maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'KPS heeft geen bevoegdheid om geldboetes of hechtenis inzake COVID-19 op te...

‘KPS heeft geen bevoegdheid om geldboetes of hechtenis inzake COVID-19 op te leggen’

-

Does Travel - naar Suriname

Het Korps Politie Suriname heeft gisteren veel tongen los gemaakt met een mededeling dat overtreders van de verscherpte COVID-19 maatregelen een gevangenisstraf van 6 maanden of een boete van SRD 25.000 riskeren. Volgens jurist Antoon Karg zijn de sancties in dit geval echter niet rechtmatig, omdat er geen Presidentieel Besluit hierover is.

Zo lang er geen Presidentieel Besluit komt, waarin is vastgesteld welke maatregelen gericht op welke speifieke dreiging onder welke voorwaarden en omstandigheden gedragingen verplicht stelt of juist verbiedt, is er geen bevoegdheid om geldboetes of hechtenis op te leggen” aldus Karg.

Sancties opgelegd zonder vastlegging van al die elementen bij Presidentieel Besluit zijn onrechtmatig en vernietigbaar, aldus Karg. Hij verwijst daarvoor naar artikel 4, 5 en 9 van de Wet Uitzonderingstoestand COVID-19.

De bevoegdheid tot individuele controles zoals uitgevoerd, behoort bovendien, bij een verdenking van strafbare gedragingen en is geen algemene politie of militaire bevoegdheid zegt de Surinaamse jurist.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Ja mang! Mensen moeten zich houden aan wat de wetgeving bepaald , volgens de WvSV en niet aan plaatselijke maatregelen die uit de duim gezogen zijn. Zoals advocaat Karg dat uitlegt en bedoeld is deze overtreding niet opgenomen in het constitutioneel recht. Punt uit !!!


  Maak melding
 2. In dit land werkt nou eenmaal alles anders, er worden eerst beslissingen genomen, die achteraf weer teruggedraaid worden, doordat ze niet uitvoerbaar zijn, neem alleen het voorbeeld maar van het instaleren van het Constitioneel hof, dat was zogenaamd ook geinstalleerd, waarbij achteraf bleek, niet de juiste procedures toegepast te hebben.


  Maak melding
 3. Tja, het is begrijpelijk dat er geen boetes kunnen worden uitgeschreven omdat er ook geen wet is gemaakt waarin dat staat. Alles wat er nu aan corona maatregelen genomen wordt zou in een noodverordening moeten staan. ik zeg met nadruk noodverordening. De ndp regering heeft dat nooit gemaakt. te druk met zakken vullen, feesten, zuipen, dansen, geld lenen en niet te vergeten vooral uitlopen 🙂


  Maak melding
 4. En nu?? Vandaag mag niemand naar buiten! Dus deze onrechtmatigheden worden al sinds 26 mei illegaal opgelegd door een militair zonder bevoegdheden.
  Men denkt een volksopstand uit te lokken om een reden te hebben om zich weer te misdragen ala jaren 80 ev.
  Veira en dr hooggeplaatste fam moet gewoon met pek en veren het land worden uitgejaagd om zomaar een volk te onderdrukken met misbruik maken van een pandemisch beeld.
  Veira moest gewoon duidelijk alle paarse ratten zo knechten want die hebben de besmettingen veroorzaakt. Ik heb al vaker Jim aangehaald.


  Maak melding
 5. Wat een onprofessionele opmerking van krag want dat weet men ook in de regering maar gaat er om de bewustwording dat men thuis blijf om de virus in te dammen. Zo dat wij allemaal over 8 a9 weken met onze nieuwe regering gaan richten naar de toekomst van ons geliefd suriname. En hopelijk als het moet zal krag ons helpen als het moet met zijn juridische inzichten. Maar nu vindt ik dat hij nodeloos gaat bemoeien. Sorry


  Maak melding
 6. De beste stuurlui staan dan wal en zonder beleid gaat een volk verloren. Laat krag daar maar goed over nadenken. Presidentieel besluit aan m’n hoela! Hij zegt bewust dat er geen noodverordening is.


  Maak melding
 7. Geef ze net de stok. Goed hard.
  Klaar is kees.
  Want als ze naar mensen willen gaan en ze besmetten dan moet ht bij deze gast zijn en stutgart.
  Achterlijkheid om een paar mensen zitten wij in deze ka. Illegale boten mogen ze voor mijn part in 2 zagen of lek schieten.
  Tje potie mentaliteit heeft ons in deze ka gezet.


  Maak melding
 8. Dus Naarden staat gewoon uit zijn.nekbte kletsen met dit verhaal. Of was hij van plan dat geld in eigen zak te steken? Trouwens de KPS mag overgaan op lichtblauwe overhemden in plaats van dat oer saaie grijs. Weg met deze lelijke kleur grijs overhemd en broek. Een zwarte pantalon en een mooi lichtkleurige blouse is veel béter. Kan.mij voorstellen dat de leden in het korps depressief worden door de kleur van hun uniform.


  Maak melding
 9. wat een waardeloze advocaat, die naam denkt te maken door onzin te verkondigen.
  wie wil mag afgaan op zijn onnozele beweringen, denk je dat hij jullie pro-deo zal bijstaan als blijkt dat hij ongelijk heeft.
  denk aan de gezondheid van jezelf, je gezin en je medeburgers


  Maak melding
 10. Dat SU nog een lange weg heeft te gaan mag ďuidelijk
  zijn.De reacties tonen zulks helder.De afgewezen club heeft nog altijd 60.000 kppn.
  in de ren.
  Ik benijd de winnaars niet.


  Maak melding
 11. Wetten zijn er om de maatschappij in goede banen te leiden, maar als er incidentele maatregelen worden genomen die geen wet zijn, wat moeten de Surinamers ermee.

  Het was beter geweest dat het crisisteam dit ook duidelijk had aangegeven, maar gelet op de ernst van de situatie mensen er verstandig aan doen om binnen te blijven op de gestelde tijden, zoals dat overal in de wereld is gebeurd.


  Maak melding
 12. Insp.Naarden moet samen met de Korpschef en een paar collega’s binnen het korps opstaande voet … oneervol … ontslagen worden.

  Het zijn FRAUDEURS … SOETENEURS …. ongeschikt voor een Justitieel Apparaat !!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES