat verdwynen als nederlandse medici naar Suriname komen, ik zou bly zyn als ze een paar van jullie mee konden nemen
  dan wordt het uiteindelyk toch een onafhankelyk INHEEMS LAND


  Maak melding
 12. De inzet van opgegane kennis en kunde van Nederland bij de bestrijding van deze pandemie is in Suriname zeer welkom. Fantastisch gebaar👍😩


  Maak melding
 13. @rbrown,
  Ik voel mij uiteraard niet aangesproken.

  Maar toch nog dit…
  -Surinamers houden ve grap en een grol, moet kunnen. Zeker nu.
  -Mischien kun je deze quarantainetijd gebruiken om je Nederlands op te schroeven. Niet met een schroevendraaier, maar bijv door grammar check aan te klikken.
  -Wat wil je eigenlijk zeggen? Graag in Jip en Janneke taal, we zijn n.l dom zoals je aangeeft.


  Maak melding
 14. Geweldig nieuws!
  Het zou fijn zijn als de politie kapel van Suriname vandaag op zanderij aanwezig is om deze deskundige “huisartsen” en “verpleegsters” met het Wilhelmus van oranje te ontvangen!
  De Cubaanse medici waren zeker niet goed genoeg!


  Maak melding
 15. Hier stopt het niet. Als er een werkend medicijn is gevonden tegen corona, dan zal Nederland niet moeilijk doen om, naast het sturen van deskundige medici en apparatuur, de bevolking te helpen met medicijnen. Werkelijk fantastische vrienden zijn het! Applaus en bedankt!!!


  Maak melding
 16. Kan iemand het nou schelen of dit politiek gerelateerd is of niet. Hulp komt hoe dan ook van Nederlandse bodem! Hoera stemming is compleet!


  Maak melding
 17. Lucien don’t worry. ze zullen jouw en je familie overslaan als je besmet raakt.
  Erg he dat je daar moet verpieteren terwijl zo veel wel een verblijfsvergunning of zelf de nationaliteit hebben gekregen.
  Blijf treuren tot je niet meer kan mie boi


  Maak melding
 18. Dit is niet iets dat de NDP, gewild heeft!!!
  Een ontvangst met vlag, wimpels en volkslied is niet nodig!!!
  Dat verwachten ze van onze nuchtere samenleving niet!!!

  De Nederlanders, zijn hier niet als toeristen.
  Als ze in hun vrije tijd, ons mooie land gaan bewonderen en genieten van het klimaat, natuur en de cultuur. Het is hun van harte gegund.

  Als we hun met respect, behandelen, zullen ze die ervaring meenemen naar Nederland. En hopelijk ons land promoten.

  Èen ding is zeker, ze zijn hier niet voor hun lol!!!
  Wij kunnen hun lol en plezier laten beleven!!!

  Het is geen uitje voor ze, wij kunnen hun het gevoel van een uitje meegeven!!!


  Maak melding
 19. @hongkong no free: Jaarlijks en al jaren verlenen Nederlandse medici vrijwillig diensten aan in de Surinaamse Ziekenhuizen en verrichten voor Surinaamse begrippen baanbrekende medische dingen. Netals hoe ze dat in verenigingsverband ook doen in Indonesië en op de Antillen. Zij zitten ook achter de geregelde zendingen aan medisch materiaal. Ik weet zeker dat ze in hun bagage ook de nodige medicatie zullen meenemen!
  jij praat over ticketgeld dat gedoneerd zou moeten worden maar wie zegt dat de vliegmaatschappij dit niet op kosten van de vrienden van hun bekostigen? Diezelfde vereniging van personeelsleden en ex personeelsleden is ook 1 van de grote donateurs van de instelling waar gehandicapten intern en extern verzorgd worden.
  Wees blij dat er hulp komt en niet ondankbaar denkende dat jullie aan jullie lot zouden worden overgelaten. En als onze Koning vliegt maakt het ook niets uit want hij vraagt geen geld voor zijn vlieguren. Waar blijft Abrahams met zijn vliegend materieel om de distrikten en afgelegen gebieden van Suriname te voorzien van het hoognodige? niet kunnen landen is maar een smoes want alles kan gedumpt worden vanuit een vliegtuig of heli.
  Je stelt je zo afhankelijk op ga eens volwassen denken! En nee je hoeft niet dankbaar te zijn om wat wij hier aan de Noordzee doen hoor! Wij doen wat we kunnen/moeten doen !
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  HongKongFree 3 juli 2020 At 16:08
  Dit is geen algemeen Nederlands initiatief, het zijn artsen die vrijwillig komen. Als de cases in Nederland eventueel weer stijgen dan kunnen ze beter daar blijven.
  Op afstand via het internet kennis en ervaring uitwisseling helpt net zo goed. Van het vliegticketgeld hadden ze dan kunnen doneren aan Su4Su…


  Maak melding
 20. Wayambo, heeft zijn Oranje paspoort en woont veilig aan de Noordzee Zijde, likt samen met zijn Paarse rioolratten aan hun verwondingen, is een koloniale slaaf, werkt voor de Nederlandse tweede kamer in Nederland.


  Maak melding
 21. Iedereen die aan dekolonisatie doet moet hier geen gebruik van maken.

  Bedankt medici, kennis en ervaring delen is een heldendaad. Suriname en Nederland hebben altijd een goede band gehad. Het wordt tijd dat we dat weer aanhalen. Een goede samenwerking en een goede verstandhouding is ook een goed voorbeeld om racisme tegen te gaan. Er mogen wel meer uitwisselingen georganiseerd worden in de toekomst ook op andere gebieden.

  Wij willen een beter Suriname met goede internationale relaties. Krakti !


  Maak melding
 22. @John: Maak je niet druk met Luci:en en zijn soortgenoten met hun garnalen verstand! Gelukkig hebben medici een eed afgelegd en zullen zij ongeacht wie iedereen helpen die hun hulp nodig heeft. Zelfs lucien Brrrrr en Heksje en die zullen als puntje bij paaltje komt smeken om hulp ongeacht wie of waar die helpende is of vandaan komt een bijkomend voordeel is dat deze hulptroepen hun taal spreken.
  @Waldo: Waar zeur jij over? Door Portunus zijn je vriendjes meer dan die 19 half kwijt geraakt. Je bazen/vriendjes verzuipen nu hun donornieren.


  Maak melding
 23. als het sommigen met dubbele agenda,s niet uitkomt wat je schryf dan gaan ze op taal fouten jouw beoordelen,wel ik kan u zeggen dat geen indruk op me maak
  ik behoor niet tot de gemeenschap met een minderwaardigheidt syndroom
  van daar dat ik sommigen erger vindt dan corona zelf, dog eat dog mentaliteit


  Maak melding
 24. @HKNF: mijn adagio is DOE GOED EN ZIE NIET OM WANT DE WERELD KENT GEEN DANK. En nee ik hoef nu daar niet te wezen want waar ik zit en tussen wie ik optrek ben ik veilig en niemand zoekt om elke hoek naar een lekkers van Mammie lek mi bing sabi ding pa (skeerai).
  Suriname is nu een groot besmet ziekenhuis. Dan ben ik toch gek om nu daar te willen zijn? Niet eens Pico hoeven mijn mensen voor mij te posten want mi voorzichtig mi no sabi soema fasi nosso no fasi. Hier heb ik alles en het weer is ook niet slecht mi balkon stampoe nanga groentoe ik mis Suriname niet hoor want ik weet wat ik heb en weet wat ik niet wil krijgen. A no Sranang wang ma a heri werellddeel besmet a loktoe besmet a watra lai kwiki moni no de winkri diri dang mek mi tang dja njang mi sowtu mi sa memre oeng ooktoie te mi e begi BOIT WANG!!!!


  Maak melding
 25. @Sammy queen

  —-DOE GOED EN ZIE NIET OM WANT DE WERELD KENT GEEN DANK—–
  Als je iets doet moet het welgemeend zijn en uit het hart. Fu du sani fu sma ai na toneel ye pley en je bent dan alleen maar bezig je ego te strelen.

  —–Suriname is nu een groot besmet ziekenhuis——
  Mensen die paranoïa zijn en angstig paniek zaaien die zullen het zo ervaren ja.

  ——Niet eens Pico hoeven mijn mensen voor mij te posten—–
  Verwacht je soms een applaus? Heel veel mensen planten hun eigen groente en fruit en zijn zelfvoorzienend. Voor die hele corona uitbraak had ik al me groente in de tuin.

  ——-ik mis Suriname niet hoor——
  Maak je geen zorgen, Suriname mist jou ook absoluut niet…


  Maak melding
 26. Wat erg na de corona virus zitten we met een Pulle down mntaliteit virus otf wel krabbe mentaliteit
  dat er vrywilligers naar Suriname komen ter ondersteuning voor de medici is toe te juichen
  maar men schynt niet te begrypen dat dit geen nederlandse staat hulp is maar een initiatief van de medici zelf ,dankbaar daarvoor maar wat vervolgens hier in dit rubriek langs komt vindt ik triest ,doet me denken aan een ton met krabben , doe iets aan jullie mentaliteit
  respect voor elkaar daar begint het mee want je kan geschoold zyn en je loopt naast je schoen


  Maak melding
 27. dit is zo ontroerend😔kunnen het zeer waarderen voor ons suriname.
  Grote hulp voor Surinamers die ziek zijn.
  mijn hart spreekt uit naar de Nederlandse regering,mijn president Mark Rutte🥰🥰


  Maak melding
 28. Ik ben deze artsen heel dankbaar , dat ze het initiatief hebben genomen ,om ons te komen helpen.
  Wij zijn buiten, wat er nu daar in onze ziekenhuizen plaatsvindt, kunnen alleen de covid 19 patienten en onze artsen beter verwoorden.
  Men is niet hier gekomen omdat ze beter zijn dan onze artsen, ze zijn gekomen om ons te helpen.
  Je moet lef hebben om je familie in deze moeilijke corona tijd te verlaten om mensen van een ander land te gaan helpen.
  Onze artsen kunnen nauwelijks slapen, vanwege de vele besmettingen.
  Ik denk dat ze meer dan ooit blij zullen zijn,dat ze hulp krijgen.
  Vele handen maken licht werk.
  Ik geloof dat vele Nederlanders deze artsen voor gek zullen verklaren.
  Ze hebben hun leven op het spel gezet,als je naar de besmettings gevaar kijkt.
  Als we zo door gaan met het bekritiseren van mensen ,als ze iets goeds willen doen,zullen we vroeg of laat krijgen dat de mens in nood niet meer geholpen zullen worden.
  Moge GOD DE ALMAHTIGE deze artsen en iedereen die te maken heeft met het bestrijden van covid 19 zegenen.


  Maak melding
 29. Wat extra deskundige hulp is altijd welkom. Bovendien spreken die NLse artsen een taal die de meeste Suri’s ook kunnen spreken en verstaan. Communicatie tussen die NLse artsen en de Surinaamse artsen, verpleegkundigen en patienten zal dus geen probleem zijn. Men hoeft niet in gebarentaal te communiceren met die artsen of een tolk erbij te halen. Dat is een pluspunt. Bovendien twijfel ik niet aan hun deskundigheid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES