SLM brengt volgende week ook in Suriname gestrande reizigers terug naar Nederland

17
Reeds 508 gestrande reizigers teruggehaald naar Suriname

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij SLM, neemt volgende week ook een groep in Suriname gestrande Nederlandse reizigers, mee terug naar Nederland. Op maandag 20 april vliegt de SLM eerst in Nederland gestrande Surinamers terug naar huis met Air Belgium. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat de gestrande Nederlandse reizigers in Suriname met een SLM ticket, een dag later terug kunnen vliegen naar Schiphol.

Waterkant sprak met een Hollandse vakantieganger, die donderdag eindelijk te horen kreeg dat hij terug kon naar Nederland. De man die een Surinaamse vrouw heeft, is in het bezit van SLM tickets en vanaf 8 maart op vakantie in Suriname. Een paar dagen later sloot Suriname haar luchtruim in reactie op de wereldwijde corona uitbraak.

“Wij zouden 28 maart terug vliegen naar Nederland, maar dat ging niet meer dus zitten we nu al bijna 20 dagen vast in Suriname. Er wordt in de media alleen maar geschreven over de Surinamers die in het buitenland vastzitten, maar je hoort of leest niets over de Nederlanders die hier in Suriname vast zitten” aldus de vakantieganger.

Het koppel, dat in een appartementencomplex in Paramaribo verblijft, wist niet waar ze aan toe was tot ze donderdag plotseling een bericht kregen van de SLM. Die voert op dinsdag 21 april om 17.30u een repatriëringsvlucht uit op de route Paramaribo – Amsterdam, met passagiers die oorspronkelijk voor vertrek geboekt stonden op 28 en 29 maart.

Het wordt de eerste repatriëringsvlucht van de SLM vanuit Suriname naar Nederland, sinds het luchtruim is gesloten. “De luchtvaartmaatschappij heeft bevestigd dat we mee kunnen en dat is fijn. Ook omdat we in Nederland ons werk hebben en de verlofdagen nu echt op zijn” zegt de man tegen de redactie.

Waterkant sprak ook een Surinaams-Nederlandse vrouw uit Amsterdam, die samen met haar zoon in Suriname is gestrand. “Ik zit voorlopig eigenlijk wel goed hier en ik ben liever hier in Suriname dan in Amsterdam, tijdens deze coronacrisis” zegt ze lachend.

De laatste repatriëringsvlucht met in Suriname gestrand Nederlandse reizigers, was er één van TUI die vertrok op zondag 5 april:

17 REACTIES

 1. Volgende week pas hoor mensen.
  Er moesten eerst 15 nieuwe wagens worden aangeschaft voor de districtscommissarissen.
  Dat soort dingen zijn ‘natuurlijk’ ook veel belangrijker. Want ervoor zorgen dat een ieder gezond en wel terug is op plek of iig land van bestemming moet je teveel hersencappaciteit voor gebruiken om dat te kunnen verzinnen dat ook dat belangrijk is.

  “Ik zit voorlopig eigenlijk wel goed hier en ik ben liever hier in Suriname dan in Amsterdam, tijdens deze coronacrisis”
  Als je in Suriname zit met valuta dan heb je het altijd sowieso nog beter dan in Nederland. Los van de coronacrisis. Of je moet geloven en leven in een illusie 😀


  Maak melding

 2. een klein marketing onderzoek door een beginnend economie student zal uitwijzen welke van de maatschappijen die het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland onderhouden, de beste is.
  gemodereerd

 3. Toch mooi dat je een Boeing 777 met groene staart op Zanderij heb staan, ding staat er nu zn 5 maand, 2 keer een rondje om Zanderij mogen vlieg, nog steeds geen certificaten afgegeven. Gelukkig kost dat toestel niks!


  Maak melding

 4. Alle gestrande passagiers in Nederland willen heel graag naar Suriname want daar ben je veilig voor de pandemie-uitbraak. Hier glippen de patiënten gewoon door de vingers van de verzorgers. In Suriname zijn alle besmette patiënten zo goed als genezen verklaard door de medische instanties. Suriname kan wereldberoemd worden door de aanpak en verzorging van de besmette patiënten.


  Maak melding

 5. Ja zeker Rosan, in dat geval dan VN waarnemers sturen of het echt zo is. Want het moet wel officieel vast gelegd worden, natuurlijk.

  Maar prachtig en daadkrachtig optreden van Belgium Air om het noodlijdende slm te hulp te schieten. Hulp van buiten het continent is altijd welkom!


  Maak melding

 6. @ Rosan
  Baja wat krijgen ze voor medicijnen, dji mi torie.. is het een broodje pom want dat is een echt wondermiddel…als ik pom ruik ben ik meteen klaarwakker


  Maak melding

 7. NEEM GELIJK 100 TON GROENTEN MEE NAAR NEDERLAND. WANT ZE PINAREN AAN GROENTE DAAR.
  NEEM MAANDAG GELIJK INSULINE /HIV/DIALYSE/OOGDRUPPELS ETC MEE NAAR SURINAME. ANDERS GAAN MENSEN IN SURINAME STERVEN ZONDER MEDICIJNEN.


  Maak melding

 8. “Ik zit voorlopig eigenlijk wel goed hier en ik ben liever hier in Suriname dan in Amsterdam, tijdens deze coronacrisis” zegt ze lachend”.

  Dan blijf hier.Niemand die je dwingt om terug te gaan.
  Als je heilig gelooft dat de wonderen Suriname niet uit zijn dan blijf hier.


  Maak melding

 9. Mensen die in nederland gestrand zijn en met Tui e/o KLm hebben gevlogen moeten wel 700 euro dokken om met de SLM naar Suriname te mogen terug keren.Het luchtruim is voor de 2 andere maatschappijen gesloten,wat de boeven allemaal niet bedenken om aan geld te komen.


  Maak melding

 10. Gelukkig wordt er actie ondernemen. Moet er niet aan denken om in het buitenland vast te zitten. Als je een retourtje heb met dezelfde maatschappij lijkt me logisch dat je niet hoeft te betalen. Mocht je met een ander maatschappij terug willen kost het geld. Of de maatschappijen moeten het onderling zo regelen dat passagiers niet hoeven te betalen als ze een retourtje hadden.


  Maak melding

 11. Ik heb een retour ticket van slm ik moest terug op 25 maart naar su heb hartklachten loop met een kruk ben slecht ter been bloeddruk en cholesterol wil zo snel mogelijk terug ik heb geen medicijnen meer aub doe wat slm en regering straks vallen er nog doden hier er zijn velen die geen medicijnen hebben dus aub
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.