LVV start verkoop van landbouwproducten aan personeel van ziekeninstellingen

12
groenten-fruit-suriname

In opdracht van minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft het speciaal ingesteld COVID-19 team van het ministerie besloten om vandaag een aanvang te maken met de verkoop van landbouw- en melkproducten aan het personeel van de diverse ziekeninstellingen. De verkoop geschiedt in goed overleg met groothandelaren van landbouwproducten en de Melk Centrale Paramaribo. In overleg met hen zullen de producten tegen een redelijke prijs verkocht worden en het is de bedoeling dat dit voorlopig op regelmatig basis zal plaatsvinden.

Het ministerie heeft met een vertegenwoordiger van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, die namens de Nationale Ziekenhuis Raad optreedt, een schema opgesteld en vastgelegd hoe de organisatie van dit geheel zal verlopen. Er zijn ook afspraken gemaakt om dit pilotproject volgens gegeven instructies te laten verlopen. De verschillende groenteboeren zullen zelf hun producten aan de man brengen bij de verschillende instellingen.

Er zal gestart worden bij het AZP, Streekziekenhuis Wanica en het Diakonessenhuis. Het personeel aldaar zal middels een interne bekendmaking op de hoogte worden gesteld van de plaats en tijd en welke afdelingen per tour beurt in de gelegenheid zullen worden gesteld om hun producten te betrekken. Met deze actie wil het ministerie van LVV inspelen op de huidige situatie en het personeel van de diverse ziekeninstellingen tegemoetkomen, aangezien zij een bijzondere rol vervullen in het verplegen van degenen die getroffen zijn door het Coronavirus. Op basis van de behoefte zal worden nagegaan als herhaling van deze actie nodig is en als de aangeboden producten moeten worden aangepast.

Minister Parmessar onderstreept hiermede de cruciale rol van het ministerie. De bewindsman verzekert de totale Surinaamse samenleving de garantie van voedselvoorziening en voedselveiligheid in Suriname. Na dit pilotproject, zullen ook de andere zorg instellingen in aanmerking komen, meldt LVV.

12 REACTIES

 1. De bankiers voelen zich momenteel gesterkt door het oordeel van de procureur-generaal, waarin hij heeft vastgesteld dat de zogenaamde vrijwaringsclausule in de terugbetalingsovereenkomst, ongeoorloofd is. De Procureur Generaal (PG), mr. Roy Baidjnath, zou schriftelijk hebben gereageerd op het verzoek van de SBV en heeft zijn mening gegeven met betrekking tot de uitsluitingsclausule die de Centrale Bank wenst van de Surinaamse Bankiers Vereniging. Hij merkt op, dat de handelingen van de verantwoordelijken bij de CBvS, die geresulteerd hebben in de verdwijning van de kasreserve, terecht gekwalificeerd kunnen worden als te zijn een wederrechtelijke onttrekking aan de handelsbanken. Volgens een verklaring van de handelsbanken zouden ze maandenlang zijn misleid en ook nog verkeerd zijn geïnformeerd, over het doel van de kasreserve die zij moesten opslaan bij de CBvS. De PG merkte verder op dat de SBV in haar brief van 16 maart aanvoerde, dat de genoemde verantwoordelijken van de CBvS de wederrechtelijke onttrekkingen toegeven en dat de laatstgenoemde met de handelsbanken een overeenstemming wenst te bereiken, over de terugbetaling. Dit alles is volgens de PG voldoende om te concluderen, dat iedere uitsluiting van aansprakelijkheid(Zowel civiel- en alsook strafrechtelijk)van de CBvS, niet op wet is gebaseerd en derhalve als onwetmatig, dient te worden beschouwd. Bovendien kan volgens de PG de CBvS geen dwang uitoefenen, om een dergelijke uitsluitingsclausule in de overeenkomst te doen opnemen cq te handhaven. Mocht de CBvS persisteren in haar houding, zal dit als maatschappelijk onbetamelijk kunnen worden aangemerkt. De PG geeft verder aan, dat Indien de banken door de houding van de CBvS schade ondervinden, er zelfs een actie op grond van onrechtmatige daad kan volgen. Ter zake van het eerder genoemde is mr. Baidjnath Panday van mening dat er overwogen moet worden om een civielrechtelijke procedure op te starten bij de rechter.
  ——
  Deze zaak kan nooit straffeloos blijven. Goed zo SVB. Keihard terugslaan naar de bouta. Niet band zijn.


  Maak melding

 2. Een ieder is natuurlijk gemoeid om zichzelf in bescherming te nemen tegen het corona virus. Laten wij een ding niet vergeten om als volk massaal maatregelen te nemen om de gehele natie te beschermen tegen het kwaal dat we NDP noemen te beschermen. daartoe hebben wij slechts een middel die wereldwijd heeft bewezen dat het een probaat middel is tegen alles wat met onrecht en plagen als de corona crisis te maken heeft. het middel is door in mei a’s de NDP volledig weg te stemmen. Volk van Suriname, dit is uw kans, u heeft een probaat middel in handen, door gezamenlijk de NDP weg te stemmen in mei a’s. vergeet u dit niet.
  gemodereerd

 3. Rusland, geef de hamer over aan Patricia, zodat zij het volk kan mobiliseren. De voedselschuren moeten worden gebouwd
  gemodereerd

 4. mv de nieuwe minister van LVV, Suriname is groot genoeg om landbouwbouw arialen op te zetten en de werklozen te laten planten (honger gestild)


  Maak melding

 5. Bouta zet zijn plan in motion.
  Hij gaat voedselpakketten systeem herintroduceren en laat het volk alvast kennis maken hoe het eruit gaat zien.
  Voor 1 gezin 1 pakketje.


  Maak melding

 6. ABOP, dochters van zion, jullie staat een belagrijke taak te wachten, wij worden apen genoemd, luilakken uitgehongerd en onbeschaafd.Een scenario die al eeuwen lang werd gebruikt, om ons te vernederen en te traumatiseren.
  Dochters van zion, in de nieuwe samen te stellen demisionaire regering zullen jullie goed vertegenwoordig moeten zijn. Aan de geschoolde dochters van Ronnie Brunswijk,zou ik willen zeggen, dat het smijten met geld om verkiezingen te beinvloeden vanwege armoede van de bevolking, tot het verleden zal moeten gaan behoren. U gaat nl ook in een politieke Lockdown, ik hoor u al zeggen SUMA MI? MI WANI SJIEE TAK WO PUT MI IN politiek lock down.Wel mi brada, de dochters van je gaan overnemen. Als eerste wil ik een inventarisatie zien van het aantal obe bomen in Patamacca, ik wil de Krofaya handel weer opgestart zien worden, ik wil dat je, onze zusters dochters van zion, niet verleid met verhaaltjes.
  Met ik,word bedoeld, het volk van Suriname met een nieuwe visie. Je opbrengst van goud en de rijkdommen die je hebt vergaard ga je terug moeten geven. Pattamaca wordt jouw bedrijf als je het weer kan opstarten. Krofaya moet je weer op de been helpen zetten, zoek de deskundigheid bij de Ir Krolis en de Palu geleerden,trouwens alle IR gespecialiseerden gaan terug naar het veld. Jouw taak is om hen te faciliteren en te beschermen, zodat het binnenland van Suriname, self sufficient word. Een demissionaire regering, met alleen vrouwen, na de corona crisis, wordt het de opbouw van Suriname, zonder politiek gedonder. Laten je goed geschoolde dochters contact maken met Patricia Ethnel van de NPS nieuwe visie. Er gaat geen geld worden besteed aan het importeren van goederen, die vervangbaar zijn met Surinaamse produkten, innovatie zal sterk ter hand worden genomen. Zo laten wij de vrouwen zorgen voor de regerings huishouden en besteding van onze Surinaamse rijkdommen. ABOP,ik reken op uw medewerking om de nieuwe visie te realiseren.


  Maak melding

 7. PALU, jullie hebben altijd gepretendeerd de wetenschappelijke kennis in uitvoering te kunnen brengen. Bewijs en overtuig dit volk, dat je zonder leningen in staat kan zijn, de innovatie van de grond te krijgen. De nieuwe visie is, wil je een fabriek bouwen, dan zal je alle stenen zelf moeten maken, iedere machine die in het bedrijf gebruikt zullen worden zullen voorlopig, handmade moeten zijn, al moeten de machines steeds verbeterd worden. Wat jullie zullen moeten doen is de technische jongeren,(jongens en meisjes) moeten begeleiden en onderwijzen, prijsvragen opstellen en beoordelen. Bijvoorbeeld, voor de jongeren van de technische scholen,welke matrialen heeft Suriname om stevige stenen te maken, kan je van een oude bromfiets een machine maken om de cassave,nappi,cocos sneller te snijden en te vermalen.
  PALU, dit soort activiteiten wil ik van jullie zien, want ook de politieke lockdown, zal jullie niet voorbijgaan. Jullie zullen vele geleerde vrouwen in jullie gelederen hebben, die deel kunnen uitmaken van een demissionaire, all woman government. Breng ze in beeld met hun specialisatie. Patricia Ethnel is door ons de aangewezen persoon om leiding te geven aan deze all woman government. Door de crisis is de nood hoog, ik kan mij voorstellen dat ze net als YONA zou willen vluchten, maar jullie kennen het verhaal van Yona. Ik dacht aan 12 djadja vrouwen die zich niet laten afblaffen,thuis door hun echtgenoten of politieke partijen, ze mogen welover mannelijke adviseurs en directeuren beschikken op hun ministeries.


  Maak melding

 8. Typisch Na-aap gedrag. Buitenland zet zorg in het zonnetje dus wij ook. Wel leuk daar niet van maar tot nu toe heeft de zorg niet veel hoeven doen omtrent Corona en hopelijk blijft het zo. LVV had dit beter voor de oudjes kunnen doen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.