vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOvertreders 'avondklok' zullen worden vastgezet tot 06.00u

Overtreders ‘avondklok’ zullen worden vastgezet tot 06.00u

-

Does Travel - naar Suriname

Zondagavond 29 maart om 20.00u wordt de zogenoemde avondklok, als onderdeel van de afgekondigde partiële lockdown in Suriname vanwege het coronavirus, voor het eerst ingesteld. Burgers mogen zich tussen 20.00u ’s avonds en 06.00u ’s niet zonder noodzaak op of langs de openbare weg bevinden.

Het Korps Politie Suriname zal er, met ondersteuning van andere veiligheidsdiensten, op toezien dat deze maatregel wordt nageleefd en waarschuwt burgers dat overtreders zullen worden vastgezet.

“Overtreders van de partiële lockdown zullen overgebracht worden naar een politie locatie, alwaar zij tot en met zes uur in de ochtend zullen worden opgehouden” meldt de Surinaamse politie.

Ook zullen deze overtreders worden onderworpen aan een veiligheidsfouillering, alvorens ze worden overgebracht naar de politie locatie. De leiding van het Korps Politie Suriname doet een dringend beroep op de burgerij om gedurende de lockdown thuis te blijven.

Deze avondklok is ingesteld vanaf zondag 29 maart, voor de komende 14 dagen.

UPDATE – Burgerlijke ongehoorzaamheid op diverse plaatsen tijdens eerste dag avondklok:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

29 REACTIES
 1. Jay 30 maart 2020 at 01:22

  Daarom is er ook een avondklok op Aruba, Curacao, Guyana, Sri Lanka en hoogst waarschijnlijk nog wel meer landen. Die zijn allemaal dom en Jay is slim zeker.


  gemodereerd
 2. @ Robles 30 maart 2020 at 01:27
  Niet omdat anderen hetzelfde doen wilt het zeggen dat het ook een effectieve maatregel is. Als anderen poep eten dan ga je toch niet hetzelfde doen.


  gemodereerd
 3. Ik vind het keurig zo. De straten zijn nu hartstikke netjes.
  Af en toe een brommer, fietser, lege bus of politiewagen maar dat is het dan ook.. Verder alleen maar honden op straat. lol!


  Maak melding
 4. Covid-19 heeft ook zn voordelen.nu heb je minder last van co2 uitstoot(.climate change)voorlopig geen last van uitlaatgassen van de bussen. Geen kerosine uitstoot van de vliegtuigen,fabrieken. Kon je je collega, leidinggevende niet uitstaan,corona heeft t tijdelijk opgelost.had je toch al geen zin om naar irritante familie leden hun feest te gaan.ziezo,,corona heeft t opgelost. blijf thuis.


  Maak melding
 5. Ik moet hier op wel om 2keer nadenken Suriname sweept hun volk Europa beboet ze
  Kwa verstand levert de staat kast wat op plus 1.5 meter afstand zijn de internationale instructies maar in su gebruik men angs pus de fu ju en wat breng dat met zig mee elende en geen vooruitgang en wat weten ze van covit 19 geen moer zelf regiring deed geen moer ministers die in aanraking komen met covit 19 mansen staat live te zeggen doe het nu is af gesloten den verder niet denken van wie was er bij senl zoeken kijken of er meer msnen in aanraking komen ma da lati dink a tori su is ta lati dan pa wo dinki van saang en da we kaka


  Maak melding
 6. Ook nog grote mond opzetten tegen overheidsambtenaren SCHAAM JE! LAGE HOND DIE JE BENT!
  Ik hoop dat ze flink met de stok ervan langs krijgen en moeite krijgen met lopen. Dat zal ze leren!


  Maak melding
 7. Ik vind het goed en.noodzakelijk.laat het nog langer gelden dat mensen tot bezining komen wat de prioriteiten in het leven nu zijn dan alleen maar aan feesten en fatoes nemen denken in.het dagelijks leven.de wereld zal na deze crisis niet meer het zelfde zijn dus wen aalvast eraan wat er aan komt


  Maak melding
 8. Paar uur opsluiten en weer loslaten is voor de meesten niet genoeg. Geef ze een boete van ten minste Srd200 – 250,- voor onder andere
  – verstoring van de openbare orde
  – al dan niet opzettelijk in gevaar brengen van mensen levens (covid-19)
  – instructies niet opvolgen van ambtenaar in functie

  Er is al voldoende van te voren uitgelegd en gewaarschuwd. Dit kost ook tijd, moeite en geld. Er zijn tal van reclame spotjes op tv enzovoort. Dus deze mensen die niet luisteren hebben duidelijk gewoon schijt aan samenleving, normen en waarde en daarnaast ook nog eens de autoriteiten.
  Jeetje, hoe stupid moet je wel niet zijn als je echt per se door de autoriteiten gecorrigeerd moet worden. Wat een dagoes zijn het toch. Gewoon schijt aan alles en gewoon stronteigenwijs de straat op. Echt, geef ze een boete. Dan krijgt de staat tenminste nog iéts terug voor de gratis ontbijtjes, bed en onderdak


  Maak melding
 9. Een forse boete zou op zijn beter plaats zijn dan de avond doorbrengen op het politiebureau. Kans van verspreiding is alsnog reëel. Maar boete geven gaat didibri niet doen. Nagenoeg zijn het de ndp aanhangers die de regels overtreden. De sremvee willen ze niet kwijtraken.


  Maak melding
 10. Het Coronavirus heeft ook zijn voordeken:
  – criminaliteitscijfer gaat door de avondklok 20.00 – 06.00 in de avond bijna niet meer mogelijk zijn voor die groep criminelen,
  – trottoirs van de straten, vooral in Paramaribo zullen schoon blijven omdat er geen grote groepen mensen meer op straat zijn die hun afval op gooien,

  – zwervers zullen niet meer onder balkons van huizen, ondernemingen in Paramaribo slapen.

  – rust, orde en veiligheid zal vergroot worden in vooral Paramaribo en omgeving.

  – mensen kunnen thuis zijn in gezin en verband en over hun doelen praten, kijken, denken, successen, evalueren, bij stellen of doorgaan.

  Meer tijd aan elkaar besteden, meer baby’s maken, gezonder eten en drinken, enz. Hun leven goed over zien, langer slapen en ‘s – morgens met genoeg energie weer voor hun doelen gaan.


  Maak melding
 11. Poppenkast als jij je ziek wilt laten maken door een stelletje debielen ga maar helpen bij de covid 19 patienten. Dan weet je wat je te wachten staat.
  Ik zou ze nog tot 12 u de straten laten schoonmaken.


  Maak melding
 12. Hopelijk blijven alle niet NDPers thuis en houden ze afstand want boetegelden zullen in de boro staatskas vloeien richting didibri&CO


  Maak melding
 13. Een avondklok geldt voor een ieder dus waarom houden de NDP aanhangers, de straatverkopers en de Braziliaanse hoeren zich daar niet aan. Waarom traden de militairen gisteren niet hard op tegen het gajes ? Durfde men niet of was het toch weer meten met twee maten ?


  gemodereerd
 14. Ik heb in principe geen last van een avondklok want ik ga ’s avonds toch al niet op straat ivm de veiligheid maar ik plaats wel vraagtekens bij de effectiviteit van deze maatregel want ’s avonds zijn er sowiezo minder mensen op straat dan overdag. Voor mij is dit een halve schijnmaatregel v.d. regering die stoer wilt doen en bedoelt om het volk het idee te geven dat men daadwerkelijk iets doet tegen de verspreiding v.h virus.
  Domme paarse figuren als robles en praserie mogen hun toch al beperkte verstand hebben ingeleverd bij hun meester bouta en kritiekloos achter hem aan blijven huppelen maar ik zal de mijne blijven gebruiken om kanttekeningen te maken bij de twijfelachtige en onbewezen maatregelen die de regering treft want dat is m’n goed recht en wie daar een probleem mee heeft mag maar v.d bosje brug springen.


  Maak melding
 15. Jay 30 maart 2020 at 14:11

  Je kan wel schelden maar slimmer ga je er niet van worden. Hoe minder contact tussen mensen hoe minder kans op besmetten. Dus een avondklok lost het probleem niet op maar reduceert wel de kans op besmettingen. Liefst heb je een volledige lockdown maar dat is lastig te realiseren. Dan is een avondklok al een goed hulpmiddel voorlopig. Laten we niet hopen dat de boel uiteindelijk zo uit de hand loopt dat een volledige lockdown alsnog noodzakelijk is.


  Maak melding
 16. Geachte Waterkant, graag zou ik de cijfers van de aantal roofovervallen weten tijdens de Lockdown c.q. avondklok. Ik ben echt zeer benieuw misschien is dat wel de oplossing voor de mensen die daarom niet meer durven te komen c.q. te investeren. Ook de massa emigratie die nu plaatsvind kan misschien teruggedrongen worden.

  Ik hoop dat de Surinaamse regering dit punt serieus ook dan onder de aandacht wil brengen. Wie weet gaan mensen weer willen ondernemen als door dit maatregel minder geroofd wordt. Ben zeer benieuwd.

  Alvast bedankt namens de slachtoffers.


  Maak melding
 17. @ Robles 30 maart 2020 at 15:03
  Een avondklok is niets meer dan een halve maatregel want overdag zijn er toch veel meer mensen op straat dan ’s avonds. Halve maatregelen gaan echt niet helpen om de verspreiding tegen te gaan. Maar blijf vooral doorgaan met het kritiekloos blijven huppelen achter de regering dat ben ik wel gewend van dom paars.

  De enigste keuze die men heeft is tussen een full lockdown met de bijbehorende gevolgen voor de economie of niets doen en de Natuur maar z’n gang laten gaan totdat er een medicijn of vaccin is gevonden waarbij men de 2 tot 3% sterfte van voornamelijk ouderen en mensen met een zwakke gezondheid neemt als de prijs die betaald moet worden om zaken draaiende te blijven houden.

  Mijn positie is dat het middel niet schadelijker mag zijn dan de kwaal. Deskundigen mogen maar gaan uitzoeken welke van de 2 opties het minst schadelijkst is.


  Maak melding
 18. “Met de avondklok wordt alleen verhinderd dat mensen, gedurende een aantal uren van de avond en nacht, dicht in de buurt van elkaar komen. Als wij echter falen om ook de rest van de dag en avond een afstand van minimaal anderhalve meter tot elkaar te houden, dan is een grote Coronavirus-uitbraak niet ondenkbeeldig. Als we in staat blijken een uitbraak te voorkomen dan zal dat niet aan de avondklok hebben gelegen, maar omdat wij strikte social distancing hebben weten toe te passen.

  Aan de regering, (gezondheidszorg)autoriteiten wordt gevraagd op hun schreden terug te keren.‘Organiseer overal, aldoor, dus 24 uur per dag, verplicht afstand houden om een Corona-virusepidemie te voorkomen en hef de avondklok zo snel mogelijk op, zodat meer maatschappelijk en economisch leed ons bespaard blijft.’

  Frank Bueno de Mesquita
  Stg. t.b.v. evidence-based geneeskunde in Suriname (EBGiS)” bron: starnieuws


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES