‘Zes maanden hechtenis voor overtreders quarantaine wet in Suriname’

23
Meer dan 1 persoon met coronavirus besmet in Suriname
Foto: BOG medewerkers bij een training over het opvangen van coronapatiënten in Suriname.

Op 20 april arriveren 200 Surinaamse ingezetenen uit Nederland in Suriname, die in quarantaine ondergebracht zullen worden op verschillende locaties in Paramaribo. In de Surinaamse quarantaine wetgeving zijn sancties opgenomen, zoals een hechtenis van 6 maanden voor personen die willens en wetens de quarantaine wet overtreden.

Dit zegt luitenant-kolonel Danielle Veira, directeur Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII). Alle locaties zijn gescreend en goedgekeurd door het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid, laat de DNV-topvrouw weten.

De quarantaine is bedoeld om bij eventuele besmette gevallen erop toe te zien dat de situatie van de persoon niet verergerd en om in zijn algemeenheid verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Omdat Suriname niet over voldoende accommodaties beschikt om alle 900 repatrianten uit Europa in een keer binnen te halen, zal na binnenkomst van de groep van tweehonderd een evaluatie worden gehouden.

Daarna zal besloten worden wanneer de rest van de ingezetenen binnengehaald zullen worden, aldus Veira.


23 REACTIES

 1. Het is toch echt Godgeklaagd dat men in het buitenland moet wachten. Ook nog erbij tot dat de anderen uit quarantaine zijn nog wel. Echt SCHAN-DA-LIG!
  Ieder land heeft zijn burgers AL LANG binnengehaald. Maar in Suriname vind men de aanschaf van 15 nieuwe wagens voor overheidsambtenaren heel veel belangrijker.

  “Suriname beschikt niet over voldoende accommodaties voor alle 900 repatrianten” Wat een GROTE NONSENS. Echt de grootste onzin die ik heb gelezen. Het is een questie van geld WILLEN uitgeven.

  ECHT BIZAR dat dit kan en mag. Maar ja, we hebben hier op de site ook een bedrijfseconoom en die zal het wel goed praten allemaal. Waldo en RobG, wat voor misselijkmakende opmerkingen zullen ze weer maken?

  Gewoon maar blijven ontkrachten die onzin die die 2 uitkramen en loze discussies vooral negeren. Daar kicken ze namelijk op en worden ze geil van omdat ze hier zitten om betaald te krijgen voor zulke berichten..
  gemodereerd

 2. luitenant-kolonel Danielle Veira, directeur Directoraat Nationale Veiligheid lul tog niet, de pleesident geeft geen bal om jou en je kaolo regels. Laat die mensen gewoon naar hun huis gaan in 2 weken self isolatie.
  gemodereerd

 3. Ik ben totaal geen fan van deze regering, maar ben het wel eens met de overheids quarantaine en de eventuele 6 maanden hechtenis. Want Surinamers zijn tranga yesi no k*
  gemodereerd

 4. Hechtenis voor de lockdown overtreders zou ook tactvol zijn. Maar dat mannetje zonder ruggengraat gaat dan zijn eigen achterban benadelen. Daarom gebeurt dat niet.

  In andere landen krijgt men boete. In Suriname niet, omdat merendeel voorstanders zijn voor het huidige wanbeleid van de huidige Surinaamse dictator van uit 1980. Dit keer goed vermomd als president.

  Het is jammer dat gemiddeld ndp’er de geschiedenis niet kent of zelfs niet wilt kennen. Het is jammer dat gemiddeld Surinamer geen tot zeer weinig verstand van politiek heeft. Anders was het land veel verder gekomen en was er een enorme welvaart. Nu gaat Suriname met een vaart richting armste land ter wereld!

  Suriname heeft leiders nodig die het menen met het volk en liefde hebben voor het volk. Niet een (mis)leider die enkel liefde heeft voor geld en cocaïne(transporten).

  Maar de spiegeltjes en kralen mentaliteit zit diep in de genen bij bepaalde lieden. Het is niet leuk wat ik zeg en ik baal er ook van. Ik baal ervan dat we nog steeds mensen hebben die zich laten lokken met ‘spiegeltjes en kraaltjes’. Dat was vroeger al. Tegenwoordig wordt je een andere ‘worst voorgehouden’ en jij rent er achteraan. Politiek = politiek!

  Aan de ene kant begrijp ik dat er stiekem een paar zijn die de economische financiële situatie zo slecht als mogelijk zouden willen zien. Zij hebben nooit ellende gehad en gekend. Zij kicken erop als een ander ellende heeft. Ware sadisten hebben we mee te maken. Zien wat mensen doen in uiterste noodsituatie. Wanneer de pure wanhoop nabij is. Wie heeft de macht? Wie heeft het voor het zeggen? Honger kan een heleboel doen met 1 mens. Vergis je niet!

  Alleen de sterkste zullen overleven en dat is wat elite mensen graag willen zien. Een strijd die ze zelf niet hoeven te voeren. Men wordt tegen elkaar opgezet omdat dat veel makkelijker is in plaats van dat alle mensen eenheid vormen.

  Ik zie mensen op Facebook grappen maken over het eten van een ander. Echt alleen in Suriname gebeurt dat! Te dom om te snappen dat politiek politiek is en dat jij totaal niks te zeggen hebt omdat in feite democratie nergens ter wereld ooit heeft bestaan. Wanneer je dat denkt leef je in een illusie.

  Net als in een fatamorgana leef je dan


  Maak melding

 5. De moordlustige, bloeddorstige en hebzuchtige zonen van Suriname.
  God is watching you.
  gemodereerd

 6. Hahaha Top vrouw men bedoelt zeker “Viswijf”

  Deze bedriegers weten alleen maar leugens te verzinnen. Zogenaamd hebben ze niet voldoende accommodaties en gaan ze na de eerste groep repatrianten de zaak evalueren.

  Vertel gewoon het eerlijk verhaal dat jullie niet over de financiële middelen beschikken om gelijk daarna meerdere vluchten uit te voeren.

  Belachelijk dat bijna elke cruciale functie in het land wordt ingenomen door een ongeschoolde en kortzichtige nobody.


  Maak melding

 7. En waar worden deze mensen dan geplaatst??? Iedereen in 1 ruimte of beschikken ze over een eigen ruimte? Want als je niet ziek bent word je het wel!
  gemodereerd

 8. @@n bumblegun.wat klets je nou uit je racistische snuit.mensen genezen van de corona.laat je goed informeren. Ga googlen.i.p.v je bezig te houden met je racistische uitlatingen.zakkewasser.


  Maak melding

 9. Ze mogen langer blijven. De zogenaamde president zijn pastoor heeft gezegd dat mensen hun leven opofferen voor zijn criminele baas. Dus een jaar opsluiting is niks voor de paarse aanbidders.
  gemodereerd

 10. @ helaas pindakaas

  Mijn kat sprong net op mijn buro en raakte toets, waardoor onbedoeld op maak melding is gedrukt…excuses was niet de bedoeling.


  Maak melding

 11. Kan je nagaan wat voor een dombo die bubbelshit is hij speelt hier de grote piet maar te stom om te googelen om te weten hoe of wat
  Je klets zomaar uit je nek en die dikkelullende lummel dito.


  Maak melding

 12. ..dus die regels zijn niet van toepassing op lijder bouta,die kan wel zitten borrelen zonder zich druk te maken over de quarantine regels?!Hij wordt dus niet gestraft maar de rest wel?!


  Maak melding

 13. @Bumblegun
  Hahaha..ik vraag me hetzelfde af.
  Bouta vertelt ze precies wat ze horen willen en dat is dat de surinamers immuun zijn voor de coronavirus.Ze zijn oppermachtig en de coronavirus is kansloos.
  Ze denken werkelijk dat ze een soort superpower bezitten en toch zitten ze met een crimineel als hun lijder.Je zou denken dat ze hun superpower nuttig zouden gebruiken …
  Nu hopen dat de wereld zijn coronavirus patienten naar Suriname zal overbrengen voor genezing.Jammer voor de 30000 plusminus overleden patienten..In Suriname hoefden ze niet te sterven.Ze hadden zeker niet gehoord van Suriname en zijn wonderen.


  Maak melding

 14. Buitenland reageert met grote verbazing op president Bouterse !

  De president die met grensoverschrijdende snelheden over de weg raast, wordt staande gehouden door een groep armoedzaaiers? White lies, een leugen om bestwil. Kwamen de corona muren op hem af, verveelde hij zich en dacht hij: ‘kon mek’ mi rij g’a Flora go puru f’feri’? Glas, whisky, ijs, sodawater en sigaretten voor onderweg. Welk signaal geef je af als president? Alleen een notoire alcoholist ziet het verschil niet. Begrijpt u het tralala-beeld nu beter!?

  Je mag er, en terecht ook, verontwaardigd op reageren, maar die man pikte zijn propagandamomentje wel even mee. Zelfs buiten de Surinaamse grenzen is zijn onaangepast gedrag in campagnetijd met verbazing bekeken. Het was voor de verandering geen beperkte bermmeeting. Het hele land zag in het viraal verspreide filmpje dat de volkspresident zich onder zijn volk had begeven. Ook al was het een behoorlijke wandaad, zijn aanhangers ervoeren die als positief. Een volkspresident hoort vanuit zijn volk te regeren.


  Maak melding

 15. Militairen? Bah wat een gezelschap is dat die zelfs uitspraken van de rechter en het OM negeren zoals de in beslag genomen goederen van een illegaal in Suriname verblijvende Braziliaan.
  Dit staat in de Ware Tijd
  Defensie-weigert-teruggave-geconfisqueerde-goederen van de Braziliaan Costa Lima
  “Na de inbeslagname doken videobeelden op waarop te zien is dat militairen op de Marowijnerivier patrouilleerden met het in beslag genomen vaartuig”

  Dit is misschien het begin van een nieuwe militaire periode ondanks dat er tijdens de protestmars van Biervliet een commando heeft verklaart dat het leger niet 1 persoon ondersteunt maar er is voor het volk.

  Ben benieuwd wat het zal worden.
  gemodereerd

 16. Onderzoek: Java-apen geschikt voor vaccintesten coronavirus
  17 april 2020 18:46
  Laatste update: een uur geleden
  *******************************

  V.V. @@Waldo heeft zich reeds aangemeld … klasse !!!!!!!!!


  Maak melding

 17. V.V.@@@Waldo … ik hoop ernstig dat het RESULTAAT van de test wereldkundig gemaakt wordt …. positief of negatief !!!!!

  V.V.@@@Waldo …. je krijgt een ereplek …. IN THE HOUSE OF DOOM !!!!!!!!!!


  Maak melding

 18. Sommige ‘Surinamers’ hier op dit forum zijn werkelijk waar de meest walgelijke mensen die je waarschijnlijk tegen zult komen .
  Met hun zogenaamde “liefde” voor Su gebruiken ze deze soort forums om gal over hun “kondreman” te spuien . Gewoonweg vreselijk vind ik dat.
  DDB moet weg dat is 1 ding waar we als volk voor moeten strijden en voor moeten gaan. Wat ik mij afvraag is hoe gaan we daarna weer bij elkaar komen met zoveel schijnheiligen die tussen ons inzitten die het zelfde idee als DDB aanhangen ,namelijk verdeel en heers politiek en dat soort mensen zit echt niet alleen bij NDP!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.