zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname vraagt Nederland officieel om hulp bij bestrijding corona-uitbraak

Suriname vraagt Nederland officieel om hulp bij bestrijding corona-uitbraak

-

Does Travel - naar Suriname

De NOS meldt zojuist dat Suriname Nederland officieel om hulp heeft gevraagd, bij de bestrijding van de corona-uitbraak in het land. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) gaat inventariseren welke hulp er precies nodig is. Dat heeft een woordvoerder van BuZa vrijdag aan het ANP bevestigd.

Suriname noteerde vrijdag de derde corona dode tot nu toe. Het gaat om een man die niet in het ziekenhuis lag, maar thuis is overleden. Na zijn overlijden bleek uit een alsnog gemaakte swab, dat de man COVID-19 positief is.

Het aantal actieve corona gevallen in het land is de afgelopen week snel gestegen. Momenteel zijn er 175 positieve gevallen. Donderdag nam het aantal met 24 toe en vrijdag met 19.

De vrees bestaat dat als de situatie verslechtert, de medische sector in Suriname het niet aan kan. Sinds vrijdag heeft Su4Su ook in Nederland een campagne gelanceerd om donaties voor de medische sector in te zamelen:

https://www.facebook.com/jorgenraymannofficial/videos/907923166393599/

opening
Fernandes Express
Passion in concert

42 REACTIES
 1. Suriname op naar de volgende eeuw ,alle schouwders er onder ,niet lullen maar poetsen mentaliteit en we maken een SURINAME voorbeeld van een verdraagzaam NATIE waar geen plek is voor armoede maar met toekomst voor allen
  SUCCES mr Santoki


  Maak melding
 2. Niets mis mee. Suriname hoeft zich nergen voor te schamen. En als het nu komt uit het kamp van de NDP of het kamp van de nieuw te benoemen regering, geen enkel probleem, chapeau voor elk van deze politieke partij, top.


  Maak melding
 3. Nu de nood hoog wordt mag Holland in actie komen, 10 jaar hebben we
  ze uitgescholden en de ambassadeur weggestuurd.. Noordzee gewoon bedanken
  voor de eer. Ze alles toch zo goed de afgelopen 10 jaar. Straks mag Holland de
  openstaande schulden en leningen ook nog even betalen.


  Maak melding
 4. Laten wy niet meer wat achter ons ligt weer gaan oprakkelen, voor en tegenstanders moeten nu gezamelyk naar de toekomst van ons landt en volk toe gaan werken ,dat is de enige wyze om uit deze malaise tekomen, gewoon niet lullen maar poetsen en over een jaartje zult u het economisch beter hebben, vergeet niet dat de corona virus de genade slag was van de vorige regering dus laten wy de weg naar onze toekomst vervolgen
  leve de Republiek Suriname


  Maak melding
 5. Top👍

  @Wendy,
  Steek jij je kop in het zand en blijf lekker daar met je arrogantie.
  Je wil bigi spelen ondanks dat je geen nagel heb om je reet te krabben


  Maak melding
 6. Wendy dan moet je ook geen gebruik maken van hulp die gevraagd is. Jou paarse ratten vroegen o verval leningen die nog betaald moeten worden. Buiten dat !wat een naar en laag mens ben jij. Ga een goede wassie nemen, mischien raak je dan je slaven verleden kwijt. De wereld veranderd maar niet door en een als jij. Verandering begin bij jezelf als mens Wendy


  Maak melding
 7. Nederland……niet aan beginnen !!!!!!!!

  Laat dit ondankbare, onbeschofte en onbetrouwbare land en volk nu ook maar zelf in eigen onderhoud voorzien.

  Nu lullen deze engnekken niet meer over de kolonisator en de witte mannen aan de Noordzee.

  Doorknippen die navelstreng met dat corrupte, criminele narcoland.

  Zoek je hulp maar bij de zgn bevriende China, Cuba, Venezuela en Equatoriaal Guinee.


  Maak melding
 8. De vraag om hulp was op regerings niveau. Waarschijnlijk op verzoek van het covid19 team.

  De NL regering gaat eerst inventariseren dan de nodige hulp geven.Geen geld maar goederen. Dat is goed. Geen laatste minuut sweeftekies.


  Maak melding
 9. @Wendy
  Suriname heeft Nederland officieel om hulp gevraagd.Heb jij geen idee hoe hulpvragen tussen landen tot stand komen? Jij zit altijd op Nederland,de Nederlanders en de Surineds te schelden.Maar Suriname gaat een pandemie in de verste verte niet aankunnen en jij zou best het loodje kunnen leggen wat ik niet hoop.Dus wees blij dat Suriname om hulp gevraagd heeft.Dank God voor de bereidwilligheid en de generositeit van Nederland.Denk aan die zin in een liedje:Mama na sribi krosi.


  Maak melding
 10. Dankzij Chan wordt Suriname nu van alle kanten geholpen. Chan straalt gewoon een goede leiderschap en gezag uit. Dat heeft het volk nodig. Straks snel weer de ambassade openen. Mooi man. Big up for Chan.


  Maak melding
 11. Rbrown 13 juni 2020 At 05:15
  Laten wy niet meer wat achter ons ligt weer gaan oprakkelen,

  Moet je aan Zunder zeggen met zijn
  “Excuses en Reparaties slavernij onlosmakelijk. En nog steeds vragen om financiële genoegdoening”

  Deze hulp uit Nederland klinkt toch beter in de oren dan de malaria tabletten hulp uit Cuba.
  Iedere regering behoort dit te doen indien het probleem boven hun hoofden zal uitgroeien.


  Maak melding
 12. Wayambo…

  Op wiens rekening zijn gestort de….

  200 miljoen gestolen kasreserves ???
  140 miljoen geroofd ui de pensioenfondsen???
  De verkwanselde goudvoorraad ???

  Dat mislukte narcolandje is na 46 jaar onafhankelijkheid nog steeds niet in staat om, zonder hulp, zijn eigen broek op te halen.

  Financieel, economische en moreel bankroet.
  JUNK STATUS.
  Koers van 2.8>15.

  Drugsveroordeelde president…
  Voor massamoord veroordeelde president…

  Stef Blok slaat de spijker op de kop….Suriname is een FAILED STATE.

  Gebruik jij maar plakband i p.v. mondkapje,
  Kansloze droeftoeter.


  Maak melding
 13. Bepaalde figuren hier moeten het forse verlies van hun mpp baasje nog verwerken. Robg is hierin voorgegaan en is spoorloos. Andere paarse reetvreters nog.

  Alle hulp aan Suriname is nu welkom. Ik zie liever Nederland dan Venezuela als onze handelspartner. Yes we Chan!. Chan for pres.


  Maak melding
 14. Een van de voordelen van globalisering en internationale samenwerking:
  Alle landen en alle culturen zijn geen vijanden meer maar worden vrienden van gelijke niveau.

  Laten we eraan meewerken om Covid z.s.m onder controle te krijgen. Het beste is natuurlijk dat Suriname weer Covid vrij wordt. Covid vormt een belemmering voor herstel van andere factoren.

  Dus elk vorm van hulp en medewerking is welkom.
  Stop met klagen en schelden, we moeten aan de slag.

  “Ala masra doro prani kasaba aur koro”.

  Suriname eerst. Krakti !


  Maak melding
 15. Niet alleen aan Nederland hulp vragen. De USA heeft de grootste ambassade in Suriname, die Yanks hebben er ook baat bij dat Covid-19 word bestreden in het land.

  We importeren meer uit Amerika dan uit Nederland. Tijd ze ook iets terug geven.


  Maak melding
 16. @Wayambo/Waldo,

  Van die 19,5 miljoen bied Wilhelmus jouw onderdak in zijn land. Als Stef Blok jouw morgen de opdracht geeft zijn achterwerk af te vegen ren je als een hond naar toe.
  Dan lik je het nog schoon ook i.p v vegen


  Maak melding
 17. @ Wayambo, @ Wendy,
  Wees één keer in jullie leven eerlijk en laat weten, waar jullie precies wonen. In Nederland of in Suriname. Ik kan haast niet geloven dat jullie in Suriname wonen. Alsmaar negatieve en kwetsende opmerkingen. Dat alléén straalt echt geen vaderlandsliefde voor Suriname uit. Jullie voelen je erg veilig in Nederland en verschuilen jezelf achter een speudoniem, om constant maar negatief te schrijven over alles wat er zich in Suriname afspeelt. DUS evenzo Laf als de zogenaamde
  “volksleider” die het land naar de verdoemenis heeft geholpen, samen met zijn vrienden en familie.
  Ik woon reeds jaren in Nederland, maar mijn hart en liefde zijn steevast in Suriname.
  Ik hoop dat jullie reageren, maar het kan ook zijn dat jullie zo laag gezonken zijn en NIET durven. Typisch NDPers.


  Maak melding
 18. Wij zouden @wayambo en @wendy missen als kiespijn, die verschrikkelijke trollen, wanneer gaan ze weg

  Verder verrassend, maar toch goed dat suriname / covid team verstandig genoeg genoeg zijn om te weten wanneer ze hulp moeten inroepen. Het gaat steeds beter met het denken van suriname. Het heeft zeker geholpen om die steen van je hart af te krijgen.


  Maak melding
 19. Geweldig hoe ned weer eens te hulp schiet. Daar heb je deze fijne vrienden voor. We kunnen niet zonder ze. Haat of liefde voor onze vrienden aan de noordzee, die warme band zal altijd blijven bestaan. Dank is groot namens het volk!


  Maak melding
 20. Wayambo het prachtige Nederland wil geen zaken doen met de ndp regering. Is dat nooit bij je opgekomen ? Nu de ndp is gemarginaliseerd gaan bepaalde poorten weer open. Trouwens Suriname kon toch rekenen op hulp van Cuba. Bouterse moet zsm opkrassen . Suriname moet goed bestuurd worden


  Maak melding
 21. Van de chinezen moet je het niet hebben, is weer gebleken. Waar zijn ze als je ze het hardst nodig hebt? Ze geven geen moer om mensen in Su, maar wel om hun grondstoffen.


  Maak melding
 22. Yes we Chan!! Chan for pres. Bouta moet naar Santo Boma. Neks no fout. Whahahah…. agoetigri kan alleen maar brullen van blijdschap. Suriname gaat eindelijk voorruit.


  Maak melding
 23. Waar zijn de bevriende Naties van Bouterse en Hooghart gebleven. Schelden op Nederland maar als het heet wordt kijken ze allemaal richting Noordzee


  Maak melding
 24. Rbrown 13 juni 2020 At 05:15
  ” Laten wy niet meer wat achter ons ligt weer gaan oprakkelen, voor en tegenstanders moeten nu gezamelyk naar de toekomst van ons landt en volk toe gaan werken ………………….. ”
  ****************************************************

  Ben het helemaal met je eens …. MAAR … we moeten de Paarse Boeven … regelmatig eraan herinneren en ze duidelijk maken dat zij …. de Nationale Dieven Partij ….. Suriname tot aan de rand van de afgrond gebracht hebben. NOOIT MEER …. NOOIT MEER NDP !!!!!

  Alle wijsheid voor onze nieuwe regering in spé … Suriname te redden zodat wij niet vallen in die … ZEER DIEPE … afgrond !!!!!!


  Maak melding
 25. Die sherlock holmes keert terug naar Suriname. Je weet wel, die ambassadeur die nu gaat rondneuzen hoeveel Surineds welke bezit hebben in Suriname.
  Ze hebben een verdrag hierover en de glis is verplicht ze informatie te geven.


  Maak melding
 26. Koning Willem – Alexander en Koningin Maxima en het Nederlandse Bedrijfsleven kunnen al vast in hun agenda tussen nu en 25 augustus 2025 plaats maken om naar Suriname te komen. Hoe eerder ze de datum kiezen hoe beter voor Suriname.

  Goed dat hij gaat kijken waar hij verwekt is.


  Maak melding
 27. Wayambo 13 juni 2020 At 08:13
  Sinterklaas terug in Suriname!!
  =================================================

  Wayagwe,

  Stef Blok heeft ongetwijfeld nog een vacature voor Zwate Piet. Is dat niets voor jou, kan je wellicht ook gratis naar huis met die Dreamliner. Je zit toch de hele dag op kosten van de Nederlandse belasting betaler de boel op te lichten???

  Mijn wel gemeende excuses, no offense de rest van mij Surinaamse broeders, maar deze kon ik gewoon niet laten.
  Die Wayagwe zit alleen maar met heel veel negativiteit de boel hier op te jagen. En het zijn de NDP mensen die altijd roepen dat alle Surinamers het samen moeten doen.


  Maak melding
 28. Sabaku 14 juni 2020 At 01:52
  Wayambo 13 juni 2020 At 08:13
  Sinterklaas terug in Suriname!!
  =================================================Saba
  Saba KOE,
  Vergeet niet, aanstaande vrijdag komt hij aan in Suriname. Neem een paar ouwelullen met je mee naar Zanderij! En natuurlijk moet je ook zingen voor de goede oude man(;-)


  Maak melding
 29. De nieuwe regering is niet gekozen om buitenlandse belangen tedienen maar om de Surinaamse zaak tedienen, ik zie dat er een paar idioten Suriname willen gebruiken als proefstation wel dat gaat niet gebeuren ,waar is jullie verstandt gebleven
  ik was al bang voor ,soms stygt roem mensen naar het hoofd?
  gaan jullie lekker zitten het voor prograam gaat nu beginen
  afwachten hoe of wat, want het is makelyk praten en moeilyk om te doen
  daar wordt op geoordeeld ,dus de Show kan starten


  Maak melding
 30. RBown: vergeet niet dat de corona virus de genade slag was van de vorige regering
  –0—
  Het was niet covid-19, maar de verkiezingsuitslag die de vorige regering de das heeft omgedaan. Zij speelden russische roulettte met deze pandemie door alleen maatregelen af te kondigen en geen middelen of voorzieningen beschikbaar te stellen.
  We moeten zaken niet verdraaien of uit hun verband rukken maar ze wel in juiste perspectief zien.
  En bye te way…over de jaar is su nog niet uit de shit die de ndp regering heeft veroorzaakt en achtergelaten, dat gaat jaren duren, maar gelukkig kunnen we er nu op vertrouwen dat er binnenkort de juiste persoon met zń handen aan het roer staat.


  Maak melding
 31. in Suriname zyn onlangs geheime verkiezingen gehouden, maar het hoefd helemaal geen geheime verkiezing genoemt teworden want ze lopen allemaal mee tekoop op wie ze gestemd hebben ,schynt hier niet doortedringen dat het geheime verkiezing genoemt wordt
  vandaar dat men zo op elkaar afgeeft, we moeten nu weer met zn allen door een deur
  laat die beledigingen en focus op de toekomst, respect hebben voor de ander een ieder heefd zn eigen mening gelukkig laten wy armoede verbannen uit suriname en onderwys voor iedereen bevorderen
  Mi na SRANANGMANG


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES