donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameVIDEO: SLM voert testvluchten met 'nieuw' toestel uit in Suriname

VIDEO: SLM voert testvluchten met ‘nieuw’ toestel uit in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft vandaag voor de eerste keer, sinds de aankomst van de voor haar nieuwe Boeing 777-200 in december 2019, enkele vluchten uitgevoerd met het toestel. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat het gaat om testvluchten en tegelijkertijd trainingsvluchten voor de crew.

Er zouden twee vluchten zijn gemaakt; eentje rond 11.15u in de ochtend en de andere rond 13.30u in de middag. Het vliegtuig steeg op vanaf de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven van Suriname (Zanderij).

De ‘nieuwe’ Boeing 777-200 is sinds december 2019 in Suriname, maar kan nog niet ingezet worden omdat het zogenoemde ETOPS-certificeringstraject nog niet is afgerond.

Bekijk hieronder een video van de vlucht:

In januari werd de staart van het vliegtuig voorzien van een zogenoemd bosthema. SLM’s nieuwe thematisering van het vliegtuig vloeit voort uit een samenwerking met Forest93, waarbij partijen ook buiten landsgrenzen willen helpen uitdragen dat Suriname een natuurrijk land is:

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

23 REACTIES
 1. Mooi oefen vlucht het zou mooier zijn of worden op gehaald met deze vliegtuig .

  Maar Bouterse mag niet er in AUB hij doet geen zaken met Nederland .


  Maak melding
 2. allemaal zelfpromotie en afleiding. Dit moet doen lijken dat ze mogen vliegen en dat Corona SLM nu dwars zit.
  Als ze ETOPS gecertificeerd zouden zijn dan moeten ze niet oefenen in de buurt maar de repatrieringsvluchten gaan doen.

  ETOPS is nu al 4 maanden te laat. Er wordt al 4 maanden betaald voor een vliegtuig dat men niet mag gebruiken. Dat is triest en ook nog eens te herleiden naar ondeskundige beslissingen want de A330 is even goed als een B777 en het voorstel van Airbus was duidelijk beter (veel nieuwer vliegtuig met maar heel weinig vlieguren heel iets anders dan een ex singapore airlines vliegtuig van ruim 15 jaar)


  Maak melding
 3. Toestel is 15 jaar te laat ingezet, bovendien zijn de stoelen te klein. vliegtuig is uitstekend voor de verbinding miami-zanderij; gezien de krappe stoelen met weinig beweging… voor langere vluchten zijn de smalle stoelen niet comfortabel… ik heb diverse malen in azie op dit model gevlogen en de stoelen vallen zwaar tegen…3 x 3 x 3 stoelen = 9 stoelen op 1 rij. idealer zou zijn 4stoelen maal 2 = 8 stoelen op een rij. elk opgeofferde stoel ticket prijs verdelen door 8 en de prijs doorberekenen en wat relaxer zitten zou deze vliegtuig een ideaal zijn..
  de zakken vullers van 15 jaar geleden zijn inmiddels vertrokken bij de slm en de surinaamse regering,,, en slm is niet beter van geworden… en bovendien zijn vele passagiers het vertrouwen kwijt in de slm en klm heeft daar gretig gebruikt gemaakt van de verdeelheid en bovendien is het grootste deel van het probleem van slm zelf….slm vergeleijken met andere luchtvaartmaatschapijen uit andere landen uit midden amerika of afrika, dan is slm een lachertje…wat het vloot betreft….een vloot van 10 vliegtuigen in diverse formaten zou suriname en slm ontsieren, maar de cultuur en omslag van slm zal nooit een echte succes verhaal worden…slm heeft zich ruim de tijd gehad zichzelf te vormen naar een constructief gezond bedrijf, maar alleen dieven en boeven beleid heeft het nooit succes gekend…777 is een goedkope troep en rotzooi van anderen waarmee slm maatregelen wil treffen, met het gevolg veel technische problemen en vlucht uitval zal leiden tot meer mislukkingen aan slm zelf en ontevreden passagiers…en klm maakt dan gretig daar voordeel uit..


  Maak melding
 4. “De ‘nieuwe’ Boeing 777-200 is sinds december 2019 in Suriname, maar kan nog niet ingezet worden omdat het zogenoemde ETOPS-certificeringstraject nog niet is afgerond.”

  Ze hadden zelf gezegd dat ze de certificering eind januari afgerond hadden willen hebben maar het is ze blijkbaar niet gelukt om die target te halen. Typisch.


  Maak melding
 5. “SLM’s nieuwe thematisering van het vliegtuig vloeit voort uit een samenwerking met Forest93, waarbij partijen ook buiten landsgrenzen willen helpen uitdragen dat Suriname een natuurrijk land is”

  Lijkt mij beter om te kunnen laten zien en naar buiten te dragen dat Suriname een eerlijk, welvarend en anti-drugs land is. Juist het tegenovergestelde is meermaals naar buiten gekomen en de hele wereld weet het inmiddels. Dan nu een stukje faam proberen te scoren met te doen alsof er zo goed voor het bos en alles wat er omheen ligt wordt gezorgd.
  Je kan beter zorgen dat er nieuwe banen gecreert worden in plaats van vliegtuigen te kopen. Wat is dit weer voor een stronterij. Zak die koers in plaats van een vliegtuig aan te schaffen die je de komende tijd toch niet eens kan gebruiken. Echt weer een mooie zet van de Nationale Dieven Partij. Ieder weldenkend mens weet dat je hier de komende tijd niks maar dan ook echt totaal niks aan hebt. Dan nog maak je testvluchten. Echt, bepaalde mensen zijn zo dom! Allemaal geld verspilling. Wie betaald dit geintje? Hoeveel banen zijn er gecreert in de afgelopen tien jaar voor de Surinamers?


  Maak melding
 6. RobGay,

  de ÉÉRSTE testvluchten !!!!!!

  Jij zit toch al 3 maanden naar deze testvluchten te kijken op flightradar ???

  Hierbij ben je dus duidelijk ontmaskerd als een geesteszieke dorpsidioot en een keiharde LEUGENAAR.

  Jij werd en word toch al niet serieus genomen, dus nu is helemaal het moment aangebroken om met je paranoïde en geïndoctrineerde paarse warhoofd voorgoed op te rotten.


  Maak melding
 7. De SLM is zo goed als dood. Gewoon stekker eruit halen. Als je niet kan concurreren dan moet jezelf onderscheiden en een topmanagement voeren. Maar stelen is een ndp ding. Besturen kunnen ze helemaal niet. De VHP kan SLM weer gezond maken.


  Maak melding
 8. @Agoetigri 30 maart 2020 at 10:11

  “De SLM is zo goed als dood. Gewoon stekker eruit halen.”

  Dat kan pas na 25 mei omdat nu omlaten vallen de gaten in het kaartenhuis van Boefdraad met ongeveer $ 100.000.000 groter maakt. SLM heeft negatief vermogen van nu pakweg $ 50.000.000. Wie denk je dat de garanties heeft moeten geven voor het Lease contract.


  Maak melding
 9. Slm betekent gewoon weg “Fly with the Trusted NDP-Wings”, Zal nooit meer goed komen met de SLM, In NL en Su gestrande passagiers, Hebben hun lesje geleerd! Never FLY with the Untrusted Wings of NDP”, Jammer dat het brood van heel wat gemeende Surinamers naar de klote is gegaan, door dit onmenselijk beleid van dit Clubje Zakkenvullers. Sinds de aankoop van deze NDP vogel, zijn wij maanden verder en nog geen stuiver verdient. Wanneer zal het wantrouwde NDP Volgel nouw eens op Schiphol landen om zijn gestrande passagiers op te halen.
  Mensen wil je naar Su of naar NL op vakantie, geen probleem, gelukkig hebben wij nog twee andere alternatieven. TUI en de KLM; Bereikbaar voor een ieder, via Internet of Reisbureau, Alle zaken mbt je ticket is vele malen beter geregeld. Vertragingen komen ook bij hen voor, Er wordt met u duidelijke afspraken gemaakt!!! en ook fatsoenlijk te woord gestaan.Communicatie optimaal, tijd is gewoon tijd!!!!
  Je hebt ervoor betaald!!
  SLM-Agenten in Su, krijgen meer provisie op elk geboekte vlucht, daarom verleiden zij jouw om via de SLM te reizen, Jongens Stop er mee, Anders raken jullie je klanten ook kwijt. Surinamers hebben nu kennis van Online boeken, denk erom!!


  Maak melding
 10. @ Aswin
  Je hebt een ongenadig pak slaag gekregen. Het is nu over en uit. Stop ermee voor ze je nog verder afmaakt. Lees niet wat ze schrijft, scroll gewoon voorbij
  Dit is een goed bedoeld advies en zeker niet om zout in de wond te strooien.
  Richt je aandacht op het nieuws dat door Waterkant wordt gebracht, al meten ze met twee maten

  Wat is de bedoeling van SLM?
  Je zet je zelf nu gewoon voor schut. Vliegtuigen staan nu massaal op de grond en SLM gaat de lucht in.


  gemodereerd
 11. De wereld moet weten wat er allemaal gaande is met onze Forest.

  Vervuild vervuild vervuild.

  Toeristen moeten hiervan op de hoogte gebracht worden.
  Wat eet je in de jungle?
  VERVUILD ETEN.


  Maak melding
 12. Die schildering is misschien goed bedoeld mar Surinam Airways met bos is een dodelijke combi. Ik moest aan familie en bekenden denken die zijn omgekomen door een incompetente bemaning en beleid. Wo dede ini a kisi disi!


  Maak melding
 13. Deze oude vlieg tuig is meer dan 19 jaar oud.. laat niemand je bedonderen..
  De leiding SLM moet gerishuffeld worden, maar daar heeft de moordenaar geen tijd meer voor..
  De tijd dringt, Santo of vluchten, andere keuzes is er niet meer..


  gemodereerd
 14. Ik las net ergens dat KLM personeel fatsoenlijk te woord zijn en dat hun communicatie optimal is. Daarmee ben ik helemaal niet eens mee, want ik was laatst op Zanderij bij the balie waar een KLM medewerkster (EG Tjong (eigelijk moet haar naam in kleinletters want zij heeft zich ook klein gedragen) zo onbeleefd tot mij sprak (zij is ook jonger dan ik heh). Ik maar verzoeken om te vertrekken en zij maar aangeven dat ik net daar ga blijven. Ik gaf ook aan dat het feitelijk een KLM fout is, want ik boekte online. Hun systeem (Computer) zou moeten hebben aangegeven dat mijn terug reis niet zou kunnen lukken op de door mij gepikte datum. Zij gaf gelijk aan dat het systeem nooit fout is. Ik vertelde haar dat ik Programmer ben en zeker weet dat het een fout is hun zijde. Ik vroeg haar ook hoe ik dan aan die “datum” info moest komen. Haar antwoord “via het net, je moet op het net lezen” Ja zo ging het gespek. Ik geirriteerd van binnen en kalm van buiten.. zij duidelijk van binnen en buiten geirriteerd, vooral door mij gestelde vragen. Ik beklaagde haar via het web bij KLM, maar natuurlijk hebben zij haar beschermd. Weet niet als zij achteraf op het matje geroepen is, maar ik hoop dat zij of iemand dichtbij haar hetzelfde beleeft, of dat zij gedegradeerd wordt of zelf haar baan verliest, waardoor zij leert te communiseren met mensen. Ik heb door haar bijna US$ 600,= moeten spenderen voor een andere datum. Ik heb mijn zegje ook gedaan bij KLM (Hof of Burenstraat) en die mevrouw daar sprak veel beter als mens tot mens. Dit heb je niet alleen bij de KLM, maar ook bij de politie daar op nieuwe haven (rijbewijzen). En ja mensen je kan het reeds raden om welk bevolkings groep het gaat. Deze mensen beseffen niet dat zij beleefd moeten zijn en praten vooral omdat zij een dienstverlenende baan hebben (al was het ook niet zo). Hopelijk komen er ook wetten hier tegen in Suriname.


  gemodereerd
 15. Alleen een rondje vliegen en terug op de luchthaven, zo bouw je geen ervaring op voor de juiste certivicering. De crew moet lange afstandsvluchten maken en alle handelingen die een vliegtuig moet ondergaan onder de knieën hebben. Vooral bij calamiteiten moet de crew opgeleid zijn om adequaat te reageren. Ook in het donker vliegen speelt een belangrijke rol om met de instrumenten van het vliegtuig om te kunnen gaan.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES