woensdag, november 29, 2023
HomeOnderwerpenGezondheidKLM brengt eerste lading COVID-19 medische aankopen naar Suriname

KLM brengt eerste lading COVID-19 medische aankopen naar Suriname

-

Deze Boeing 787-10 Dreamliner van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM) kwam vrijdagmiddag aan in Suriname. Het toestel nam medische aankopen vanuit Nederland mee, die de stichting Su4Su met donaties heeft verricht in de strijd tegen COVID-19.

Het zou gaan om 3.500 Corona testkits en een nieuwe PCR machine. Met deze spullen kunnen medici in Suriname het aantal testen uitbreiden en de epidemie beter in kaart krijgen. En dat is belangrijk aangezien er sprake is van een enorme toename van het aantal actieve cases.

Het Surinaamse bedrijfsleven is de trekker van de doneer actie die wordt uitgevoerd door de stichting Su4Su. Sinds vrijdag heeft Su4Su ook in Nederland een campagne gelanceerd om donaties te verzamelen. De verwachting is dat in Nederland ook een miljoen euro kan worden opgehaald.

De meeste spullen die nodig zijn in de strijd tegen COVID-19 in Suriname, zullen in Nederland gekocht worden en met de KLM naar Paramaribo gaan. Een eerste vracht is zoals gezegd vrijdag vertrokken.

De Nederlandse regering had vorige week ook al tien beademingsapparaten toegezegd. Deze zullen naar verwachting volgende week naar Suriname gaan.

Het KLM toestel zal zaterdag terug vliegen naar Amsterdam en neemt weer in Suriname gestrande passagiers mee naar Schiphol. Vorige week maakte de KLM bekend dat zij elke zaterdag vanuit Suriname naar Nederland zal vliegen.

Lees ook:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

29 REACTIES
 1. Is het zo erg dat Su hulp moet vragen? Waar blijven de chinezen vrienden? Su afgeschreven als loosers?

  Met een diaspora van 380000 is NL toch de beste vriend!


  Maak melding

 2. Whahahah….. opnieuw brult agoetigri. Prachtig initiatief. Dank je wel Nederland en Nederlanders. Geen China, geen Cuba, geen Venezuela, geen equator Guinee etc te bekennen in deze covid crisis.

  Als we wachten op mpp bouta dan sterven wij. Hij komt alleen zijn eigen hachje redden. Bellen en bukken voor sherrif heeft ook geen zin meer. Santo Boma komt steeds dichterbij. Boel tori.


  Maak melding

 3. AHA sranang mensen, de boeroe’s zijn zo gek nog niet!!!!!!!
  Waar is de ‘redder des vaderlands’ de top tralala fluiter gebleven?
  Droga baas big mouth for nothing.

  En ja volgens mij heeft baas droga een deal gemaakt met Santhoki:
  Yeri no sheriff, yo faya if yu faya mi na TATA, vandaar de gesprekken tot laat in de ochtenduren. Geen hard bewijs, maar slechts common sense.


  Maak melding

 4. Nederland is niet haatdragend. Staat altijd open om ons land en volk te helpen. De gasten die Nederland veroordelen over het slavernij verleden en discriminatie moeten zich gaan schamen. Juist zij met hun grote mond wonen lekker in Nederland, hebben een Nederlandpaspoort en genieten van een heerlijk leven. Komen niets tekort. In eigen geboorteland wordt er ook gediscrimineerd. De gasten die vinden dat Nederland discrimineerd komt terug naar je geboorteland, want de Nederlanders hebben je niet geroepen.om daar te gaan wonen. Omdat de Nederlanders een tolerant volk zijn, wonen of smachten diverse bevolkingsgroepen om juist in Nederland te gaan wonen. De stroom van asielzoekers niet te vergeten en de duizenden illegale gasten van Surinaamse afkomst die daar ook illegaal onderdak hebben gevonden. Het heeft geen zin om Nederland uit te schelden. Heb je iets tegen de Nederlanders blijf in eigen land. Punt uit.
  No profiteer.


  Maak melding

 5. 1 man sleept heel sur in d afgrond omdat hy by uitstek veroordeeld is vr drugssmokkel door nederl. Deze koetta denkt dat hy de opperrechter is vn sur n kyk zelf wat hy aangericht hft.total chaos all over the country. Nu moet hy lydzaam toezien hoe hy vn n machtige n gedragen man gedegradeerd is tot n onderkruipsel.HOLLAND WELKOM NO SPANG NANGA A DAGGOE MORO A FUFURU BEEST.


  Maak melding

 6. Allen,

  Kolibri
  Het gaat in Nederland niet alleen om de witte man/vrouw.
  In Nederland wordt alles gedaan door alle bevolking groepen, daarvoor betalen wij zoveel belastingen in Nederland.
  Gelukkig betalen wij zoveel belastingen, hierdoor kunnen wij mensen in Nood helpen.
  Dankzij de winst van de VHP zal Nederland alle deuren weer open maken, om zaken te doen met Suriname.
  Zo hoort het Suriname en Nederland samen zoals vroeger.

  Succes.


  Maak melding

 7. @Wendy Wayambo.

  Heerlijk positief. Wat denken jullie van een minister van wederopbouw of openbare werken met goede contacten in NL of een minister van LVV met een echte opleiding in Wageningen en kennis van zaken en netwerken in de voedsel industrie.
  NL zal echt niet binnenlopen in Suriname maar wel heel veel kunnen herstructureren te beginnen met KLM (niet mijn favoriete maatschappij).

  Hopelijk valt jullie op dat er direct na change veel betere relaties zijn en particulier initiatief uit de eigen gemeenschap ontlasting voor de medische sector GEEFT en het vervoer geregeld wordt. Dit is een beginnetje. Maak Suriname klaar om te gaan werken aan de toekomst en vergeet Bouterse. Die mag met zijn vrienden in huisarrest zijn einde af gaan wachten op Brokabakka als voorbeeld van hoe het niet moet.

  De change gaat niet om een rituele wateraansluiting in de wijk maar om eigenwaarde en ontwikkeling.
  Gelukkig heeft BEP ingezien dat het volk gekozen heeft en dat er op 29 juni een nieuwe president gekozen moet worden.
  Ik hoop dat de huidige regering betekend wat demissionair betekend en alleen nog op de winkel past.
  Goed dat de aankomende regering met de diaspora praat want met maar een klein beetje gerichte steun van uit NL zal er extreem veel verlicht kunnen worden terwijl het NL niets kost.


  Maak melding

 8. @ Wendy

  NL haalt niets uit Suriname, Suriname is al decenia en waarschijnlijk al meer dan 100 jaar een netto ontvanger.
  Denk aan de verspilde afscheidsgelden. Grotendeels door toedoen van Bouterse en Wijdenbosch in rook op gegaan. Maar ook aan het toerisme, pensioenen, familie bezoek en steun. Er wordt jaarlijks ongeveer euro 200.000.000 overgemaakt naar familie tegen echte koersen is dat 10% van de economie zonder dat er iets voor geproduceerd wordt. In NL verdiend geld dat de grens overgaat, jaar in jaar uit.

  U roept maar dat ze zitten te wachten om te gaan halen. Dat halen is al medio 19de eeuw opgehouden Wendy. De hoogtij was rondom 1770 maar dan moet u wel beseffen dat het niet alleen Suriname betrof maar het gebied tussen Brazilie en Venezuela wat onder de WIC viel.

  Ken u geschiedenis.


  Maak melding

 9. Nederland en Nederlanders, mijn wel gemeende dank.
  Wij Surinamers, ook van harte dank dat het geaccepteerd is.

  Het lijkt ( bijna ) alsof we bang zijn ons vriendelijk op te stellen jegens Nederland en haar volk.
  Bouterse heeft, jaren speurwerk gedaan om een oplossing voor de probleemen te vinden, maar heeft alleen zijn drugsschuur, kunnen vullen. Nu zal hij zich afvragen of hij aan zijn vrienden niet de verkeerde vraag had gesteld.
  De mensen die op de achtergrond werd gezet, staan nu voorop.

  Ook ik heb geen zin om die woede en haat, mijn hele leven, met me mee te dragen, of om dat in me te hebben.
  Ik heb het verleden los gelaten, om in het heden te leven en niet in het verleden!

  De tijd is aangebroken om
  handel te bedrijven op basis van gelijkwaardigheid die voor alle partijen winst oplevert. Maar als je iets zoekt, hou de optie open dat je niets vindt.
  Ik zou zeggen, aarzel niet, maak een inventaris van je leven, trek je conclusies en aarzel niet te veranderen.
  Ik heb mijn zwakte kunnen herkennen en zo herken ik de kracht van een ander.

  Als je je zwakte niet kunt herkennen, hoe herken je dan je kracht?


  Maak melding

 10. Wendy is gewoon een loopse teef die bouta mist …en natuurlijk dr tjoekoes en voedselpakketjes.

  Ze staat niet open voor hulp van buitenaf …ze denkt zoals dr junkie baas, holland iz evil.

  Maar houd wel dr klauwen open voor de euros uit ned en dozen die families sturen vergeet ze dan dat het geld en producten uit nl komen.

  Het zijn losers als wendy die geen ene moer waard zijn ..en graag vd hoogste daken onzin uitkramen

  Ik ben voor vooruitgang van suriname ..ik ben een optimist wat betreft de toekomst van suriname …de vloek van bouta mag jij in je zak steken.

  Wij zullen hard werken voor onze jeugd en ze op een hoger peil brengen …de oude garde moet nu gaan ruimen om plaats te maken voor verse gezonde jongeren.

  Power to the people…..behalve voor die bitch!!!!


  Maak melding

 11. Namens wendy wayambo en nog vele haters willen wij de lieverds aan de noordzee bedanken voor hun steun in deze moeilijke maar vooral keiharde tijden.

  Dank u wel onze vrienden aan de noordzee! Dank!


  Maak melding

 12. Deze medicijnen hebben de ndpers, het hardst nodig. Ga even een onderzoek plegen tussen de besmette personen Dan gaat u merken dat 77% van deze personen uit de middenlaag van de ndp komen. Zij die hun mond vol hadden dat zij niets van Nederland(ers) wilden. De tijd is nu aangebroken om aan te tonen dat jullie echte boutisten zijn en hem dood kunnen gaan. Door gewoonweg te weigeren om behandeld te worden door de opgestuurde medische materialen.


  Maak melding

 13. Mojah, heeft met de mooie onderstaande woorden de KERN van de toekomst uitgelegd.

  Wij zullen hard werken voor onze jeugd en ze op een hoger peil brengen …de oude garde moet nu gaan ruimen om plaats te maken voor verse gezonde jongeren.


  Maak melding

 14. Equipment, medicijnen die door de KLM naar Suriname zijn gebracht, is gekocht door de Surinamers in Suriname en is niet betaald door Nederland of een gift van Nederland aan Suriname.

  Surinamers in Suriname hebben zelf geld ingezameld en deze zaken in Nederland gekocht.

  Zie:
  – SU4SU Covid-19 Support Fund heeft vandaag een lijst van items gepubliceerd, die zijn aangeschaft met opgehaalde donaties,

  – Het gaat daarbij om ondermeer medisch apparatuur voor diagnostiek en beademing, test kits en beschermende middelen nodig voor de strijd tegen het coronavirus in Suriname,

  – In totaal is tot nu ruim USD 512.000, EUR 275.000 en SRD 36.000 uitgegeven aan benodigde zaken,


  Maak melding

 15. @Wendy
  Wat jij wil… kan meer dan een half miljoen surinamers en de rest van de wereld niet schelen. SU-bevolking gaat voor!!! Jij hebt niks te willen met je vieze racistische gedachten. Zij willen en verdienen vooruitgang en kansen… eenheid maakt sterk…
  En waar diaspora kan helpen vanuit een ontwikkeld ZAKELIJKE HARDE land om ONS suriname samen weer op de kaart te zetten ongeacht ras, komt elke surinamer ten goede… zelfs de racisten….In NL is ook generaties gestreden om te bereiken wat men bereikt heeft en wordt er goed voor beloond in voor en tegenspoed. En anders regel je even vanuit JOU oorspronkelijk afkomstgebied ontwikkelingshulp etc… en corona medicijnen voor alle surinamers…ja zeker!!!
  Kruip jij maar verder in de stadsriolering ook van de HOLLANDERS en lever je Aziatische spulletjes ( KLEDING/tel/ step) etc in en spreek/lees/typ vooral geen Nederlands meer en vooral geen handje ophouden en gratis verwachten, blijf maar geestelijk in diezelfde rotte appel draaien en denken dat dat de hele wereld is hahahhaha….beteken een keer iets voor Suriname, kom geestelijk uit die verrotte appel en ontdek de wereld !!!…Samen komt SU er wel…

  Sterkte SU en hopen dat nederlandse hulp corona kan helpen onderdrukken terwijl ze in NL ook niet makkelijk hebben gehad…


  Maak melding

 16. JoJo 13 juni 2020 At 11:39

  @Wendy Wayambo.
  Heerlijk positief. Wat denken jullie van een minister van wederopbouw of openbare werken met goede contacten in NL of een minister van LVV met een echte opleiding in Wageningen en kennis van zaken en netwerken in de voedsel industrie.
  NL zal echt niet binnenlopen in Suriname maar wel heel veel kunnen herstructureren te beginnen met KLM (niet mijn favoriete maatschappij).
  ==================
  Eens met je over de ministeries, in elk geval veel beter dan een ministerie van Olie en gas!
  Klm is wel mijn favoriete vliegmaatschappij, niet alleen voor Suriname, maar ook voor andere verre reizen. Wel dure tickets, maar betrouwbaar!
  @@@@@@@@@@@@@@

  JoJo 13 juni 2020 At 11:39
  Maak Suriname klaar om te gaan werken aan de toekomst en vergeet Bouterse
  =================
  Ik heb mij nog nooit drukgemaakt om Bouterse, van mij mag hij samen Ronny lekker op een eiland geplaatst worden! Kunnen ze samen verstoppertje spelen in de jungle!

  Waaraan ik mij wel erger is dat in parlement/regering van Suriname altijd wel een paar boeven, drugsdealers en veroordeelden zitting hebben! Dus nu ook!


  Maak melding

 17. Surinamers op Nederland kan je altijd rekenen.
  Zij zijn de eersten die ons te hulp schieten in nood .
  Santokhi herstel de relatie met Nederland met wie we voor altijd een emotionele band hebben.
  Bouta heeft deze relatie kapot gemaakt, geen enkel Cuba ,China of Venezuela zal ons te hulp schieten zoals Nederland het doet.
  Dank je wel Nederland.Wij hopen op een spoedige herstel van onze relatie wederzijds.


  Maak melding

 18. Allen,

  Meneer Bouterse, ik heb u lang terug een keer ontmoet en even gesproken.
  Mijn advies is, hou de eer aan jezelf, en verlaat Suriname, denk wel iedereen wordt gestraft voor zijn daden, al is het niet in de gevangenis.
  Suriname moet weer Suriname worden, voor alle bevolking groepen, EENHEID geeft kracht.

  SUCCES.


  Maak melding

 19. Waar blijven de afroos, gaan ze terug naar afrikaaaa.
  Wij gaan samen met onze diaspora het land sme samen sterk maken met behulp van Holland en India…
  Nu de penarie afgelopen 10 jaren afloopt, gaan wij samen met blanda op de goede weg..

  Alle drugs gerelateerde baronnen moeten achter slot en grendel..
  Geen tje porie… nieuwe tijdperk nieuwe leider hoop vol…

  Hmm hindoestanie…


  Maak melding

 20. Ze hebben nu echt vluchten nodig, want de brandstofleiding van die vliegtuigen was aan het verroesten door de stilstand. Dat wordt straks gevaarlijk vliegen en er zullen meer ongelukken zoals neerstortende vliegtuigen plaatsvinden dan de vorige 5 jaren samen. Ik zou de komende 6 maanden maar niet vliegen.


  Maak melding

 21. @Wayambo

  we zijn het nu behalve KLM helemaal eens. gelijke monniken gelijke kappen Bouterse is een grote boef en Brunswijk is dat in een iets kleinere mate met een iets groter Robin Hood imago.
  Hij regeert echter in zijn deel van het land met heel harde hand.

  Ik denk dat er nu wel wat minder mensen met criminele antecedenten in de DNA zitten. Laten we even afwachten.

  Ik vlieg al principieel sinds 1987 alleen met KLM als het niet anders kan of het bijna niets kost. Raad je aan eens met Cathay pacific, Emirates of Etihad te gaan dan wil je geen KLM meer.
  Kwam een keer met een niet lang genoeg geldig paspoort bij Emirates met en ticket voor 580 naar Jakarta. Voorwaarde is keihard not reimbursable. 3 dagen later met nieuw paspoort en voor euro 100 als nog vertrokken. KLM laat je zonder meer staan. Dat is de reden dat ik ze mijdt als de pest.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES