zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenNatuur47 km aan lozingen te Alkmaar worden opgehaald

47 km aan lozingen te Alkmaar worden opgehaald

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is te Alkmaar in het district Commewijne gestart met het ophalen van 47 kilometer aan lozingen. De voorbereidingen hiertoe waren al van tevoren in orde gebracht en kon dus de aannemer op woensdag 29 april meteen een aanvang maken met de werkzaamheden.

Met het ophalen van 47 km aan lozingen wordt de ontwatering van 80 hectare grond ter hand genomen en ongeveer 300 agrariërs geholpen. Het betreft agrariërs van Alkmaar, Nijt en Spijt, Montressor, Mariëndal en Zorgvliet. Deze boeren telen producten als watermeloen, podosiri, bananen, boulanger, citrussoorten, komkommer, cassave, kool en peper en ze leveren hierdoor een bijdrage aan de voedsel- en fruitbehoefte van de Surinaamse bevolking. Het is dus belangrijk om te zorgen voor een goede ontwatering van hun landbouwgronden, zodat het vlot kan geschieden en ze geen schade lijden.

De ophaalwerkzaamheden zullen ongeveer twee weken in beslag nemen. LVV-minister Rabin Parmessar die bij de start aanwezig was, riep de boeren op zich bij de ressortkantoren in Suriname op te geven voor trainingen, zoals de Good Agriculture Practice (GAP-training). De GAP-traning heeft zijn nut reeds bewezen en als vereiste geldt indien men landbouwgewassen wenst te exporteren.

“Wij willen de hele sector duurzaam ontwikkelen en ik wil vanuit deze plaats de agrariërs oproepen om een eenheid te vormen en waterschappen op te zetten voor de verschillende gebieden. Er zal een duurzaam beheer moeten worden gevoerd met betrekking tot de waterwegen”, zei Parmessar. Dit zal moeten leiden tot schone trenzen waardoor het water in de regentijd op de juiste manier kan worden afgevoerd, maar ook goede sluizen zodat in de droge tijd het water kan worden vastgehouden voor de bevloeiing van de arealen.

“We moeten efficiënter omgaan met het beschikbare water en deze niet verspillen. Een oplossing hiervoor is het dripping-systeem, waarbij met een éénmalige uitgave een systeem van buizen kan worden aangelegd om op effectieve en efficiënte wijze de planten te voorzien van het benodigde water. We praten al decennialang over waterschappen, we moeten nu wel stappen zetten om er daadwerkelijk toe te komen”, aldus de bewindsman.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

12 REACTIES
 1. Wanneer zal de aannemer uitbetaald worden voo verrichtte werkzaamheden ???Te kakafowroe
  kies tifi !!!


  gemodereerd
 2. Als Alkmaarder juich ik dit zeker toe.
  Om dit soort zaken kunnen voor mijn part elk jaar verkiezingen worden gehouden.

  B.t.w. hoe vorderen de werkzaamheden t.a.v. het uitbaggeren van de Suriname rivier.


  gemodereerd
 3. OW nu het regent gaan ze de goten ophalen.
  Aan pad van Wanica is het modderpoel op het fietspad wat is dit voor rommel? 😈👎👎👎👎
  Kon het verdomme niet in de kleine droge tijd hadden ze een sit down die ambtenaren zoals vaak, sorry hardwerkende ambtenaren 👏🙏
  OW heeft veel spookambtenaren die thuis zitten en gewoon geld ontvangen van de belastingbetalers.
  Ja ik zeg dat velen kunnen het beamen.
  Probeer een ministerie te bellen en je mag 🙏 hopen dat er iemand opneemt of ze verbinden je door het lijkt wel een estafette.


  Maak melding
 4. Als dit op het zelfde manier gaat gebeuren als het met de betegelen van de Pandit Tilakdharieweg te Alkmaar hou ik mijn hart vast. Zal nooit een eind aankomen. Men is een jaar geleden gestart met het betegelen van de weg te Alkmaar. Er is nog geen 50 meter betegeld van de 8 kilometer betegeld.


  Maak melding
 5. Doorzichtige verkiezingsstunt.
  Het werk zal wel onderhands gegund zijn geworden aan een politiek bevriende aannemer die een flinke nyang zal maken want zo werken de zaken in het door en door corrupte SU.


  Maak melding
 6. ik wil weten hoeveel meter deze sloot wordt opgehaald tot één dag voor de verkiezing, en/of wordt door gewerkt na de verkiezing..
  wie de aannemer is en voor hoeveel dit werk is aanbesteed,,, is er een inschrijving voor geweest..,, dan wel een mati job…


  gemodereerd
 7. Wat men niet allemaal doet om kiezers te winnen, na de verkiezing zal deze (gotro )weer het oude worden, allemaal poppenkast van Jan Klaasen en Katrien !!!!!!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 8. Parmessar is bezig zieltjes te winnen. Geen enkel probleem, het is veel te laat, het volk heeft het door en gaat niet meer op de NDP stemmen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES