vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameGuyanese media: 'PPP/C wint verkiezingen in Guyana na hertelling'

Guyanese media: ‘PPP/C wint verkiezingen in Guyana na hertelling’

-

Does Travel & Cadushi Tours

In Guyana lijkt het resultaat van de hertelling van de in maart gehouden verkiezingen, in het voordeel van de PPP/C te zijn gevallen. Dat melden diverse Guyanese media. Het resultaat is nog niet officieel bekend gemaakt, maar de PPP/C zou met ruim 13.000 stemmen meer haar rivaal de APNU/AFC van de zittende president David Granger hebben verslagen.

Daags na de verkiezingen claimde Granger de overwinning. De PPP/C van Bharrat Jagdeo en presidentskandidaat Irfaan Ali, plaatste toen vraagtekens bij de telling van Region 4. Zij twijfelden aan de geloofwaardigheid van de resultaten die door de Guyanese verkiezingscommissie GECOM waren vrijgegeven.

Ook afgevaardigden van de VS, het VK, Canada en de Europese Unie gaven aan dat de volledige telling van de verkiezingsresultaten van Regio 4 niet was voltooid.

Na veel gedoe stemde de voorzitter van GECOM in met een hertelling van alle stemmen, die was voorgesteld door Granger en goedgekeurd door de leider van de oppositie, Jagdeo. Dit overigens na interventie van verschillende Caricom-leiders.

Granger heeft aangegeven dat hij zich nog niet gewonnen geeft en heeft de bevolking van het buurland van Suriname opgeroepen, om te wachten op de officiële uitslag van de GECOM.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

11 REACTIES
 1. Dat wordt een mooi garam masala diplomatieke betrekkingen tussen Guyana en Suriname!
  En kunnen David en Delano een mooie club voor verliezers vormen!
  Gefeliciteerd beide clubs!!!


  Maak melding

 2. Neen, Bouterse zal niet winnen bij de hertelling van Paramaribo. Dit zal hem leren om NDPers op de stembureaus te zetten die kenne rekenen en sckrijve. Ja Ik ken deze figuren: meneer john, wat komt na de 12 of meneer John wat komt na de letter C? De X of de Y?
  Dit , terwijl er hoge kwalificaties in de sollicitatieadvertenties werden gesteld om mensen van andere partijen uit te schakelen. Bouta, de domheid van de NDP heeft jou genaaid. Je bent ook het slachtoffer geworden van jouw eigen arrogantie.


  Maak melding

 3. bouta de criminele psychopaath heeft niet eens een iota geloofwaardigheid maar straalt uit in criminaliteit, ongeloofwaardigheid en incompetentie, waarom zou er een hertelling plaats moeten vinden?


  Maak melding

 4. Goeden morgen surinamers ik ben blij met jullie reactie,maar de vhp jullie surinamers voor gehouden dat het nederland suriname gaat regeren die rode loper is al uitgerold om overname te doen.Denk terug aan de tijd toen Pengel nog in leven was en ondersteuning aan Duitsland en America had gevraagd voor investering in su,dat nederland hem onderdruk had gezed.
  Ga jullie de geschiedenis na dan komen jullie die alles over ndp roddelen de uitkomst zullen zien van nederland(Slavenhandelaars).


  Maak melding

 5. Veel Afro’s in Guyana hebben deze keer op de PPP/C gestemd, omdat ze hebben ervaren dat de APNU/AFC regering niet in staat was het land goed te besturen. Een beetje vergelijkbaar met Suriname. De Creoolse leiders in Guyana hebben sinds de jaren zestig een enorme puinhoop gemaakt in Guyana. Burnham was bijna 30 jaar aan de macht en heeft een zeer racistische beleid gevoerd, waardoor meer dan 250.000 Hindostanen het land verlieten. Met de PPP/C regering aan de macht zagen de Afro’s dat het economisch veel beter ging en daarom stemmen steeds meer Afro’s minder op basis van etniciteit. Als de VHP erin slaagt het land op de rails te krijgen zal het mij niet verbazen dat ze in 2025 veel meer stemmen zullen krijgen dan nu het geval is. Verstandige mensen stemmen niet op basis van ras, maar op basis van de resultaten die een partij realiseert in het belang van de samenleving.


  Maak melding

 6. Er is een groot verschil tussen de toekomstige president en vicepresident van Guyana en Suriname!

  @ Naast de president dr. Irfaan van Guyana staat een krachtige vicepresident Mark Phillips, Chief of Staff!!
  @ En naast de sheriff gaat een machtige drugsdealer en veroordeelde staan! Puh!!!


  Maak melding

 7. =De mensen die denken dat Suriname weer een kolonie van Nederland gaat worden, zijn de domste mensen die gratis hun diploma hebben gekregen.

  Waarom kijken zij niet naar de Chinezen???


  Maak melding

 8. Wayambo heb je echt niks beters te doen? Ga lekker in Suriname wonen en de realiteit mee maken van een 3e wereld land. Dat krijg je onder corrupte rovers partijen. Guyana is opgebouwd door Indiërs en door corruptie en frauderen wilden zelfs daar jou soort weer roven en stelen. Nu komen weer de Indiërs aan de buurt en let op hoe goed het weer gaat. Jij gaat toch van je uitkering 2x per jaar naar Suriname schreef Jij? En vertel wat jij voor Suriname doet en wat Suriname voor jou doet met de rovers aan de macht?.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES