Surinaamse stichting Su4Su zamelt vanaf dit weekend ook geld in Nederland in

14

Vanaf dit weekend zamelt het SU4SU Covid-19 Support Fund in Suriname ook in Nederland geld in. Het Surinaamse Rode Kruis helpt hierbij en heeft in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis een giro rekening bij de ING bank geopend, om geld in te zamelen te weten: NL10 INGB 0000 1240 00 op naam van het Nederlandse Rode Kruis.

Het openen van een girorekening in Nederland is onderdeel van de wervingscampagne om de diaspora in Nederland te bereiken. Via die stichting is er al ruim één miljoen euro/usd en 2 miljoen srd ingezameld door particulieren en het Surinaamse bedrijfsleven. Dit geld is gebruikt om benodigdheden als mondkapjes, apparatuur en medicijnen te kopen.

SU4SU heeft deze week een lijst van items gepubliceerd, die zijn aangeschaft met de opgehaalde donaties. Een Boeing 787-10 Dreamliner van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM) kwam vrijdagmiddag aan in Suriname, met een deel van de medische aankopen.

Inmiddels heeft Suriname Nederland officieel om hulp heeft gevraagd, bij de bestrijding van de corona-uitbraak in het land. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) gaat inventariseren welke hulp er precies nodig is. Dat heeft een woordvoerder van BuZa vrijdag aan het ANP bevestigd. De organisatie SU4SU zal betrokken worden bij de Nederlandse steun.

https://www.instagram.com/p/CBVX0DxA_WW/?utm_source=ig_web_copy_link

14 REACTIES

 1. Heel goed initiatief aangezien B. Chotelal is gestopt met te houden van Suriname door zijn producten niet meer te subsidiëren en veel duurder te verkopen aan het volk. Zo zijn er vele verkopers die alleen handelen uit hebzucht of rancune.

  Laat je menselijkheid tonen juist in deze tijd door producten tegen een schappelijke prijs aan te bieden in plaats van misbruik te maken van de situatie en mensen alsmaar uitmelken tot de laatste cent. Zo hebben we minder hulp van buitenaf nodig.


  Maak melding

 2. Al die paarse ratten wens ik heel veel succes om gedurende 5 jaren minimaal elke dag wat te verzinnen!! Minimaal 5 jaren in de oppositie!! Elke dag steeds weer bedenken welke onzin ze hier zullen uitkramen!! Heel vermoeiend, denk ik. Rob G heeft het al opgegeven, nu die anderen nog!!!! Nog zieliger vind ik degenen die elke keer weer reageren op hun stommiteiten….


  Maak melding

 3. Met een bobo jantje aan het roer bij HI&T die geen stappen onderneemt tegen prijsopdrijving dan gaat er om de haverklap hulp nodig zijn.

  We hebben veel gezonde groente en fruit. Het probleem zit hem nu in de distributie en bepaling van de prijs. In deze crisis moeten HI&T en LVV de handen ineenslaan en de partijen verplichten om allemaal tegen 1 uniforme prijs per eenheid te verkopen.
  De vrije markt, wit, zwart en grijs, maakt misbruik van de situatie en het gewone volk is de gebeten hond.


  Maak melding

 4. IK VRAAG MIJ NOG STEEDS AF:
  WAAR IS DE 200.000.000 USD NAAR TOE???
  STEL 5 MILJOEN BASISGOEDEREN
  STEL 10 MILJOEN VALUTA INTERVENTIE.
  DAN NOG IS 185.000.000 USD ERGENS NAAR TOE GEGAAN …….
  ECHT IK VRAAG ME AF WAAR ZOVEEL USD VAN HET VOLK IS GEGAAN.

  DIT GELD WAS VAN HET VOLK.


  Maak melding

 5. Voor ik een tientje over maak naar su4su wil ik weten wie allemaal in het bestuur zitten van deze stichting.

  Steun aan bv welke stichting dan ook is in principe, een indirecte steun, aan de Surinaamse regering die miljarden in hun eigen zak hebben gestopt .

  En welke regering zal deze paljassen durven aan te pakken.

  Regering dat er nu aankomt bestaat voor meer dan 60 procent grondrovers,bankrovers,GEITENDIEVEN en cocaïne handelaren ,teveel om op te noemen.
  Suriname succes .


  Maak melding

 6. Ben het met je eens HongKongFree.

  Vasseur, inderdaad…weer een stichting die hulp wil bieden. Er is al een fund me opgezet/georganiseerd door Roue Verveer. Daarnaast heb je ook een campagne Feti Corona. Deze twee schijnen betrouwbaar en transparant te zijn. Ik vraag mij af hoe transparant deze stichting Su4Su is.


  Maak melding

 7. Beademings-apparatuur en nu dit , maar Surinamers hebben geen hulp nodig vanuit Ned. Iedere keer een grote mond, maar telkens de hand ophouden. Waar is de ene vrouw gebleven die Suri Nederlanders van top tot teen uitgescholden heeft, ik hoor niks meer over haar, of is ze aangesloten aan het beademings- apparatuur van Nederland.


  Maak melding

 8. Verveer staat op de loonlijst. Na aftrek van salaris en natuurlijk wat onkosten gaat de rest naar Suriname De ontvanger staat ook op de loonlijst enz.
  Ik heb me onttrokken aan dit soort dingen, doe dit soort zaakjes niet meer. Dus ik weet waar ik over praat


  Maak melding

 9. Veel mensen, waaronder Surinamers, worden in Nederland uitgescholden (voor landverraders etc…).
  Ik zou zeggen geef geen MPP aan dat ondankbaar volk in SU.
  Laat ze stikken waar ze zijn. Misschien zullen zij dan hieruit hun foute denkwijze inzien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.