‘Berichtgeving Dagblad Suriname over ontslag korpschef Prade is vals’

22
korpschef-suriname-roberto-prade

Het Korps Politie Suriname is niet te spreken over een bericht gepubliceerd door Dagblad Suriname, dat korpschef Roberto Prade ontslag zou hebben genomen. Het bericht berust niet op de waarheid, meldt de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname (KPS) zojuist in een persbericht.

Het artikel, dat op donderdag 2 juli 2020 is verschenen in Dagblad Suriname, heeft voor veel beroering en onrust gezorgd in de gemeenschap zegt het KPS. Zo hebben heel veel bezorgde burgers en personen binnen de media wereld gebeld met de afdeling PR-KPS om te vragen of het bericht juist was.

De burgers die gebeld hebben beseffen hoe belangrijk de rol van de korpschef is, als hoogste leidinggevende binnen de politie organisatie, als het gaat om de veiligheid en leefbaarheid in Suriname.

Het korps hekelt deze manier van berichtgeving en wijst er ten overvloede op dat de organisatie beschikt over een afdeling PR-KPS waar ten alle tijden informatie kan worden ingewonnen over zaken het korps rakende. Het KPS ziet het artikel dan ook als een bewuste actie om haar korpschef Prade negatief te bespreken en wijst deze aanpak ten strengste af.

De Surinaamse politie meldt verder dat het de korpsleiding opgevallen is dat verslaggeefster Saskia Bandhan van het boven genoemde medium, zich meerdere malen schuldig heeft gemaakt aan soortgelijke valse berichtgevingen. Het KPS plaatst de ernstige kanttekeningen dat zij ervan uitgaat dat de verslaggeefster in kwestie zulk gedrag in het vervolg achterwege zal laten, aldus de Surinaamse politie.

Hieronder het gewraakte artikel van Dagblad Suriname.


22 REACTIES

 1. Deze regering is kampioen in geven van valse informatie aan de media. Dit ook met opzet. Kanai maakte wereldkundig dat Bouterse niet in beroep zou gaan om een dag later op terug te komen. Recent nog eerst melden dat Bouterse willig had verklaard als assemblee lid om later weer te ontkennen. Nu dit.


  Maak melding

 2. Dit is idd hor na spotoe van het paarse bedrog. Alleen maar rookgordijnen en zelf valse informatie te verspreiden om de paarse beerput te camoufleren en het verarmd Surinaams volk nog steeds te mislijden en te pinaren. En nu mogen de djamoe edes hun gal spugen.


  Maak melding

 3. O ja. Meneer Prade. We wachten nog steeds op een verklaring van de mislukte ontvoering van Rodney Cairo. Ook mevrouw doewet doewet geeft geen verklaring hierover.


  Maak melding

 4. Nieuwe regering gelijk met ingaan van jullie regeerperiode , meteen de overblijfselen van de ndpers eruit gooien.Wij willen geen enkele,geen 1 ndper die voor het zeggen zal hebben.Daarom dat wij gekozen hebben voor vhp en combinatie.


  Maak melding

 5. Inderdaad.
  De nieuwe regering vhp en combinatie heeft nooit beweerd van Suriname Dubai te maken.
  Misiekaba van de ndp kwam met het idee van FAKE dubai!
  Schaamteloze ndpers,schaamteloze @Wendy!


  Maak melding

 6. Wanneer Prade wil opstappen moet hij dit zeker doen. Als hoogste korpschef doet hij niets aan de criminaliteit. Hij heeft nooit van een harde aanpak gehoord. Prade zit lekker zijn geld maandelijks op te strijken en het volk wordt beroofd , verkracht en vermoord.
  Dit heet slapend rijk worden.


  Maak melding

 7. Dagblad De West en Dagblad Suriname zijn twee roddelbladen! Niets van hun berichtgeving klopt!
  Er is een grote crisis in dat land en in plaats van elkaar te helpen proberen deze twee roddelbladen onrust te zaaien in de samenleving!
  Dit is echt een grote schande!!!!👎👎👎👎
  gemodereerd

 8. Wendy

  4 juli 2020 At 17:48

  Dagblad gft eeuwig fake news bet als die oranje stinkdieren

  ===========================

  Die paarse mossel van je stinkt vele malen erger.


  Maak melding

 9. Wayambo

  4 juli 2020 At 18:56

  Dagblad De West en Dagblad Suriname zijn twee roddelbladen! Niets van hun berichtgeving klopt!
  Er is een grote crisis in dat land en in plaats van elkaar te helpen proberen deze twee roddelbladen onrust te zaaien in de samenleving!
  Dit is echt een grote schande!!!!

  ========================

  Weet je wat een schade is namelijk dat jij die veroorzakers van deze crises met hand en tand beschermde. Met goed bestuur had het land veel beter ervoor gestaan. Je moet je schamen.


  Maak melding

 10. Wendy,

  die ene paarse diepvries hersencel van jou is NIET fake.

  Je moet hem wel delen met de rest van de paarse sociale onderlaag in dat mislukte narcolandje.


  Maak melding

 11. @Wayambo

  Begint het artikel niet met dat het een gerucht is en dat men getracht heeft te verifiëren bij Prade.

  Hoe vaak is niet gebleken dat tegenm gesproken geruchten toch waar zijn. Denk aan monetair financieren, denk aan de Bridge loan van Oppenheimer etc., etc., etc.


  Maak melding

 12. @Wayambo/Waldo,

  Ben je familie van een deegroller, jij was toch de gene die de regering Bouterse/Adhin met hand en tand aan het beschermen was.

  Jij vondt toch altijd dat hun regeerbeleid prefect was? Jij was toch de gene die het gestolen geld van de staatskas goedkeurde.
  Jij was toch helemaal eens met de Surlaco deal.

  Wat ben je toch een smeerlap dat je nu komt praten over “er is een grote crisis in het land”.
  Was je soms al die tijd blind of zat je met je kop ergens in een zwarte gat?

  Als ik jou met een hoop stront moet vergelijken, is de enige verschil in hoeveelheid en vormgeving.


  Maak melding

 13. JoJo 4 juli 2020 At 20:24
  @Wayambo
  Begint het artikel niet met dat het een gerucht is en dat men getracht heeft te verifiëren bij Prade.

  Hoe vaak is niet gebleken dat tegenm gesproken geruchten toch waar zijn. Denk aan monetair financieren, denk aan de Bridge loan van Oppenheimer etc., etc., etc.
  ==========
  Deze was in elk geval één van de vele roddelpraatjes! En die spook Haïtianen in Coronie! En heeft iemand intussen al een klacht ingediend voor wat betreft de over facturering van mondkapjes etc!!! Die factuur in de West is toch harde bewijs?


  Maak melding

 14. Vn my kant mag hy oprotten want hy steld niks voor.hy en getrouw zyn allen bullshit .gewoon een politiek benoeming maar doet geen malle moer voor het korps


  Maak melding

 15. Wayambo 4 juli 2020 At 18:56
  Dagblad De West en Dagblad Suriname zijn twee roddelbladen! Niets van hun berichtgeving klopt!

  Klopt helemaal. Pluimpje voor jouw opmerking. Zijn kranten die de boventoon voeren in leugen, laster, smaad en bedrog. Pierkhan en Findlay leven in de middeleeuwen waar geldt dat wie de macht (van de pen) heeft, mag doen wat hij wil. Ze gaan ervanuit dat hun lievelingen aan de macht komen en de rechters hun niets kunnen doen. Deze gasten misbruiken jonge mensen als goedkope journalisten, die worden blijgemaakt met cowboybedragen als salaris.


  Maak melding

 16. Wendy is een boeng blaka one ,verschroeid haar ,bigie noso ,fat lips, uiterlijk bouta,en afhankelijk van hem.Jammer joh straks geen giften meer en pakketjes voor jouw soort types.Geen discriminatie maar waarheid,zo zijn 10 jaren verkloot.Wees trots en nu mag jij werken,open je poes…easy money…nekschot
  …ff kijken waneer ik geblokkeerd wordt…waarheid is hard.


  Maak melding

 17. @Wayambo

  Roddelplaatsje is ook nieuws vooral als het niet echt weerlegd wordt. Denk even terug aan de ontkenningen van Boefdraad en Abdoel over leningen en hun strategie.

  Met betrekking tot de Haitianen in Coronie. Tja als Tanardie die Haitianen ingeschreven heeft op een adres. Dan is het papierwerk op orde en geen grond voor vervolg tot dat Tanardi betrapt wordt. We zullen zien.

  Met betrekking tot de Chotallal factuur aan Elias. Wacht af wat er gebeurd. Om aangifte te doen moet men een belang hebben etc. Je moet langs de organisatie van Prade. Ofwel dat heeft nu geen zin. Het komt wel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.