Nieuwe parlementariërs mogelijk op 29 juni beëdigd

26
Nieuwe parlementariërs mogelijk op 29 juni beëdigd

Tijdens een vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) in Suriname op maandag 29 juni, zullen de nieuwe parlementariërs beëdigd en geïnstalleerd worden. Dat verneemt ABC Nieuws Online uit betrouwbare bronnen.

De Surinaamse parlementsverkiezingen van 2020 werden gehouden op 25 mei jl. Er werd gestemd voor de 51 zetels in DNA en de zetels in de 62 ressortraden. DNA of, indien nodig, de Verenigde Volksvergadering kiest daarna de president en vicepresident van Suriname.

Dinsdag zei Jennifer van Dijk-Silos voorzitter van het Surinaamse Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) dat het proces te lang duurt. In het programma ‘Suriname Kiest’ op ABC-TV zei ze dat ze hoopt dat de nieuwe parlementariërs binnen drie dagen toe te laten.

Dit zou sneller zijn dan de twee weken die hiervoor gebruikelijk zijn, aldus Van Dijk-Silos tegen ABC. Ondertussen is de nieuwe coalitie bestaande uit VHP, ABOP, NPS en PL op dinsdag 9 juni gestart met de eerste consultaties met diverse maatschappelijke organisaties in Suriname.

UPDATE – VHP-voorzitter Chan Santokhi bevestigt dat de eerstvolgende DNA-vergadering is gepland voor 29 juni. Parlementsvoorzitter Jenny Simons heeft hierover gesproken met hem en de drie andere leiders van de nieuwe coalitie gesproken:


26 REACTIES

 1. De nieuwe coalitie zal er een flinke dobber aan hebben om het land ‘uit het moeras te trekken’!
  Nu eerst de ‘dienstregeling’ goed interpreteren en dan de trein op volle snelheid laten rijden Ik wens ze alle succes, dat zullen ze zeker nodig hebben.


  Maak melding

 2. Hopelijk loopt boutje niet als een waka mang zoals hij naar zijn rechtzaak liep om over te dragen aan zijn nieuwe bevelhebber en president het liefst geen paarse ratten aanhang.


  Maak melding

 3. De grootste dronkaard wil de nieuwe coalitie nog steeds niet feliciteren. Bukken voor brunsie heeft ook niet gewerkt. Dus dan maar bukken in Santo Boma.


  Maak melding

 4. Ik kan bijna niet wachten op de verkiezing , de sheriff als president en de drugsbaron Lonny als vicepresident! Wat een mooi gezicht zal dat zijn (;-)


  Maak melding

 5. Succes toegewenst. Voorzichtig met de partij met een zetel die twee ministerposten krijgt.
  Daar begin het al fout te gaan.
  Ik hoop dat het gewerkt wordt aan de juiste mensen op de juiste plaats.


  Maak melding

 6. @Wayambo, je had er ook geen moeite mee dat een massamoordenaar en een coke baron President van het land was.
  Brunswijk wordt voorzitter van de Dna en geen Vice President. Hoe je wend of keert Suriname gaat erop vooruit. Het land krijgt een President die over al zijn gezicht kan laten zien. Een President die deskundig is en verantwoording gaat afleggen voor het gevoerde beleid. Iets wat Bouterse nooit gedaan heeft.


  Maak melding

 7. Brunswijk wordt voorzitter van de Dna en geen Vice President
  =====
  Dan is het nog erger, drugsbaron als voorzitter DNA! Lonny gaat VP worden, heeft hij persoonlijk aan bepaalde mensen gezegd!


  Maak melding

 8. Wayambo: jou zgn. volkspresident en groot crontodealer heeft in 10 jaar niets gebakken.
  Hopelijk dat er nu onder vlag van de VHP broden worden gebakken voor het volk, die eetbaar zijn. Dat Lonny daar onderdeel van is, is de wil van het volk want die hebben (i.c.m. met wanbeleid van de afgelopen 10 jaar) ervoor gezorgd dat hij zoveel stemmen heeft gekregen


  Maak melding

 9. WWW

  Wendy
  Waldo
  Wayambo

  Dit Creolen die duizenden onnodige doden goed proberen te praten voor de schurken van NDP .

  Hooghart word Ambassadeur in Nederland .


  Maak melding

 10. @Wayambo
  Nu gaat je baasje zijn gevandenisstraf van 20 jaar uitzitten!
  Herinner jij je nog, je baasje was lijder met een gevangenisstraf van 20 jaren aan zijn mars…


  Maak melding

 11. Allen,

  Goed zo, hoe sneller hoe beter.
  Wat er gedaan moet worden:
  -Alle boeven/criminelen oppakken en in de gevangenis stoppen, anders blijven ze stelen en roven.
  -Zo snel mogelijk de banden met het buitenland herstellen, goed voor de economie en handel.
  -In alle wijken in Suriname een politie post plaatsen, tegen criminaliteit.
  -Alle goudmijnen bewaken, anders gaat alles nog steeds illegaal naar het buitenland, dit is eigendom van Suriname en de Surinamers.
  SUCCES


  Maak melding

 12. Iedereen is eens met de verkiezingen en geven elkaar de felicitaties. Maar mpp bouta weigert dat te doen. Deze grootste crimineel begint te frustreren. Santo Boma komt steeds dichterbij.


  Maak melding

 13. Namens geheel het volk van Suriname feliciteren wij Chan Santhoki met de behaalde resultaten samen met Brunswijk, NPS en PL. Chan for president. Alle ndp,’ers laten oprotten ook Jenny want die bakt er ook niks van. Jenny mag weer doktertje gaan spelen. Er is een tekort aan artsen. Voorzitterschap van DNA is geknipt voor Etnel van de NPS. The right lady on the right place.


  Maak melding

 14. Ik wil visumvrije Suriname
  Als ik terug wil nasr Su maakt niet uit vakantie of geen vakantie.
  Ik ben geboren in Suriname en waarom moet ik een visum of toeristenkaart hebben als ik naar SU wil.
  Wat is dit voor een Kaulo MPP.


  Maak melding

 15. – 10 (min tien)…..dan ben je na tien jaar, roven, stelen, liegen, bedriegen, oplichten, frauderen, door het volk gepromoveerd tot POLITIEKE KUIKENTJES.

  Biezen pakken en voorgoed oprotten, en degenen die veroordeeld zijn en alsnog voor de rechter gaan verschijnen, tas inpakken en melden aan de poort bij Santo Boma.


  Maak melding

 16. Ik ben elk jaar in Suriname en moet zeggen dat als ik geen vergunning ( ja als Nederlander) had voor een jachtgeweer, dat ik een paar jaar zou overslaan en om de volgende redenen:

  Surinaamse Nederlanders worden niet met open armen ontvangen en al een dag na aankomst bij het bezoeken van families en vrienden moet je doen alsof je je portemonnee thuis bent vergeten.
  Ondanks we geen bomen van euro’s hebben worden we keer op keer slachtoffer(s) van afpersing, oplichting ( vaak door eigen familieleden) diefstal (denk aan mobieletelfoons), inbraken (waardevolle spullen, paspoorten, geld, bankpassen etc) en berovingen (sieraden en geld).

  Keer op keer voel je je bekeken door een kwaadwillige die op de loer staat z’n slag te slaan en je moet altijd op je hoede zijn zelfs tussen je oude kennissenkring. We barricaderen onze woningen en sluiten ons zelf op vanaf 20:00 bang om overvallen te worden in je eigen huis.

  Een rustige middagdutje in een hangmat onder een boom zijn tijden om naar terug te kijken, want ze nemen jou met hangmat mee als je niet uitkijkt. Dus dan maar op het balkon op een matje, maar dan wel veilig achter het dievenijzer. Dus als je het mij vraagt: “veiligheidsgevoel boven alles!” En vind het daarom ook weer fijn als ik weer op Schiphol land.


  Maak melding

 17. Tante jenny heeft plotseling haast want Secretary of state Pompeo heeft gesproken. Ze zal haar werkplaats even verderop de Waterkant verplaatsen en na donker, want sugar daddy bouta gaat ook weg voor een lange vakantie.


  Maak melding

 18. @ Krobia, deze adhadien is wat wij een lalloe of boedhoe noemen, hij gaat oppositie voeren netjes gekleed met een grote lollipop in zijn hand en mond en vragen om zijn beurt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.