Bende die duizenden schildpadden eieren illegaal raapte aangehouden

19
Bende die duizenden schildpadden eieren illegaal raapte aangehouden
KPS archieffoto - illegaal geraapte schildpad eieren in beslag genomen

De politie in Suriname heeft afgelopen week drie mannen aangehouden die ervan verdacht worden illegaal schildpad eieren te hebben geraapt. Volgens het Korps Politie Suriname gaat het om duizenden krapé eieren.

De eieren van met name de krapé, de soepschildpad, worden beschouwd als delicatesse en traditioneel in vooral Azië als libido vergrotend gezien. Het is echter ten strengste verboden om eieren van zeeschildpadden te rapen, nesten leeg te halen, te verstoren, te vernielen of eieren te verhandelen.

De 51-jarige Iwan T. is in verband hiermee op zaterdag 18 april aangehouden door de recherche van Regio Oost. Hij wordt ervan verdacht illegaal krapé eieren te hebben geraapt in vereninging met de verdachten Stefano J. (31) en Refano H.(22).

Refano en Stefano waren een dag eerder aangehouden en opgesloten. Iwan.T. is na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie ook door de politie in verzekering gesteld.

Volgen de politie zijn in deze zaak 38 zakken met krape eieren in beslag genomen. Elke zak was gevuld met 500 eieren meldt het KPS. Na afstemming met het Openbaar Ministerie  is de politie overgegaan tot de vernietiging van de eieren. Deze noodzakelijke handeling vond plaats in samenwerking met leden van ‘Lands Bosbeheer (LBB).


19 REACTIES

 1. Schandalig hoe we hier alles plunderen…tot zelfs moeder de natuur…grondstoffen genoeg wees creatief en maak het om te verkopen..dan roven en stelen…sarri torrie


  Maak melding

 2. Even 19.000 eieren. Stel beesten zijn het! De mens is nog veel meedogenlozer dan dieren.
  Echter vergeten deze, wanneer jij geen respect hebt voor de natuur en de dieren zal het omgekeerd ook terug komen. Wait for more karma! Smerige, harteloze beesten!
  gemodereerd

 3. Wat erg dat dit nog steeds gebeurt en het zal blijven gebeuren door de vraag naar de krappe eieren.
  Degenen die dit een lekkernij vinden zijn vooral de Javanen.
  Behalve de raper dus ook de opkoper en de verkoper en de koper een boete opleggen.
  De boete zou anno deze tijd 50 SRD per ei moeten zijn dus 36 x 500 x 50 SRD = 900.000 SRD


  Maak melding

 4. Hoe groter het risico, des te groter de beloning. Nu kunnen de andere stropers meer geld vragen voor de eieren, want zolang mensen geloven dat het je libido verhoogd gaan ze het blijven eten. Heel lucratieve bisnis


  Maak melding

 5. Wel zonde van de vernietiging een deel kon toch als proef weer worden begraven? Ik snap ook dat het geen zin heeft om al de eieren te schouwen, Maar het zou de moeite waard kunnen zijn. Dit is echt zonde.


  Maak melding

 6. Ma as ieman wil eete sgilpat ei dang moet tok kunne? Is tok ook geen ferbot op die kip ei? As fin je erg fan die sgilpat ei dang je moet misgien ook erg finde fan die kip ei.


  Maak melding

 7. Onderzoek heeft aangegeven dat geen enkel dierlijk materiaal geneeskrachtige of libido vergotende uitkomsten heeft. Het probleem is eeuwenoude onwetendheid en de destructieve geaardheid van de mens.

  En over ethnische culinaire voorkeuren gesproken…het bericht haalt al vanaf het begin aan dat het geliefd is in Azië, maar dat is gelijk biased. Het is waar dat men het lekker vind en stilletjes een vinger willen toewijzen aan de chinezen die alles greteig opkopen en deze praktijken aanmoedigen, maar ik heb ook onze lokale bevolking, met name de creoolse en indiaanse samenleving gretig zien zuigen aan een massala schildpaad ei alsof er niets beters te eten valt. Dus zo goed zijn we ook niet


  Maak melding

 8. Deze mensen gewoon op het strand begraven waar ze de eieren geraapt hebben.Laat hun hoofd alleen uitsteken boven het zand.Als ze de opkomende tij overleven,worden ze uitgegraven en naar huis gestuurd.


  Maak melding

 9. Sammy the Queen@@zoals altijd kraai je weer onzin uit denk jij dat ze bij de LBB niet weten dat het geen zin heeft om geraapte eiren terug te leggen geen zin heeft
  Bel de LBB en zeg ze om die eiren terug te leggen ie dong more krabieta tere.
  gemodereerd

 10. En zo roepen zij de coronavirus over zich heen. Het zoals bekend in China begonnen op de dierenmarkt waar men honden,katten,ratten,vleermuizen,schilpadden tijgers, slangen etc slacht en verkoopt.
  Zelfs gedroogd buffel en pakiratigrie,spelers verkopen. De gasten die dit soort dingen doen.om de natuur ernstig te verstoren zijn.verschrikkelijke gasten. Straks zijn ook al deze dieren in.ons land uitgestorven verwoest door eigen volk
  En dan wordt er hard geroepen dat ons natuur wordt beschermd? Hoezo dan?
  Hoe wil men toerisme trekken en bevorderen? Erg jammer dat de eieren zijn vernietigd. Hadden ze gewoon moeten terug leggen in de kuilen. Geen enkel dier op deze aardbol bezit geneeskracht. Oplichters en gasten die deze fabels geloven zijn oerdom. Zelfs een kip of eend slachten voor vodoo is je reinste flauwekul.
  Moordlustige leeghoofden doen dit soort dingen. Deze gasten moeten flink gestraft worden. Boetes laten betalen en de bak.in

  Sarie Torie


  Maak melding

 11. Deze mpp’s lange tijd dwangarbeid laten verrichten…compleet met zweepslagen.
  Misschien dat je dan weer een beetje mens van hun maakt.


  Maak melding

 12. Jammer dat allesvernietigd is .
  Een deel kon terug begraven worden, door deze rovers/plunderaars in te zetten.Een deel aan de direntuin als voeding.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.