maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameBiza gestart met drukken voorzijde oproepingskaarten

Biza gestart met drukken voorzijde oproepingskaarten

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) is op maandag 20 april op het Centraal Bureau voor Burgerzaken gestart met het drukken van de voorzijde van de oproepingskaarten. Dit gebeurt onder toezicht van het Korps Politie Suriname. Het Onafhankelijk Kiesbureau is in kennis gesteld over de start. Volgens planning zullen alle oproepingskaarten op 26 april bedrukt zijn aan de voorzijde. De achterzijde is al eerder bedrukt.

Soebhas Bachoe, coördinator van de werkgroep Oproepingskaarten, heeft in bijzijn van een vertegenwoordiger van het bestuursressort Boven-Coppename van het district Sipaliwini het startsein gegeven. Hij geeft aan dat zonder een vertegenwoordiger van de desbetreffende districtscommissariaat, de dozen met oproepingskaarten niet worden opengemaakt. Het is belangrijk dat een vertegenwoordiger erbij is ter controle.

Nadat de vertegenwoordiger van het commissariaat Boven-Coppename de bestellerslijst heeft gecontroleerd en de kleur (groen), kwamen met een druk op de knop de eerste volledig bedrukte oproepingskaarten uit de printer. De Surinaamse oproepingskaarten zullen per district van kleur verschillen. Zo zijn de oproepingskaarten voor Paramaribo rood, Wanica blauw, Nickerie zwart, Coronie bordeaux, Saramacca bruin, Commewijne paars, Marowijne oranje, Para geel, Brokopondo grijs en Sipaliwini groen.

Op basis van 385.000 kiesgerechtigden is de opdracht gegeven om 422.000 oproepingskaarten te produceren. Dit is ongeveer tien procent meer dan het aantal kiesgerechtigden. Per district is er rekening gehouden met een risico factor van 1%. De redenen hiertoe zijn: mis-/her prints, uitprinten van duplicaten tijdens de periode van de colportage tot de dag voor de stemming en uitschrijven van duplicaten door de stembureau voorzitter op de dag van de verkiezingen. De distributie van de oproepingskaarten aan kiesgerechtigden is gepland voor eind april.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Waarom is de achterzijde eerder gedrukt, en zijn beide zijden niet gelijktijdig gedrukt?
  dit moet grondig onderzocht worden. Er is in deze niet ondenkbaar dat er meer speelt dan fraude. Volk van Suriname, wees alert en volg alle verrichtingen van de paarst ratten op de voet. Ze zijn in staat om de verkiezingen te winnen nog voor dat er een stem is uitgebracht is.


  gemodereerd
 2. Sorry hoor maar er is ding die altijd goed gaat in Suriname dat zijn betrouwbare verkiezingen dus aub want straks abop 20 zetels krijg dan is alles goed


  Maak melding
 3. De NDP had in 2015 de verkiezing verloren maar door fraude en bedrog zijn ze toch aan de macht gebleven.
  Niemand heeft wat kunnen doen.
  Hoe zal het dit keer verlopen ?

  De kracht ligt bij de Surinamers die toen niet hadden gestemd. Zij weten beter maar toch blijven ze thuis. Met de smoes dat anderen toch weer Bouta gaan stemmen of een ander smoes.

  Beste Surinamers, besef goed dat Bouta-lovers sowieso gaan stemmen. Domme en kortzichtige Surinamers die geld rapen dat vanuit een helikopter wordt gestrooid gaan ook sowieso stemmen.
  Als jij als verstandige, eerlijke en trotse Surinamer jouw stem niet verzilver dan gaan de domste Surinamers jouw lot bepalen en die van jouw dierbaren en van jouw land.
  Beste verstandige Surinamers,
  Stem op die partij die sowieso beter is dan de NDP.
  Stem op die partij die een positive verandering kan brengen.
  Stem op een crime fighter, veiligheid is de basis voor een goede ontwikkeling.
  Stem op die partij rechtvaardig is.
  Stem op die partij waar de verstandigen zich harmoniseren.
  En red Suriname.

  Verstandige Surinamers,
  alvast bedankt !

  Krakti !


  Maak melding
 4. Waarom is de achterzijde eerder gedrukt, en zijn beide zijden niet gelijktijdig gedrukt?
  dit moet grondig onderzocht worden. Er is in deze niet ondenkbaar dat er meer speelt dat met fraude te maken heeft. Volk van Suriname, wees alert en volg alle verrichtingen van de paarse ratten op de voet. Ze zijn in staat om de verkiezingen te winnen nog voor dat er een stem is uitgebracht is.


  Maak melding
 5. De achterzijde wordt uitgeprint door een ingehuurde drukkerij . Daarop staan wettelijke regels met betrekking tot het kiesrecht en het uitoefenen dan wel het verhinderen daarvan en de verdeling. De voorzijde wordt echter zelf door het CBB uitgeprint. Daarop staan de persoonsgegevens enz. Voorheen werd zowel de voor- en achterzijde door een ingehuurde drukkerij gedaan ,maar men is van inzicht veranderd. Mede een kwestie van efficiency. Het is niet handig te praten over fraude. Ga eerst uitleggen hoe men denkt dat er gefraudeerd gaat worden. Beschuldigen is al te gemakkelijk. Wat betreft het houden van verkiezingen staat Suriname internationaal gekwalificeerd als zijnde zeer betrouwbaar. Stop aldus de verdachtmakerij maar in je linkerbroekzak. Of blijf thuis ,er wordt toch gefraudeerd ; wat voor zin heeft het dan te gaan stemmen? NDP’ers gaan wel stemmen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES