Vrouw is tweede coronadode in Suriname

15
Coronavirus in Suriname

In Suriname is nog een persoon overleden als gevolg van het coronavirus. Dit meldt de Surinaamse Covid-19 website. Het gaat om een vrouw die opgenomen was op de intensive care unit (ICU) van het Regionaal Ziekenhuis Wanica.

Ze verkeerde vanaf haar opname in een heel zorgelijke situatie. De patiënt werd behandeld aan de beademingsmachine. Met alle ter dienst staande middelen en medicatie is getracht haar in leven te houden, meldt de overheid.

De overheid heeft een ieder gevraagd om uit respect voor de familie en overige nabestaanden, geen persoonlijke informatie over de overledene te verspreiden. Op social media en WhatsApp gonst het echter van de geruchten dat het zou gaan om de zus van districtscommissaris Pinas. Daar is geen bevestiging van.

Het aantal positief geteste mensen in Suriname is tot en met dit moment 122. Er zijn nu 111 actieve cases. 9 personen zijn genezen en 2 personen zijn overleden. 230 personen zijn momenteel in quarantaine.

Het Ministerie van Volksgezondheid wil wederom benadrukken dat ouderen, mensen met chronische ziekten, hoge bloeddruk, diabetes, kanker, longaandoeningen een groter risico lopen om ernstige complicaties te ondervinden mochten zij COVID-19 krijgen.

Het Surinaamse ministerie roept het publiek op alle adviezen met betrekking tot persoonlijke hygiëne, sociale afstand en algemene preventie van infecties uit te voeren.


15 REACTIES

 1. Het is al begonnen. mensen die denken dat het een scenario is van ndp time Will tell.
  Ik raad iedereen aan om overtraat te gaan die niet willen luisteren. Succes


  Maak melding

 2. Ik spreek de hoop uit dat het aantal doden beperkt blijft.
  Want met de afstanden waar hulp te krijgen is en de tekorten aan medicamenten en hulpmiddelen vrees is het ergste. Vooral de bejaarden tehuizen zullen waarschijnlijk, zoals overal ter wereld, de meeste doden te betreuren zijn.
  Sur4Sur heeft een eerste aanzet gegeven om hulpmiddelen aan te schaffen maar het is nog lang niet voldoende maar alle beetjes helpen.


  Maak melding

 3. WAAROM GEGEVENS VAN DE PATIENT GEHEIMHOUDEN???????WAAROM MOGEN ONDERLIGGEN ZIEKTEN EN KLACHTEN NIET VERMELD WORDEN. MISSCHIEN IS DE PERSOON WEL AAN EEN HARTAANVAL OF ZWARE ACCIDOSE OVERLEDEN EN NIET AAN COVID.

  WAAROM DOET HET COVID TEAM ZOOOOO GEHEIMZINNIG.

  ALLES WORDT VERZONNEN OP HET KABINET VAN DE PRESIDENT.

  WANNEER HOUDT EEN KEER OP OM MILITAIREN IN DIT TEAM TE STOPPEN. EEN MILITAIR MOET RENNEN SPRINGEN EN SCHIETEN.

  WIJ HEBBEN KUNDIGE MEDICI NODIG DIE ONS INFORMATIE GEEFT. GEEN MILITAIREN


  Maak melding

 4. Artsen mogen de gegevens van een patiënt niet openbaar maken Wet op de privacy.Medische gegevens zijn altijd geheim en maar goed ook want velen zijn ziekelijk nieuwsgierig om te weten wat de ander precies mankeert net of ze hem/haar kunnen beter maken met die wetenschap


  Maak melding

 5. Volgens mij heeft iemand onlangs haar naam genoemd. Maar wat ik eigenlijk hypocriet vind is dat wij de naam niet mogen noemen maar ik denk dat er vanavond of hooguit morgen ergens op FB een familielid de naam bost. Wat FB klanten kennen geen privacy.


  Maak melding

 6. Condoleances aan de nabestaanden.

  Statistieken zijn altijd belangrijk zoals leeftijd. Opname voor of na de verkiezing.

  Ondertussen beetje goed nieuws. De hemelvaartsdrukte heeft niet gezorgd voor een “opleving” v besmettingen in Nederland. Massa in de buitenlucht heeft geen invloed. Nu afwachten wat de uitslag is na de protesten.


  Maak melding

 7. Ali, stop met dit lul verhaal van jou het is al erg genoeg dat de tweede persoon is over leden aan deze gevaarlijke dodelijk corona virus die virus kent geen kleur of ras welke politieke partijd dan ook we moeten voor zichtig zijn en allert zijn en we moeten geen grapjes mee maken met deze onzichtbare virus en het kan je ook over komen jong of oud dat je het ook kan krijgen die grote pratjes kunnen we liever achter wegen laten laat dat duidelijk zijn en dat die mensen geen benul van weten dat covid team dat vindt ik flauwe kul van jou en ik vindt je moet mensen hun prive respecteren veral die vrouw die pas is overleden aan deze dodelijk virus en dat is niet mooi en ik vindt de hele covid team en de top medische deskundigen mensen ze doen keihard hun best om dagelijks de informatie door tegeven voor de gemeen schap over de situatie waar we nu in leven in deze moeilijke tijd wat we allemaal moeten doen om dat te voor komen dat je niet besmet raakt met deze dodelijk gevaarlijke virus voor alle mensen in su en dat politiek gedoe moeten wij voorlopig aan de kant zetten verkiezingen zijn voorbij de winnaar is bekend nu gaat het om één ding de gezondheid voor iedereen en dat staat boven aan de politiek op nr 1 en veral met dat grote gevaar corona waar we nu in leven en de hele wereld staat op ze kop met deze virus en laten wij bidden en hoopen dat er niet meer mensen dood gaan aan deze dodelijk gevaarlijke virus in su want 2 dode is al teveel voor ons.


  Maak melding

 8. @Wayambo, gecondoleerd en sterkte met het verlies van Uw schoonzus. Jammer dat U niet bij de uitvaart aanwezig kan zijn, door alle omstandigheden van het Covid-19. Houdt U sterk aan de Noordzee zijde.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.