zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSocial Caring Organization Suriname verstrekt wederom 100 noodpakketten

Social Caring Organization Suriname verstrekt wederom 100 noodpakketten

-

De Nationale Carrierebeurs

Na de total lockdown hebben veel mensen in Suriname het extra moeilijk en zijn diverse burgers en organisaties initiatieven opgestart om behoeftigen te helpen. Zo ook de Social Caring Organization Suriname (SCOS). Afgelopen weekend hebben zij wederom 100 noodpakketten verstrekt aan sociaal zwakkeren in verschillende districten.

Op 26 juni had SCOS alle middelen binnen en moesten zij van start gaan met het verpakken. Elk van de pakketjes hadden deze keer de volgende items: 10 kg rijst, 2 kg aardappelen, 1 kg blom, 1 kg gele erwten, 2 blikjes knakworst, 2 blikjes sardien, 2 flesjes olie van 1L en 1 pakje thee.

Om de distributie zo efficiënt en effectief mogelijk te laten verlopen had de organisatie haar leden ingedeeld in 6 groepen. Dit maakte het mogelijk dat ongeveer 85% van de pakketten op de eerste dag al bezorgd waren. Los van Paramaribo en Wanica is de groep verder ook naar Saramacca, Commewijne, Para en helemaal naar Brokopondo geweest. SCOS probeert dus landelijk sociaal zwakkeren ter hulp te schieten.

“Na 3 dagen zwaar werk verricht te hebben, kunnen wij nu uiteindelijk met alle rust de voorbereidingen treffen voor het volgend project. Na blije gezichten en tranende ogen te zien, mogen wij concluderen dat ook dit project succesvol afgelopen is. Ons dank gaat uit naar een ieder die op welke wijze dan ook een wezenlijke bijdrage heeft gelevers bij het tot stand koming van dit project, in het bijzonder: mevrouw Kavita, Guru Rotishop en de leden”.

SCOS doet een oproep aan alle Surinamers om de sociaal zwakkeren in deze moeilijke coronacrisis bij te staan. Indien u een donatie wenst te doen, kunt u altijd een prive berichtje voor de organisatie sturen via de Facebookpagina. Hieronder meer foto’s van de verstrekking:

https://www.facebook.com/270032723503198/posts/893869671119497/

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

4 REACTIES
 1. Mooi hoor al die initiatieven maar……………. Ik vraag mij zoals ik het mij afvraag wanneer ik beelden uit andere landen zie af van HOE HYGIËNISCH EN COVIDVRIJ ZIJN DE PAKKETTEN?
  Hebben de verschillende leden van de goedbedoelde initiatieven wel een coronatest ondergaan? Ik haal hierbij aan dat in veel verpleeg en bejaarden/verzorgingshuizen, het personeel de bron van besmetting bleek te zijn.
  Kortgeleden zag ik een filmpje op tv die in scene was gezet. Iemand smeerde 1 of andere vloeistof in zijn/haar handen e ging volgens mij sjoppen of naar het werk. Het sspul was onzichtbaar en alleen met UV-licht zichtbaar te maken. Eind van het verhaal bleek dat deze bron een besmettingsbom was.
  Mensen denk erom dat het zwakkeren zijn die blij zijn met jullie maar AUB let een beetje op!


  Maak melding
 2. Noodpakketten???
  hmm maar hoe dan? Suriname is zo welvarend. We kopen een boot, we kopen Sang Youngs, iedere dag vervangen we palen,we kopen een heli, we leggen een vreselijk noodzakelijke high way aan en there is more where this came from; ik beloof jullie een spiksplinter fantastisch mooi liegveld aan, daarnaast beloof ik jullie ook dat ik jullie veel zal beloven.
  Ik snap maar niet dat we slechts 16 zetels hebben gekregen. waarom zijn we niet beloond voor ons fantastisch beleid van de afgelopen Tien jaar.
  Hier kan mijn gemeente Dordrecht een voorbeeld aannemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES