Wederom enorme drukte bij uitreiking COVID-19 steunpakketten

13
Wederom enorme drukte bij uitreiking COVID-19 steunpakketten
De situatie bij OS Munder.

Vandaag is er weer een aanvang gemaakt met het uitdelen van de COVID-19 steunpakketten in Suriname door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Dit nadat vanwege chaotische toestanden en enorme drukte op de verschillende locaties bij de aanvang maandag, de uitdeling voor drie dagen was stopgezet.

Ook vandaag is er wederom sprake van een enorme drukte bij enkele locaties. De COVID-regels worden niet in acht genomen. Critici vrezen voor het ergste omdat mensen dicht op elkaar staan en het coronavirus dan heel gemakkelijk overgedragen kan worden.

Volgens Sozavo ontstond er maandag als gevolg van het laat aanleveren van de pakketten, op sommige distributielocaties een chaotische situatie. In de drie dagen zou de distributie geëvalueerd worden vooral met de leverancier. Vanuit Sozavo waren de technische zaken in orde. Op sommige locaties waren volgens het ministerie de pakketten pas om 17.30 uur aangeleverd, waardoor de mensen ongeduldig werden en de situatie uit de hand dreigde te lopen.

“Uit ongeduld en frustratie hielden de aanwezigen zich ook niet meer aan de veiligheidsmaatregelen die gesteld zijn vanuit het ministerie van Volksgezondheid”, werd aangegeven in een persbericht. Wat de reden is voor de enorme drukte vandaag bij enkele locaties, is nog niet bekendgemaakt.


13 REACTIES

 1. Heb ook geconstateerd dat het achterlijk druk was op de Highwah bij Tout li Faut wat een grote en nog vrij nieuwe auto’ s waar geen genoeg parkeergelegenheid voor was, auto’s van mensen die geen geld hebben voor boodschappen maar kennelijk wel voor benzine, ik heb zo mijn gedachtes


  Maak melding

 2. Toen jullie dienmensen hun stem nodig hadden om te stemmen kon men wel huis aan huis gaan. Maar nu daar het volk jullie nodig heeft moeten ze zulke ontbering tegen gaan.


  Maak melding

 3. Voor en tijdens verkiezingscampagne: partijvlag en pakket tot aan huis. 25 mei: iedereen massaal op straat nationale verkiezingen.

  Na de verkiezingen: Covid-19 uitbraak. Lockdown, in de rij staan voor een overlevingspakket.

  Ik geef de verkiezingen niet de schuld, alleen waren er toen wel meer dan 200.000 mensen op straat. Niet iedereen droeg een mondkap, terwijl in de voorlichtingfilmpjes de stemmers wel werd verzocht, het werd naar mijn weten niet verplicht, een mondkap op te doen. Kijkt u maar weer naar de beelden van de verkiezingsdag en zie hoeveel mensen géén mondkap op hadden…


  Maak melding

 4. Voor de ambtenaren maakt de lockdown niks uit want zij worden toch gewoon lekker doorbetaald al zitten ze thuis te chillen maar de lockdownmaatregelen hebben de particuliere sector enorm hard getroffen waardoor heel wat mensen in enorme nood zijn gekomen. Deze drukte verbaast me dus niet.


  Maak melding

 5. Zo zie je maar hoe de NDP het volk uitgehongerd heeft.Nu kruipen de mensen uit hun schuilplaats om eten te zoeken.Je krijgt haast het gevoel dat de mensen eindelijk bevrijd is van het een of ander kwaad.


  Maak melding

 6. Allen,
  Pa winti:
  De partijen die hebben gewonnen mogen nog niets doen t/m 10 aug 2020.
  De NDP bepaald t/m 10 aug 2020, na 10 aug moet het allemaal beginnen, denk aan 2/3 jaar voor je veranderingen gaat zien.2023/2024.
  Geld is op, criminaliteit is nog nooit zo erg geweest in Su.

  SUCCES.


  Maak melding

 7. Land is bankroet dankzij de NDP regering.
  Daarom steunpakketten omdat de bevolking bijna niks heeft.
  Waarom geen steunpakketten in Nederland.
  In Nederland was er ook lockdown en andere Europese landen een totale lockdown.
  Wat in Suriname gebeurt is een schande.
  Bouta is een schaamteloze klootzak.
  MPP BOUTA


  Maak melding

 8. Voor de verkiezingen waren aardappelen en uien in overvloed. Werd ongevraagd op je erg gegooid door aloebaba. En nu? Bouta wreed yere. Het volk wordt gestraft door de mpp dronkaard.


  Maak melding

 9. @ Cornelis 19 juni 2020 At 23:18
  “Yes. We can do the job.
  WELKE JOB????”

  De Staatskas leegroven, de economie vernietigen, het land opzadelen met schulden en de geldpers flink laten draaien (monetaire financiering) waardoor de koers & de winkelprijzen flink stijgen met als gevolg een zware verarming v.d. bevolking en afhankelijkheid van pakketten. Dat is de job die paars/ndp/bouta heel goed heeft uitgevoerd.

  Ze hebben het geluk dat het Surinaams volk zo slap, tolerant en vredelievend is want als ze dit geintje hadden uitgehaald in een ander land dan was er allang een revolutie uitgebroken.


  Maak melding

 10. 10 jaar NDP gaat een volk niet in haar koude kleren zitten. Het is geen grap. Het volk zou in 2025 weer moeten kiezen voor de NDP. Ze hebben in 10 jaar zoveel ontwikkeling gebracht voor Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.