Vanmiddag DNA-vergadering over vordering pg in zaak Hoefdraad

50
Hoefdraad wil wet aanpassen zodat hij niet meer aangeklaagd kan worden
Gillmore Hoefdraad, ex-minister van financiën in Suriname.

In Suriname komt De Nationale Assemblee (DNA) vanmiddag om 15.30u in openbare vergadering bijeen om de vordering van de procureur-generaal te bespreken. Daarin werd gevraagd om de Surinaamse minister van financiën Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging te stellen.

Hoefdraad wordt verdacht van 11 strafbare feiten. Hem wordt corruptie, overtreding van de Bankwet, oplichting en ambtsverduistering verweten. Er zijn 26 stemmen nodig om de minister in staat van beschuldiging te stellen. De NDP-fractie heeft vorige week verklaard de vordering van de pg te zullen afwijzen.

Volgens de fractie zou de pg uiterst onvolledige, eenzijdige en bevooroordeelde onderbouwing gegeven hebben aan zijn vordering om de minister in staat van beschuldiging te stellen.

Het verweer van minister Hoefdraad de dato 13 mei 2020 ten overstaan van de Hoorcommissie is tijdelijk hier te downloaden.

Lees ook:


50 REACTIES

 1. Meneer Hoefdraad maakt zich helemaal geen zorgen om dit nepvertoon van de oppositie! Allemaal onzin!!!!Ik zag hem gisteren nog flink dansen op de nieuwe highway, terwijl de VHP met schietoefeningen bezig was in Commewijne! Alleen heeft de VHP deze keer geen alibi om te zeggen, is geen VHP,er, de slachtoffer had een VHP trui gestolen en we hebben hem neergeschoten! Ik ben de sheriff!!!


  Maak melding

 2. Meteen opsluiten!!!
  Kijken van waar ze eerst die 26 stemmen halen.

  En als ze hem vrij pleiten dan hebben ze een groot probleem.
  Het parlement moet de PG de ruimte geven om zijn werk te doen.

  Ik ben benieuwd!!


  Maak melding

 3. Elke keer bij dit soort samenzweringen wordt het duidelijk: HvB = NDP

  De uitslag is al bekend.

  Daarom beste mensen,
  Gaan wij dit nog 5 jaar accepteren ?

  Wetten en regels worden misbruikt.

  It’s time for justice !
  Wij zij het onszelf verplicht. Krakti !


  Maak melding

 4. Nee Boefdraad maakt zich zeker geen zorgen. Alle 26 leeghoofden in de DNA weten dat Boefdraad de kluissluitel is voor de NDP. Als hij in staat van beschuldiging wordt gesteld hebben ze geen mogelijkheid om aan geld te komen. Boefdraad zal zeker beschermt worden met hand en tand.
  De bedeltoer en bedelaar zal overal bedelen om aan geld te komen. Behalve de 26 leeghoofden zijn er een hoopje hersendode kadavers die alles willen goed praten wat krom is.


  Maak melding

 5. Schiet incident bij VHP meeting, door twee Cubanen, een dode man 👨, daar kun je al zien dat het niggis is , 1 doden gevallen bij jullie meeting kan nooit goed gaan , wie een kuil voor een andere graaf die valt er meestal zelf in . Nu is politie 👮‍♀️ jullie beste kameraad eerst was de politie 👮‍♀️ niet goed wanneer ik jullie volg op waterkant want dan hebben jullie altijd te klagen over het korps. Stelletje Hypocrieten.


  Maak melding

 6. Is Hoefdraad bang en schijterig dat hij schuldig zal worden bevonden waardoor zijn heel service aan diggelen wordt geslagen?
  Indien het niet wordt onderzocht dan is zijn service voor 80% kapot geslagen.
  Groot voordeel van hoefdraad zal dan zijn dat hij anderen niet zal kunnen bezwaren want hij zal onder ede worden gehoord en als je onder ede niet de waarheid spreekt dan krijgt hij nooit meer zijn service compleet en zal hij uit een morjon blik moeten eten.
  Vraag me af als hij niet uit een morjon blik heeft gegeten en gedronken

  Dus de vraag is dan terecht
  Waar is Hoefdraad zo bevreesd voor????????


  Maak melding

 7. Nu heeft de VHP naast de 26 leden van de assemblee ook een minister om op te sluiten.Met Roemer er bij worden er economische master classes gedraaid in Boma.Eindelijk gaat Abdoelletje wat leren over vraag en aanbod.


  Maak melding

 8. De Financiën minister informeert Bouterse dat er in de accountantswereld al lange tijd twijfel bestaat over de professionele ethiek van Van Tewari. Hij zou zich uitgeven als registeraccountant, terwijl hij daarvoor geen diploma’s en ervaring heeft.

  Ik moet de Financiën minister Hoefdraad wijzen op hetgeen hij verteld besides de waarheid is. Van Tewari kan Hoefdraad nu aanklagen voor smaad en laster.
  Van Tewari is wel accountant zoals de NBA dit omschrijft, hij is een AA accountant die dezelfde spelregels moet naleven en dezelfde opleidingseisen en vakken heeft afgelegd als een RA.
  Hoefdraad je kunt dit vinden inde NBA register voor accountants.

  Tewari S.van AA
  Inschrijfdatum 26-01-1996
  Ledengroep –
  Certificeringsbevoegdheid- ja

  Dus Hoefdraad ook zoeken in een register is geen kunst wat u kennelijk problemen geeft.


  Maak melding

 9. Volgens de coalitie fractie zou de pg uiterst onvolledige, eenzijdige en bevooroordeelde onderbouwing gegeven hebben aan zijn vordering om de minister in staat van beschuldiging te stellen.
  ====
  Klopt, de PG heeft zich door forensisch accountant Sjon van Tewari niet juist laten informeren.
  Deze nepaccountant, waarschijnlijk familie van de PG, zou zich uitgeven als registeraccountant, terwijl hij daarvoor geen diploma’s en ervaring heeft. Daarnaast zouden zijn producties gedurende zijn loopbaan de proef van minimale kwaliteitseisen niet kunnen doorstaan.
  Wat een blunder van deze PG weer! De eerste dagvaarding had hij ook al verprutst. Wordt er teveel druk op hem uitgeoefend door de oppositie om zo snel mogelijk vóór de verkiezingen te handelen! bah en nogmaals bah! ieuw!!


  Maak melding

 10. Het vermelden van de inhoud uit zo’n dossier is ook een strafbaar feit, is alweer het overtreden van de privacy wet, en als de PG medewerking hieraan heeft verleend, dan kan hij aan zijn afscheid speech beginnen te werken. Baldew schiet met pistolen en WTK met potloden.
  De nieuwe PG zal dit meenemen in het process tegen de PG, om aan tegeven dat de media partijdig is.


  Maak melding

 11. Verschil tussen een RA (Register accountant) en AA (zakkenvuller)
  We maken onderscheid tussen een AA accountant (accountants-administratieconsulent) en een RA accountant (register accountant).

  @ Een AA accountant heeft een HBO opleiding gevolgd, dus een zakkenvuller die in Suriname komt uitbuiten!!!!
  @ Een RA accountant heeft een academische achtergrond. Deze zijn de echte jongens!


  Maak melding

 12. Zelfs Lonny Brunswijk heeft een hogere opleiding dan deze zakkenvuller Sjon van Tewari!!!
  Maar tja, de mensen in Suriname zijn zo dol op goedkoop importproducten!


  Maak melding

 13. iedereen weet het al.
  De man is gewoon 100% debet aan het stelen van geld waarbij hij de opdracht aan trikt gaf om dingen te doen. Trikt was maar een uitvoerder.
  Deze boefdraad en bouta zatten achter alle transacties als ook de 200.000.000 usd roof.

  En toch gaan de paarse ratten hem beschermen.
  Nou bescherm hem maar.
  mocht ndp verliezen wordt hij met de meeste spoed ingerekend zo wel nationaal als internationaal.

  Mensen zijn gek maar wat in DNA gebeurt is erger dan in slands pshychiatrische inrichting.


  Maak melding

 14. ALS BOUTERSE ZICH NIET SCHAAMT MET ZIJN 30 JAAR CEL.
  ALS INGRID ZICH NIET SCHAAMT MET HAAR DIAMANTEN ROOF.

  HUN JEJE IS ZOEK. 1000% SCHAAMTELOZE CRIMINELEN.

  ZIELIG VOOR HET LAND.

  MENSEN SCHAMEN ZICH DOOD>>>>>>>>>>


  Maak melding

 15. TOCH BLIJKT DAT GROTE DELEN VANHET VOLK TOCH NDP HUN REET ZITTEN TE LIKKEN. TERWIJL ZIJ NIET TE VRETEN HEBBEN!!!!!!!!!!!!!!!

  DE PINA NO KAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA


  Maak melding

 16. Het is frappant dat de NDPers steeds geen schuld hebben aan de feiten die hun verweten worden.Maar ze weigeren pertinent om voor de rechter te verschijnen en voor hun onschuld te pleiten.


  Maak melding

 17. @Wayambo, ik wens niets voor niemand, maar ik hoop niet dat als jij of en van je kinderen een pakje melk uit de supermarkt “steelt” en de gevangenis ingaat geen grote mond zal hebben voor de rechtsstaat.

  Boefdraad heeft miljoenen gestolen en de oppositie heeft vanaf het begin aan gegeven dat van Trikt het NIET alleen gedaan kan hebben.

  Als Boefdraad niets gedaan heeft en hij werkelijk een echte man is, dan gaat hij gewoon zijn zegje doen.

  Ik kan jou verzekeren dat hij vroeg of laat wel de bak ingaat en anders als hij vlucht komt hij op de internationalelijst te staan en kan nooit meer naar een ander land gaan.


  Maak melding

 18. Ik lees toeval het geval van Commewijne en sprak ook met iemand die daar was en dit klopt wel:::

  De VHP heeft met zorg kennisgenomen van een schietincident in Meerzorg, Commewijne tussen twee Cubanen, waarvan één, een T-shirt van de VHP aanhad. De VHP betreurt het dat individuen valse informatie via sociale media verspreiden over wat zich heeft afgespeeld en de betrokkenheid van VHP’ers hierin. Deze berichten zijn onjuist en hebben een opruiend karakter, schrijft de VHP in een persbericht.


  Maak melding

 19. =Een harde feit is dat de NDP met Boefdraad aan het hoofd Suriname te schande heeft gezet en dat ze te boek gaan als de slechtste leiders van het land Suriname.


  Maak melding

 20. Eugene van der San… zegt…, tijdens auto rally.., opening highway… Neem nu 1000 auto’s… Keer 2 is het aantal stemmen dat wij nu al,,, binnen hebben.. Het gaat om het belang van de automobilisten om op de ndp te stemmen… Het groepje automobilisten is de doorsnee van de ndp stemmers.. Van der San een gerespecteerde burocraat is diverse keren zelf in opspraak geweest.. Hij heeft critici van de oppositie haast in hun gezicht uitgescholden .. Ook hun moeder. .. Nog kan ik uit de woorden van van der San verder ventileren., een twijfel in de consistentie van de achterban.. Van der San vertrouwt de ndp achterban voor geen meter .. Op een video zie een een paar dansende ndp kornuiten… Ik denk dat een daarvan hoefdraad is… Een highway vernoemd naar bouterse en gebouwd door China…, op de bonne..ook nog.. . Bouw nu en betaal later.., is bekend geworden door China .. Hoefdraad heeft geld geleend en wel een enorme vermogen.. Hij heeft de hele wereld afgelopen op zoek naar geld.. Het geleende geld is binnen korte tijd verdampt… Er loopt een onderzoek naar de corrupte praktijken van niet alleen minister van financiën.. hoefdraad, maar een groot aantal medeplichtigen.. .. Het Surinaamse volk is nu in stilte in opstand gekomen… Het leven wordt door de ndp regering haast onmogelijk gemaakt…Onderwijsinstellingen zijn boos over een lage koopkracht van de SRD. . Prijzen van levensmiddelen stijgen haast dagelijks..in.. Suriname . De chinese winkeliers krijgen hier de schuld van.. Een verkiezingsstunt was er om rond de feestdagen een subsidie op levensmiddelen te geven…Ook dat is een mislukking geweest… Er nadert een verkiezing, het volk ziet dat er voor hun eigen gezondheid en kinderen een verademing nodig is…


  Maak melding

 21. De VHP doet altijd schijnheilig, genieperig en vals. Geeft toe dat VHP,ers op elkaar geschoten hebben! Ga geen lulverhalen verzinnen, want niemand gaat je geloven!


  Maak melding

 22. Wayambo:

  Jij praat een hoop bullshit, ga eens een behoorlijke ontwikkeling nemen voor dat jij met je bullshit komt… Het lijkt wel dat jij ook een rover bent als deze boeven bende van de ndp… een dagje zal jij een kogel in je Go krijgen uit een politie wapen …kijk maar ..


  Maak melding

 23. Het zal niemand verbazen als boefdraad straks met een veroordeling aan zijn mars net als schoonpa bouta,nog steeds zijn positie die hij niet verdiend zal behouden en doen als of hem niks schelen kan.Dat doen de ndpers,voor hun is het de normaalste zaak van de wereld.Een veroordeling zien ze binnen de ndp net als een eer.


  Maak melding

 24. President van Uruguay gaat met het ov of met zijn vw kevertje aan het werk dat is pas solidariteit tonen met het volk en niet je vrouwtje laten rondrijden in een hummer terwijl 80% foe a volk e pina schaamteloze vertoning van deze uitbuiters waar hun volgers het als welvaart zien.Schijnwelvaart noemt men dat voor de mee profiteurs. Alleen 2 personen hebben zich schuldig gemaakt aan corruptie en malversaties onvoorstelbaar wat een grote bullshit.


  Maak melding

 25. Als jij zelf geen ontwikkeling hebt en denkt dat je het wel hebt, dan zal het moeilijk zijn om ontwikkelde mensen te verstaan en begrijpen.


  Maak melding

 26. @Bigisma: Aan dat register hebben we, zoals je zelf weet geen bal. In de Surinaamse registers staan vele gasten geregistreerd die niet kunnen aantonen dat zij een erkend diploma hebben. Dat hun zogenaamde diploma’s en certificaten door de kartelleden worden geaccepteerd is een kankergezwel dat al heel lang woekert. Laat Van Tewari publiekelijk zijn bescheiden tonen en aangeven aan welk instituut die bevoegdheden zijn gehaald, dan kan het worden nagetrokken. Zolang dat niet gebeurt is hij ook voor mij een van de vele bedriegers die hier in de bovenlaag leven.


  Maak melding

 27. @Lucien
  Echtwaar @Lucien?
  Kan je baasje bouta dilploma’s tonen die erkend zijn als lijder te paraderen?!
  Zijn lange strafblad hoeft hij niet te tonen wij weten dat hij die verdiend.


  Maak melding

 28. @ Luciën,

  “Surinaamse registers staan vele gasten geregistreerd die niet kunnen aantonen dat zij een erkend diploma hebben”
  ======
  Precies hoe Van Ommeren (een toiletdame) nu als beleidsadviseur gaat dienen bij de R.O toch. Wat een kankergezwel is dat allemaal zeg.


  Maak melding

 29. Al draagt een aap een gouden ring, ……………………………. ding !!!!!!!!!

  Wayambo …. al heb je je nickname verandert …. Waldo in Wayambo … je bent en blijft die overbekende Varkens Verkrachter Waldo.

  Een vos verliest zijn …… maar zijn …….. niet !!!!

  Wayambo …. je doet alsof …. maar …. owru siki foe todo na ……. !!!!!!

  ik heb klachten gekregen dat je nog steeds de Varkens lastig valt.

  Wayambo/Waldo …. m’e bar’ joe …. keba nanga ding doti, tingi praktijk !!!!!!!!!!


  Maak melding

 30. Mul…..hij is gesignaleerd in een laag modder, samen met nog een zwijn, in een compromiterende houding.

  Zo houden deze toekomstige speklappen het soort in stand.


  Maak melding

 31. Weer hetzelfde gelul.
  A no mi – gedrag toepassen.
  dan aandacht afleiden,
  dan een zondebok aanwijzen,
  leugens verspreiden, etc.
  En zo is het Bouterse gelukt om nooit gestraft te worden. Inmiddels wordt Suriname al 40 jaar gestraft met hem. Hoefdraad probeert hetzelfde.

  It’s time for justice.
  There is a new Sherrif in town and the bad guys do not like him.

  Beste landgenoten,
  Laten wij schoonschip maken voor altijd !
  Dit is het moment ! Dit is onze kans !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 32. Beste mensen van de redactie, er wordt hier bij WKN behoorlijk veel ordinaire taal gebruikt. De normen en waarden zijn behoorlijk zoek bij bepaalde mensen. Het moet toch eenvoudig zijn om een stukje tekst zonder scheldwoorden schrijven. Dat zou toch iedereen moeten kunnen!


  Maak melding

 33. Wayambo of Waldo stop met janken hypocriete racistische hond. Jij bent degene die keer op keer de hindoestaanse gemeenschap op de korrel neemt. Je hebt nog steeds niet door dat iedereen die in Suriname woont incl de diaspora in Nederland Surinamer is. Kleur, ras, etniciteit etc doet niet ter zake. Je hebt het nog steeds niet door.


  Maak melding

 34. De PG in Suriname heeft een kat voor 1,5 miljoen ingehuurd om een leeuw te gaan vangen! De leeuw hoeft maar één te brullen en de kat gaat alleen maar kattenvoer ophoesten!


  Maak melding

 35. Tewari zou geen echte accountant zijn, dossier Boefdraad ligt op straat, coalitie gaat tegenstemmen. lijkt wel een mislukte komedie. Voor een econoom, want dat wordt gesteld dat Hoefdraad is, heeft hij geen kaas gegeten van economische vraagstukken. Mislukte Cuba-econoom die als de bedelaar van Suriname wereldwijd te boek zal staan en nog onbetrouwbaar is ook. Niks verrassend, dat hij het in zijn broek doet om met Van Trikt achter de tralies te zitten, want die geeft hem wellicht een afgedonderd pak wat hem ettelijke kilogrammen aan vetverlies kan kosten. Heb niet zoveel op met dat groepje mislukte kermisartiesten, coalitie noemen zij zich, die nu roepen Boefie niet te laten vallen. Ze zijn niet in staat geweest om in al die jaren goed beleid te voeren, gedegen wetgeving te maken en dat ongeschoold zootje wil oordelen over wat de PG op papier heeft gezet. Een eenvoudige wet, valuta, in het holst van de nacht in mekaar zetten en dat zonder de wettelijke voorgeschreven procedure gevolgd te hebben. Heb nimmer eerder zoveel plezier gehad van een coalitie bestaande uit zoveel halve zolen. Hebben veel praatjes maar die vullen geen gaatjes. Je bent van de wereld los wanneer je zoveel onzin uitkraamt en het ook nog gaat verheerlijken. Bigisma taki “no wan fu den e mek wan her wan”. Allemaal graaiers. Vraag liever dat Boefie op papier zet waar al het geleende en gestolen geld nu precies aan besteed is en waar dat wat niet besteed is gebleven is. Wij weten dat wel, maar Boefie mag het toch vertellen. In vergelijking met de coalitie en boefie is 1 en 1 is 3 verdomd saai.


  Maak melding

 36. Meneer Awarie is een HBO afgestudeerde aan de Rotterdamse Hogeschool! Werkloos in Nederland, vandaar door zijn oom (PG) naar Suriname gehaald! Suriname heeft geen deskundigen toch!


  Maak melding

 37. Wayambo zit je samen met Robg veilig aan de Noordzee zijde, met een oranje paspoort te genieten van jullie daroes en achter je PC te reageren wat er allemaal in Suriname gebeurd ?
  Waarom hebben jullie ons mooie Suriname verlaten?


  Maak melding

 38. -Boefdraad, dit laat je achter voor Suriname. Waar is al dat geld naar toe gegaan?????

  ==Bouwbedrijf Kiessel NV heeft de renovatie en uitbreidingswerkzaamheden van de Suriname Eye Center in het Academsich Ziekenhuis stopgezet. Directeur Kenneth Lim A Po van Bouwbedrijf Kiesel zegt dat er een grote achterstand is opgelopen in de betalingen van het AZP aan zijn bedrijf. Het project is momenteel voorgefinancierd voor een bedrag van 283.000 US Dollar.


  Maak melding

 39. Heeft de PG de bevoegdheid om een adviseur in te huren voor 1.5 miljoen? De PG moet oppassen, als Patricia Ethnel president wordt, moet ze hem opdonderen vanwege corruptie, en beslag leggen op al zijn bezittingen.


  Maak melding

 40. @Wayambo

  Hoefdraad zijn verweer is een mislukte farce van verdraaiingen en halve waarheden en hele leugens en verzinsels.

  Allereerst begint hij iemand zwart te maken zonder directe redenen. Verder is zijn betoog er op gericht de DNA tot rechter te verklaren en eist hij nu alle documenten op terwijl hij zelf nooit vragen beantwoord resp. bewijs overlegd.
  Boefdraad roept bewezen foute dingen over de forensische onderzoeker en u neemt het direct over om zodra Bigi Sma corrigeert over te gaan tot bagatelliseren.

  Een ander niet bewezen verweer is dat de PG voor ingenomen zou zijn en nagelaten zou hebben hem te informeren dat hij als verdachte gehoord werd.

  Er zou bewijs ontbreken voor stellingen. Ja beste mensen het ONDERZOEK in de kasten van Boefdraad moet toch nog beginnen.
  Aangezien zaken door de PG en RC onder ambtseed vastgelegd zijn zou de DNA er vanuit mogen gaan dat de vereiste bewijzen er zijn of te vinden zijn.

  Als Boefdraad zeker was van zijn zaak dan zou hij in de rechtszaal de PG alle kanten van de rechtszaal laten zien. Helaas moet ik na 15 pagina’s verweer van Boefdraad concluderen razend slim geschreven maar BLUF


  Maak melding

 41. Laat de PG van Suriname haar werk doen! Wanneer een kleine man deze strafbare feiten pleegd zou hebben, zou hij allang achter slot en grendel zijn. Wet is wet en geld voor een ieder. Ik kan me niet voorstellen dat er nog enkelen zijn, die alle moeite doen om ambtsdragers, zoals deze, nog te beschermen. Opsluiten! Yes, you can do the job, so show the world, that you can do the job!


  Maak melding

 42. Beste JoJo, als je een leeuw wil vangen, dan moet je geen kat op hem afsturen! Waarschijnlijk kijkt de PG te veel naar Tom en Jerry, waarbij de kleine muis de bullebak van een kat altijd te slim af is!


  Maak melding

 43. Beste JoJo, als je een leeuw wil vangen, dan moet je geen huiskat op hem afsturen! Waarschijnlijk kijkt de PG te veel naar Tom en Jerry, waarbij de kleine muis de bullebak van een kat altijd te slim af is!


  Maak melding

 44. Ik zeg, wie het laatst lacht lacht het best.
  De NDP mag zeker nu genieten van hun criminele successen. Op 26 mei 2020 komt er een nieuwe regering met een overweldigende overmacht zonder NDP.
  En dan komt er (gelegenheids) wetgeving en dan zullen de poppetjes dansen. Karma dus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.