zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidLijst van eerste medische aankopen gedaan uit SU4SU Covid-19 Support Fund

Lijst van eerste medische aankopen gedaan uit SU4SU Covid-19 Support Fund

-

Does Travel - naar Suriname

Het SU4SU Covid-19 Support Fund heeft vandaag een lijst van items gepubliceerd, die zijn aangeschaft met opgehaalde donaties. Het gaat daarbij om ondermeer medisch apparatuur voor diagnostiek en beademing, test kits en beschermende middelen nodig voor de strijd tegen het coronavirus in Suriname.

In totaal is tot nu ruim USD 512.000, EUR 275.000 en SRD 36.000 uitgegeven aan benodigde zaken, blijkt uit het overzicht van de aankopen dat onderaan dit bericht is toegevoegd. Er zijn zaken als mobiele beademingsapparaten tot aan beademingsmaskers aangeschaft.

“We zijn met SU4SU begonnen met inzamelen van geld in een periode waarin de hele wereld op zijn kop stond en wij het in Suriname redelijk onder controle hadden. Sterker nog, een paar weken lang waren we een van de weinige landen in de wereld met nul besmettingen.

Omdat we ruim twee maanden geleden begonnen zijn, hebben we tijd gewonnen. Het zoeken naar PPE (personal protective equipment) en andere benodigdheden kost tijd en een levertijd van twee maanden is niet uitzonderlijk. We hebben dus niet stilgezeten en onze eigen verantwoordelijkheid genomen om datgene te doen wat we konden”, aldus de organisatie in een verklaring.

“Maar nu hebben we wat meer hulp nodig. Er zijn niet alleen veel besmettingen, er is in Suriname momenteel ook sprake van community spread. Dat betekent dat we geen idee hebben hoeveel mensen er nu besmet zijn. En hoeveel mensen er zorg nodig zullen hebben. Daarom gaan we door. SU4SU, Surinamers voor Surinamers… we hebben iedereen nodig!” roept SU4SU op!

Het beheer en de controle van de in het fonds ondergebrachte middelen, ligt bij de VSB (Vereniging Surinaams Bedrijfsleven). Elke maand wordt er aan alle partijen gerapporteerd waar de gelden voor gebruikt zijn. Een extra controle wordt uitgevoerd door het accountantskantoor Lakhisaran & Partners N.V.

Hier een overzicht van de aankopen tot nu:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. Zuurstofcensoren 17 en weer 100 stuks?
  Intubatieset zo duur?
  Kan niet voorstellen dat deze materialen zo duur zijn. Ga zelf op onderzoek uit in Euroland daar hebben ze de juiste kostenplaatjes. Kan een ieder zo opvragen.
  Want er worden.ongeloofwaardig met hoge bedragen gesmeten onbegrijpelijk. De naam van de firma’s/leveranciers worden ook niet vermeld. Grappig.


  Maak melding
 2. Straks kunnen ze honderden van die apparaten met oliegeld kopen!

  Productie Maka, Sapakara geschat op 150.000 vaten per dag!
  Bron: Starnieuws08-06-2020 – 07:37
  En daarna volgt de Kwaskwasi 1 en de Keskesi

  Chan kan de lambada alvast beginnen te oefenen met Lonny en Krishnatoenarie!!!
  Chorando se foi quem um dia só me fez chorar
  Chorando se foi quem um dia só me fez chorar
  Chorando estará, ao lembrar de um amor


  Maak melding
 3. Wayambo kan jij me vertellen wanneer de olievelden ingebruik genomen worden?
  Naar mijn informatie duurt dit nog tussen de 4 en 5 jaar, dus daar heb je op dit ogenblik niet veel aan.
  Mijne inziens is dit van jou weer een ndp gedachten kronkel de huid verkopen terwijl de beer nog niet geschoten is.


  Maak melding
 4. Wayambo eengoede regering heeft niet eens de olie velden nodig. Met het mooie land Suriname (indiaans)kan men al een mooie economie opzetten. Groente, fruit genoeg,rijst,goud op verantwoorde manier,. Toerisme. Maar een bepaalde soort kan niet werken dus is Suriname een 3e wereld geworden onder de NDP.. waymabo weet je nog dat je nog geen 3 weken geleden en langer NDP steunde in al hun corruptie en rovers praktijken jij keurde dat allemaal goed.. Jij weet geen klote van Suriname en woont lekker in de Bijlmer. Kom kijken, en een echte Surinamer loopt met een gebroken hart door Paramaribo. Heel het land naar de klote.


  Maak melding
 5. in america en andere landen ben je medeplichtig indien jij een moordenaar steunt of help waarom zijn de surinamers zo dom om dat niet te begrijpen wat een dome volk zeg.


  Maak melding
 6. @Redskin, maak je niet druk om Wayambo. Hij zit veilig, met zijn Oranje Wilhelmus Paspoort te commenteren, wat hier in Suriname gebeurd. Speelt op zijn ouwe leeftijd Agent x, maar heeft een Y op zijn kop.


  Maak melding
 7. WWW
  Wendy
  Wayambo
  Waldo

  De mensen die de onderdrukkers van NDP ondersteunen ,dommer kan je niet zijn .

  Het zijn nog ook Creolen ook die de duivel dienen van NDP .


  Maak melding
 8. Jullie allemaal die hier een comment hebben geplaatst zijn allemaal racisten, een Hundustaan wordt Pres maar denken jullie dat er alleen maar Hindustanen dat bepaalt hebben? Dus houden jullie op met het achterlijke gedoe van jullie en bondru ung anoe kong na wang fu tjari a gudu kondre Sranang kong na luktu. Ung alla malla na dja un kumba teteh beri. Dus ung Keba nanga onnodige kos kosi. Lobi.


  Maak melding
 9. Als je in Nederland woont moet je geen kritiek leveren op een land waar jij niet de dagelijkse ellende mee maakt. Geniet van je rust waar jij woont en laat de burgers hun burger plicht doen. De mensen hebben het al moeilijk genoeg met rot Covid-19 die zich nu als een klein olievlek ontwikkeld. Gaan jullie in gebed.


  Maak melding
 10. Opa Bert, wanneer ga je die loser van de NPS ondersteunen met je advies over potje bruine bonen en potje pindakaas! Is het nog geen tijd voor je middagdutje!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES