VHP: Schietpartij betreft persoonlijke vete tussen twee Cubanen

46
Tijdens het optreden van de politie is een onschuldige persoon, Eric Baldew, in de been geschoten.

De VHP heeft vanmorgen gereageerd op de schietpartij die zondag plaats vond, na afloop van haar succesvolle Road-show gehouden in Commewijne. Het conflict blijkt een persoonlijke vete tussen twee Cubanen in Suriname, die ge禱scaleerd is in een beschieting zegt de partij. Daarbij werd een van de mannen die een VHP t-shirt aan had doodgeschoten.

Tijdens het optreden van de politie is een onschuldige persoon, Eric Baldew, in de been geschoten. “Wij betreuren dit incident en het tragische verlies van een menselijk leven. We condoleren de nabestaanden en wensen hen veel sterkte toe” aldus de partij in een statement.

De partij zegt het te betreuren dat individuen valse informatie via social media verspreiden over wat zich heeft afgespeeld en de betrokkenheid van VHP-ers hierin. “Deze berichten zijn onjuist en hebben een opruiend karakter. Politieke opponenten zijn zonder het onderzoek af te wachten, onschuldige burgers aan het criminaliseren en valse informatie over VHP te verspreiden. Dit betreuren wij ten zeerste” aldus de VHP.

Eerder heeft de VHP haar bezorgdheid uitgesproken over het immigratiebeleid van de regering en het feit dat betrokkenen vrijelijk vuurwapens tot hun beschikking hebben. Mede door de toename van vuist vuurwapens is de onveiligheid in het land toegenomen.

De VHP wacht het politioneel onderzoek af en doet een beroep op eenieder om met respect en op een verantwoordelijke manier met deze situatie om te gaan. De details van het onderzoek is ons niet bekend en we geven de Surinaamse politie alle ruimte om de zaak te onderzoeken en de daders te achterhalen.

Dit fake bericht werd verspreid door NDP’ers:


46 REACTIES

 1. Was het dus weer Fake News van de NDP ?

  Beste Surinamers,
  Is dit het Suriname dat wij willen ?
  Of willen wij respect, fatsoen en vrede ?

  De keuze ligt bij jouw. Wat ga jij doen ?
  Thuis blijven en struisvogel spelen ?
  Of
  Ga jij ook jouw land redden ?

  Yu kondre ab yu fanodoe. Krakti !


  Maak melding

 2. En waar blijven de beter weters die hier op WKN politie komen spelen met jullie racistische vooroordelen die de zaak van achter hun smartphone of laptop hebben onderzocht die hier haantje de voorste zijn met hun rotzooi.


  Maak melding

 3. Een VHP topper schiet een VHPer dood, dit is geen fake news. Wat een aggresief gedrag van de VHP topper, hij had als welbeschaaft en begaafd mens zich toch moeten beheersen. Maar ja,niet iedere zwarte is een Marron en hij had het blijkbaar gemund op de Marrons.
  Een vraagje aan de VHP, zijn jullie bang dat de Marrons hun achterstand hebben ingehaald en jullie voorbij streven. De creoolse man sprak engels, als een Cubaan, en de VHP topper verstond hem niet vanwege de taalbarriere???
  Misschien moet de VHP zich terug trekken uit de verkiezing, om rust te brengen in Suriname, adviseer al je leden om te stemmen op de NPS, Patricia zal jullie wel een post geven, als voormalige bondgenoot.


  Maak melding

 4. De mediamaniakken van de VHP proberen een andere draai aan dit incident te geven. Dat zijn we al langer gewend van deze valse aanhangers van Willen van Oranje! Al die creolen die van de NPS naar de VHP zijn overgestapt moeten gewoon op de NPS stemmen. Denk goed na broeders, jullie gaan je niet lekker voelen tussen al dat oranje gespuis en de NPS is een veel betere partij dan de VHP!


  Maak melding

 5. Vhp je mag doen wat je wilt je weet dt je liegt. Taalbarriere tussen 2 cubanen?????
  Vertel je moeder dat.
  Baldew dacht dat hij met een boslandcreool te doen had.


  Maak melding

 6. De ndp-ers op wkn zijn in paniek en spelen de bekende rascisme troefkaart. Zo kennen we ze weer. Pure afleiding van de werkelijke problemen namelijk dat de Ndp het land naar de afgrond heeft geleid. Straatkoers 1 op 20 mi gado. Waar zijn deze agoes mee bezig.


  Maak melding

 7. De ndp’ers zijn in paniek. Ook dit fake bericht heeft niet geholpen om vhp in een kwaad daglicht te stellen. Gevolg daarvan is dat wendy heel nerveus is en alleen maar wartaal typt.

  We zagen dit al eerder in het fake news artikel omtrent de washington post.


  Maak melding

 8. Baldew had te veel daroe gedronken en zag plotseling alleen maar zwarte mensen om zich heen en begon te schieten! Meneer Lingo, pas op!!!


  Maak melding

 9. @Wendy wijdbeens, het wordt tijd dat de corona maatregelen versoepeld worden. Kan je weer werken massagesalon racistisch muts dat je rondloopt.


  Maak melding

 10. Kom op wendy en waiambo geef ze van katoen. Maak korte metten met ze.
  Leer hun mars Hou je niet in dat doen zij ook niet. vooral tegen jij wendy


  Maak melding

 11. Wat een reacties van NDP geori禱nteerde lieden.
  Drama in het kwadraat waar later alleen een trieste waarheid van over gaat blijven.
  Er is iemand overleden beste Wayambo, Wendy en vrienden.


  Maak melding

 12. Kondremangs,
  Dat is nou heel ander nieuws dan de fake nieuws, dat door lieden van de nsdap met limbo Goebbels in de voorste linie wordt verspreid.
  Ondertussen of topic: Aloemang… vieze aadje en sharmila …til me rokje op………..zijn verjaagd door buurtbewoners tijdens een omkoop/pakkettenverdeelsessie in district Wanica…..en dat is geen fake nieuws……..
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 13. Wie hebben het continu over criminele NDP’ers? De wereld zou heel klein zijn als dit incident had plaatsgevonden tijdens een manifestatie van de NDP. Maar zo zie je maar weer. Alleen het feit dat het slachtoffer gekleed was in een VHP shirt notabene tijdens een VHP manifestatie, spreekt boekdelen. Zowel dader als slachtoffer maakten deel uit van de VHP caravan. Het meest shocking is dat de VHP figuren de regering Bouterse de schuld nu willen geven over het immigratiebeleid. M.a.w. zij willen dit incident tegen de NDP gebruiken. Het volk is echter niet dom. Dit zaakje stinkt behoorlijk. Kan ook een mislukte cocaine deal zijn in de gelederen van de VHP. Nu haast men zich om een draai aan dit incident te geven.


  Maak melding

 14. Als de VHP over los losi praat, begrijp de ndp kaolodavers dat het om bor bori gaat.
  Wat een voor volk zijn wij Eigenlijk allemaal, wordt nog meer verziekt door die ene bigi motjo Wendy .
  Doe toch eens normaal als een mens met een redelijk IQ. Tjonge jonge …


  Maak melding

 15. Baldew, daroe ke botal me kahe tu daroe pita hai, bangg !bangg! banng!!!

  Intussen draait de mediacampagne van de oranje partij op volle toeren en gaat als een mitrailleur naar links en recht. Berichten met ontkenning worden naar alle media in binnen- en buitenland en naar de ambassades gestuurd. Ano mi, wij zijn de braafste burgers van Suriname en de wereld!

  Straks krijgen we een extra editie in de dagbladen van Laurel@Hardy (Kries &Sunil) en van Idris Naaipal!


  Maak melding

 16. @Nobruya,

  Volgens mij weet ik in welk straat alubaba en kalimaai weggejaagd is. Die bewoners hadden hun honden op ze afgestudeerd. 不不不不不


  Maak melding

 17. Nog 7 dagen te gaan

  Sheriff Chan e kong nanga 32 zetels!!!

  Boefdraad e begi foe bescherming 不不不不不

  Soso lafoe nanga bruya 不不不不不


  Maak melding

 18. Wendy@@ was je erbij dat je weet wie een wapen had en wie niet en je weet ook nog wie er liegt dus je stond er bovenop om te zien wie er een wapen had en je hebt ook nog gehoord wie er liegt
  Wendy je bent een gevaarlijke super woman hoe serieus moet ik je nu nemen 0,0 nu zie ik dat je een gevaarlijke gestoorde gek bent die alles aan elkaar liegt en verzind


  Maak melding

 19. Rob het zaakje stinkt noh ? haal je kop uit de go van boutersche,
  of bedoel je dat je zaakje stinkt da moet je het wassen met chloor vooral je eikel.
  Eikel


  Maak melding

 20. Als er nu doden beginnen te vallen tijdens jullie Campagne ,dat betekent dat het niet goed is , en nu lopen 嗯儭 ze te schreeuwen dat ze het onderzoek afwachten van de politie 栽儭 waarvan jullie hier op deze Forum lopen 嗯儭 te schreeuwen dat de politie 栽儭 hun werk nooit goed doen en nu ineens geloven jullie in de politie 栽儭 korps wat zijn jullie toch zielig.


  Maak melding

 21. Cuba in allertheid gebracht, de dader moet worden overgeleverd aan Cuba.
  Geachte lezers van WTK wat ik hier schrijf is FAKE, ga er a.u.b niet op in.


  Maak melding

 22. Slachtoffer met de VHP trui was niet van de VHP. Hij had VHP trui gestolen en daarom is hij door de sheriff van de VHP neergeknald! bang bang banng!!!


  Maak melding

 23. @Wendy
  Baldew dacht dat hij met een boslandcreool van doen had.En de woorden dede joe djoeka.Het racisme druipt er van af.En dan zeggen ze in ons geliefd Suriname leven alle etnische groepen vreedzaam naast elkaar.Laten we elkaar geen mietje noemen!!!


  Maak melding

 24. Ik verwacht van alle politieke partijen een reactie. Denk niet dit is een ver v mijn bed show, betreft elke suri.
  Dit is onacceptabel en wkn jullie doen vrolijk mee.
  Dit is geen politiek meer, maar crimineel gedrag.
  Waar is agoetere, voor hetzelfde geld ligt hij ergens in een sloot. Unblock aub.
  Stop hier mee!


  Maak melding

 25. Aangezien de ndp-top de verdeel en heers tactiek toepast, moeten anderen het spel aan ze uitleggen.
  De ndpers hier op wkn reageren in opdracht vd Hindostaanse sharmila. Ze wisselen hun geld bij de Hindostaanse chote. In de districten worden pakketten verkocht door de Hindoestaanse boender in saramacca. De aardappelen en uien kopen ze bij de Hindoestaanse combemarkt. De Hindoestanen in nickerie zorgen voor rijst. De geldschieters vd ndp zijn 99.9% Hindoestanen. Ene sardjoe heeft ook een dikke vinger in de pap.
  Snap je het! Of nog steeds niet?
  Het land wordt al geregeerd door Hindoestanen, jullie worden angst aangejaagd en misbruikt voor politieke doeleinden.


  Maak melding

 26. Esmeralda, droom maar lekker door, al zouden jullie morgen met z’n allen vertrekken, draait Suriname lekker door, Rijst werd eeuwen voor jullie komst al verbouwd dus gaan we jullie niet missen. Integendeel, want de koers zakt direct tot 1 op 1, d.w.z ,dat de Nederlanders geen mooi weer kunnen komen spelen in Su, en de rijkelui uithangen. Al sluiten Sardjoe of Kuldipsing hun zaken, dan staan er morgen nieuwe importeurs en exporteurs voor de deur. Waar zijn Glans, de Vries, Kersten Fernandez de La Parra en noem maar op, is Suriname daardoor gaan lijden? Droom door, misschien moet je je droom aanpassen, een villapark aan de Ganges


  Maak melding

 27. Mensen de ndp heeft een lijder die van moord veroordeeld is ,dit zegt al genoeg van de ndp criminelen en zijn aanhang die gekend worden als parasieten en ndp aanhangsels.
  Deze drama die zich afgespeeld heeft is te danken aan de maffia ndp regering die het zover heeft laten komen dat zelfs vreemdelingen gewapend rond lopen.
  Stem de ndp maffioso weg.
  Stem bewust,stem VHP en combinatie.


  Maak melding

 28. Wij begrijpen de ndp aanhangsels hier..
  Ze juichen het feit dat hun baasje bouta de crimineel nog steeds het record van 15 moorden op zijn naam heeft staan en nog voor 5 jaren bedelt met een veroordeling van 20 jaar aan zijn mars.

  Surinamers jullie kunnen beter doen.
  Stem de ndp weg!
  Stem VHP en combinatie.

  Laat de politie zijn werk doen, het hoe ,wie en waarom zal na onderzoek naar voren komen.
  De ndp is absoluut geen bron die je geloven kan.


  Maak melding

 29. Zandloper donder op man.
  Je bent zo dom, dat je denkt dat ik Hindustaanse ben, omdat ik wat boeken heb aangehaald. Je bent een racist! Een oerdomme racist.
  Je woont in Holland toch, wat klets je met de koers. Ook weer zon mislukte die hier gevangen zit.
  Ga weg man!


  Maak melding

 30. Wat een schaamteloos poppenkast ,landgenoten waar zyn jullie mee bezig elkaar de grondt in te boren ? ik begryp de spanning maar dat mag geen reden zyn elkaar zo te beledigen
  na 25 Mei moeten wy weer samen het karretje trekken dus matig jullie AUB
  jullie gedrag is kinderlyk ,iemandt met verstandt gaat zich niet in zo,n discussie mengen
  ik heb geen enkel argument gelezen als het gaat om het beleidt dat gevoerd moet worden teneinde een oplossing voor de problemen te zorgen ,maar alleen bekvechten
  COME ON jullie kunnen beter


  Maak melding

 31. Esmeralda, weg gaan naar waar? kan mij niet schelen als je hindustaanse bent of niet, je droomt, en kent de realiteit niet. Als je geen hindustaan bent, waarom lul je over hoe geweldig de rijst handel en importeurs zijn.


  Maak melding

 32. @Rbrown. Je hebt gelijk brada. Het is niet erg om te discussi禱ren en het niet met elkaar eens te zijn. Maar inderdaad gaat men hier op WKN veel te ver met racistische uitspraken en scheldwoorden .ik sta achter je oproep. Power brada


  Maak melding

 33. Gewoon zoeken ze wag negatieve publiciteit omtrent de verkiezingen ORANGE OVER tjalla hoepel op so so rommel.

  We kijken vooruit niet achteruit,achteruit kijken is las ting. Dus MOVE MARS! 癒癒


  Maak melding

 34. A klarie toch ze laten zien hoe ze gaan optreden tegen hun medemens die ze als waardeloos beschouwen.
  Tijdens chan als minister van juspol hadden ze een manja dief gewoon uit een manja oom neergeknald om een manja
  Baja ze hebben zelf een kleurtje en toch denken ze dat ze boven creolen staan dat denken ze.


  Maak melding

 35. @Wayambo heeft u het politiebericht gelezen. Gaat u nu uw fabels inslikken en verklaren dat u weergaven van het gebeurde helemaal uit uw duim gezogen blijkt te zijn.
  Zou u zo groot kunnen zijn uw verontschuldigingen aan de heer Baldew en de VHP aan te bieden.


  Maak melding

 36. Beste Jojo, deze jochie ken ik niet persoonlijk, maar zijn vader en overgrootvader wel. Zowel van de Houtzagerij als die van busvervoer! Die overgrootvader was een heel eerlijke pandiet (priester). Maar die zoon zat in de drugs. Hij ging met alle winden mee! En deze jochie heeft van zijn vader ge禱rfd! Dus tegen drugsdealers ga ik nooit mijn verontschuldiging aanbieden!


  Maak melding

 37. is sari dat dit gebeurd. iemand gaat dood en politiek in rep en roer

  maar tegelijk lach ik ook
  ik heb geen politieke kleur om deze kinderachtige stronterijen die ze doen

  ik hoop alleen da wie daar gaat zitten in elke geval hun best doen en als het niet lukt
  oprotten zodat een ander t gaat proberen tot er zelf geen moer meer te stelen is..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.