maandag, februari 26, 2024
HomeOnderwerpenGezondheid Gerucht over mogelijke derde corona dode in Suriname

[UPDATE] Gerucht over mogelijke derde corona dode in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

In Suriname gaat er sinds gisteren een gerucht rond, dat er een derde persoon in Suriname overleden zou zijn die besmet zou zijn met het gevreesde coronavirus. Dit gerucht ontstond donderdag, toen de officiële COVID-19 teller naar beneden werd bijgesteld met 1 persoon.

De Surinaamse nieuwssite Starnieuws meldde op dat moment dat iemand die is gestorven, positief getest zou zijn op COVID-19. De doodsoorzaak van deze persoon moet echter nog formeel vastgesteld worden, aldus Starnieuws. 

Alleen wanneer de officiële doodsoorzaak bekend is, kan aangegeven worden of deze persoon daadwerkelijk door de gevolgen van COVID-19 om het leven is gekomen.

Starnieuws is niet het enige medium dat dit meldt. De Surinaamse nieuwssite SUN beweerde eerder vandaag dat zij harde informatie heeft vanuit medische kringen, dat het zou gaan om een manspersoon uit Paramaribo-Noord.

Volgens SUN zou er een zogenoemde swab zijn genomen van het lijk, waarbij de COVID-19 besmetting naar voren zou zijn gekomen. Of dit ook daadwerkelijk het geval is, zal vanmiddag blijken tijdens de persconferentie van de het Surinaamse COVID-19 managementteam.

UPDATE – Het is geen gerucht meer. De derde corona dode in Suriname is officieel bevestigd op de COVID-19 website:

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

11 REACTIES
 1. Boutisten hier op wkn met hun grote smoel dat de ndp regering alles onder controle had. Nederland werd uitgelachen. Ik hoop oprecht dat Suriname een ramp bespaard blijft. Suriname kan dit niet aan met slechts 30 IC bedden.


  Maak melding
 2. @Klaagzang, wat Wendy moet doen is een ladyshave aanschaffen bij Tjodelal en ook gebruiken. Ze lult als een revo soldaat zo der kop. Haar verstand zit tussen die boes boesie


  Maak melding
 3. Voor redenen onbekend voor het publiek is de covid team haas niet te bereiken voor het publiek. Ze zijn overloaded. Deze overleden persoon had klaarblijkelijk niet om hulp gevraagd om wat voor reden dan ook. Hij was een gevaar voor de volksgezondheid als verspreider van de virus.Hopelijk wordt deze cluster opgeruimd.


  Maak melding
 4. Koos 12 juni 2020 At 18:46

  Alles was ook onder controle tot de verkiezingen perse door moesten gaan. Met je zwakzinnige haatpraat steeds.


  Maak melding
 5. HAHA WHAT AN ASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
  NU IS HET DE SCHULD VAN DE VERKIEZINGEN
  NU IS HET DE SCHULD VAN DE DEMOCRATIE DIE EIST DAT ER VERKIEZINGEN PLAATSVINDEN
  NU IS HET DE SCHULD VAN DE OPPOSITIE DIE ,

  MAAR LAAT EEN DING DUIDELIJK ZIJN HET IS NOOIT DE SCHULD VAN DE NDP.
  NOOIT. LAAT DAT GEZEGD ZIJN


  Maak melding
 6. Er is niks mis mee met Wendy…ze komt verstandig over; Koos en al die andete maken van COVID19 een grapje. Op basis van buitenland statistiek zal 3-4% het niet halen.

  Voor SR zal de infrastructuur snel overbelast raken en daarom meer doden vallen (niet allen door corona).

  Het beste is daarom eigen verantwoordelijkheid en de maatregelen naleven… doe het ook voor de buren, familie en vrienden. Daarmee ontlast je ook de gezondheidswerkers, want die lopen minstens 3x meer kans op besmetting.


  Maak melding
 7. PARAMARIBO (ANP) – De Surinaamse regering heeft Nederland ondersteuning gevraagd bij de aanpak van de Covid-19 uitbraak in Suriname. Nederland zal nu inventariseren op welke manier hulp geboden kan worden. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag aan het ANP bevestigd.
  Behalve de hulp die mogelijk vanuit de Nederlandse regering komt, zijn er in Suriname en in Nederland verschillende acties op touw gezet om geld en/of medische benodigdheden te kopen en naar Suriname te brengen. Zo hebben Surinaamse artsen ook een beroep gedaan op hun collega’s in Nederland om medische spullen te sturen. Het gaat dan onder andere om persoonlijke beschermingsmiddelen, maar ook medicijnen en apparatuur.
  Sinds eind mei is er in Suriname sprake van een tweede serieuze corona-uitbraak. Vrijdag stond de teller op 187 positief geteste personen, waarvan 175 actieve gevallen, en drie mensen zijn aan het virus overleden. De vrees bestaat dat als de situatie verslechtert, de medische sector in Suriname het niet aan kan. Daarom zijn er in de afgelopen maanden in Suriname al verschillende acties gevoerd om geld in te zamelen om spullen te kopen. Dit heeft ruim een miljoen euro opgeleverd.
  Het Surinaamse bedrijfsleven is de trekker van de actie die wordt uitgevoerd door de stichting Su4Su. Sinds vrijdag heeft Su4Su ook in Nederland een campagne gelanceerd om donaties te verzamelen. De verwachting is dat in Nederland ook een miljoen euro kan worden opgehaald.
  De meeste spullen zullen in Nederland gekocht worden en met de KLM naar Paramaribo gaan. Een eerste vracht is vrijdag vertrokken. De Nederlandse regering had vorige week al tien beademingsapparaten toegezegd. Deze zullen naar verwachting volgende week naar Suriname gaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES