maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVIDEO: Burgerlijke ongehoorzaamheid op diverse plaatsen tijdens eerste dag avondklok

VIDEO: Burgerlijke ongehoorzaamheid op diverse plaatsen tijdens eerste dag avondklok

-

Does Travel - naar Suriname

Zondagavond 29 maart 20.00u is de avondklok, als onderdeel van de afgekondigde partiële lockdown vanwege het coronavirus in Suriname, voor twee weken ingegaan. Burgers mogen zich tussen 20.00u ’s avonds en 06.00u ’s morgens niet zonder noodzaak op of langs de openbare weg bevinden. Er was op diverse plaatsen in het land echter sprake van burgerlijke ongehoorzaamheid, bij voornamelijk jongeren.

De Surinaamse politie heeft samen met de andere veiligheidsdiensten op de verschillende locaties streng moeten optreden tegen de overtreders. Zo hebben zij waarschuwingsschoten moeten lossen (video) en een aantal mensen overgebracht naar de verschillende bureau’s om daar de avond door te brengen. Burgers die zonder een grondige reden na 20.00u toch nog op straat waren werden met een ernstige waarschuwing gesommeerd om via de kortste route naar huis of plaats van bestemming te gaan.

Op social media zijn er ook een tal van video’s opgedoken waarin jongeren zich stoer opstellen en aangeven dat ze gewoon op straat gaan en niemand ze naar huis kunnen sturen. Zelfs barricades werden op enkele locaties geplaatst om hun stoerheid en durf te bewijzen. Enkele geven in de video’s vastberaden aan niet bang te zijn voor de politie. De wetsdienaren worden zelfs uitgedaagd om actie te ondernemen.

Velen reageren verontwaardigd over de groep personen die bewust de maatregel aan hun laars lappen. “Als je dit doet heb je geen druppel manieren noch respect voor het werk van de autoriteiten. Na wiep, den wiep den mek deh kies verstan”, schrijft een docent van een middelbare school.

https://www.facebook.com/jahyris.maxwell/videos/1147939268878221/

opening
Fernandes Express
Passion in concert

34 REACTIES
 1. Wie zich niet houdt aan de regels moet zwaar beboet worden.

  Deze Lockdown heeft niets met politiek te maken. Dus met name de jongeren moeten hun verstand gebruiken en doen wat de overheid zegt.


  gemodereerd
 2. In principe had de president deze taak aan de militairen moeten overdragen en niet de politie !

  Ik weet het nog dat er in 1980 slechts één Jeep met 4 militairen nodig was om enkele straten
  in Van Dijk schoon te vegen en een ieder binnen te krijgen !

  Wie toen niet wilde luisteren of een grote bek tegen de militairen opzette werd helemaal in z’n
  woning gehaald en naar het Kamp gebracht.


  Maak melding
 3. Zelfs hebben die gasten geen mond kapje op. En bij zulke actie’s moet de regering ook voor zorgen dat de dienstdoende ambtenaren ook goed beschermd zijn.
  Straks heb je geen corp meer allemaal onder de pest.


  Maak melding
 4. @Milton,

  Suriname is een RECHTSTAAT alhoewel een VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL TEVENS MOORDENAAR daar pleesident is.

  DE MILITAIRE PERIODE IS VOORBIJ MILTON.

  DE politie dient dan ook op te treden en niet het leger.


  Maak melding
 5. Kondremangs
  Dit is een heel andere situatie dan in de militaire periode. ….dit gaat om de ALGEMENE gezondheid van een ieder in ons land. En dan mag er wat mij betreft hard opgetreden worden tegen overtreders. .vooral degenen die de ordehandhavers provoceren. ……en dat is in de 1e plaats een taak van de politie. Natuurlijk kunnen zij daarbij geholpen worden door andere veiligheidsdiensten zoals de MP. En vooral in de zg rampbuurten. Alleen moet er voor gewaakt worden voor situaties zoals in de jaren 80.
  Het is nieuw voor een aantal landgenoten. .vooral de jongeren kennen dit niet. ..dus ik zeg. ….iedere dag VOORLICHTING hierover. ..GEEN politieke propaganda. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 6. Ik zag ook in India. Daar rieten ze hun. Ik zag ook aruba. Deze moeten blij zijn.
  Wil je je niet aan de regels houden ga dan diep ht bos in. Waar er geen bereik is en geen andere mensen.


  Maak melding
 7. Wat een machtsvertoon met voertuigen en onderling geen gezondheids voorschriften zoals 2 meter afstand en groepsvorming onbeschermd enz maar ja ik woon er niet dus hoef me niet druk te maken. Ik geniet van alle sfeerbeelden en FILMER wat een mooie Bougainville heb je!


  Maak melding
 8. In principe had de president de leiding aan de ABOP moeten overdragen en niet de NDPlee


  gemodereerd
 9. Er is de laatste tijd op deze website iemand die zich ook onder de naam Passant berichten post.

  Triest, dat deze gast niet een andere naam kan bedenken. Zeker iemand die niet creatief is e/o van verwarring houdt.

  Wees creatief en bedenk een andere naam dan die ik passant al jaren gebruik op deze website. Hierdoor onderscheidt jij je van berichten van mij en ontstaat er geen verwarring.


  Maak melding
 10. Zijn de binnenlandbewoners. ze wonen met 20-30 in kleine hutjes om nieuw weergevonden weg/pad van wanica en zijstraten, onder de coesewijne brug witboiti ramgoelam etc.
  Ze kunnen niet helpen. Intellectuele armoede. Alsook niet uit te houden situatie in zo een klein huisje.

  EN ZE HEBBEN HONGER


  Maak melding
 11. Dit heeft niets met politiek te maken. Het gaat hier om de gezondheid van ALLE burgers. Dan hoezo kan je hiervoor het leger niet inschakelen. De politie kan niet overal optreden. Dit moet samen gedaan worden. En als het nodig is hard optreden! Want wanneer er werkelijk een uitbraak komt in Suriname ga je horen dat er te weinig aan is gedaan.


  Maak melding
 12. Degenen die zich niet aan de avondklok houden moeten niet verontwaardigd raken. De wetsdienaren hebben een mooie schotel voor jullie. Wat dacht je van een waarschuwingsschot? Wat dacht je van een paar slagen van een bullenpees op je rug of tegen je knieën aan? Waar blijft de stoerdoenerij? Je leert het wel af. Morgen gaat jouw vriend Charlie je niet kunnen opbellen om de ordehandhavers wederom te provoceren. Waarom niet? Je hebt rugpijn. Of een gekneusde knie. Wees blij dat men zich zorgen maakt over jouw gezondheid. Beter een gekneusde knie dan een Corona .

  Beterschap met je knie of rug. Wees blij dat je niet in India bent. Voor het geval je een Hindoestaan bent en daar zou wonen, wel, jouw eigen Hindoestaanse wetsdienaren gaan je een pak slaag bezorgen van hier tot jewelste. In de strijd tegen Corona kijkt men niet naar kleur, geloof ,sekse, ras etc. Men kijkt wel naar koppige mensen. Weet dus wat je besteld hebt zonder het ooit te weten.


  Maak melding
 13. Deze gasten wonen inderdaad met velen in een kleine huisje. Grotendeels aanhangers van de ndp. Ze slapen met shift. Een groep morgens, weer een groep middags en weer een groep avonds/nachts. De avond/nachtgroep die dan wakker is gaan op roverspad. Dat is hun beroep, anders de no go njang. Dus al is het avondklok, je zult deze rovers op straat vinden. Neerknallen van deze mensen zal niemand erg vinden. Wel een paar minder stemmen voor didibri.


  Maak melding
 14. De autoriteiten hebben ervaring met het stringent handhaven van de avondklok. Nu probeert men via de rede de overtreders ervan te overtuigen dat deze maatregel noodzakelijk is. Maar wie niet horen wil moet voelen. Nu zijn het de politie-agenten die nu als handhavers optreden. Maar als dit niet helpt zullen de militairen aan hen laten zien dat de handhaving van deze maatregel ook repressief kan. Vervolgens ga je de tegenstanders horen klagen over mensenrechten.


  Maak melding
 15. Politie moet handhaven met ondersteuning militairen !
  Alles volgens de rechtsregels !

  Net zoals politie en justitie moeten handhaven, bij de grootste
  bankroof in Sranan, de roof van vele miljoenen-kasgeld-reserves !

  Optreden, Sranan is een rechtsstaat !

  PS : NDP-regering zeg aan het volk dat wij failliet zijn gemaakt !
  Financiele dwangmaatregelen zullen niet meer helpen !
  Monni no de !!! A staatskas legi !!!

  PS @milton-paarse-lummel :
  Jaren tachtig niet terug, toen zijn de 8 december-massamoord
  en de Moiwana-massamoord, gepleegd door “militairen” op
  weerloze ongewapende en onschuldige Surinaamse staatsburgers,
  tuurlijk yo no sab dati, paarse Milton !


  gemodereerd
 16. Dit zijn een stelletje snotapen , na deng mang does ey por a kondre
  Stelletje debielen


  gemodereerd
 17. Deze jeugdigen hebben dat van hun ouders zij waarschuwen hun eigen kroost niet, wel vreemd dat dit gebeurd in corona tijdperk als brand uitbreekt de brandweer/ambulance moet ten aller tijden langs kunnen of ze hebben geld gekregen om dit te doen alleen in Suriname kan dit in andere landen kwamen ze pas na 1jaar weer thuis
  Daarna gaan ze wel van het land houden. Ga lezen analfabeten zijn deze gasten inclusief hun ouders, broers, en zusters sari tori


  Maak melding
 18. Voor het paars ghetto volk dat in shiftverband moet slapen is deze avondklok een groot probleem. Hahaha a kisi deng mooi. Laten ze maar langs gaan bij wendy, paki-rat, robg, robles, lucien etc. voor opvang want soort hoort bij soort.
  Ook de criminelen kunnen niet makkelijk meer op boevenpad gaan en dat is wel een bijkomend voordeel.


  Maak melding
 19. Dit krijg je met uitschot onder het volk.
  Criminelen bevinden zich tussen jong en oud. Uitschot leeft onder en boven de wet.
  Zo het niet erg vinden als ze afgeknald worden. Hardleers volk.


  gemodereerd
 20. PE DENG BIGI SMA FOE DENG PIKIN DIS DE. ZOMAAR JE POTI TRA SMA IN PROBLEEM. SAN MOEILIJK SO FOE ARKI. NE PREI NO WAN EKTE MAN. DENKI SORTOE PROBLEEM JE POT JOE OUDERS EN FAMIRI.
  IF MI NA JOE PA, MA, BRADA OF SISA DAN MI SREFI E SORGOE TAK MI GI KOTI GO.

  ME BEGI OENOE, ALLA KONDRE MANG, DENKI NANGA JOE BOENG VERSTAN.
  TE TRA KONDRE MANG FOE JOE MANG ARKI, SAN EDE JOE NIET.


  Maak melding
 21. Neem en breng ze om zelf te zien hoe erg het is om besmet te zijn met het virus en wat het betekent om in quarantaine te zijn.
  Sjie na bribi want uitleg helpt niet.


  gemodereerd
 22. Een avondklok moet ook in Nederland worden ingevoerd vooral als ik lees dat gisteren in een hotel aan de Kruiskade een groep jongeren zich kostelijk hebben geamuseerd. Ondanks het verzoek om binnen te blijven. Men hoeft niet na te denken welke afkomst deze jongeren hadden. Het waren voornamelijk Surinaamse en Antillianen. Was een avondklok van toepassing dan had dd politie flink met de wapenstok botbreuken mogen toebrengen. Dan had je ook mevrouw Sylvana moeten horen over etnisch profileren.


  gemodereerd
 23. wazig 30 maart 2020 at 14:47
  Kijk maar welke figuren wederom voor overlast zorgen…deze gasten lijken geen hersens te hebben!!

  Maar dat is toch algemeen bekend. Vooruitgang zit bij hen tussen de benen. Dat is voor hen vooruitgang.


  gemodereerd
 24. China kan altijd wat extra slavenarbeid gebruiken. Laten deze ghetto figuren maar door een volgende regering opgepakt en weggegeven worden aan China in ruil voor kwijtschelding van schulden. Dat zou dan een win win situatie zijn. Dat betekent ook een flink aantal stemmen minder voor de partij van opa tralala.


  Maak melding
 25. Zie commentaar “Henry”:Mensen dit heeft niks te maken met politiek. Zie commentaar van “NOBRUJA”: Dit gaat om de ALGEMENE gezondheid van een ieder in ons land. Heel goed gezegd guys.
  Wat snappen de mensen niet.
  Deze jongeren gaan het gewoon verpesten voor anderen. Ook voor hun eigen kondre mang.
  De heren Belfort, Misiekaba, Dikan, Brunswijk, Asadang, Bee, Kensenhuis, Linga, Waterberg, dames Pokie, Afonsoewa, Vorswijk en Wielzen praten jullie aub met de jongeren. Want deng e poring gie trawan.
  Ze snappen ook niet dat ze hun familie ook in problemen zetten. Broers, zusters en ouders van deze jongeren oen tak nanga deng tjing.


  Maak melding
 26. Lijkt dat bouterse deze jongeren niet in toom kan houden. Dit betekend dat bouterse deze grip verloren heeft en ook de verkiezing grandioos gaat verliezen. Deze gasten dienen in de kazerne opgebracht te worden en laan ze hele avond werken. Gedonder met deze jongeren.


  Maak melding
 27. Bouta kan niks beginnen met deze jongeren. Het is een deel van zijn achterban. Optreden betekent geen stemmen. Simpel is dat. Daarom wordt ook ongestoord geroofd in dit land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES