Speciale SU4SU inzamelingsshow op NPO voor strijd tegen COVID-19 in Suriname

23
Speciale SU4SU inzamelingsshow op NPO voor strijd tegen COVID-19 in Suriname
Archieffoto Humberto Tan en Jörgen Raymann.(c) Het Sikkelcelfonds

Om geld in te zamelen, om Suriname te helpen in de strijd tegen COVID-19, zal er op woensdag 8 juli een speciaal programma via de Nederlandse televisie worden uitgezonden. Het gaat om een anderhalf uur durende live show bij de NPO, met verschillende artiesten. De presentatie is in handen van Humberto Tan en Jörgen Raymann.

De uitzending is bedoeld om geld in Nederland op te halen waarmee de hulporganisatie Surinamers voor Surinamers oftewel SU4SU belangrijke hulpmiddelen kan aanschaffen, die nodig zijn in de strijd tegen het coronavirus in Suriname.

In Suriname zijn in totaal 319 mensen positief getest op het coronavirus en zijn er inmiddels 9 mensen overleden. De medische voorzieningen, die nodig zijn voor de opvang en behandeling van COVID-19 besmette patiënten, zijn echter niet toereikend.

De Surinaamse organisatie SU4SU wil bijdragen aan het op peil brengen van deze voorzieningen in Suriname en doet een beroep op andere bedrijven om hun bijdrage te leveren, zodat dit virus samen bestreden kan worden.

Ook non-profit organisaties en particulieren kunnen meedoen door middel van het geven van donaties. Het NPO programma moet helpen om de financiële middelen binnen te halen.

Lees ook:


23 REACTIES

 1. Heel goed initiatief !
  Dit is wat wij als burgers in ieder geval kunnen doen, elkaar steunen.

  Het is de de taak en verantwoording van de Surinaamse overheid om de grenzen i.s.m. de autoriteiten van de buurlanden beter te beveiligen zodat er niet meer en niet weer Covid 19 wordt geimporteerd !

  Bij geen covid-19 import is Suriname sneller genezen !

  Suriname eerst. Krakti !


  Maak melding

 2. Goed zo jongens, I Like it! Top!
  Holland En Suriname, Altijd Samen, voor zij die achter gebleven zijn

  Liederen
  – Suriname
  Hans Vermeulen en Sandy Coast

  Surineds, doe mee. Mensen en landen hebben elkaar nodig. Elke bijdrage, hoe klein dan ook is mooi.
  Samen Sterker, Samen Werken.

  Sranansma Oe Bondroe

  ILoveSu


  Maak melding

 3. Ik vind dit een buitengewoon goed initiatief, maar laten ze in Suriname ook nog hun verontschuldigingen maken jegens de Surinamers in Nederland, voor de wijze waarop ze deze groep bejegenen. Want de Surinamers in Nederland zijn altijd bereid de helpende hand te bieden. Ze moeten niet worden weggezet als landverraders en vluchtelingen. Wij kunnen er ook niets aan doen dat ze voor een dergelijke idiote regering hadden gekozen, die het land heeft leeggeroofd.


  Maak melding

 4. @Wendy

  Waar blijft Wendy met haar commemtaar over
  Nederland.De Surineds,de Nederlanders en de Nederlandse regering.
  Staat ze nou met haar mond vol tanden en is ze soms met stomheid geslagen?


  Maak melding

 5. Eerst moet Bouterse Nederland bedanken voor de toegezonden
  spullen. 10 jaar schelden op Nederland , maar nu het water tot de kin
  staat moet er weer geld worden overgemaakt.


  Maak melding

 6. Suriname wordt nu op een hoog tempo leeggeplunderd. Staatseigendommen worden toegeëigend etc. Dank je wel mpp bouta voor het achterlaten van een hoop shit. Maar gelukkig hebben we volksredder Chan. Chan for pres!


  Maak melding

 7. Met gemengde gevoelens lees ik dit bericht. Ene kant ben ik blij en andere kant zie ik dat de NDP toppers met twk lands kast leeg plunderen. Moet ik dan doneren als de volkspresident samen met zijn familie en vrienden de lands kast leeg plunderen terwijl het volk gebukt gaat onder Codid19.


  Maak melding

 8. Mpp dronkaard bouta heeft met de waardeloze aanpak van corona zoveel leef veroorzaakt. De piek is nog lang niet bereik. Zelf vlucht hij naar het veilige binnenland. Ik raad de Surinamers van harte aan te immigreren naar Nederland. Daar hebben ze corona op een kundige manier aangepakt en je wordt ook goed verzorgd daar.


  Maak melding

 9. Volgens VP Adhin is er 200+ miljard USD in de Surinaamse bodem. Kort erna word er 200 miljoen USD gestolen van de kasreserve. En nu helpt Nederland weer met geld en steunpaketten.

  Het heersend dom ‘macho’-mentaliteit blijft een lachertje, waar andere de dupe van zijn.


  Maak melding

 10. Wayambo

  24 juni 2020 At 17:17

  De Nederlandse regering kan vandaag 19,5 miljoen euro doneren met wat rente erbij!
  Alvast dankjewel Holland!!!!

  ==========================

  Abrahams heeft tijdens zijn ministers periode veel meer gestolen. Hou je hand anders bij hem op. Aloe man Adhin kan er ook wat van.


  Maak melding

 11. Nederland, Nederlanders en initiatiefnemers, bedankt dat jullie deze hulpactie, hebben georganiseerd.

  Het voelt erg goed om aandacht te hebben voor wat jullie goed voor mij hebben gegaan en doen.

  Het voelt zo mooi om jullie, hiervoor op een hartelijke manier te bedanken. Ik heb geen woorden om jullie op een originele manier te laten weten wat jullie voor een ander betekenen. 

  Ik heb van een particuliere- organisatie vernomen, dat jullie niet zitten te wachten op excuses of ” SORRY”.

  Wat de organisatie betreft, is bedanken in plaats van excuses aan te bieden: werkt niet alleen beter dan
  ** sorry**zeggen. Het werkt motiverend en maakt zelfs
  gelukkiger en gezonder!

  Ik heb kritiek gehad op mensen, die voor een betere leven kozen, zonder mij de volgende drie vragen te stellen:
  Is het waar?
  Is het noodzakelijk?
  Helpt het?

  Bedankt…..


  Maak melding

 12. Twee totaal verschillende landen.., toch zijn er overeenkomsten tussen Nederland en Suriname.. De geschiedenis is er debit aan.. Vriendschap is zeker wat er nodig is., . A la moment… Beide landen moeten wakker blijven… Er wonen heel wat mensen in Nederland met een Surinaams achtergrond .Het Nederlands economisch model kent een minimale inkomen garantie, de uitkeringen heten dat.. De kinderen krijgen een kinderbijslag. Ex president R. ..Venetiaan kon ooit veel gedaan krijgen bij de Europeanen…Van Venetiaan kan de nieuwe regering veel leren,..bescheidenheid hoeft niet synoniem te zijn aan domheid…
  Onderhandelen is een kunst op zich.. . En straks met een nieuwe Surinaamse regering is er heel wat te onderhandelen tussen Suriname en Nederland…Neem nouw de export van Surinaamse landbouw-producten.. Europa is een grote markt., met miljoenen mensen.. . NDP onder leiding van Bouterse zoekt een netwerk- uitbreiding in Cuba, maar Cuba koopt nóóit een bos kousenband uit Suriname. Ja, wat moet je van Cuba zeggen, het model Cuba past bij de Cubanen.. Zij hebben er baat bij.. . Suriname heeft buitenlands kapitaal nodig. Heel veel euro’s en dollars… Dat kan met een goede export – model.. Je kan nu wel paksoi in Nederlandse winkels tegenkomen, maar de culinaire hoogstandjes van Suriname is bij Europeanen totaal onbekend..Er is heel wat te doen voor de nieuwe Suriname regering straks…Sterkte daar in Suriname.., vergeet niet je mondkapje..


  Maak melding

 13. Zolang Suriname een corrupt land is zal deze deze profiteren uit giften dat niet van harte wordt gegund aan de staat, wel aan burgers die het nodig hebben.

  Nu de navelstreng van corruptie ” bijna ” wordt doorgeknipt komen bekende Nederlanders hun best doen om het land een duwtje in de rug te geven.

  Sommigen inhalige beginnen al over de 19,5 miljoen met rente te praten, terwijl Suriname nog steeds in de slijk zit, wat een druppel op een hete plaat is.

  De tijd zal het leren.


  Maak melding

 14. Tralalalala… 25 juni 2020 At 05:44
  Sommigen inhalige beginnen al over de 19,5 miljoen met rente te praten, terwijl Suriname nog steeds in de slijk zit, wat een druppel op een hete plaat is.
  =====================================================

  Tralalalala

  Dat is het. Ze blijven zeiken over die discutabele 19 miljoen witwas gelden die Nederland heeft aangehouden, maar houden evenzo hun smoel over al de verdwenen miljarden SRD incl. die USD 200 miljoen kasreserve die hun favoriete kondreman’s letterlijk hebben gestolen.


  Maak melding

 15. Initiatief nemers bedankt hopelijk komt het op de juiste plaats terecht de mofina,s.
  De 19 miljoen kan ook richting Ashiana
  NL het geld is ook niet van jou.


  Maak melding

 16. Het bedrag wordt in een diepvries bewaard om mensen zoals u te beschermen, denkt u nou echt dat u wat terug ziet als deze wordt verzilvert op dit moment?
  het komt in een heel groot gat terecht dan komt er weer voor de zoveelste keer een uitspraak van “Pe a moni de ”

  Zo niet, dan komt het bij de juiste instantie terecht waarvoor het was bedoeld “” de wasserij “”
  Zou mensen zoals Sipambo hier beter van worden??


  Maak melding

 17. Doen ook Surinamers mee van niet-creoolse afkomst ?

  Anders blijven de Nederlanders geloven dat alle Surinamers alleen creolen zijn.


  Maak melding

 18. Pocanhontas en para Expres hou toch op met modder gooien de nederlanders zijn echt niet zo achterlijk als jullie denken, zodra het om geld en herstelbetaling gaat komen ze uit hoeken en gaten kruipen .Ga samen strijden zou ik zeggen.


  Maak melding

 19. Nog een keer , die 19.5 miljoen die in beslag is genomen , is een europesche maatregel , verenigd Europa SNAP je , zoals gewoonlijk ,hard Leers niet nadenken zomaar wat roepen , ik zou ,als ik jullie was , alle deuren weer met dicht klappen , en roepen we kunnen het zelf wel . Dom dom dom


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.