Politie bevestigd: ‘Geen strafrechtelijke vervolging COVID-19 overtreders’

3
'KPS heeft geen bevoegdheid om geldboetes of hechtenis inzake COVID-19 op te leggen'
Beeld (c) ABC - Magazine 4

Het Korps Politie Suriname heeft zojuist bevestigd dat overtreders van de Wet Uitzonderingstoestand COVID-19 vooralsnog niet strafrechtelijk vervolgd kunnen worden omdat het presidentieel besluit, waarin bindende regels zijn vast gesteld ter uitvoering van deze wet, nog niet geëffectueerd is.

Volgens artikel 9 van de Wet Uitzonderingstoestand COVID-19 is de rechter bevoegd overtreders van artikel 4 de leden 1 en 2 en artikel 5 van deze wet te straffen met een hechtenis van maximaal 6 maanden en geldboete van de derde categorie , hetzij met een van beide straffen. Een geldboete van de 3e categorie is maximaal Srd.25000,-.

De instructie komende vanuit de korpsleiding tot nu toe is dat politieambtenaren, binnen het kader van het indammen van de verspreiding van het covid-19 virus, zoveel mogelijk vermanend optreden.

Als het straatbeeld van de afgelopen dagen als graadmeter wordt gebruikt, mag geconcludeerd worden dat het leeuwendeel van de samenleving zich houdt aan de getroffen covid-19 maatregelen, aldus de politie.

Lees ook:


3 REACTIES

  1. @Rbrown
    een verzoe aan allen , Blyf thuis ,laten wy deze VIRUS ons land uitwyzen om verder tekunnen.

    Wij kunnen af van deze virus, zoals we van DDBouterse af zijn gekomen door middel van verkiezingen. Wij moeten met z’n allen ook zo veel mogelijk THUIS blijven en zodoende onze gezondheid te garanderen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.