Uitspraak kort geding in zaak first lady vs Blokland op 27 mei

40
First Lady neemt advocaat in Nederland in de arm na aantijgingen over roof van diamant

Op woensdagmiddag 27 mei aanstaande doet de rechtbank in Amsterdam uitspraak in het kort geding dat is aangespannen door de vrouw van de president van Suriname, Ingrid Bouterse-Waldring. Dat kwam vanmorgen naar voren tijdens de zitting in Amsterdam.

Het kort geding is aangespannen tegen Dini Blokland (Ma Dini), die de first lady via sociale media beschuldigde van betrokkenheid bij een diamantroof. Daarbij zou een zwarte diamant van 320 karaat ter waarde van 80 miljoen dollar zijn ontvreemd.

Volgens de in Nederland woonachtige Blokland zou Ingrid Bouterse de diamant hebben verkocht in Dubai. Ingrid Bouterse noemt de beschuldiging ’belachelijk’ en spande een kort geding aan tegen Blokland.

Tijdens de zitting beweerde de advocaat van Dini Blokland, dat er achter het kort geding van Ingrid Bouterse een politiek belang zou schuilen. Over 10 dagen zijn er namelijk verkiezingen in Suriname.

De advocaat van de first lady, mr. Aroon Gonesh, reageerde hierop in felle bewoordingen en gaf aan dat partijpolitieke zaken in dit kort geding absoluut niet centraal staan. Centraal staan alleen de ernstige beschuldigingen van Blokland aan het adres van de first lady, aldus Gonesh.

Lees meer hierover:


40 REACTIES

 1. OKB vraagt Noersalim kiezerslijst per direct op te schonen
  15 May, 06:36
  foto

  Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) vraagt minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken in een brief “het daarheen te leiden dat per ommegaande de kiezerslijst wordt opgeschoond”. Dit in belang van de verkiezingen. Op ongeveer 75% van de adressen in Paramaribo en Wanica zijn er aantallen van 10 tot 150 personen die daar niet thuishoren, geregistreerd. Uit informatie van diverse hoofdstembureaus is geconstateerd dat landelijk overleden personen voorkomen op de digitale kiezerslijst.

  Het OKB heeft een ‘matching’ gedaan van de kiezerslijst op basis van zijn wettelijke taak vastgelegd in de Kiesregeling. Hierbij zijn er onregelmatigheden ontdekt in de kiesdistricten Paramaribo en Wanica. Deze afwijkingen waren er niet bij voorgaande kiezerslijsten die OKB heeft ontvangen. Vermoed wordt dat het inactieve kiezersbestand is toegevoegd aan de kiezerslijst. De kiezerslijst is hierdoor zeer vervuild geraakt en geeft het aantal kiesgerechtigden niet correct weer.

  Geconcludeerd wordt door het OKB dat het Centraal Bureau voor Burgerzaken reeds jaren geen veldwerk heeft gedaan, waardoor de bevolkingsadministratie en daarmee ook de kiezerslijst, vol onregelmatigheden zit. Het OKB heeft gelet op de korte tijd naar de verkiezing toe, op dit moment geen diepgaand onderzoek naar fraude gedaan. Er kan nu nog geen uitspraak gedaan worden over fraude. Na de verkiezingen zal het onderzoek wel vervolgd en afgerond worden

  SOSO FRAUDE NOERSALIM E PLEEG NOW NOW. OEM SKOP ENG MA PANG PANG BEK BOS.


  Maak melding

 2. Dievegge ingrid doet alsof zij aan geheugenverlies lijdt en van niks weet.

  Maar men weet wel beter.

  In ruil voor strafvermindering exclusief boetebedrag, zou zij de diamant terug moeten kopen om het vervolgens netjes terug te geven aan de rechtmatige eigenaar.


  Maak melding

 3. Hey klaag zang wat weet je dervan lul die vrouw in nederland die land genoot van jou die dement is ze zegt allemaal lul verhaal weet je dat niet want wat ze doet is liegen en bedriegen maar dan kom ze zeggen stem op vhp moet je in dat bulshit verhaal geloven van ma dini man donder op want je ben gestoord je bent niet goed wijs is alleen maar onzin wat ze uit kraait misschien heeft zij die diamant in haar onder goed bewaard of in haar bh


  Maak melding

 4. De echtgenote van een van moord veroordeelde crimineel gaat iemand aanklagen die in Nederland woont,voor laster.
  Wonder waarom ze de surinamers in Suriname niet aanklaagd want dagelijks herinneren we haar dat ze partner in crime is van bouta de moordenaar!
  Schaamteloze ingrid ,kijk hoe je je best doet om Blokland gestraft te zien want een straf voor Blokland is net vrijspraak voor je man de moordenaar bouta door Nederland.En je hebt deze gunst van Nederland nodig om de moordenaar de verkiezingen te helpen winnen .
  Ai baja Ingrid, nog altijd afhankelijk van Nederland.You love to hate Nederland.

  Nederland zal doen wat zij het beste doet
  en dat is haar burger Blokland straffen om haar te leren geen kwaad te spreken over de partner in crime van een moordenaar die aan de andere kant van de wereld woont,ondanks het feit dat de surinamers jou mening delen

  Surinamers gaan jullie stemmen op 25 Mei!
  Hoelang nog zijn jullie van plan de bouta poppenlast show in jullie midden te hebben!


  Maak melding

 5. @Wayambo
  Hier is de vrouwe justitia blind.
  Hier kan nog Jij, nog Limbo, en nog de 26 jaknikkers wat aan doen.
  hier kan niemand de rechterlijke macht intimideren, of stiekem laten ontvoeren.
  BTW ook voor je idool is er al een mooie plek na de verkiezing gereserveerd in scheveningen.

  en om een ziekte als dementie te misbruiken….erg voor mensen wiens ouders of fam. hier aan lijden.
  maar goed….geeft het niveau aan…


  Maak melding

 6. Hoefdraad heeft de Telegraaf wel aangeklaagd en ook nog laten rectificeren. Volgens de meesten zou dat ook niet gebeuren! Wat een arrogantie zeg, van de Surinaamse Nederlanders!

  Als die demente Ma Dini aan de rechter verteld, dat die diamant zo groot als een appel is, dan weten ze daar genoeg over geestelijke toestand!


  Maak melding

 7. Natuurlijk, niet alleen vrouwe Justitia, maar ook de staat. Miljarden witwassen (ABN-AMRO en ING) door banken toestaan en daarna miljarden boetes in de staatskas stoppen! En waar gaan die opbrengsten van de cofeeshops, en hoeren in Amsterdam, Rotterdam etc., zeker niet in staatskas!


  Maak melding

 8. Een diamant van 320 karaat is een topstuk in de wereld. Op de ranglijst van grootste diamanten ter wereld zou deze diamant de 5e of 6e plaats bezetten. Een diamant van een dergelijke grootte en waarde van 80 miljoen Us Dollars is internationaal geregistreerd. Als er hoogwaardige diamanten van deze omvang in Suriname werden gevonden hadden grootheden uit de Israëlische en Antwerpse diamanthandel reeds lang zich een weg gebaand hebben naar Suriname. Suriname zou op de wereldkaart gezet worden met een hoogwaardige diamant van deze omvang. Helaas moeten wij concluderen dat Ma Dina ziek is. Deze vrouw lijdt aan waandenkbeelden. De first lady moet naast rectificatie een schadevergoeding eisen van 2,5 miljoen Euro voor imagoschade


  Maak melding

 9. Sorry hoor ma Dina ,maar het zal je berouwen. Jij bent de aangeklaagde en niet de First lady. Zij heeft de zaak aanhangig gemaakt op grond van de grove schending aangaande haar goede naam en eer. Jij bent niet degene geweest die naar de rechter is gestapt om aangifte te doen tegen de First Lady. Ma Dini , je kunt beter de VHP verlaten, want die heeft nagelaten jou ervan te weerhouden met smaad en/of laster, op social media te verschijnen. Dat is geen goede kameraadschap.


  Maak melding

 10. Wayambo,

  het demente fossiel Bouterse had het in 2010 ook over…..buitenlandse investeerders die in rijen voor de deur stonden, evenals 18.000 woningen die gebouwd zouden worden.

  Niet te vergeten, de Gouden Kerst van 2012.

  Denk aan de voedselpakketten die hij naar Nederland zou sturen.

  De halve VHP zou laten opsluiten.

  Oja…..corruptie met wortel en en tak zou uitroeien.

  Realiteit van al alledag is dat die corrupte en criminele Bout-clan ALLEMAAL in gerechtelijke procedures gewikkeld zijn.. .

  Desi, 11 jaar bajes voor drugssmokkel.
  Dino, 16 jaar bajes voor drugssmokkel.
  Desi, 20 bajes voor massamoord.
  Ingrid, diamantroof.
  V. Trikt, fraude.
  Hoefdraad, corruptie, witwassen en monetair financieren.

  E.e.a geeft wel aan hoe het met de geestelijke toestand gesteld is van een paarse rioolrat.


  Maak melding

 11. @vanDijk: het zijn er nog krap 25 als ze Doekie weer met een uzi in zijn zij ophalen in een heli van bramsie
  @ Ali: Weet je nog wat Brunsie zegt en wil bewijzen? Die volgevreten Indiaanse kiest eieren voor haar geld.

  Ma Dini heeft de juiste omvang beschreven door een appel als voorbeeld te nemen ze is niet dement appels in vele soorten en maten zo is er ook verschil in een Surinaamse appel en een IJsappel die ook verschillende maten kent. het is in ieder geval geen kers.


  Maak melding

 12. Que pasa contigo @robg, €2.5 mil voor imagoschade. whahahaha, LOL.
  Eres loco y muy peligroso.

  Maar wie zegt dat het een ‘bewerkte’ diamant is? Zomaar aannames.


  Maak melding

 13. Hallo paarsen ,
  Merken jullie dan niet dat jullie so called helden alleen in het buitenland een rechtszaak hebben lopen die hun naam moeten zuiveren?Haha ze lijken meer in dienst van Nederland te zijn…Maar in Nederland heeft niemand interesse voor ze en Nederland wil zoveel mogelijk bevrijd worden van ze en laten zaken niet langer lopen zomaar .Gewoon tijdverspilling.
  In Suriname weten we het beter…
  Ps..
  Hoe of waarmee zal aroon gonesh beloond worden?
  Wordt hij minister of vice plesident?


  Maak melding

 14. Wayambo 15 mei 2020 At 13:53
  De demente Ma Dini heeft bij het verhoor in de rechtbank gezegd dat de diamant zo groot als een appel zou zijn. De rechter is zo van geschrokken, dat hij bijna van zij stoel viel!

  Wayambo
  Je zou weleens gelijk kunnen krijgen dat de diamant zo groot als een appel zou zijn. De rechter is zo van geschrokken, dat hij bijna van zij stoel viel!
  Maar ik denk rechter niet zo zeer is geschrokken van de diamant maar meer nog omdat Waldring de diamant voor een appel en net niet voor een ei heeft meegenomen.

  Wayambo
  De rechter in Nederland in een heel ander verhaal dan die in Suriname. Hopelijk zal Waldring hiermee kennis maken wat er echt wordt begrepen onder rechtstaat.
  Indien ze gelijk heeft krijgt ze gelijk en als ze ongelijk heeft is de uitspraak niet politiek gestoeld.

  RobG
  Yu doro baka.
  Pico heeft gelijk mang. RobG verschijnt als er iets te vertellen is over roven en stelen.
  RobG wanneer ben je van zins om Abdoel economisch te scholen en uit te leggen hoe het werkt bij vraag en aanbod en bijvoorbeeld de invloed van de prijselasticiteit op de …….?…..
  Dus RobG
  Zoals Jojo heeft aangegeven bedoel ik niet de elastiek die de hoeveelheid in 1 stapeltje houd


  Maak melding

 15. @RobG

  u bent net als Ma Dini ooit was een echte NDPer die feitenloos dingen draait en verdraait.

  Er is door Ma Dinie nooit gezegd dat de diamant uit Suriname kwam maar van de directrice van Glomac was.
  Er is ongetwijfeld overdreven door haar maar ja dat doen alle NDpers omdat ze feitenloos argumenteren.
  Het is gewoon grappig hoe een ex NDPer en Ingrid Waalring elkaar als viswijven in de haren vliegen in een rechtbank in Amsterdam en hoe advocaat Gonesh zich voor deze zaak moet opwinden.

  Wayambo
  De Telegraaf heeft niets gerectificeerd het artikel was geheel in overeenstemming met de waarheid voor dat Boefdraad met een valse Telegraaf kop in Suriname stoer ging doen.


  Maak melding

 16. Ik hoop voor die demente Ma Dini dat ze een rechtsbijstandverzekering heeft! Anders zullen jullie haar wel ergens in Nederland als een verwarde persoon tegenkomen! Één van de 100.000 duizend die er daar zijn!


  Maak melding

 17. Over het algemeen vind ik dit soort onderwerpen niet interessant genoeg om te lezen, laat staan om te reageren.
  Nu ik zie dat Rb heeft gereageerd wil ik toch ook wat toevoegen
  Mevrouw Bouterse is als ze toch gelijk heeft evenwel beschadigd. Het blijft aan je kleven. Daarom keur ik de actie van deze vrouw Blokland af.
  Is mevrouw Bouterse wel degelijk schuldig dan heeft ze hoog spel gespeeld en verloren.
  Dit raakt haar, haar man, de NDP, de Surinaamse politiek, de volledige Surinaamse bevolking
  Toch vind ik de actie onbehoorlijk. Dit riekt naar wraak en daar ben ik niet zo van.
  Het zal met leeftijd en …. te maken hebben

  Rob, aangezien je met grote stelligheid beweert dat mevrouw Bouterse onschuldig is wil ik je adviseren om in het archief op Waterkant te gaan snuffelen.
  In 2015 of 2016 stond hier een artikel over Antwerpen en diamanten. Ook werd de naam van iemand genoemd, natuurlijk ben ik die vergeten, maar …
  Succes

  Nu ik je hier toch tref.Er staan nogal wat vragen van mij open aan jou.
  De laatste was: ben je voor een groter of kleiner wordende de overheid
  Ik heb wat nieuwe vagen voor je
  In een ander artikel las ik dat de minister van financiën stelde dat de groei zou afnemen met 2%. Dit nadat Abdoel nog 1 zinnetje uit het rapport had gehaald dat de groei waarschijnlijk, bij ongewijzigd beleid en … en… , op +2% zou uitkomen.
  Covid19 gooit wereldwijd roet in het eten, dus ook Suriname zal de gevolgen ondervinden.
  De minister zei ook dat als gevolg hiervan de inkomsten van de staat zouden afnemen met 40% tot 50%.
  Mijn vragen aan jou zijn
  1. Hoe hoog is de belastingdruk in Suriname
  2. Hoe hoog is de collectieve lasten druk?
  Van beide graag een paar jaar, Dit kan niet lastig zijn, als je 1 jaar bijv 2019 weet te achterhalen kan je dat ook voor 2015- 2019. Het staat in dezelfde tabel.
  Hopelijk druk je niet weer je snor.
  Je schreef namelijk dat je de staatsschuld van Suriname wist in miljarden en de staatsschuld per persoon.
  Hoefdraad geeft nooit cijfers, hij praat maar wordt nooit reëel.
  Nu wel.
  Dit kan in zijn voordeel werken, dus de je best

  @ Jojo
  Rectificatie
  Ik heb indertijd geschreven dat ik niet snapte wat voor nut het kort geding had en dat de rechter de Telegraaf tot niets zou manen. Ik las nergens de naam Hoefdraad
  Ik heb de reactie van de ndp-aanhang alhier dan ook niet begrepen, toen Waterkant met een artikel kwam over rectificatie. Ze schoten uit hun hol en reageerden. Zelf zij zijn door hun eigen partij genaaid. Best wel geinig
  De Telegraaf had dus de kop al aangepast nog voor dat er ooit een geding zou komen.
  Ik denk achteraf dat er nooit een kort geding zou plaatsvinden. Dit was pas echt fake
  Door jouw posting snap ik het nu.
  Mijn dank


  Maak melding

 18. Wayambo 15 mei 2020 At 15:12

  ” … Hoefdraad heeft de Telegraaf wel aangeklaagd en ook nog laten rectificeren. … ”

  Uit de Telegraaf :

  ” … Correctie

  De kop boven dit artikel is aangepast. In een eerdere versie van dit artikel van 23 april 2020 met een update op 24 april 2020 luidde de kop: “Surinaamse minister van Financiën aangeklaagd in witwasschandaal”. … ”

  ” … Surinaams OM wil minister van Financiën vervolgen

  Updated 08 mei 2020

  23 apr. 2020 in BUITENLAND … ”

  Wayambo,
  voor mensen die niet verder kunnen en willen nadenken is de kous af. Echter iemand die meer wilt weten zal zich afvragen waarom Surinaams OM min v fin wilt vervolgen.

  Dus ja, de Telegraaf heeft de kop aangepast.
  En nu, denk jij dat het onderzoek zal stoppen ? Of dat door de correctie in de Telegraaf Hoefdraad onschuldig is ?

  Ik denk van niet. Deze thriller wordt nu alleen maar spannender.

  To be continued …


  Maak melding

 19. De Telegraaf had dus de kop al aangepast nog voor dat er ooit een geding zou komen
  ===
  Natuurlijk heeft de Telegraaf met zijn STAART tussen de benen snel dat bericht (koptekst) op 8 mei aangepast. Elk weldenkend mens weet waarom de Telegraaf dat zo snel gedaan heeft! Laat mensen mij hierover geen fabeltjes komen vertellen!

  En ik heb ook gevraagd, laat een jurist mij komen uitleggen wat de 11 beschuldigingen tegen hoefdraad precies inhoudt, welke wetten hij overtreden heeft en wat de sancties daarop zijn! Alles onderbouwd o.b.v. wetten etc! Geen verhalen uit de fabeltjes krant, want meneer de Uil bestaat niet meer! En ook geen Laurel& Harhy verhalen! Dat schrijft de gebroeders Kries& Sunil al dagelijks op verzoek van de VHP!


  Maak melding

 20. Kondremangs
  Wayambo alias Waldootje. …fabeltjeskrant zijn die zg verworvenheden van de zg revo die jouw geadoreerde lijder moordenaar en drugsdealer DiDiBri en de nsdap over ons land hebben uitgestort. …….teveel om op te noemen. …..
  En terugkomend op de topic. ……ma dini is de tante van de man… DiDiBri. …van ingrid de 2e. ……ik zeg altijd. …waar er rook is is er vuur. ……njang mang no lob njang mang. ….die smerige beerput van de DiDiBri clan gaat open en het stinkt al vanaf 25 februari 1980. ….ze vreten mekaar maar op. ..die hyenas. …..jammergenoeg gaat het ten koste van ons arm volk. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 21. Wayambo 15 mei 2020 At 19:53

  Hoefdraad heeft terecht gevraagd om een rectificatie / correctie, want het gaat niet alleen om witwassen maar om veel meer dan dat.

  Hahaha ..

  Straks gaat van Trikt schade vergoeding eisen van Hoefdraad. Dat zou zo maar kunnen. Is Hoefdraad niet hoofdverantwoordelijke ? O ja, op Bouterse na ?

  Voor de Telegraaf is deze thriller een mooie toegevoegde waarde. Dus rectificatie / correctie ? Wat jij wilt.

  To be continued ..


  Maak melding

 22. ” … In de whatsapp berichten vertelt de eigenaresse aan Blokland dat er naast de zwarte diamant ook 31 gewone diamanten zijn geroofd … ”

  To be continued ..


  Maak melding

 23. @Esmerald, een diamant krijgt haar meerwaarde wanneer het uitmuntend geslepen is. Dat is ook de waarde van de vermeende diamant van Dini Blokland. Het verhaal van deze mevrouw is zo doorzichtig en makkelijk te doorprikken. Zij zal goed van cash zijn voorzien door de VHP. Het heeft allemaal met de verkiezingen te maken. Na 25 mei zullen we weten voor wie de meerderheid van de bevolking heeft gekozen.

  @Pico, ik denk dat mevrouw Dini Blokland letterlijk of figuurlijk in haar ” nakie ” staat. Ik had ergens gelezen dat de directeur van het toenmalige bedrijf heeft beweerd dat het verhaal van Dini Blokland en de diamant helemaal niet klopt.

  @jojo, mensen mogen mijn inziens kritiek hebben op de partij waar zij voorheen mee verbonden waren. Maar als men zijn gal gaat spuwen en goedkope leugens erbij gaat verkopen is mijn inziens de geloofwaardigheid zoek.


  Maak melding

 24. @robg,
  Daarom geeft de rechter besloten om netjes te wachten tot na de verkiezingen. Heb je inzage in de reknrs van mevr Blokland. Wie van de vhp heeft haar betaald? Waar is het bewijs? Je maakt het nu wel erg bont met je ‘out of space’ beweringen.
  De app-communicatie staat zwart op wit. Kun je namelijk uitprinten en gebruiken als bewijs.
  Sommige mensen prefereren een klomp goud boven een bewerkt sieraad, idem dito met diamant.


  Maak melding

 25. @Esmeralda, ik laat mij niet snel misleiden door vermeende app.communicatie. Ik ben geen makkelijke prooi voor misleiders die handelen volgens een bepaalde agenda. Het zijn allemaal verkiezingsstunten vanuit het kamp van de oppositie. In deze digitale tijdperk is alles mogelijk. Als je kennis van zaken heb op het gebied van ICT zal de wondere wereld van de digitale techniek voor je opengaan.


  Maak melding

 26. @Bigi Sma, jij krijgt alle vrijheid van Waterkant om je bagger over de tegenpartijen tot uiting te brengen. Ik word door het partijorgaan van de olifant zwaar gecensureerd. Met kunst en vliegwerk lukt het mij soms om via omwegen mijn mening te geven. Het zij zo en ik leg me bij neer. De overwinning is toch voor de NDP. Dit gegeven maakt waterkant onzeker.


  Maak melding

 27. RB dat komt doordat je met teveel nick-names van hetzelfde ipadres aan het schrijven bent.
  Iedereen die hierover klaagt kan ik dit zeggen.
  Geloof het of niet maar je ipadres is bekend. OOK bij mij. Hoe dat hou ik voor mezelf.
  Dit is al eerder geschreven hier.


  Maak melding

 28. @robg,
  Zoals we hier op wkn gewend zijn, ben je niet in staat concreet antwoordt te geven op gestelde vragen. Logisch, je weet helemaal niets. Typische ndp diaspora v horen zeggen.
  De wondere wereld van IT, whahahahaha
  LMFMO.
  Dacht het niet jochie!


  Maak melding

 29. Haha die rob.
  is dit je reactie. een beetje mager hè? zelf ondervoed.
  Bang? Natuurlijk . En terecht
  Waterkant houdt natuurlijk al je antwoorden tegen


  Maak melding

 30. Volgens mij hoeft dit niet zo moeilijk te zijn. Als ma Dini bewijs heeft is dit appeltje eitje en anders zal zij moeten rectificeren en krijgt wellicht een boete.
  De NDP begint zenuwachtig te worden en pakt alles aan om de aandacht af te leiden en chaos te creëren.


  Maak melding

 31. @Pico
  RobG die heeft je vraag nog te beantwoorden.
  De vraag van je ism “ben je voor een groter of kleiner wordende de overheid?”

  RobG
  Je kunt deze vraag met simpel eenvoudig beredeneren het antwoord op het spoor komen..Of ben je daar niet toe in staat het simpel eenvoudig beredeneren?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.