maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinister en dc bezoeken door wateroverlast getroffen gebied in Wanica

Minister en dc bezoeken door wateroverlast getroffen gebied in Wanica

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname is afgelopen weekend weer flink wat regen gevallen en dit heeft op diverse plaatsen geleidt tot wateroverlast. Grote delen van Paramaribo liepen onder water. Ook in het district Wanica, bijvoorbeeld te Lelydorp, was dat het geval. Een delegatie van de Surinaamse overheid ging zondag direct ter plaatse.

De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie Vijai Chotkan en de Districtscommissaris (dc) van Zuid-Oost Wanica Audrey Hankers, gingen langs enkele gebieden die onder water stonden om zich te oriënteren.

Samen met een aantal deskundigen is gekeken naar de afwatering en mogelijke oplossingen voor het probleem. Ook een aantal bewoners die last hebben van het hoge water werden bezocht door de minister en de dc, zoals op bovenstaande foto te zien is.

Lees meer:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
 1. De bewoners van de verzopen delen zijn erg ingenomen met het bezoek.De minister en dc gaan het overtollige water opdrinken waardoor ze geen last meer gaan hebben van het water.


  Maak melding
 2. Het is nooit erg om advies of hulp van de hollanders in te roepen. Zij zijn met hun deskundigheid heer en meester wat watermanagement betreft.


  Maak melding
 3. Het Bolwerk van de Nationale Dieven Partij is aan het INSTORTEN …. PIER BORSOE !!!!!!

  De hevige regenbuien doen een schepje bovenop ! !!!!!

  Chotkan en dc Hankers gingen langs enkele gebieden die onder water stonden om zich te oriënteren.

  FOE DOE SAN ???? Zich Oriënteren ????? Wie houdt wie voor de gek !!!!!!!!

  Chotkan en Hankers zijn zich gaan oriënteren op hun toekomstige arbeidsterrein namelijk
  Sluizen en Kanalen Onderhoud !!!!!!!!!


  Maak melding
 4. Rampen toerisme. Anders, zou je die misbaksels in geen wegen en velden bekennen. Die mpp’s…eerst het land leegroven, dan wetten aannemen om de rovers te beschermen en nu een kijkje gaan nemen en later op de avond achteroverleunen met een glas wiskhey en een sigaar en debken, ” ai gaan die mpp’s op ons stemmen of niet”. Laat ze verdrinken dan ben je zeker van een dooie stem.


  gemodereerd
 5. @Klaagzang, kan kloppen maar waarom hebben de Ollanders Suriname dan zo gelaten bij de Onafhankelijkheid?


  gemodereerd
 6. vlak voor een Staatsramp laten de weergoden meestal van zich horen. Volgende is Rukwinden.
  Bouta moet dat Russische vliegtuig vaarwaardig maken dan kan hij met zijn bende voor Noah spelen.


  Maak melding
 7. @BB Nederland heeft Suriname goed achter gelaten. De Staatskrakers in camouflage en wapens hebben het land verkracht.
  Zie je niet in dat Mama Sranang e mandi? Gelukkig heeft Nederland een paar miljoen van Suriname in bewaring genomen anders was het ook gestolen door de roversbende.


  Maak melding
 8. Blakaboy:
  Die ” Ollanders” zijn bijkans 45 jaar geleden vertrokken! Merendeel van de Surinamers kan nog steeds zijn eigen broek niet ophouden en wijst gewoontegetrouw weer naar “Olland” etc.!
  Zelfreflectie en onderhoud, zo moeilijk is dat toch niet?


  Maak melding
 9. Oriënteren???? En Toen ???
  Ging men weer over tot de orde van de dag.

  Zoals klaagzang het heel goed stelt : vraag het de Nederlanders .

  Zonder arrogant over te willen komen is het een feit dat wij Nederlanders nummer één in de wereld zijn als het gaat om water beheersing- en management .
  Kijk maar naar de Delta werken als een van de voorbeelden , wereld wijd geprezen.

  Deze incompetente regering ziet ons Nederlanders als de vijand , terwijl bij een meer professionelere opstelling er veel meer voordeel te behalen zou zijn op diverse gebieden.

  Hopelijk komt er heel gauw een verandering in het regime zodat de banden met het eens zo mooie Suriname hersteld kunnen worden.


  Maak melding
 10. Ai baja wat een watercrisis, NOT! Moest dit?
  Het is de natuur en vandaag schijnt de zon weer en heb net alle zooi opgeruimd buiten.
  Ik ben niet heilig maar houd je riool schoon of de goot ontdoen van gras dan is het regenwater zo weg.
  Ze wachten allemaal op OW die het moet komen doen.


  Maak melding
 11. Jullie vragen zelfs om een DICTATOR ,de overheidt moet alles doen ,wat zelfs te lui om de handen te laten wapperen ,sommige dingen moeten wy zelfs doen en niet wachten op de overheidt, want de komende 15 jaar zal ik zien wie jullie gaat helpen
  willen of niet wy gaan het vanaf nu zelf moeten doen
  er bestaat geen LAND die iets gratis doet voor een ander LAND .Niks is gratis op deze PLANEET ook niet in SURINAME ,want soms wanen jullie zich nog in het PARADYS ,maar we zyn eruit gegooid ,we willen alles GRATIS


  Maak melding
 12. @ FREDDyyy
  Hou toch op met je Delta werkken ,die zogenaamde technische hoogstandtje wat later een flop bleek te zyn, menr nederlanders hangen hun vuile was niet buiten zoals Surinamers alles los en vast blerren ,maar het is alombekent dat de stormvloedtkering niet voldeed en zelfs niet deugd
  wat op papier wel mooi leek maar in de praktyk niet voldeed, ze praten niet openlyk over maar was weggegooid geldt maar in die tydt hadden ze genoeg te spenderen moet je straks kyken wat er gaat gebeuren, vergeet niet, alles is relatief ,en er bestaat geen perfecte watermanagement want elke situatie is anders dus ,kom ons niks verkopen. we dont buy it


  Maak melding
 13. 92 leningen afgesloten t.h.v. miljarden USD.
  En nog niet in staat om een deugdelijk afvoersysteem te realiseren.👿👿👿👿

  200 miljard in de grond en 500.000 liter water boven de grond. 🥳🥳🥳🥳


  Maak melding
 14. @RBrown ; dit typisch een reactie die ik van u kan verwachten.

  Onderbouw met concrete feiten dat de Delta werken een flop zijn.

  Ik ga mij niet kinderachtig gedragen om de verschillen tussen Nederland en Suriname op te sommen, maar wanneer op de keiharde feiten gewezen wordt reageren sommige Surinamers als door een wesp gestoken te zijn , vooral al het om Nederland gaat.

  Laat mij u een ding ten overvloede benadrukken dat de staat waarin Suriname nu verkeerd niet de schuld is van de Nederlanders.

  U kunt blijven roepen wat in uw ogen in Nederland niet goed werkt of geregeld is , maar zou mij liever druk maken om het crimineel bewind dat uw mooi land reeds jaren onderdrukt .

  Ik ga verder niet met u in discussie, de feiten spreken voor zich .

  Ik ga nu gezellig Koningsdag vieren in de tuin en wens u een fijne dag toe .


  Maak melding
 15. Klopt dat er deskundig en eens en voor altojd afgerekend moet worden met wateroverlast. Per buurt zijn er vele verschillende oorzaken. En we kunnen buitenlandse deskundigen vragen om advies. Waarom? Omdat die vanuit een andere neutrale perspectief de zaak zullen bezien.

  Hierdoor zullen ze adviezen geven die tegen de scheenbeen van velen zullen slaan. Bijvoorbeeld: velen hebben lukraak duikers geplaatst anderen niet. En sommige buurten moeten hoofdlozingen krijgen.

  De burgers mogen geen duikers meer zelf plaatsen. Moet door de staat gedaan worden en verkavelaars. Er moet rioolrecht betaald worden enz.

  De bermen moeten verhard worden. Hierdoor komt er geen zand meer in het riool.


  gemodereerd
 16. Eigen schuld.
  Mensen gooien van alles op straat vooral plastic afval en de afwateringssysteem raakt verstopt.
  Landbouwgrond wat als opvang van hemelwater diende zijn allemaal verkaveld door projectontwikkelaars.
  Het is logisch dat het allemaal onder water komt te staan in corrupte sranang.
  Heel goed.
  Bravo


  Maak melding
 17. Laat ze ook naar latour gaan daar is sinds mensen heugenis onder water de regering heeft het niet hoog op zitten met Nederland ik ook niet maar laten we eerlijk wezen ze zijn top deskundig wat infrastructuur betreft laat ze halen dan kan het water probleem voor eens en altijd opgelist worden.


  gemodereerd
 18. Beste regering, wij hebben hier in ons prachtig land, water overlast.
  Doe wat aan? In Nederland, hebben ze ook wateroverlast. De stomvloedkering in Zeeland, is een groot succes.
  Ik heb begrepen dat, Aken en Keulel, niet op één dag is gebouwd.

  Ons land is in één dag , kapot geroofd. Wat in Nederland, gebeurt is ook in mijn aandacht.
  Maar, los het probleem hier op.


  Maak melding
 19. waar is adhinwa met zij kennis kunde ..
  hij was zo geprezen door zijn lijder met allerlei certifikaten c .v die niet eens een door ddb is bemachtigd en toch pres. is geworden van het land.. het land leeg geroofd failliet gemaakt als verkwanseld..
  nu hij in de wacht kamer zit om opgehaald te worden voor lang verblijf in santo, poept hij in zijn broek..
  evnt. neemt hij zijn adviseur hoef ook mee, kunnen ze samen een mooi plan bedenken..


  gemodereerd
 20. De oplossing is veel eenvoudige en simpel. Zo simpel zelfs dat de domme NDPers niet op dat idee zijn gekomen.
  Vanaf de oprichting van Lelydorp (koffie Djompo) in 1900 werkte het Tout Lui Faut kanaal, gegraven om het water van de grote zwampen rondom Lelydorp af te voeren, niet goed. De afwatering naar de Suriname rivier stagneerde en stagneert nog steeds. Repareer het kanaal en dit waterprobleem is opgelost.


  Maak melding
 21. @Flyer, de totale staatsschuld van Suriname bedraagt $2,4 miljard (us dollars). Per hoofd van de bevolking schommelt het bedrag tussen de $ 3000,- en $4000,-. Dit valt reuze mee. Voor dit geld heeft het land behoorlijk veel teruggekregen. Alleen jullie denken er anders over. Maar de schulden van de staat Suriname worden zeer zwaar overdreven door de tegenstanders. Zij hopen regeermacht te krijgen en doen van alles om het geheel zo donker en duister voor te stellen. Mochten de tegenstanders regeermacht krijgen dan zal je zien dat het reuze meevalt. Maar dit moet je niet vergeten. De NDP is een tegenstander van formaat.


  gemodereerd
 22. 45 jaar geleden woonde ik als kind in het district Wanica. Ik kan me nog heel goed herinneren dat ons huis in de grote regentijd onder water stond. Het is toch schandalig dat anno 2020 dit probleem nog steeds bestaat? Je komt al gauw tot de conclusie dat de tijd stil is blijven staan.
  Er is helemaal geen ontwikkeling geweest. Er heeft roofbouw plaatsgevonden en een vooruitstrevende meerjaren visie is ver te zoeken. De afgelopen 10 jaar zijn de ministeries bemenst door lieden die hun onkunde ruim hebben bewezen en hun zakken goed hebben gevuld. En dan die leenminister, die de afgelopen jaren zeker 98 leningen is aangegaan waarvan hij en zijn maatjes zich nooit hebben afgevraagd hoe die terugbetaald gaan worden.
  Ze zijn zelf zo ver gegaan dat ze alle inkomsten die de staat Suriname had aan de winning van goud en olie verpand hebben om toch geld te kunnen krijgen. Als surinamer zeg ik, is dit niet een typische blakamang mentaliteit…..giem wan san fi noh….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES