Drie Cubaanse koppels aangehouden voor woningkraak in Paramaribo-Noord

29
politie-rbt-auto-suriname

Drie Cubaanse koppels zijn woensdag door de politie van Geyersvlijt aangehouden voor het kraken van een woning aan de Ferdinand Bolstraat in Paramaribo-Noord.

Volgens de politie verklaarden de verdachten dat zij de woning kraakten omdat zij in geldnood verkeren. De Cubanen verklaarden verder dat zij de woning kraakten omdat zij van buren hadden vernomen dat niemand erin bleef. Naar hun zeggen blijven zij momenteel in een woning die in een zeer slechte staat verkeert en kunnen de huur niet meer betalen.

In de woning blijft er wel iemand en hij was ten tijde van het voorval thuis. De Cubanen vernielden het slot van de poort om het erf te betreden. Vervolgens klommen enkele van ze op het balkon en forceerden de voordeur om in de woning te gaan. De politie van Geyersvlijt kreeg de melding dat er dieven op het adres waren en ging ter plaatse voor onderzoek.

Toen de sterke arm ter plaatse arriveerde bleek het te gaan om krakers. De zes Cubanen werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie in Suriname werden zij na verhoor heengezonden.


29 REACTIES

 1. Heengezonden? Cubanen? Als het Surinamers waren zouden ze in de bak gaan. Nu zijn het buitenlanders ,hebben geen woning wat denk men dat ze verder gaan doen? Harder werken om hun huur te betalen of weer kraken… mi e sdon dja e loekoe ding 🤬🤬🤬
  gemodereerd

 2. op naar de volgende leegstaande woning kraken, van bouta mag dat net als hij en de ndp reetkevers het doen.
  gemodereerd

 3. Alleen in su kan dit shit uitgehaald worden.1op de anders dag ben j al Surinamer ..om deze soort mensen hebben zoveel su mense geen werk.eergister vertelde een vriend van my dat iemand hem had geroepen voor een werk.een stukje grond open kappen.die man vroeg hoeveel het gaat kosten die vriend van me zei 150srd.toen zei die man laat het ik zal een haitiaan brengn die ga ik voor 50srd laten doen.ano Kang tog!!ik heb Haïtianen ontmoet die geen drup verstaan en kunne spreken.maar j blyft in su!fa dan??opa bouta bedankt voor alle shit die je tot nu toe en nog tot 24mei gaat creëren .gado ne sriebie aan alles komt een einde.
  gemodereerd

 4. Het is bekend dat KPS steken laat vallen. Was het een Surinamer geweest dan werd die achter slot en grendel geplaatst voor inbraak en vernielingen. Er wordt dus duidelijk met 2 maten gemeten. Dit mag niet en moet ook niet kunnen. Deze gasten wilden gratis intrekken. Ook krijgen ze informatie van de buren om te kraken. Dit soort die de krakers informatie hierover heeft gegeven zijn ook van het ergste soort. Bah.
  Ze zoeken vrijblijf plaats sluit ze op. Heen zenden danaar geef je hun de vrijheid om weer te gaan kraken. Wat een kul is dit.
  Valt vies tegen van de KPS of werd hun een klein bedrag onder de tafel geschoven?
  gemodereerd

 5. Dit zijn Cubanen die heel graag ook terug van Suriname naar Cuba willen gaan!!

  Dit zijn wanhoopsdaden!! Het zijn mensen van vlees en bloed en niet van paars of oranje!

  Er zijn ook Surinaamse Staatsburgers in Cuba die wachten sinds 13 maart op repatriëring naar Suriname!!!

  Dit zou een uitstekende opportunity zijn om beide repatriëring z.s.m. vluchten te combineren.

  Zeker ook gezien het feit de Ambassadeur ook in Cuba in afwachting is van terugkeer naar Suriname.

  Net als bij Trinidatianen kunnen de ministers in het kader van handelsbetrekkingen toch voor Cuba een oplossing zoeken?!

  Er worden steeds loze beloften gedaan dat eerdaags een repatriëring van en naar Cuba volgt, omdat er ook medicijnen opgehaald moeten worden vanuit Cuba.

  Het wachten is op de Surinaamse regering voor arrangeren van spoed nood repatriëring vluchten van en naar CUBA!
  gemodereerd

 6. En bedankt weer NDP voor het ongelimiteerd en ongecontroleerd toelaten van eerst de Chinezen, Brazilianen, Turken , Haïtianen en nu de Cubanen.

  Straks zijn er helemaal geen Surinamers meer over !!!!!!!!


  Maak melding

 7. Jaja dit is het product van de regering. Ze vernielen het eigendom van een ander en komen mee weg. Wat is de schade en wie betaalt dit.
  Ze laten gaan is goedkoper dan ze opsluiten voor vernieling.
  De eigenaar is de gebeten hond.


  Maak melding

 8. “Woningkraak” komt heel veel voor Nederland. Wie zou de schuld hiervan krijgen?
  gemodereerd

 9. Woningkraak komt heel veel voor in Nederland. Wie zou de schuld hiervan krijgen?
  gemodereerd

 10. Eyy geef deze ingevlogen artsen gewoon slaaplaats hoor. Ze ondersteunen de medici in Su, en dan gaan ze zo met ze om. Schandaling man. Wees ze dankbaar.


  Maak melding

 11. Wat deze wannabe Cubaanse krakers gepoogd hebben ,valt in het niet vergeleken met de occupanten van Surinaamse afkomst. In ieder geval is de poging verijdeld en moeten ze een legale weg zien te zoeken. Hard times.


  Maak melding

 12. “Na afstemming met het Openbaar Ministerie in Suriname werden zij na verhoor heengezonden.”

  Belachelijk, dan gaan ze nu ergens anders gaan kraken. Schop die communisten maar terug naar Cuba.


  Maak melding

 13. EEN trotse volk ,hoefd niet naar ander culturen ten kyken en ook niet teschamen, maar een volk die alles wil en aan het wedyveren is moet uitkyken niet beroofd teworden van zyn identiteit en trots dan blyft er niks over dan een landt met leeghoofden ,jammer toch als we allemaal govenor ,minister en Press willen worden ,volgens my moet de vuil ophaler het best betaalde baantje worden, en niet de kantoorpersoneel in de desbetreffende ministerie,s


  Maak melding

 14. Er zijn al jaar en dag cubanen hier. Mensen gaan naar alle delen om een beter bestaan te vinden. de hoerententen brengen brazilianen, colombianen en weet ik wat nog meer.
  Haitianen werken hard en planten. Nu planten ze toch op victoria.
  Ze hebben een doel dus hun geld gaat niet naar de casino. Naar familie in Haïti.
  Ik ken haïtianen wiens kinderen afgestudeerd zijn van adek.


  Maak melding

 15. er zijn ook krakers in europa het is overgewaaid uit europa
  meestal krijgen krakers een waarschuwing of een boete punt uit
  in de koloniale land zijn elke dag krakers actief
  gemodereerd

 16. In mijn woning op Noord is nu ook reeds 4x ingebroken, maar na melding aan centrale heb ik toch de laatste melding afgelopen week na 5x gebeld te hebben toch 5uur moeten wachten voor ze langs kwamen, en toen men kwam liep men ongeïnteresseerd rond in het huis om het totaal vernield plafond te bekijken waar koperdraden waren weggehaald…na minder dan 5min was de politie weer weg, en zoek het verder maar uit….echt een schande.


  Maak melding

 17. Nu wel onderdak met een bordje eten.
  Deze zijn de occupanten van de toekomst zoals de Marrons uit het verleden.
  Zeker het huis vernield dat ze huurden ze werden eruit geflikkerd.
  Mensen hebben geen idee wat het kost een huis te bouwen ze vernielen gewoon je huis onderhouden het erf niet enz..
  Daarom staan veel huizen leeg in Suriname liever aan de natuur overlaten dan verhuren aan varkens.

  Mijn tante verhuurde haar woning met heel veel moeite zijn die varkentjes verhuisd dat huis leek wel een stal zelf varkens zouden weigeren daarin te verblijven.
  Plus betaalden ze nooit optijd of het hele bedrag en ze lieten een hoge SWM en EBS rekening voor haar als dank.
  Ze dacht deze mensen te helpen, maar dit doet ze NOOIT meer.
  Help niemand mensen zijn indankbaar👎👎👎


  Maak melding

 18. SU heeft al meer dan genoeg criminelen, laagopgeleiden en armoedzaaiers van eigen kweek. Het is helemaal niet nodig om ook nog buitenlandse erbij te halen want dan worden de problemen alleen maar erger maar dat is wel wat de waardeloze regering bouta al die tijd gedaan heeft.


  Maak melding

 19. Wereldwijd heb je vluchtelingen die hun geluk elders gaan zoeken. Suriname is nog altijd rijker dan Cuba, maar helaas voor de Cubanen heeft Suriname ook niet veel te bieden. Ze hebben de verkeerde boot en afslag gepakt.🙄😏


  Maak melding

 20. Het is een zooitje met deze regering. Deze mensen kunnen niks bijdragen in het land stuur ze terug. Sluit ze op totdat vliegverkeer weer hervat is


  Maak melding

 21. @ Suriname is love 3 mei 2020 At 17:24
  “Mensen hebben geen idee wat het kost een huis te bouwen ze vernielen gewoon je huis onderhouden het erf niet enz..
  Daarom staan veel huizen leeg in Suriname liever aan de natuur overlaten dan verhuren aan varkens……
  Ze dacht deze mensen te helpen, maar dit doet ze NOOIT meer.
  Help niemand mensen zijn indankbaar”

  Ik kan het alleen maar eens zijn met het bovenstaande. Triest voor je tante.


  Maak melding

 22. Ma se kunne tok bei die Kubaan artse gaan woone. Dang se hoef geen huur te betaale, as se maar beetje huis sgoonmaake en so. Wand die Kubaan artse hebbe groote woning gekreege, dang se sein so alleen.


  Maak melding

 23. “De politie van Geyersvlijt heeft woensdagmiddag drie Cubanen aangehouden en in verzekering gesteld ter zake gekwalificeerde diefstal. Het trio was werkzaam bij een slagerij en heeft stelselmatig vleeswaren van het bedrijf ontvreemd.” Bron: Dagblad Suriname.

  Nog meer cubaanse criminelen.
  SU heeft al meer dan genoeg criminelen van eigen kweek. Nu komen die buitenlandse criminelen erbij die onder de regering bouta het land binnen mochten komen.
  Ze moeten teruggetrapt worden naar hun land van herkomst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.