dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameVandaag beëdiging nieuwe leden en kiezen voorzitters Nationale Assemblée

Vandaag beëdiging nieuwe leden en kiezen voorzitters Nationale Assemblée

-

Does Travel - naar Suriname

Op deze stoelen van De Nationale Assemblée (DNA), het parlement van Suriname, komen vandaag de nieuwe DNA leden te zitten. Dit na enkele belangrijke bijeenkomsten, die in het parlement plaatsvinden in verband met de onlangs gehouden verkiezingen. Tijdens deze verkiezingen werden de nieuwe leden voor de periode 2020 – 2025 gekozen.

Om 10.00 uur zullen de gekozen personen in een openbare bijeenkomst de eed of belofte afleggen in handen van de fungerend voorzitter en worden beëdigd. Deze voorzitter is de oudste persoon van DNA en wordt door de Surinaamse president Bouterse beëdigd als fungerend voorzitter. Het gaat om de 70-jarige Soewarto Moestadja (NDP).

Om 12.30 uur zal er een Buitengewone Openbare Vergadering (BOV) worden gehouden, waarin het onderzoek van de geloofsbrieven van de gekozen personen zal plaatsvinden en hun eventuele toelating tot de Assemblée. Daarna volgt de sluiting van de huidige zittingsperiode van DNA en opening van de nieuwe zittingsperiode.

Een ander belangrijk onderdeel van deze dag is de verkiezing van de nieuwe voorzitter en vice-voorzitter van het parlement voor de zittingsperiode 2020 tot 2025. Na de verkiezing is er de de eedsaflegging door de gekozen voorzitters, waarna de nieuwe voorzitter voor de eerste keer DNA zal toespreken.

Live uitzending van Apintie:

https://www.facebook.com/Apintie/videos/3081778791907670/

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. De coalitiepartijen hebben wel degelijke mensen om de voorzitterschap van dna te bekleden..De abop van brunswijk maakt kans op de voorzittershamer ..Brunswijk is geëvolueerd .Brunswijk vertelt over zijn zware studie..Hij is nu net zo slim als een advocaat zegt hij.. . Brunswijk kan zijn studie-boeken aan zijn dna collega’s laten zien…Hij kan gaan opscheppen dat hij nóóit gespiekt heeft.. Hij kan zich ook laten overhoren… Professor Brunswijk wordt je niet zomaar, ook niet in Suriname… Mevrouw Jennifer geerlings ex dna voorzitter van Suriname zal mogelijk naar Nederland verhuizen.. Ze zal winter-kleding nodig hebben.. . Ik denk dat een aantal niet gekozen ndp-ers al min of meer op weg zijn naar Nederland.. De Doekhies en veel van de parmessars wonen al in Nederland..Poppenkast was een woord dat heel vaak door doekhie van de ndp zelf werd gebruikt.. .Surinamers hebben de bodem van rekbaarheid bereikt.Verder kan je, economisch niet zakken… Van der San een bekende Surinaamse ambtenaar, adviseur van de ndp.. liet kort geleden de mensen van de stad paramaribo de highway zien…, een highway, een paar kilometers chinees asfalt… vernoemd naar bouterse… Misschien beter te spreken van de Bouterse-Waldring highway… Bouterse-Waldring zijn goedlachs een bekende combinatie in Suriname.. MA dini.., uit Amsterdam praat als een papegaai . . In een mensenleven heeft president bouterse een highway kunnen maken.., meer is het nóóit geworden.. .. Suriname is een samenleving die economisch totaal ontwricht is.. Een beetje door coronavirus…, maar het paarse virus, neks no fout,.. is veelal erger.. . Het pakt de mensen letterlijk ’t brood uit de mond…Bewust meer dan onbewust worden er door de ndp top maatregelen genomen om het Surinaamse volk een loer te draaien. Een daarvan is de valuta wet..Minister Elias van volksgezondheid brengt Cubaanse zorgmede-werkers, ze krijgen een US DOLLAR salaris.. De Cubanen mogen van Elias niet weten dat de Surinaamse srd ook nog bestaat.. . Hoefdraad demissionair minister van financiën is ondergedoken..Hij was in Rusland op bezoek geweest.. Heeft wel vijf helikopter bedrijven in Rusland bezocht..las ik hier op waterkant. . Wat kost dit, en wat kost dat.. Hij komt op foto’s met helikopters.. . Je kan zo een oorlog beginnen denken de Russen.. . Mensen lopen langs zijn huis om zien of ze wat meer informatie over hun verdwenen kasreserve kunnen krijgen..De kasreserve was behalve geld ook nog een afspraak.. Roemer een governor van de Surinaamse nationale bank zit zijn tijd wel uit.. Ook hij denkt op dit moment van neks no fout… Mensen sterkte en kracht daar in Suriname.. Vergeet je mondkapje niet… .


  Maak melding
 2. Kondremangs
  En dan hebben de paarse loosers het lef om met tegenkandidaten voor dna voorzitter en vice voorzitter te komen. …..waar is hun grote bek met hun beloofde nationale opstelling? Zij hebben ons in deze paarse beerput waarin we nu zijn gezet. …..ik hoop dat ze steeds op hun plaats gezet worden als ze zich gaan verzetten tegen de noodzakelijke stappen die gezet moeten worden. ……deze djamoe edes mogen NOOIT MEER aan de macht komen in Suriname. …..wat voor koenoes zij hebben achtergelaten voor komende generaties. ……..
  De nieuwe regering moet daadwerkelijk stappen zetten en de anti corruptie wet afkondigen en de vervolging van DiDiBri en zijn boevenbende mogelijk maken en de Rechterlijke macht zijn/haar werk te laten doen zoals het hoort. ……
  Het werk zal niet binnen 5 jaar gedaan worden om de paarse beerput op te ruimen en er zal vanuit het roversnest Ocer veelvuldig bommen onder de regering gelegd worden. ….maar wij het Surinaams volk zal ervoor waken, dat dit niet gebeurd. ….want zelfs djamoe edes geven nu toe dat ze in de steek zijn gelaten door de inner circle rondom DiDiBri. ………
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 3. Dit gedrag vn brunswyk mag niet getoleleerd worden hy is net zo machtsdronken n eerzuchtig als bouta. Hy bedryft chantage politiek net als somo eens gedaan had.. de abop’s zyn in hun gelyk om kritiek te leveren dit kn niet toch.voor ht eerst in d surinaamse politiek dat n politieke leider 2 ppsities ambieert terwyl hy nieteens ht woord kan voeren op n behoorlyke manier zoals ht hoort. Chan moet n coalitie gn vormen mt de ndp onder strenge voorwaarden.VHP/NDP/NPS.


  Maak melding
 4. NDP sluit voordracht kandidaatvoorzitter parlement niet uit.

  Dit getuigd wel van overschatting van eigen kunnen want aan intellect bij de coalitie partijen is er geen tekort.
  Plaats bijvoorbeeld ene Hooghart zijn intellect te meten met een ander binnen de coalitie.


  Maak melding
 5. Ben eens met rusland dat ht kiesstelsel per direct gewyzigd moet worden. De nps hft met zyn 45000 stemmem mr 3 zetels weten t bemachtigen n de abop met veel minder stemmen 8 zetels dies no kang .dit is top onrechtvaardig nr de andere partyen toe


  Maak melding
 6. Taurus@@ kan het dit woord spellen (hy) of (zijn)en hoe lees je of spreek je het uit 😂🤣😂🤣😂 snap je nu waarmee je bezig bent
  Maar je hebt een fout gemaakt met leider inplaats van lyder 😂🤣😂🤣😂🤣


  Maak melding
 7. De hele beëdiging van de DNA leden is een farce. Let vooral op de wijze dat er wordt gezegd “ik zweer…… bijvoorbeeld ik zweer dat ik niemand iets heb gegeven en beloofd te geven etc”
  En als je kijkt naar de NDP dan hebben ze alle hun zweries overboord gegooid en hebben gegeven en gestolen en familie en vrienden bevoordeeld.


  Maak melding
 8. @ Bigi Sma
  Inderdaad, dat viel mij ook al op. God heeft het wel heel erg druk met deze zogenaamde “gelovigen”. Ik zei net tegen mijn wederhelft, hoe durven zij deze eed uit hun strot te krijgen.
  Dit is een grote farce. Het is net alsof ze elke zondag op de 1e rij in de kerk zitten en denken hoe zal ik de komende week het volk belazeren in naam van God?


  Maak melding
 9. Dankzij de NPS blijft mpp bouta buiten beeld. De kansen voor hem om opgesloten te worden worden groter. Het volk wenst hem slapeloze nachten toe.


  Maak melding
 10. Wendy. Ga je bigi bek spoelen in de toiletten van Ocer waar diki boloe schoonmaakte. Alle negatief wat jij wenst voor de komende regering, zal driedubbel en dwars op jullie paarse schijtluizen terugkomen jo djamoe ede.
  Kruip en glibber rechtstreeks terug naar Ocer.


  Maak melding
 11. Er wacht veel werk voor het nieuw parlement. O.a. zal men z.s.m. moeten starten met de begrotingsbehandeling voor het jaar 2020 want paarse heks jenny simmons had nagelaten om wat dat betreft haar werk te doen. De helft v.h. jaar 2020 is al bijna om.


  Maak melding
 12. Het gestolen geld, 3 miljard US-dollar, dat in de periode vanaf 2010 tot 2019/2020 bij de top van de paarse kakkerlakken partij moet zo snel mogelijk door regeringscoalitie vanaf 29 mei 2020 terug gehaald worden van paarse bankrekeningen in Nederland, “Nederlandse Antillen” en USA, Dubai, Zwitserse bankrekeningen, enz.

  De paarse criminelen die zich schuldig hebben gemaakt aan misdaden tegen de menselijkheid, grensoverschrijdende /grote criminaliteit, met gelden, domeingronden, hout, goud, zelfverrijking/eigen belang, enz van het land/inwoners moeten de zwaarste gevangenisstraffen van de rechtbank/krijgsraad krijgen.


  Maak melding
 13. Ik hoop dat deze regering ook werk gaat maken van al die terreinen die onder boedel vallen, om ze weer in beslag te nemen, en aan mensen uit te geven die het echt nodig hebben. Deze terreinen worden verwaarloosd, er zitten junkies in die panden ,en ook ongedierte, en het is vaak een grote hinder voor de buren, die het onkruid onder controle proberen te houden.
  Volgens een wet die nooit veranderd is, zou het mogelijk moeten zijn.
  zie note:
  Na de afschaffing van de sociëteit gingen de rechten van de grond over op de Nederlandse staat, en na de onafhankelijkheid over op de Republiek Suriname. In de praktijk worden de voorwaarden al eeuwen niet meer strikt gehandhaafd, maar in principe vervalt het volledig eigendom van verwaarloosde of verlaten grond die ooit is uitgegeven in allodiaal(erfelijk bezit) eigendom nog altijd aan de staat.[1]


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES