VIDEO: Politie controles vanwege verscherpte COVID-19 maatregelen

8
VIDEO: Politie controles vanwege verscherpte COVID-19 maatregelen
Beeld (c) Samuel Blankendal ABC

De politie in Suriname heeft vandaag op grote schaal controles uitgevoerd in de hoofdstad van Suriname, vanwege de verscherpte COVID-19 maatregelen. Mensen die de regels overtreden kunnen zes maanden gevangenisstraf krijgen of een boete van SRD 25.000.

Zoals bekend mogen mensen alleen op basis van de eerste letter van hun familienaam een specifieke dag de straat op. Vandaag (dinsdag) mochtenpersonen wiens familienaam begint met de letters F, G, H, I, J de straat op.

Van verkeersgebruikers werden de ID-kaarten en namen gecontroleerd, zoals op deze foto van ABC te zien is. Hoofd-inspecteur en woordvoerder Naarden van de Surinaamse politie zei tegen ABC dat er dinsdag coulant is opgetreden, maar dat er in het vervolg sancties volgen bij overtreding van de COVID-19 maatregelen.

ABC verslaggever Sam Blankendal sprak enkele burgers over de maatregelen. Bekijk de reportage hier:


8 REACTIES

 1. Logisch dat ze checken hoe kan een file daar zijn … ik was voor 14 uur overal aan het rijden m’n boodschappen zoeken, was overal rustig en stil op de weg, ik ben verbaasd met deze file mang…


  Maak melding

 2. Sommige mensen willen gewoon buiten rijden voor niets. Want in principe heeft bijna iedereen een winkel op LOOPafstand. Je zou je auto in deze lockdown alleen in een ernstig noodgeval moeten gebruiken of voor werk zoals die arts.
  Bovendien zijn er vele thuisbezorgdiensten beschikbaar voor boodschappen e.d.
  Dus kisi deng mooi ef skowtu nak den wan boete.


  Maak melding

 3. Denk je dat die mensen het geld hebben??? De mensen die dagelijks toch op straat zijn die hebben geen geld om hoop inkopen te doen.
  Tenminste minder mensen op straat. Hoop dat het snel vruchten afwerpt. Buitenland heeft ht geholpen


  Maak melding

 4. @agoetigri
  Je bent een mislukking je naam zegt het al wie je ben “agoetigri”
  Waarom moet bouta die mpp chan nu feliciteren?? Pas als de tijd komt zal hij dat wel doen daarom moet je gedult hebben en mensen als jouw die geen gedult hebben bereiken niks in hun leven daarom zit je stront uit te kraaien pisvlek


  Maak melding

 5. Mensen de verkiezing is nog niet bindend verklaard waarom zo een haast om gegeliciteerd te worden. Wat bereik je daarmee. Het is geen verplichting. Wacht rustig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.