vrijdag, juni 21, 2024
HomeOnderwerpenNatuurOvereenkomst ter bescherming van zeeschildpadden in Suriname

Overeenkomst ter bescherming van zeeschildpadden in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het Surinaamse ministerie van Ruimtelijk Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) en de World Wildlife Fund, INC. (WWF) hebben onlangs een overeenkomst getekend om de zeeschildpadden in Suriname te beschermen.

Het gaat om de uitvoering van het project ‘2020 Marine Turtle Conservation’. Het algemeen doel van dit project is erop gericht om de populaties van de Aikanti (Lederschildpad), Krape (Soepschildpad), Warana en Karet op de legstranden van de districten Marowijne en Commewijne tegen 2025 te stabiliseren.

De afdeling Natuurbeheer van de dienst ʼs Lands Bosbeheer (LBB) van RGB is in samenwerking met de WWF-Guianas, Stichting Natuurbehoud Suriname (STINASU), en de lokale gemeenschappen belast met de uitvoering van dit project.

De monitoring van het aantal zeeschildpadden, inclusief dagelijkse (nachtelijke en vroege ochtend) tellingen van legnesten, evenals gestrande zeeschildpadden zal plaatsvinden te o.a.  Braamspunt en Galibi. Verder zal data m.b.t. aantal overtredingen, aantal in beslag genomen eieren en de aangehouden mensen, alsook de sancties die tegen hun getroffen zijn, worden bijgehouden.

Voor uitbreiding van het zeeschildpadden werk op de stranden is er samenwerking gezocht met Green Heritage Fund Suriname (GHFS) en Stichting d’Ons. Beide organisaties hebben ondersteuning toegezegd door middel van het inzetten van vrijwilligers op de stranden.

In de afgelopen jaren is Braamspunt steeds meer een trekpleister voor toeristen voor zeeschildpadden tours vanwege de makkelijke bereikbaarheid. Het is heel bijzonder dat er in de noordoost zone van de kustvlakte van Suriname, die overwegend uit modder en mangrove bestaat, belangrijke legstranden zijn voor de diverse soorten zeeschildpadden.

Het Ministerie van RGB doet een beroep op de samenleving om gezamenlijk te zorgen voor bescherming en duurzaam behoud van deze magnifieke zeeschildpadden. Overtredingen kunnen worden doorgegeven aan de jachtopzieners van de afdeling Natuurbeheer op het nummer 472847.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Goed initiatief. Jammer dat Suriname haar verantwoordelijkheid niet kent. Steeds moet een buitenlandse organisatie aan de noodrem trekken.

  Als het aan de ndp ligt mag dit land straffeloos geroofd worden.


  Maak melding
 2. Geachte moderator,
  U heeft gisteren mijn reactie op een artikel (waterkant.net/suriname/2020/03/31/bewaker-slaat-militair-met-aluminium-pijp-na-ruzie-over-coronavirus) eerst moeten beoordelen.
  Toen uw beoordeling op zich liet wachten reageerde ik nogmaals echter nu met uw opmerking – reactie moet worden beoordeeld.
  Ook deze tweede posting van mij werd niet geplaatst
  Ik begon het leuk te vinden en herhaalde dit een paar keer, steeds met uw opmerking- reactie moet worden beoordeeld.
  Twee vragen
  1. Wat heeft u doen besluiten om mijn posting aan een inspectie te moeten onderwerpen? Naar mijn mening staat hierin geen onvertogen woord.
  2 Waarom plaatst u mijn reacties, niet volledig. Immers uw toevoeging – reactie moet worden beoordeeld- zie ik nergens.

  Overigens reacties van mij verzonden vanaf mijn mobiel plaatst u niet.


  Maak melding
 3. Agoetigri 1 april 2020 at 12:34
  “Goed initiatief. Jammer dat Suriname haar verantwoordelijkheid niet kent. Steeds moet een buitenlandse organisatie aan de noodrem trekken”
  Helemaal mee eens.


  Maak melding
 4. De wrede gasten die geen greintje gevoel in hun donder hebben voor de dieren die in ons land leven. Horen flink gestraft te worden. Volwassen idioten die op onze schildpadden gaan zitten om zogenaamd paardje te rijden. Hoe ziek ben je niet in je bovenkamer. Volwassen kerels. Het is een grote schande om de foto’s te zien wat voor ordinaire taferelen zich hier afspelen. Dít is dierenmishandeling. Daar zij sommigen heel goed in. Vreselijke toestanden. Alles wordt vernietigd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES